Klik Klik

Wednesday, December 14, 2011

'esok Biqque ckp nak pg PD or Melaka, xsure lagik tp Abg Mus plak konvo pagi2 kat PWTC' aku cerita kat Papi otw pg Taiwan

'la ape susah, pg la pas konvo..' Papi balas tanpa pikir sapa ajak dia pegi pon, kahkahkahkahkah

So, the next morning i just malasing around and around 10something Biqque called saying the plan to Melaka mmg jadik. Quickly kejut Papi 

'd, bangun Biqque ckp nak pg Melaka, Abg Mus konvo dh nk abis' aku paksa Papi bgn cpt2

'ha.... Melaka?' jawab Papi malas mcm takmo pegi 
'kena la singgah Hard Rock Cafe camnih.. beli t-shirt..' smbung Papi lagik.. 
hamboiii ingat xmo pegi ropenye ade plan lain.. aaahh xdek2 beli brg baby lagik bagus, aku bako kang tshirt hadrok yg melambak tuh


We met the pack at JJ Tmn Equine for lunch and off to R&R Nilai to meet Abah & Kak Saba. The journey was smooth and we planned to Jama' at Masjid Negeri but looking at the bad traffic (Kerajaan Melaka please ye buat flyover etc) we just stop at Petrol Station to solat etc. tak lupe beli eskrem Magnum nyum2 sedapnye hehe tetiba plak

'wow, pasukan merah' kata Uncle C
'bukan la... Team Suar Pendek!' hahahhaha
(iye isi minyak kt Esso ye..)


3pm++ i think

'Ha, korg lead, kite pg River Cruise dulu' Biqque mberi arahan

'eh, bukan Kak Saba nk pi malam ker? kata nk tgk lampu2' kena tnya bebetol. Ade dua org kakak nih, sorg nak sana sorg nk sini

'dakkk Kak Ngah kata pi situ dulu sbb takut hujan' okeh no hal. It's only about 4km away from the petrol station. In fact Melaka pusing2 kt situ gak hehe


nearly 4pm Kak Ngah kol

'skin, jauh lagik ka? kite pg tmpt lain dulu lah.. area yg bandar hilir tu ape yg ade bangunan merah tu ker.. taming sari ker..' eh tadik Uncle C nk pg Taming Sari dulu tp xsetuju

'dekat jek lagik Kak Ngah, beselah jln jem.. kat dpn aje, tapi kalu nk tuka tmpt lain xpe, betol nih? ' asked for confirmation, kang xpasal2 aku kena tuduh haha

So at the traffic lite that we should take the right turn just in front of the River Cruise parking, i - without thinking instruct Papi to go straight and menempah maut kat jalan jem itew.. ropenye ade marathon pala jadahhh jalan jemmm



menghabiskan masa dgn Garret Popcorn & Koh Kae Peanuts! 
bagus. xyah nk komplen2. tu pasai la aku sayang laki aku! obsessss!! getik!


5pm Biqque kol

'ko tau Hsrl ckp kite abiskan masa kat jalan aje la nih' xsmpat Biqque nk ckp ape haha

'ha la! laki aku pon ckp bende yg sama!!' hahahha ini sudah lawak

So we take we don't know exit and park at the side, luckily there's one chinese uncle tgh lepak and Abah asked for direction. After about 10mins the Uncle lukis arah jalan suddenly when we were starting to drive away the Uncle yg baik hati itu cut us.. 'folo me! folo me!' hahahhaha haihh Uncle kalu dr tadik dia nk suh folo xyah la susah nk lukih peta... hahahha

Alhamdulillah 5pm++ we reached at River Cruise point. Sami was so excited when he saw monorel. Mintak maap ye, perkhidmatannye diberhentikan buat sementara. 


 teket dewasa RM10, Kanak2 2thn keatas RM5 
but there's VIP tics that charge RM20/adult and RM10/kids

'bang, tiket VIP nih ade ape?' Biqque bertanya

'ade org nyanyi' kahkahkahkahkah aku dh xtahan dh time nih!..

'oo xpelah.. saya nyanyi sendirik aje' sempat Biqque buat lawak kahkahkahkahkah




For me mmg besh banget lah naik boat nih! haha. Sepanjang 9km perjalanan (lebih ekceli sbb 9km tu sidewalk nye), lebih kurang 35mins mata disajikan dgn bangunan yg indah siap ade tape guide ceritakan sejarah satu2 kawasan yg kita lalui. Okeh aku malas nk panjang lebar sbb takde mood hihi tetiba bese la ibu mengandung tp besh arr walaupon sungai tu bau nye sungguh harummm..

Sementelaah aku nye kamera dh nk kong, so xbyk gambo..



 Ini aje lah yg sempat aku amik. Patu dh xyah nk cubak sbb kamera dh kong, kena tunggu gambo santek dari Biqque lah.. yang pasti ade gambo nih:

.
.
.
.
.
.
.

asik la salah laki! kahkahkahkahkah!

err tapi jgn tanya aku duk sblh sapa ye... hahahahhaha

11 hottie:

Biqque said...

KAHKAHKAHKAHKAHKAH! WEH, THIS TIME TAK SALAH, CUMA TUKAR JER! HAHAHAHAHAHA!

part nyanyi sendri tu mmg aku sanggup je nyanyi kalo ada koke atas kapal tu! hahahaha!

Hayatie said...

ala, nak tengook perutt!

bdk2 @ John said...

motif biqque lagi sekali???? waduhhhhhh

Ely Hasrul said...

Biqque,

hahahahah aku xdek gambo dn Uncle C tp mmg kitorg duk selang satu seat hahahha.. xdapek nk byg kite konker nyanyi atas boat...



Thu,

Ko byg aje la aku mcm belon, perut beso hahahhaa



John,

motif duk gitu senang nk borak hahhahahahah

BlueEwoke said...

wah syok nye korang p melaka, aku baru ingat nk p PD minggu dpn bawak icam, tak tau la nk pegi terus ke Melaka ke apa.. Kalau aku TIRU korang pegi melaka ko kisah tak? ko sentap tak? ke aku tak leh pegi sana dah? hmmm tak pe la..aku tunggu ko approve komen aku dulu, baru aku buat keputusan..

P/s: Weh ko jgn tak approve plak komen aku nih, jgn buat2 tak nampak ye, alasam LAME pn aku tak nk dengar ..opsssssss huhuhu

Ely Hasrul said...

BUDUHHHHHHHHHHHHHHHHHHH Na!! hahahahaha ko ckp psl ape nih??? ko jgn nk gedik2 kat sini okeh?!! ahhahahaha


Eh besh tau naik river cruise tuh. tp melaka nye traffic mmg teruk la sbb dorg kan mmg go for tourism nih. adeh xcukup masa sbb abis masa kt jalan. nnti aku review tmpt mkn plak..

ape tiru2? ingat melaka tu aku punye?? hahahahha

babyarisha said...

hahaha... seb baik kt opis aku gelak cover2 je ayt Na nih..lau kat umah sure aku dah terbahak2 dah. weyh Na.. ko p le melaka time wknd. jem wor sana.. leh tiru route biqque ronda2 melaka..hahaha..

Ely Hasrul said...

budushh la korangg hahahaa.. ade time beli jajan kt sana, akak jual tu ckp 'melaka mmg dh lain dah dikk' aku rasa sure local situ cam nyiampah nk masuk town sbb mmg jem giler, provided ko ade event ke takde.. jln situ sume satu dua lane aje, every simpang ade trafic lite mmg horror lah

Anash said...

ely,
tu aaaa...sendiri punya kampung pun malas nak turun...jem kat melaka....ampun tobat tak mo dah turun lagi esp. sabtu malam khamis..eh..malam ahad..selalu dok dendiam kat rumah mak aje ...
gi tesco melaka pun kul 8 pagi..tak de ke makna join the crowd...cukup2 la join the crowd kat KL tuh...

Ely Hasrul said...

tkalah KL okeh jemnye haha.. kena buat alternatif road la.. tp paling senang buat flyover or tren. ingatkn monorel tu utk org guna sehari2.. ropenye utk sight seeing laaa.. hahah

Ely Hasrul said...
This comment has been removed by the author.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.