Klik Klik

Thursday, December 22, 2011

Pada suatu hari, kitorg bersiap2 utk lunch kat Subang Ave. Sebabnye Papi dh lama beli voucher El-Toro nih. Harga nye dh lupe, dh nak expired pon. Tu psl lah cpt2 redeem. Papi ttanya2 kat mana Subang Ave. nih, aku tgk mcm familiar. Alaa sblh C4 Subang aje pon hehe

Parking FREE, maybe sbb bangunan baru kan. Kedai tak byk bukak, hanya floor kt bawah aje. Tempat cozy and takde surau. Tak pasti lah takde tu blum bukak or mmg takde langsung. 

 Agak lmbt sket lift nk bukak, kompom kena kick dgn Sami


 Kali nih bwk Dino plak walaupon skang tetiap mlm dok pakai ring Green Lantern tuh. Pada hari itu juga, Papi berjaya transform Dino nih.. seb beik..


 Kedai nih menariks sbb ade jual daging secara timbang & fresh. Dah nama pong Butchery. Ada Waqyu beef! Setahu aku lah (kes malas google), daging waqyu nih datang dari baka yg dibela dgn hormatnye dan penuh kasih sayang, bak kata lain ko tepok2 peluk cium la ko punye lembu tuh, so lembu tuh hidup bahagia dan bila disembelih (iye ade dtg versi halal ye walaupon sedgr aku dtg dr Jepon), jadik bila disembelih, daging nye sungguh lembut, sedap & menyelerakan. Err aku penah mkn time kt Genting dulu, Kakak mkn lamb, Papi & Abg Mie mkn Steak. Sedap? gile tak sedap, sepinggan start RM300++, seb beik Kakak aku sayang aku. Dapat la kitorg merasa hehe

Kalu kes kedai nih, waqyu dia start dari RM55/100g xsilap

 Ini lah laki aku yg suka mencuba makanan. Asal tau tmpt mkn sket kompom ajak aku pi try. Tapi jenis makanan yg dia nk mkn aje lah, takde plak dia ajak pi try laksa ke bubur ke.. ciss


 
 Set Steak aritu dtg dgn Mushroom Soup. Papi cakap

'u mesti suka'

Iye, betol. mmg terbaek! aku tgk reganye RM4.90 eh not bad. Kalu korg suka soup yg penuh perisa dan agak chunky, sila lah cuba. 

 Ha.. tu leh pilih daging nk bungkus bwk balik, kat board yg ade lukisan lembu & kambing tuh, tunjuk nama2 bahagian daging spt shoulder, ribs, sirloin.. dgn lengkapnye..


 Uder Burger utk Sami. Ini kids menu. Ade 2 aje pon, samada nugget atau chicken burger. Tapi ini MINI Burger tau!!! Mini tuh dh sama size dgn Big Mac aku tgk haha.. Bau harumm tp agak lucu sbb bau cam burger kt tepi jalan tuh.. aku lupe reganye

 Sedap, kata Sami


 Datanglah Steak kitorg bersama Salad & Fries. Aku rasa daging tu hanya 200g aje kot. Kecik. Tapi sedap lah. Sempat gak aku tgk offer of the day dorg bermula dari RM28 utk menu steak ini.

Kuar dari Subang Ave. singgah ke Subang Parade pula, kena paw Crispy Creme dgn Sami. Tapi tu la last nk beli kt situ sbb kitorg notice dorg xdek kitchen, kiosk kecik, which is for sure la donuts nye sume dh siap2 masak tinggal panaskan aje. Cis



Walau bagaimanapon, Sami tetap berpuas hati..

Sekian

9 hottie:

Janggel said...

Makkkkaiiiiiii sepinggan RM 300????

Fengsan.

Tapi kedai tu nampak menggamit pulak.. haish.

Ely Hasrul said...

Janggel,

haha ade cite disebalik makan free tuh. diulang ye makan free, aku takkan bayo la mkn mahal cenggitu. risoto aku pong rm70 sepinggan, kalu ikutkn risoto tu italian version punye bubur nasik. El-Toro tu not bad la tp bg aku steak kecik cmgitu mahal la kalu orginal price nye rm45 (katanye) tp aku rs sbb beli voucher, kalu xbeli sure lagik beli dagingnye haha..

nama restoren hi-end yg kitorg mkn kt genting tuh, olive restoren. sungguh hi-end smpai aku xtau nk sebut nama2 makanannye, evian water free flow, nk amik gambo segan dgn kata lain aku malu nk blog abt it sbb ade bende lucu dan agak privacy.. hahahha..

nnti lah aku cite hihhihii.. tp aku mmg tak rekomen la mkn situ.. mahal kendian pas mkn agak nyesal sbb xtau status halalnye.. mmg la sume staff n chef melayu tp mmg tak ingt lgsg psl halal haram.. pas mkn baru tingat.. hishhh

MyRule said...

best ni..x silap ader lagi diorg kuar voucher el toro ni

http://www.groupon.my/deals/klang-valley-selangor/el-toro-butchery-grill/715925995?nlp=&CID=MY_CRM_1_0_0_354&a=715827992

Ely Hasrul said...

myrule,

serving nye mmg besh. kire steak tu dimasak ikut citarasa lah. lembut.. kadang kalu g steak/grill resto kt KL yg femes2 dorg dh masak ala cincai dahh

fiza said...

Nak fengsan gak, nasib kakak baik hati belanja kan ☺☺

Biqque said...

aku ada tengok masterchef, diorang gi kedai2 daging camni la...cuma tak ingat apa nama kedai...rasa nak pi la nanti2!

sami buat peace sign tu comel! nak plak dia?

Ely Hasrul said...

fiza,

hehe aku siap seram takut ade dress code ke masuk fine dining. seb beik takde. aku aje yg jakun hahahah



Biq,

kt kedai nih dia dh siap pack gak la tp aku rasa sure ade lain sbb dia mmg tulis bape rm/kg. tp aku mmg sukak la kalu pi butchery shop, kemas and nmpak bersih (xyah la cubak nk masuk tmpt sembelih haha) kt area wangsa maju ade 2-3 aku nmpak tp xpenah masuk.. kt sini org byk pektis kt wet market aje.. smbil tunggu smbil tarik suar kaki spy tak basah kena simen, smbil elak2 kot2 la org dok chop daging tuh terpelanting kena baju haha..

ade la mimpi dia tu nk amik gambo tu pon elok dia kasik 2 jarik.. ade 2 lagik gambo, satu jari dgn 3 jari hahahaha

Lily Riani said...

wagyu... peberet tuh.

actually, i pun kadang terpikir, makan2 sedap2 then not sure halal ke dak. sbb semua melayu so kite confifen jek kan. cam italianis/tgif/delicious/etc... bukan ada tulis. bab i penah baca somewhere, daging kat mesia most sembelih cara halal. yg concern kitchen tuh jek. but lupa baca kat mana lak

Ely Hasrul said...

Lily,
halal terms kalu masuk cafe bar ade liquor mmg ko xdapek la itu cert. tp kt El Toro ih ade tau dia tulis halal. bukan la certified by sapa2 nengok mmg tulisan dia sdr haha.. kt mesia nih even ubat2an dr GNC pon kbykannye cert halal by infanca xsilap or mana2 tmpt yg dorg manufacture and apply for kelulusan. tp kadang kite xtau and nk terima halal by jakim aje (sini jakim kan eh hahah aku pon leh lupe).. cam kes butter aritu. kat sini sume tarik balik tp napa kt brunei masih halal? proses penilaian berbeza atau ikut spekulasi i dont ke-now lah.. yg pasti chilis is my faveret place.. eh tetiba hahahah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.