Klik Klik

Saturday, December 10, 2011

Meneruskan aktiviti pada hari terakhir, setelah bersiap dan checkout. Time betol2 molek utk makan. Perjalanan diteruskan ke arah Feringhi dan pit stop pertama semestinye makan laksa kat tepi jalan.

 Laksa Tg. Bungah, cam bese dh nak abis baru amik gambo. Time nih aku dh xtgk org lein, layan diri sendiri

Papi? settled with burger & sweetcorn aje. PAPI TAK MAKAN LAKSA. Sami pon xmo makan. Maleh aku nk layan, pepandai sendirik la haha

Sambil menunggu sume org menikmati makanan, Sami mmg betol buat hal sendirik

 ini bukan keluarga Pak Ein okeh..

dia aimed kat bekas tu la kot..


Sume nih hasil tangkapan Sami, pakcik jual rojak tu nye van plus brg2 sume dia nk amik gambo hahahha

Lepas buat hal sendirik, Sami buat hal dgn Adieb plak



Memang besfren sungguh dgn Adieb, 'abang' suka layan.. Sami jgn ckp la kan.. 

Lepas makan siap bungkus pisang goreng & kopok lekor, perjalanan diteruskan. Kemana? pusing belah Balik Pulau. No hal.. time nih aku dh tingat kat Zura the Drama Mama yg cite dia penah lalu pusing situ mlm2 patu nyesal seumur hidup hahahhaha.. kes takut lah tu...

Time nih Papi ckp kat Biqque nak isi minyak kalau jumpak Esso. Memang benar Papi nk isi kt Esso sbb bile benti kat Caltex dia xmo tuang minyak langsung. Sume dah bengang risau (ok aku mengaku agak bengkek, mcm la Esso tu bapak dia punye tp ade le sket diskaun sbb staff.. pas nih tuko ke San Miguel tuh nasib la kann).. aku ckp kt Kak Saba

'saya sehati sejiwa sehidup semati tapi setolak kete tidak sama sekalik' hahahhaa jadik biorkan aje dia.. pepandai lah..

Kalau suami2 org lain ade perangai memasing, perangai laki aku cmnih la plak, pg tmpt mkn yg dia xmakan dia xkesah xkomplen tp kalu dia nk isi kt Esso, Esso dan Mobil la jawabnye. Tu pasal la kitorg leh kawin, dia kata nk kawin dgn aku, mak tak kasik pon dia nak gakkk.. haihhhh xkesah la asalkan kitorg bahagia. Bak kata Biqque 'keluarga bahagia' ahhahaha

 tak masuk sini pon, lalu aje..

Dalam memusing singgah sebentar ke sini, aku lupe la ape namanye. Tunggu Biqque nye entry lah. memula mendung.. kuar kete panas nk mampos.. patu hujan plakkkk haihhh time masuk Penang Papi leh ckp 'kite nih pembawa hujan ker?' hahahhaa






Banyak gak gerai buah tepi jalan, aku nunggu aje ketua kumpulan benti ajak mkn derian.. hampeh sume xbenti.. benti pon takat amik gambo.. 

Akhirnye abis satu pusingan smpai la kitorg ke War Museum. Aku smbung entry kendian yek.. time nih minyak kete tak isi lagik.. aku xdek risau pon tp aku xsuka lah sbb kitorg kena pecah dari kumpulan sbb nk mencarik Esso station...alahaiii..

20 hottie:

fatt said...

adohaii...dahla susah bebeno nak cari stesen esso...mcm2 hal le somi ko ni skin oiii...ko suh dia tukau petronas tu ha, takpun shell...sonang skit kojo...bolambak2 tepi jalan. hehehe

JHaZKiTaRo said...

salam kenal.. kalau nak baca my experience travel ke 46 buah negara, sila2 la singgah my blog (Aku Sebutir Pasir).. :)

Ely Hasrul said...

masalahnye fatt, spjg kt blk pulau tu xjumpak pon petronas dgn shell hahahahhaha

Janggel said...

Yang tepat korang makan laksa tu nama dia Shamrock Beach kan?

aku suka part yang ko tulis Bak kata Biq tu....sinkronais je bunyiknya....

bdk2 @ John said...

hahaha...sebagai orang kelantan, saya mmg tak makan laksa penang ni, pelik je nengoknya, plus masam jek. sedappp lagi laksa atau laksam kelantan. yummy! mengidam pulak.

pelik gilos laki ko nih, *motif guna ko?* hahahah...betol ckp fatt tu, susah gilerr weh nk carik esso atau mobil. kat area umah ni mmg ilekk la weyyy..camne tu?

Ely Hasrul said...

Jhakitaro,
InsyaAllah Tengkiu atas jemputan

Ely Hasrul said...

Janggel, oo nama nye tuh ker? mmg tak tau.. aku tau mkn aje hahahhaa


John, sbg org yg kuat mkn aku mkn ape saja yg aku rasa sodap hahahha

laki aku mmg pelik TAPI laki aku tak byk komplen cam org lain. takat nih aku rasa kepelikan dia tu boleh dilayan lagik la sbb bile beramai2 dia takkan buat perangai cam org lain esp kadang ade yg moody lah buat muka lah asik komplen lah.. laki aku jenis OK aje, ON aje..kalu tak ok pon cth psl isi minyak tuh, dia akan ckp xpe.. teruskan perjalanan aje.. yg tensen nye aku bukan dia hahahhaa tu pasai la kalu dia rasa tak masuk dia xkan join org pi sana sini

jgn kan ko dgn fatt, ramai kawan2 kitorg sendirik yg ckp laki aku cmtu, padahal laki aku xpenah kacau org lain, kang trip kite tahun dpn ko tgk aje la dia cmne.. hehe

bdk2 @ John said...

salam ziarah. silalah lawat blog saya untuk membaca travel journey saya sebanyak 5 buah. Sekian.

Lily Riani said...

cik ely, awat ko ang janggel entry laksa... ok! i dah lapar.... nak gi cari makan skarang gak... laksa maybe?!?!?

Ely Hasrul said...

John! budushhhhhh hahahahhaha hahahhahah aku xtahan la marketing line cmtuuu... hahahhahah hahahahhahaha



Lily, laksa kt sini mana aje yg sedap? dulu selalu mkn kt 223, now mmg jarang sbb xjumpak yg kedabom.. hahaa

Janggel said...

Ya ampun Ely!! Laksa 223 tu yang terbaik la aku rasa!!!! Tetiap minggu aku layan laksa tu dulu!

Ely Hasrul said...

kan? hahhaha skang kalu tingat kt laksa mmg telan liur aje lah. buat sdr mkn sdr pon xbesh gak.. ermmm

bdk2 @ John said...

EEEEEEEEEEE....APSAL Korang suka makan laksa nih??? *dush-dush*

Ely Hasrul said...

xpe John, xdek sapa paksa ko mkn laksa.. kecuali ah kite buat party patu menu utama laksa hahahahhahah

Janggel said...

Nak join!!!! *tetibe

Biqque said...

mau tak nyer, kak saba la paling risau! takut kang keta ko mati tengah jalan, dah la kat balik pulau nun! takpe, nanti aku cite hahaha!

john cam haram! aku tak tahan dah gelak ni! hahahahaha!

Ely Hasrul said...

okeh Janggel, kang kalua de party laksa ko jadik modelnye.. eh.. ape jenis party nih.. hahahaha



Biqque, bangang giler kan John? hahahhahahahahhahaha

fatt said...

oi aku pun suka mkn laksa kat 223..dari zaman aku first year sampai sekarang aku layan ok...siap tokey laksa tu bertukar2 org la senang citer. hahaha

janggel, tah2 kita penah berselisih bahu kat 223. apakah??

ely, ala ko sentap ke weh...jgnla gitu. aku tarak hal punya...sbb aku tak berlaki lagi so aku tak berani nak komen. dibuatnya aku dapat laki yg cerewet mampuslah aku....haippp!! aku karate dia nanti klu over sgt

bdk2 @ John said...

salam ziarah lagi sekali, silala lawat blog hamba jika ingin membaca travelogue ke 5 buah negara. sekian...


btw, kalo korang bwt party laksa, make sure korang ade alternative punye mknn tau. especially for me! sbb aku penah pegi umah kawan aku bwt open house. die goreng nasik goreng utk aku sbb die tau aku x makan laksa penang. ngeh ngeh ngeh.

Ely Hasrul said...

fatt,
jgn bimbang, ko akan dpt laki cam ko gak nnti.. tp kontra part cerewet tu tgk la. aku sbb aku sume ok, so yg cerewet laki aku lah ahhahahha



John! aku la budak nih! hahahahhahaha
ko lagik cerewet dari laki aku yek ropenye, sbb kitorg penah g open hse raya umah mmber. mak dia buat utk kitorg aje, mak dia masak2 patu kuar so kitorg laki pompan berparty la kat umah dia. mak dia masak laksa. aku tpanjat gile sbb laki aku bleh mkn laksa tuh. aku tnya napa dia mkn, dia ckp 'dh kat umah org takkan i nk mengada2..' hahahahhaa seb beik paham bahse laki aku tuh..

xpe kalu ade party laksa, ko nye menu aku pi bungkus kt kedai laksam. hahahhaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.