Klik Klik

Friday, December 23, 2011

Jangan bimbang. Ini bukan Political Post.

'itulah demokrasi terpimpin'

'terpimpin kepala hotak kau!'

Hahahhaa okeh pepagi tadik tingat plak kt cite Tiga Abdul
Terima Kasih Tan. Sri. P. Ramlee, mmg tak lapok dek zaman okeh!

Sebenarnye aku nk buat LIST 2012, menjadik Aku (ape kes?), aku bukanlah org yg ade list perancangan itu ini. Aku nih kire OK, Aku ON! orangnye haha.. Tapi dalam keadaan sekarang, aku rasa WAJIB memikirkan masa depan yg aku harap semakin cerah. Amin

Oleh itu, aku nak mulakan tahun 2012 dgn menyiapkan projek Rumah Idaman dulu. 

Alhamdulillah, Drawing sudah di-approve kan MPSJ


Budget note utk area Subang Jaya resident yg nk reno umah secara halal ye:

Drawing - Arkitek Plan & Engineer : RM2700 (ikut arkitek)
Alam Flora: RM1000 
(4units of bin, i can get cheaper but kena paksa amik ngan Alam Flora cis)
MPSJ: RM410
Total: RM4,110


Structural Design dah diskus, tinggal tunggu quotation & kitchen drawing

Doa2kan bleh start reno by January ye. Cost lein2 jgn tanya, diharap tak over budget and agak2 kitorg tak pegi memana tahun nih buat2 paham aje lah ye. Makasehhh

DAN

Untuk menambahkan tekanan aku, bleh plak dpt sms Mothercare buat further reduction on clothing. Cisss..!!!  saja aje nk suh aku pi belek2 dan berangan lagik.. Nih yg nk kena tambah list All I Want For Christmas nih haha

Hepi Weekend!


Info Tambahan 
Dapatkan recipe Nasi Goreng Memanggil disini


---ok aku guling2 gelak jatuh ke bwh meja---

    8 hottie:

    Lily Riani said...

    Amin.... dah di-approve. tak nak tanya banyak, but compulsory dijemput tuk house warming, bird day party, cukur jambul, kekah, sambut menantu etc etc etc. ehhehehe/..

    Ely Hasrul said...

    Bird Day tuh tgh konpius nih.. tapi Lily.. jangan bimbang... i mmg suka overst. keje i buat parteyy aje nnti hahahhaha

    bdk2 @ John said...

    kak ely, mudahan sumenya tercapai dan tak over budget. insyaALLAH...amin.

    bak kata lily, jgn lupa jemput ok especially housewarming. nnt boleh wih nk kene bwk ape. sila bgtau siap2 ok. ;p syg sy tak???

    Ely Hasrul said...

    woahhh John, bagus cadangan tuh. hsewarming kena la dtg bwk buah tgn ye dak.. haaa sukanye...nih yg nk berangan buat list nih haha

    kemang~ said...

    amin...nanti nk tumpang tido kat umah la..hihhi..

    babyarisha said...

    siap nti.. dh pindah msuk nti.. leh le jemput kawan2 tuk housewarming.. lau malas nak masak sendiri aku cadangkan ko buat potluck.. sure kengkawan dtg bwk makanan. aku leh tlg bawak pinggan mangkuk sudu garpu cawan semua.. hahaha...

    Janggel said...

    Saya juge berharap agar dijemput ke majlis itu nanti! Good luck!

    Ely Hasrul said...

    Kemang,
    tumpang tido? buleh, harga satu mlm kasik diskaun 50% hehe


    Lin,
    pinggan mangkuk sudu garpu? haha bagus.. sapa nk bwk air pulak sila angkat tgn



    Janggel,
    jika anda bwk cik melati tuh kompom akan dijemput haha

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Klik Klik

    Foot Print

     
    Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

    Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.