Klik Klik

Monday, December 19, 2011

Okeh2 ini gerenti last!. Seb beik Biqque dpt juga potong aku punye cite haha.

Setelah berpecah untuk mengisi minyak, aku dapati kitorg menuju ke Esso Station are Sg. Ara. Eh.. nih dh dekat dgn umah Zura. Then dari situ terus menuju ke Rumah Kelahiran P. Ramlee. Tanya kat Garmin, akan smpai dlm masa 15menit. Tipu lah dgn jem2 tuh kan hehe

Smooth aje jalan, kitorg smpai alih2 tgk rombongan yg lein pon dh smpai serentak. 
wahhh timing bagus. 

 Ha.. time nih kalu tak ikut rombongan mmg aku tak tpikir lah nk singgah sini


 sampai2.. nmpak Abah & Abang merehatkan badan. Ke bosan menunggu cik abang?


 mmg susah nk bergambo dgn si kecik nih.. kena paksa2 hishh. Nampak tak Cik Ro kat bawah umah tu? tu nk melanggar larangan lah tu.. 

Aku time nih takde nk buat ape sgt, nk masuk kt rumah pameran satu lagik aje sbb tak sabo nk beli cenderamata. Alih2 bila aku naik aje rumah P. Ramlee aku dok tgk Papi men-snap sana sini.. Eh dia nih tak paham bahse ke? Aku pon buat2 bodo sama. Alih2 kena tegur dgn penjaga tuh ckp xbleh amik gambo. Haha ropenye mmg Papi tak perasan. dapat amik 3 keping aje pon. Tu pong xclear


 Dapur


 Bilik tido


 Errr tak sure nih tmpt ape, tmpt lepak kot.. ker dlm bilik gak.. nk tunjuk kat mana P. Ramlee simpan baju2 dia. Dalam rumah tu pon ade la potrait keluarga siap surat beranak dan kisah2 nye.

Turun aje bergambo kt taman dpn rumah then beli magnet buat kenang2an. Ekceli T-Shirt P. Ramlee menariks gak tp Papi tak tertarik plak.. ciss


Kendian, tiba lah masanye untuk makan. Ya Allahhh beshnye dari tadik aku tunggu! hahaha.. bukan, bukan sbb aku exited nk mkn Nasik Kandar tp cam nk duduk2 dan kunyah2 sesuatu ewah. 

Kat Line Clear mmg lama gila lah beratuq!aku yg bwk perut nih buat2 leh masuk kat Abah punye q and mkn tak berhadap la kitorg, sapa dpt nasik pi la mkn mana2 dulu. Time q tuh kalu nmpak sesuatu yg tak mnyenangkan buat bodo aje la yek, yg pasti ibu mngandung mkn smpai licin! Teloq Sotong dapnyeeee

Abis makan, kes xmo bayo parking mahal, laju2 masuk kete g ke Chowrasta, singgah beli ape2 yg patut then berkejar la memasing nk carik tmpt solat. haha.. Set berjumpak Biqque & Abah kt Padang Kota. Papi dari pagi tunggu nk kesitu sbb dia nk mkn Pasembor. Ntah cemana garmin xdpt carik Padang Kota, kitorg tuju ke Masjid Negeri dulu utk solat


 Aku suka tgk Sami kalu jalan pegang tangan dgn Papi. Mmg cam mini Papi hahahaha

Sampai ke Masjid Negeri, dh alang2 dekat maghrib, tunggu aje la patu Biqque ckp dorg xdpt nk lepak lama sbb nk hujan so terbatal la rancangan Papi nk mkn Pasembor. Pas semayang kitorg tuju blk umah Kak Ngah aje lah. Memasing sume dh sendirik2 time nih. 

Baru aje solat, Sami nk poop plak!!!.. baru rakaat pertama plak tuh!

'mami.. sami nk poop'.. tegak diri dpn aku 

'mami.. sami nk pooooop' diulang2 smpai kali kelima.. aduishh tyak kusyuk betol!! 
dh la kuat dia ckp..

'mami... sami nak berakk...' agaknye bila aku tak jawab, dia ingat aku xpaham.. so dgn kuatnye dia ckp dia nk berak.. aduishhh.. sabit dia jumpak camera.. abis satu dewan semayang dia amik gambo


Bila dh abis sume, mmg tuju blk ke Jambatan lah. Takde plak sami poop kt mesjid, saja ajek!. Alih2 kt satu trafik lite.. Sami dok nyanyi2.. then dia pandang ke belah kiri dan ckp dgn diri sendirik


'ching cheng chin chong cheng..

'na hwa cin cun maa...'


Papi dh tergelak.. aku masih terpinga2 sbb sumpah tak paham dia ckp ape.. 

Ropenye2...dia 'baca' kat sini..

.
.
.
.
.
.
.
 Kahkahakahkahakakahkah dia baca iklan nih ker??? mana dia tau tu bahse cina and paling penting cemana dia tau bunyiknye kena gituuu??? kahkahkahkahkahkahkah


The next day before balik KL, sempat lepak2 tgk gambo.. and Sami hepily dpt topi kuning hasil tak buat ape2 kt pantaii..


Sami the Builder! Tengkiu Auntie Biqque!!!

Abis dah.. kang kite cite beli belacan Melaka plak yee.. hihi

12 hottie:

Janggel said...

Gambo dalam umah yang no 3 tu cam skeri la tengok..misteri ..*tetibe

Hahahahaha aku gelak gak baca pasal sami boleh baca tulisan cina siap dengan bunyik2 nya skali!!! HAHHAHAHAHAHAAA

AKO @ retna said...

wah sakan!!
Ako igt cuti ujung thn nk ke Penang tapi last2 member2 sume nk ke A Famosa... Memang tingin nak jejak ke rumah P Ramlee tu.. ermm thn depan je la nmpk gaya nya ;p

Biqque said...

hahaha dia pakai jugak topi tu, comel!

fatt said...

Papi versi mini??? HAHAHAHAAHAHA...kuangasam. aku dah tergelak2 kat ayat tu...sabor jela :D

tapi kalau aku tgk 2 beranak tu mmg seiras pun...ala sng citer korang bertiga mmg seiras le. org kata klu hilang kat memana pun bleh cari sbb contoh dah ada..ekekeke :P

ha, ko nampak apa kat line clear tu? tikus sebesar kucing kah?

Ely Hasrul said...

Janggel,
ekceli kamera tu yg blur tp seb beik tak kuar gambo ape2.. ntah2 tu la motip dorg xkasik amik gambo mana tau before nih ade kuar ape2 yg tak patut hahhaha.. hah.. napa xbleh amik gambo yek? bleh rosak ke? ke takut org dh tau patu xmo pegi situ? errmmm musykil.. tp lagik musykil part sami leh baca iklan cina tuh kahkahkahakhakha


Ako,
penah g A-Famosa tuh skalik aje. zaman study. pg sume pompan, time weekdays. abang2 yg menjaga waterpark tuh sungguh bahagia hahhaha

Ely Hasrul said...

Biq,
mau nye dia xpakai, dgn aku2 sekalik kena pakai. dh bese sgt la cam org buduh dlm kete kena pakai tak topi, ultraman mask. hsrl pon penah kena pakai ultraman mask time drive! hahahahhaa.. kaler yg ko bagi tuh dia sungguh sayang. dh hancur gara2 tiap mlm pi kaler buku dia, smpai aku bli la buku kaler baru. tu pon blk dia tnya napa dia dpt satu aje ciss


Fatt,
hahaha mmg lah, aku dulu time pegnen sami berdoa gak bior la dia ngikut muka papi. kang kalu ikut muka aku mak mentua tak suka plak hahahahha.. kalu ko tgk muka sami, papi dgn pak mentua aku mmg lagik sama! hahahahah..

kt line clear tuh tikus jgn ckp lah, gaya memasak sume buat2 xnmpak aje. yg penting aku kenyang! hahahaha

BlueEwoke said...

Ya Allah Sami ko tu memang leh tahan lawak gak, entah2 dia memang paham tulisan cina tu hahahahaahha..adeh..

Aku rasa Sami saja guna model dia nak berak sebab nk perhatian ko!! haahahahahah..

Nota: Ye baru aku pasan muka korang anak beranak memang tak lari la..bak kata Fatt, kalau sorang ilang, memang senang la nk cari hahahah

fatt said...

aku dah agak dah tikus yg korang nampak. aku syak omputih yg biq ckp tu nampak tikus itu pasal dia pegi cek smpai ke belakang. mengalahkan pegawai alam sekitar dah ye..iskk..

yeke muka deme bertiga sama? tp kan, org slalu kata klu anak laki serasi klu muka sama mak, pompuan serasi klu ikut muka pak. sbb klu sama (means pak sama dgn anak laki) nti dorg cam panas...tahle...memandai2 jek org2 dulu punye teori..

Lily Riani said...

penat i belajor cina 15 tahun, alas sami yg pandai dari i. rasa ada kerugian yg maha sgt.

btw, i check with my colleague. dia kata if kasut timberland (TBL) atau tanah balak (wahidah nye versi) factory defect; leh gi kedai and depa will repair (ini mmg life warranty). if wear & tear, kirim salam.

so.... kawan i tanya & ajar, kalau sole tuh terbukak (cam mulut buaya) BUT kasut dlm good condition and tapak tak haus (TBL mmg tahan sbb i ada 2 pasang, seksa nak haus); gi argue kat kedai on basis its a defect. sbb nye, apa hal kite nak koyak kan kasut kan, itu bukan wear & tear, itu glue nye problem. my fren dpt tukar 2 kali kat TBL.

Lily Riani said...

ely, entry lepas dak? sbb tetiba ilang... ala panjang lebar i explain pasal kasut timberland claim. sigh...

Ely Hasrul said...

lily,

xtau la papi rosak cemana tapi dia dh tuko dh tapak awal2 hahahaha.. xtau napa tuko, haus or mulut buaya tak pasti.. err ke dia xtuko? tp mmg buleh dipakai tuh, kalu kasut sami jadik ape2.. leh la g melawat TBL tuh.. patu sami siap ckp 'nnti sami belikan mami boots ok..' ewahh siap tnya aku nk kaler ape hahaha


pasnih nk cubak tunjuk tulisan tamil plak kt dia.. mana tau dia tau menyebut nye hahahaha



Na,

ha la.. muka sami tu mmg ikut muka papi dia aka muka pak mentua aku. kalu ikut muka bapak aku for sure hensem hahaha.. pasnih muka suci xtau la cemana, kakak ipar aku ckp kitorg nye gen xkuat sbb mmg muka anak buah aku rata2 ikut belah sana. kalu suci ikut muka papi gak xtau laa.. kecuali dia ikut muka nenek dia, mmg putih sepet la ala2 iban gitu hahahaha.. ape kekdahnye mak pak gelap anak nk putih? zzzzz

Ely Hasrul said...

fatt,

ekceli tikus tu aku xkesah kan.. tp lebih 'lucu' bila tgk dia masak nasik, tuang kuah smbil ckp kuat2.. main suh amik air teh o ice yg dh tersedia sbb xsempat nk bancuh air lain.. hihiihihi.. buat bodo aje la ye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.