Klik Klik

Friday, December 26, 2008

tajuk tiada kena ngena ngan cite nih. harap maklum. ekceli tgh nk abiskn masa kt opis tetiba tingat zaman perkenalan ngan papi.. cheewahh

pada sesiapa yg xtau & nak tau meh sini la nak bgtau. aku kenal ngan papi kt orange. iye. club orange tu. org kampung kata disko (sungguh xsenonoh jumpak suami kt tmpt cmtu kahkahkahkah). tmpt muda mudi nari suka ria. aku bukan jenis clubbing pon. tapi aku masuk gak la club2 nih. time tu aku ikut biqq. dia suka berdansa. kalu dia masuk sehati berdansa tuh kompom menang. cuma aku xdpt bygkn la uncle c tu leh menari. sbb aku xpenah pegi club ngan uncle c. dr cite biqq uncle c tu hebak menari zaman2 spiral dulu. aku bayangkn aje la.

di malam yg bersejarah tu, aku dtg ngan na cik elly n enda. kitorg dr subang. bese la dulu mlm minggu suka lepak umah enda. ntah apesal ntah. mungkin sbb umah enda lebih kemas & dekat ngan tmpt mkn. ewah. kitorg pg orange pon sbb nk memenuhi janji menemankn biqq. petama kali aku jumpa papi time tu aku ngan biqq tgh menunggu seseorang (sestgh nama xleh reveal disini) kt entrance, and then 'dh dtg?' tegur sorg mamat dari blkg. aku pon menoleh 'huh pendeknye' komen ku dlm ati. maybe sbb time tu aku pakai heels. patu biqq pon kenalkn kitorg 'hasrul' 'skin'. aku pon salam. eh ade salam ek biqq? aku lupe lah. patu papi leh ckp 'aku pon nak la tattoo cmnih' hehehehe bleh la dia pasan kitorg pakai tattoo butterfly kt blkg. ha iye. aku mmg seksi. xdek le seksi sgt mlm tu. pakai jenas ngan sleeveless aje pon. tapi aku ngaku la dr dulu smpai skang lebih kurang sama aje fashionnye.

aku xsure org yg ditunggu tu dtg ke dak tapi end up kitorg masuk blk club & nari. aku time2 tu xdek le nari sgt sbb aku nari sukati mak pak aku. tarian aku sama la ngan nyanyian. xmasuk kod langsung.main belasah aje. asal rasa besh dihati. patu smpai satu masa aku fedap ngan sorg budak nih yg xabis2 usha nk nari ngan aku, aku pon ngan selamba tarik papi ajak menari..

ha time nari nih mula la aku nari yg bukan2. kire kalu time nih ade org gelak pon mmg patut la dorg gelak sbb ntah ape2 la tarian aku tu. patu kuarla lagu 'hot in herre' ewahhh aku pon bagai dirasuk la nari peluk2 tarik2 baju. time tu aku tgk papi dh tnganga2 dah. aku xbape ingt tarian papi sbb aku bukan pedulik sgt pon time tu kahkahkahkahkah.

abis masa tutup club kitorg pon nk blah. aku nye kemalasan bwk kete mmg dari dulu so aku suh enda drive. time nih aku dh cm sedar diri sket so tetiba dtg la malu sbb sukati aje aku nari ngan mamat tak dikenali. seb beik dia kawan biqq. tapi sbb kawan lagik la aku cpt2 nk blah. tapi biqq ngan papi sebok nak ajak kitorg lepak minum. dgn alasan nk blk subang terus kitorg blah dr sini. oh yea. perhatian. kitorg xminum. jadik tarian aku mmg sumbang. bukan dipengaruhi oleh arak. makaseh.

ha kat situ la perkenalan aku ngan papi. elok la plak papi jenis pantas. terus dia nak kenalan ngan lebeh mesra. kitorg terus attached sesgt smpai skang. ntah ape papi jampi aku pon xtau. tapi aku mmg terpelik2 memula sbb apehal la nk bergelfrenkan ngan aku. ye la sapa nak pompan yg g clubbing. aku pon mmg tak sangka la bleh jumpak suami kat situ kahkahkahkahkah

papi ckp 'u seduced i'

aku ckp 'jgn nak perasan'

kihkihkih

errr cuba bygkn ape yg kitorg nak jawab bile sami tnya kang kat mana kitorg jumpak.. errr .. errr..



Thursday, November 6, 2008

Bilik ku yg sungguh sepah. Apa ade? Meh kite check..

Atas meja:

1. koala bear kecik beso kotak tisu papi beli kt melben
2. patung pompan (patung lilin) - hoi napa aku ade patung2 nih? mcm horror aje
3. small hand rest pillow bentuk flower elly bagi for besday 2 thn lps
4. papers + rough papers + tender documents
5. IPTC tickets (byk plak tu..)
6. laptop
7. botol air 700ml (kaler purple) baru bli kt tesco
8. mug kotor bekas oat
9. tisu box
10. name card + name card holder + name card box (freak nye aku)
11. mug penuh ngan pen + pencils + ntah ape2 lagik
12.1 bottle of vits C yg dh bape thn tu.. hoii ntah2 dh expired
13.puncher
14. 1 big black calculator
15. i organizer
16. henpon
17. memo pad from clasquin
18. 2008 calendar

Bawah meja:

1. points
2. 3 pairs of shoes (xes & bonia)
3. 1 reef sandal
4. lacoste sling bag
5. victorinox laptop bag
6. avent cooler bag
7. papers (lagi) (bertimbun plak tu)

Tepi meja:
1. 1 goodie basket
2. accounting books (nak donate la buku2 tuh)
3. telekong + sejadah (hantaran kawin punye huhuhu)
4. door stopper
5. dustbin (belah kiri)
6. lemari file yg beso
7. another file bsepah2..


Hoiii byknye barangggggggggggggggg

Dalam laci toksah tnya ok kahkahakhkahkah

Eiiii sedihnye.. 2-3 days before we went to Krabi, i had this major problem. My boobies no longer in Cup D size and the letdown omg tooks ages to come. Sami got hi, eh silap, very hi fever in Krabi but luckily the susu still ada & cukup for him eventho boobs kempes sentiasa.

Doc gives me Pil Tambah Susu the other day. Err my mistake maybe coz i didnt take as per prescrip.. heh konon takut kena bengkak susu. And the susu on off until last nite. Frust betol when sami cried as no let down & we have to give him EBM.

I've done everything:

- enfamama check
- oat + barli drinks check
- milk maid tea check
- fenugreek pill check
- pil tambah susu check
- 3 pumping session check
- direct feeding when with sami check
- eat in time check
- kurma + soya check (ermmm sedepnye ice blended kurma.. nk buat la mlm nih)
- tenangkn minda... errr nk check tapi tgh kacau jiwa ..how?

ok. i need to let go my stress. the depression comes when sami which is a very good boy marah2 bile let down xdek. sapa xmarah wei kalu cmtu. tapi bile sami marah mami terus stress. jgn marah mami sayang. i pray to Allah not to take the nikmat he gives me.

for those who wanted to know my feelings.. if i cant breastfeed sami until he's 2 i feels like i lost my life. lost peps who i love the most. i'm so devoted to breastfeed. i enjoy(should i put s?) breastfeed. i love breastfeed. i long to breastfeed. i hate formula. i hate peps discourage me.i hate peps ask me why i didnt give my sami formula. i love the feelings that i can hold sami, sapu2 kepala sami, cium2 tgn sami while he's enjoying his susu. I love the FACT that i lost weight because i breastfeed, i love to think that i got good figure by breastfeed. I love the thought that i dont need to worry to eat as i will lost callories everyday by breastfeed. I love the FACT that papi love me more when i breastfeed. I love to think that sami is a very fortunate boy. I'm a very lucky wife & proud hot mami.. oh I'm so obses to me Hot Mami. Hot Mami need big boobs. Pls susu dont go away..

saiko. i need to thinks something good. something best. go away. go away stress. frens pls doakan susu byk for me. byk susu. byk susu.

Ya Allah Ya Tuhanku..
Banyak kan la susuku..
Khasiatkan la susuku...
Cukupkan la susuku sekurang2 nye sami umur 2 tahun...

Amin..

Wednesday, October 29, 2008

Suddenly tingat kat Fucker. Fucker is Papi's first & the only car. It was his dream car (skang dok sebok riki kete ape ntah aku pon xtau hape.. yg ku tau mahal.. huh jgn harap!) When papi showed me Fucker i supported him 100% (bukan duit aku pon). Yes he struggle tu get Fucker. Delay lama gak tuh. Seb beik the owner (ifi) sanggup tunggu. Even when he down 30k, i just being myself - the super duper ignorance :p (pinang aku pon xbyk tuh)

Fucker being such a good boy. He's hensem, solid, fuel saver (cam bluberi aje), hebak engine, super power kire bragging car lah! eceh. Lots of memories & many places we go with Fucker but i think paling jauh pon JB & Cherating je kot kahkahkahkah. Ingat lagik we played 'catch me if you can' with Adam (Adam was Biqq's first car). We went lots places gak with Adam around KL la hehehe. Papi alwiz leave Fucker with me when he outstation, normally i spent my time with sista kat mana lagik if bukan lifeband HW3 huhuhu. Gile sehh, gf nk pg club bf kasik kete kahkahkahkah.
I cant remember the year papi bought Fucker but not only good memories.. bad memories pon ade gak. The most ialah when papi kena rape. eceh. One fine morning (around 7am) when we walked towards Fucker yg papi park kt luar condo at 3am

'b! kete kena pecah!' luah papi dgn nada frust & muka upset semacam
me as usual muka bodoh
'bukak depan tgk engine u ade tak'

'ada'

Fiuuhh lega gak but we lost his seats, radio & ape gadget ntah yg ade kt dashboard tu. We lodge police report & while waiting for what i coudnt remember papi slowly...
'lambat sket la kite kawin'....

i was wtf! aku xtpikir pon psl kawin.. kesian nye papi (dlm ati la) but as usual mulut & tingkahlaku ku sama hebat.. i hold his hand... & we sat there quietly. Huh haru gak time tu, byk duit abis. demyuh pemecah kereta orang!
And still remember also that theres a time where we had an argument & i lost my temper. I dont remember what we argue about but i was so upset till i throw glade to Fucker screen. Retak. kahkahkahkahkah (huh jahat siot). Can u imagine that Fucker who being secure with so called super tinted bleh retak? Sorry Papi Sorry Fucker. Err should i mention here it cost Papi around 1k++ to tuko cermin depan tu :p .Sayang sungguh papi padaku as Icam quote ‘hish ko, jangan, kete ibarat bini kat laki.. sayang betol hasrul kat ko..’

When I got pregnant papi decided to let go Fucker coz we barely use him. Sedih gak coz we really love him. No. We never makeout inside Fucker. No worries. Finally on last September we say babai to him. The good things are we spend the whole day together. Went to the bank, puspakom & meet the new owner. Isk Isk..
Babai Fucker.. Till we meet again.












Wednesday, September 24, 2008

OK. I'M SO MALAS NOWADAYS. KALAH TAHAP MALAS DOLU2. DEWA PUNYE MALAS. HISHH BILA LA NAK BUANG PERANGAI MALAS NIH..ZZZZZZZ

Thursday, July 31, 2008

Need to buy gift? appreciation? corp gift? wedding? besday? newborn? goodies? party? ???

what to give? colour? budget? wrapping? decoration? ???

just ask me!!

elysuhaili@yahoo.com














The Time Has Come

Ok xsure la papi cmne tapi aku mmg dh xsabo dh hehehe. We went to our 39 weeks's visit on Wed 27; time nih aku dh xlarat sgt dah. Kire dh malas la nk bwk perut. dr. ariza pon sarankn buat VE je (vagina examination). Cemana? Caranye dgn memasukkan 2 jari kedlm salur vagina. Iye. Itu adalah satu2 nye cara nak tau servik dh bukak ke blum. Patu dr. ckp dh tbukak 1cm & dia promote (xtau dia buat ape) tapi kesimpulannye dh 2cm. so dia anto plak g labor room pakai mesin check contraction. Ha besh gak la.. smbil baring lepak2 cuma xpaham ape bab mesin tu kuar kertas ala2 mcm mesin test bckp benar gitu. Alih2 bile misi (wahhh mcm dolu2 plak) heheehe bila nurse tu tgk chart tu.. dia kata dh ade contraction every 5mins wahhh xrasa ape pon. Bagus2 memandangkan ade org yg sakit guling2 tapi baru nk bukak 1cm hehehehe.

Patu patah blk g jumpa dr. & kesimpulannye dia suh admit ward (dh agak dahh) tapi yg lawaknye satu ampang putri leh penuh katil.. bese2 bab kalu masuk ampang putri nih mcm pegi pasar mlm. Asik penuh saja2. bosan. So kitorg blk dulu. Smpat la lunch n lepak2. dr. plak ade bgtau nnti ade discharge sket bab dia dh buat VE. Ok la tu gaya saida)
Aku tetep cm bese bab aku ade birthplan aku sdr. Aku xdek le risau sgt. Tapi dlm ati dok ulang "baby kecik, nak lahir.. lahir 28hb. Kalau tak tunggu smpai 1hb" hehehehe Papi? oooo papi bile dr. ckp sket aje muka dia dh berubah sebijik mcm masa dia xdpt kawin ngan aku dulu.. kahkahkahkah

Mlm nye tu lps aje kul 12 mlm aku lega la bab dh masuk 28hb; ini kerana aku agak pasti aku akan bsalin 28hb ewahhh. Lebih kurang 3am aku tjaga nak kenc (cm bese la kan) patu tetiba mcm nk jamming huh time nih aku terus tringat ain budak opis aku sbb dia cite mak dia bsalinkn dia dlm toilet hehehehhe.. ropenye dh kuar darah yg byk siap bketul2 beso (ok aku cite aku nih tiada tapisan punye cite harap maklum) Tapi aku dgn tenangnye, panggil papi suh dia bgn basuh muka angkat brg & ajak g spital. Papi? huh tpinga2 gak dia, kulu kilir sume tp mmg kitorg cool aje la; mungkin sbb dh besedia. On the way g sepital dpt la tgk org pasang banner tp jln maklum la nk pilihanraya hehehehe.

The Birth Plan

Ok. Aku ade birthplan aku sdr iaitu: Nak mandi sblm bersalin & ambik Epidural

Plannye gitu la tp aku dpt extra plak aku rasa. Smpai spital dekat kul 4am. Terus masuk labor room. Nurse tu check dh 3cm. dia terus kata aku kena dok kt situ smpai bsalin la kan. Patu suh aku lepak2 tdo dulu sbb "ala dik, smpai akak masuk keje mlm nih nnti xtentu adik dh bsalin blum" ala.. akak nih over confident la kak (kataku dlm ati). Patu nurse tu bg aku pakai baju yg sbnrnye kain main sarung ke bdn mcm tu aje.

Patu dia kata dia akan masukkn air kt dlm bontot nk suh berak. Ha time nih aku lega bab aku mmg nk tberak pon tp kat umah tadik takut bab takut terberanak kahakhakha. Patu ps dh settle sume tu aku pon dh get ready nak tdo la. Sempat lagik time nih aku suh papi g amik minyak angin bab nak sapu kt perut. ye la, time tu dh dekat kul 5am aku plak pas jamming bleh rasa mcm nk period pain tp sengal2 gitu la. Tapi stlh papi penat carik minyak angin leh la plak nurse xbg pakai. Dia kata nnti busuk, huh sukati la tp aku malas nk layan aku pon t. papi pon suka la sbb memasing mmg mengantuk hehehehe. Alih2 kul 6 lebih tu aku sakit perut mcm period pain. Ha korg tau kan period pain yg mild tu yg buat mcm nk jamming mcm tak. Aku mati2 la ingat aku nk jamming tp xbleh. Patu aku xpaham la org ckp sakit contraction sakit dr pinggang pe jadah sume tp napa aku rasa mcm senggugut bese2 aje?

Patu sakit tu tiap 5 menit skali, jadik tdo aku sudah xtenang la. Terganggu. Malas nak layan panggil nurse. Tnya la bile best time nk amik epidural, patu nurse tu kata skang la. Ha bagus!. Tapi " puan, saya dh kol dr. ariza, dia suh bekfas dulu & anes akan dtg dlm kul 8 lebih" ha? Lamanye?? Aku nk tdo nih. tp ok aje la aku bukan sakit guling2 pon walaupon bile dtg sakit tu aku over2 gak la smbil tarik2 rmbut papi kahakhakhakahkah aku nih kan kalu papi ade mmg xbuleh la.. mngada lebih.. padahal mcm senggugut bese2 aje hehehehehe

Epidural

Patu nurse tu pon suh la mandi dulu ke ape. Ha mmg bagus sgt la. Pas mandi dpt bekfas, pas amik2 gambo sume anes pon dtg. Dr. Hashim. Ha time nih xbesh ade lucu pon ade. Sbb bile dia nk pasang epidural, patient sblh nk bsalin plakkk. So nurse mcm kelam kabut smpai satu masa tu dr. hashim leh ckp… "woi.. napa tinggal aku sorg2 nih" hehehehehe. (tapi patient sblh tu huuhhh mmg haru la dia jerit punye la kuat, papi smpai kuatkn vol tv sbb mcm ngeri plak dengar)

Ok. Bg sapa2 nk tau. Epidural adelah salah satu kaedah penahan sakit. Cover 70%-90%. Ade cara lein mcm gas & injection tp takat 30% & aku xbminat nk cuba pon. Epidural juga dipasang di blkg badan satu line dgn spinal kite. Line tu nama nye epidural. Org yg bleh pasang epidural ialah pakai bius aje. Tu sbb kalu jadik pakar bius gaji byk. Sbb risiko nye pon byk gak.

Pas pasang tu dr. ariza pon smpai time tu dlm kul 8.30am; dia check dh 5cm wahhh ce nye. Slalu org amik masa 12 jam nk tbukak abis (dgn rasa sakit) aku dh bukak 5 cm rasa cm period pain aje. Alhamdulillah. Dr.ariza kata tghari bsalin la. Ha bagus. Aku pon smbung tdo dgn selesanye! Begitu juga papi yg tdo kt kusi. Patu dlm kul 11 lebih gitu tetiba aku rasa pangkal peha kiri aku mcm sakit sengal yg very the mild. Aku agak pelik la bab aku pakai epidural apehal nk rasa sengal2 (walaupon 70% aje). Patu puas la kejut papi suh panggil nurse (bleh plak tdo mati walaupon kt kusi). Patu nurse dtg dia check wahhhh dh 9cm cenye!! Bagus2. so nurse2 tu sume terus get ready la. Time nih aku xbape ingt sgt bab aku rasa sume nurse excited so ramai yg kuar masuk bleh? Sume mcm hepi2 aje. Siap pakai kan aku oksigen bab nk kejutkn baby kecik. la.. baby kecik tdo ke hehehehe.

Ha satu lagik. Rope2nye kesan epidural nih byk & blainan setiap org. nurse2 tu agak tperanjat bab aku leh tdo dgn tenang. Sume siap ckp aku bertuah sbb ade yg muntah2; ade yg xselesa & ade gak yg sakit time pakai epidural tu. Tp aku selamba ya ya aje. Tapi aku leh rasa skit tu utk bantu aku teran nnti la. Patu ropenye aku bleh rasa peha kiri mcm sakit.. aku pegang peha belah kanan laaa xrasa ape.. ye la kebas dr pinggang ke bwh hehehehehe.

Bila dh get ready sume; berdasarkn mesin contraction aku kena push. Huh! Cemana nk push sbb xrasa ape. So agak lucu la. Patu plak nurse2 tu suh teran mcm nk berak; hoi! Aku nk jamming pon kena mkn organic so xyah teran .. mana la aku ade kekuatan begitu. Lucu pulak rasenye. 2-3 kali push very good dr. kata dh nmpak kepala. Patu dia suh sume org kire sbb nk 10 kali push aje. Alih2 smpai 20 kali push dekat sejam takat gitu jugak hehehhe paling xtahan papi yg slama 9 bln takut tetiba "push lagi b, dh nmpak kepala tu" wahhhh aku dlm ati terus tpikir, berani plak dia tgk hehehehe.

Alih2 dr. ckp nk vacuum aje sbb dh sejam. Dia sanggup tunggu sejam pon sbb baby kecik nye heart beat kuat. Aku ikutkn aje bab dh xtau nk teran cemana. Oh yea, aku rasa kalu kt spital kerajaan kompom dh kena maki hehehehe. Tp dr. pon ckp gak bab aku xrasa sakit so aku xtau le nk teran sekuat mana lagik kan.

Alih2 aku dgr "assalamualaikum" ha time dr. ariza bg salam nih aku terus tau sammy boy dh kuar and terus letak atas perut. hehehhehe. Sian sammy boy penuh darah. Org ckp aku kembar darah bab mmg air ketuban sikit and darah melimpah2. ermm patut le sammy boy xsuka mandi.. air bukan kawan dia hehehehe.. (tapi skang dia dh suka dah.. )






















Samiul Maleek Mohd Hasrulnizam

Iye, begitu la cerita saya. Tepat kul 1.33pm lahir la sammy boy. Berat dia 3.12kg waaahhh smpai gak 3kg tu. Dorg bersihkn sammy & kasik oksigen sket bab lama sgt stuck. Dia nangis pon xkuat sgt. Ade video nangis nye tp xtau cemana nk upload. Papi azan n khamat pon mintak nurse tu ajar nak pegang hehehehe. Lps tu dpt la susukan dia. Kejap aje dia minum sbb xtau lagik cara2 nyusu time tu, abis siap jahit sume2 tu terus anto g bilik. Ha time nih hangin gak la sbb xdpt bilik sorg. Kena share dulu.. belah ptg br dpt tu pon bab papi dok tnya bile nk dpt bilik lain.

Ha itu la cite nye. sekian

video

Yesterday Jaja came to my office and i've successfully sign the form and bought Sammy's insurance policy. Happy? Relieved? Bet I am. We've been planning to buy him the best security since he's resting in my womb. for us this policy is very very important for his future. After checking few insurance company we endup signing from Prudential. Lagikpon easier as Jaja is my bestfriend. Thank you Mama Jaja!!


The policy covering for:

1. Saving / Education - which we can use the money for Sammy's education. Education la takkan kawin kot.. hehehe.. patu confirm la nak belajar kt obersi.. ewahhh sbrnnye mami dia yg suka nk jalan hahahaha

2. Medical / Hospitalization - which covered for the list of illness given BUT I REALLY DONT WANT ANYTHING HAPPEN TO HIM! EVENTHO THE COVERAGE INCLUDES DAILY ALLOWANCE etc

3. Emergency Accidental - Dapat la one lumsump amount if accident

err ape lagik ek? ada lagik tp malas nk baca policy kahakhakhakahkah.. Anyway, the monthly installment is only RM160. Mahal? For me affordable as i can spend RM300 for 9west jadik jgn la nk compaint ye nk labur takat tu sebulan hehehe.
Oh yea, for whom who interested to know more about the policy can contact my friend Jaja - 012 201 3605. She can propose you any quotation within your budget & requirement. No harm for getting info pon.

Anyway Sammy, nanti sama2 doa ngan Mami, mintak kt Allah murahkan rezeki kita, sihatkan kite sekeluarga ok? AMINNN..

Thursday, July 24, 2008

Breastfeeding is more than a feeding. It is a form of nurturing, it is the act of love.

When I was pregnant with Sammy boy (mcm la aku pegnen byk kali). I've remind papi about the brand as well as the price of formula milk (dgn bangga siot). BUT when we attend the pre-natal class in the breastfeeding session; i almost cried and blessed (smbil mnyesal byk kali). Nasib baik we attend the Class. I feel so stupid like bimbo (sbb bimbo still cun) and bercita2 to breastfeed.

After so many mistake i make; i can say that it's now officially a successful breastfeeding routine as we enjoy & cherish the time we had together. (I miss sammy boy) AND this breastfeed also taught me to READ! READ! READ AS MANY AS U CAN!

I will try to paste any article i found after this. BUT i want to share this cute message i found in momslittleone website.

Dear Mommy,

Thank you for bringing me into this world. I am content and happy every time I hear your voice, feel your warmth, comfort and protection. Please let me stay with you all the time so that you can breastfeed me on demand. Please don't wait until I cry because I'll be a very fussy baby by then.
Your colostrum is all I need.

You can provide me warmth, security, food and drink. I do not need any pacifiers, bottles or water. There is no need for topping up or supplementing with formula milk. The more you breast-feed me, the more milk you will have, mommy.

Please be patient with me as I learn how to feed. I will try to be patient too (I know I can be a pain sometimes). I'm sorry for stressing you out! I really don't mean it. It may take a while for breastfeeding to get established. It will give me the best start in this big wide world! If you find feeding uncomfortable or challenging, please ask the nurse or lactation counselor for help to get me latched on properly. Please do not watch the clock to see whether it is time for my next feed or to see how long I feed.

As you continue to breastfeed, I will get protection against infections, heart disease, diabetes, eczema and asthma. It will help my jaw and brain develop. I really want to grow up to be strong, intelligent and healthy.

I want you to know that I appreciate all that you have done. Your breast milk is always the BEST milk for me. I love your precious "golden drops"! But most of all, I LOVE YOU, mommy!
Hugs and kisses,

Your Breastfed Baby

again. i miss sammy boy. if u re expecting, planning to breastfeed, a mommy, daddy, ratu cantek, had jiran who their child alwiz make noise, nerd or whoever who read this blog & interested pls joint me to explore the world of breastfeeding. serius sehh sume kebaikan xdek keburukan pon.

To be continued




video

Monday, July 21, 2008

Papi has been looking for this new car seat and found the best (as per professional review) in bebehaus at OU. Concord Ultimax (am i spell it rite?). Eventhough it's really hard to install in the car i can say that Sammy love it!! (as he suck the belt all the way home hihi). It cost around 1400++ but we get 10% plus free membership that we can get 10% for every product purchase in the store lifetime pulak tu fuiyoo (hopefully we can get stokke product with that huhu)





product description: Innovative combination seat with hassle free installation system (hassle free??? ermmm)
product details:


  • Car seat suitable from birth
  • Rear-facing from birth to approx. 10-13kg/22-29lbs (approx 15mths), forward-facing once your child can sit unaided 9kg/20lbs - 18kg/40lbs (approx 9mths - 4yrs)
  • Seat has an integral harness, and is secured in car by an adult seat belt
  • Optimum side-impact protection with padded head cushions
  • Easy to adjust headrest and harness
  • Inner seat can be completely removed for easy installation
  • One-handed operation tension installation
  • Includes chest and buckle pads
  • 5-point, 1-pull harness
  • Removable washable cover

Even Sammy 'almost' fell asleep... Tengkiu Papi!!

Tuesday, June 24, 2008

It happened one fine morning when i open my eyes & said to Papi
'd, i mcm nk dok hotel. nak holiday, i think sammy's need pre-trip before Bandung'
and Papi replied:
'kat ne? bile??'
'ermm i xpenah pg Cameron. ok?'
as usual Papi who i think (huhuhu) lovesss me so much:
'ok. u arrange hotel & pick the date. i will check my schedule ok?'
'YEAY!!!!!!!'
It was in late April if i'm not mistaken. and not wasting any time, i 'day dreaming' all day hehehehe. my sharp taking granted brain always working fast & immediately planning the what i call it pre-trip to Cameron

-yo yo watsup yo.. sami ala2 hiphopers otw to Cameron.. ehhehehe r we there yet?-













- at 3mths time nih. he start to crawl yeahhh -















- oh sami so small -
















I chose 7 June for the trip (agong's besday holiday) then pick the hotel. After asking around, i proposed only YTL resort, strawberry park & equatorial hotel. Pass the YTK coz super mahal & this is only pre not hardcore trip. unfortunately as this is adhoc plan, strawberry park fully booked. We got Equatorial with cheaper price as we're using ezholiday mmber card. thank god. I was a bit kelam kabut as i oso arranged for mak's besday dinner. Try to fit every schedule but end up everytin'going very smooth. thank god



Think sammy knew that we are going for holidays, he's so excited but sleep all the way to Cameron hehehehe good boy. The hotel is OK with good view. SEJUK. Peps who knew me knows that i cant stand KL for 27deg, opis 18deg, apetahlagik Cameron yg ala2 sejuk sepanjang masa. Menci. Lucky me my hormones change a lots, after gave birth i didnt wear socks anymore. Panas sket kot. Bit lucu when debi said 'aku ingat ko dh kehabisan stokin' wtf kahkahkahkah
- bunga kat pasar malam.. cun-























- konon gambo family tapi sami tgh asyik pandang ape ntah-















OK. back to hotel + Cameron for me personally i love it!. I even told papi 'i suka & i nak dtg lagik'. Suka pe tu? erm i think i love all the fresh air, fresh farm, fresh sayur, fresh mind, not so fresh food, not so fresh road, not so fresh tourist bus (cilakak nye bas parking sana sini ngan asap sume kacau!)

We went to Pasar Malam (gambo bunga kat atas tu, malas nk bwk turun gambo tuh) which i became myself where i'm so rambang & dont know which one i should buy & try but of course i got myself lobak putih yg gemok2 & murah tu. Time nih bunga lalang bese la nk susu banyak hehehhehe. We only spend a nite there (siap leh jumpak org esso plak kt sana, bleh la dorg ade treasure hunt.. demyuh esso). Otw back we singgah at strawberry farm. Buy some try some flash some shoot some. Ujan all the way back. OK have to admit, i really wanted to comeback but to take an hour from toll is horror ok.

And i oso knows that this blog ntah ape2. Mcm nk cite trip tp xdek pon story yg bleh buat manfaat. This time i just put some pics lah! hehehehehe.. xsempat sehh. Anyway hope to see u again Cameron. Love u (but love Langkawi more)

Tuesday, June 10, 2008

nih aku nk cite. bukan. bukan cite minyak. tapi cite yg lebih kurang pasal harga barang. di suatu hari waktu nak maghrib aku kuar dr toilet patu papi ckp

'B, nana sms tnya nk bli diaper dia tak. dia salah bli. huggies dry tapi dia dh pakai 5. dia nk jual rm27'

tenengggg (mcm tekan buzzer utk stopkn waktu)

pada ketika aku dipikiran ialah (kesiannye nana salah bli) maklum le dh ade anak, bila sume brgan dlm budget jadik paham la situasi dia. dan juga (eh brapa ye harga sebenar huggies tu sbb xbese bli) dan dgn spontannye aku mgutarakn soklan bese yg org akan tnya bile nk bli sesuatu brg iaitu

'dia salah bli? kesiannye. tnya dia huggies dry ape?' --- sbb setahu aku huggies ade 3 jenis. dry, dry comfort & ultra ape jadah la (aku baru tau bab baru aje bli huggies dry comfort sbyk 3 bungkus) (jgn tnya napa bli smpai 3 bungkus) (dan utk pengetahuan sume anak aku pakai mamipoko)

dan conversation itu terhenti

xlama slps itu.. (ekceli dh lepas dlm 2jam la) papi ckp

'i malas sbnrye nk bli sbb ermm u tgk la sms nana' -- smbil tunjukkn sms tu

korg tau ape minah nih ckp? untuk perhatian minah nih keje satu opis ngan papi, jawatan hebat gaji hebat belajar hebat smpai kt UK, laki dia juga hebat (surgeon xsilap aku) dan ini la org hebat punye sms

'eleh come on la hasrul, i'm selling you rm5 cheaper from the market price. takkan la diaper anak pon nk pakai posh2'

WTF!!!

KO BODOH KE APE??? KALAU KO NK JUAL BRG AKA NK MINTAK TLG APE JADAH KO CKP NGAN ORG MCM NIH??? LAKI AKU TNYA SIMPLE QUESTION. HUGGIES APE? SBB KITORG ADE HAK NK TAU JENIS & SIZE & HARGA SBNR WALAUPON NIAT AKU SBNRNYE KESIAN KN KT KO BAB SALAH BELI!! CILAKA PUNYE POMPAN. KO NK AKU AJAR CARA BERCAKAP KE??

mcm bese aku yg garang nih sudah naik angin .. aku ckp kt papi

'u sms dia ckp kitorg guna mami poko!! patu tnya dia puki dia pakai ape?? sukati aku la nk posh2kn bontot anak aku!! aku pon xpakai pad murah2!!!' BAHBI BETOL bebelku
paling aku angin sbb mmg situasi sbnr kitorg ade 3 bungkus huggies dry & satu bungkus mami poko. reason bli huggies bab mmber rekomen & time tu mami poko size s yg beso tu dh abis pusing2 tesco n c4 xdek.

patu papi dgn baik atinye sms balik..

'xpe la.. kitorg dh byk stock'

tau ape minah nih balas??

'hehehehhe (gelak mngejek) just because its not ultra blablabla...' aku dh xingat

BAHBI KAN???? ITS NOT BCOZ OF THE TYPE OF DIAPER. ITS BECOZ OF U STUPID WOMAN!! NAK AKU ULANG KE??

BELAJAR TINGGI2 SAMPAI NAIK KAPAL TERBANG BODOH MELANTUN2!!!

SEKIAN

AKU YG MARAH!

P/S - SUKATI AKU LA NK PAKAI KN ANAK AKU APE!!!!PASNIH AKU NK TEMPAH SPENDER PLATINUM UTK DIA (BAB DIA XLEH PAKAI EMAS. LAKI HARAM)

Tuesday, February 19, 2008

Last Wednesday is our 13th checkup. Huyuh. Byk nye. Maklum la now every week check up. Last Week dah masuk 37 weeks la kirenye. Tetiba info lein pulak. ari tu kata dh enganged, nih belum pulak. aisehhh tapiii

mami nye berat suddenly 66.8kg (hoi beratnye!) tapi besh sbb sami boy dah 2.8kg yeay. ok la sayang. takat tu aje pon xpe.. xyah berat2 sgt hihihihi. tapi dokter kata kurang air sket AND air ketuban tu kurang balik!!! aisehhh cemana nih? mcm air laut pulak ade pasang surut eh? xdek le teruk sgt tapi borderline la.. kata dokter, nk tnya banyak pon bukan aku paham

Last saturday plak kitorg pi last session prenatal class. laju sungguh dietician tu cite psl nutrisi. kesimpulannye mmg kurang makan makanan yg berkhasiat la slama nih hihihihih.. yg xyah g kelas tu pon dh tau dah..

Skang nih selalu penat and asik sakit sana sini. Jadik mood pon xbape besh. xpegnen pon kuat marah apetahlagik time2 pegnen nih hihihihi. Anyway, esok dh masuk 38 minggu. mintak2 sume ok and for sami, when u ready la ek? mami & papi tunggu aje. muah muah

Thursday, February 7, 2008

Syukur alhamdulillah. Baru balik dari check up.

BP Mami OK, Urine Test OK, Weight 65.2kg (turun sket) tapi OK. Dokter nak buat CTG today so nk tgk baby dulu.

Baby dah Enganged! Good! Perut dokter kata OK look normal dah! fiuh! Amniotic Fluid?? Improve & looking very good!! very normal!! and sami boy now weight 2.4kg!! yeay!! dokter terus kata no need CTG coz baru nk masuk 37 weeks. tapi sbb kepala baby dh enganged so dia bg masa within 2 weeks time la.. huishh tetiba seram tapi yg beshnye mmg tunggu normal birth la xyah nk induce2 yeay!!!

next check up 13 Feb and dokter estimate sami boy dlm range 2.6kg and thats normal. aaahhh xkesah la asal sihatttt

mami & papi so hepi today. tu pasal la mami mintak mc. celebrate kt umah dgn lepak2 kahkahkahkahkahkah

cant wait for the next visit

Wednesday, February 6, 2008

Ha.. last friday pegi check up lagik. Now every week check up. If dokter xmo jumpak every week pon aku nk jumpak gak hahahahaha. perasaan tu mmg le xsabo & nerves; tapi excited gak pegi check up nih sbb ade aje perkembangan baru hihihihii..

So, sbb before nih dh tkena bile dtg tunggu smpai 2 jam, kali nih pagi2 kitorg dh smpai klinik cheewah pagi tu idak le pagi. pagi pon takat kul 9 lebeh tapi surprised nye dlm 6 patient tunggu patu dokter ariza lmbat sket ari tu huish. tapi xlama la.. dlm 45 mins tu dh dpt jumpa dah.

ekceli dlm 35 weeks lagik nk masuk 36 (ari nih baru 36 weeks). berat xberubah and baby kecik bleh plak turun ke 2.1 kg!! huishh apesal?? so ekceli dlm seminggu tu dlm range tu aje la?? xberubah?? patu dokter kata xbape bagus tu (tu yg xbesh dgr ciss). tapi bile scan & dgr heartbeat dia; dokter kata sami boy ok. sihat & xstress. Air ketuban? ade improvement tapi still xnormal & xcukup aisehhh

patu ari sbtu lps g last class - 1st session nye class yg kitorg termiss ari tu. patu bleh la plak dietician tu mc. ari tu fisio yg pospon. aisehh sempat ke? nk attend next class 16/2 malasnyee.. tp xpe. kalu xsempat dorg still akan provide gak info tu. one to one la pas labor nnti hihihihi. patu sempat la melawat labor room wahh besonye bilik. siap ade tv hihihi macam la aku berminat nk tgk tv kang. patu sempat gak la kitorg mengintai2 baby yg baru lahir kt nursery tu. ala.. comelnye ade yg kena jaundis kot. letak bwh ultra biru huhuhuuhu. tp comel sgt sbb dorg tdo cara dorg la.. ade yg telentang, ade yg meniarap ade gak yg menonggeng eeeii geram!

tu aje la. kena rehat lebeh. esok nk g check up lagik. xsabo nyeeee

Tuesday, January 29, 2008

Last visit was our 10th checkup and know what, i'm already in 35 weeks. huhuu the besh part sami boy punye berat dh naik! yeay! now he's 2.2kg. the tak besh part mami pon naik jugakk to 65.8kg ya ampunnn beratnye.

AND another xbesh part, dokter suh bed rest for this week coz my amniotic fluid xcukup. ape tu? air ketuban. kesian sami boy. kalu xcukup meaning dia xdek kusyen sgt. dekat sgt dgn lapisan perut. end up dia bleh stresss. so dokter kata suh byk rehat coz nothing we can do and nk tgk this friday. If still xok; dokter nk induce! ala

my condition:

If you are diagnosed with oligohydramnios, it is important that youcontinue to eat well, drink lots of fluids (water is best), rest as much aspossible, avoid smoking and report any signs of preterm labor to yourhealth care provider right away.

How is oligohydramnios treated?
Women with otherwise normal pregnancies who develop oligohydramnios nearterm probably need no treatment, and their babies are likely to be bornhealthy (2). They do, however, require close surveillance. Their healthcare provider will probably recommend weekly (or more frequent) ultrasoundexaminations to see if the level of amniotic fluid is decreasing to adangerous point. If the level of amniotic fluid becomes inadequate, theprovider may recommend inducing labor early to help prevent complicationsduring labor and delivery. Nearly half the cases of oligohydramnios resolvethemselves without treatment (4).

Besides frequent ultrasound examinations to measure the level of amnioticfluid, providers may recommend tests of fetal well-being, such as thenonstress test, which measures fetal heart rate. If tests show that thebaby is having difficulties, the provider may recommend early delivery tohelp prevent serious problems.

A fetus with poor growth whose mother has oligohydramnios is at high riskfor complications, such as asphyxia (lack of oxygen), before and duringbirth. Mothers of these babies are monitored very closely. They sometimesneed to be hospitalized.

If a woman has severe oligohydramnios near the time of delivery, herprovider may suggest infusing salty water (saline solution) through thecervix into the uterus. This treatment, called amnioinfusion, may helpreduce complications during labor and delivery and reduce the need forcesarean section. Some studies suggest that women with oligohydramnios canhelp increase their levels of amniotic fluid by drinking extra water (3).Also, many providers recommend decreasing physical activity or bed rest.

mintak2 xdek ape la or else mmg jumpa sami awal la hihihihi. byk kesian kat papi sbb dia yg over gelabah and muka risau dia sungguh kelakar skalik. ye la. muka dia risau sebijik time dia xdpt kawin dulu.. hihihihihi..

Friday, January 25, 2008

Know who? Yes. My papi is a homophobic. hehehhehehe. for him this homo (gay) peps are not interesting at all. Me? i'm an ignorance but when it comes to vote for something, i wont vote for this type of group.

Beside despise this kind of peps, papi has experienced (worst for him) as he alwiz kena kacau from gay peps aka bapok or nyah. Ala.. kacau tu was like.. "hi.. nak kemana?" or this gay pep suddenly "cuit him kat bahu.. awww" for me? kahkahkahkahkah! it's quite funny when you see papi geli geleman n try to run away from them. No. he will not insult this kind of peps. eventho kena kacau papi will try to lari n avoid them. Besenye buat tak tau but this kind of kacau experienced can haunt him (as he alwiz try to forget it and dont want to talk about it)

yesterday, on the way back i called kak ma thru papi's mobile. i noticed that papi saved kak ma's number wrongly as he puts 8 digits instead of 7. as i already start calling i mentioned to him that he got extra no and quickly change it. the number for example : 012 2228 2228 and i dialed back to 012 222 2228 which is the rite one. Bla bla bla gayut with kak ma (my sis in law) asked her about kambing price actually hihihihihihi. (it's around 6pm)

Later once we got home, we were hepili lepak with Elly and watching American Idol, papi received a call and before he picked up he ask me whether i dialed the number before which is 012 2228 222, i didnt response as i was enjoying myself laughing at the reject at the american idol hihihihi.. then i heard

"sorry ye, salah no." "ye ye saya silap dial, salah no"

then papi screaming "yuckkk!!! hiiiiii babyyyy!!!!!! bapok laaa!!!!"

kahkahkahkahkahkah ropenye.. eventho the number i dialed before was more than 7 digits, they still dialing and direct the call to the nearest no which is 012 2228 222 (buang no 8 kat ujung).. huhuhuhuhu and wat a day, no tu no bapokkk kahkahkahkahkah

i asked papi wat 'he' says as papi nk letak phone pon susah. that bapok asked him with 'slang'
"hello... ermm u ade call no nih ke????" "ermm ade tadi... u nak ckp dgn siapa???" (ok used you own imagination how its sound)

kahkahkahkahkahkah.. for me is lucu. for papi? dia geli geleman for half an hour. siap "baby.. u kol balik.. ckp.. u wife i" kahkahkahkahkah patu.. "baby, kalau dia kol, u angkat tau".. kesian my papi. when i asked him to cerita balik he said "tak nakkkk, i nak hilangkan suara tu dari kepala i" ahkahkahkahkah

After that, around 7pm papi received 2 msg and i joked "ha... dia sms u la tuuu" sekali tu betol!!!! the berusaha tangga kejayaan msg:

"u ada kol i pukul 5.50pm tadi ke?"

"nama u sape?"

kahkahkhakhakhakah.. lawak laaaa tu dh mcm nk tackle dh tuuu.. as papi looking tension i just asked im to forget about it and delete the msg. even actually papi saved the number and put it "bapok, jgn angkat" hihihihihi..

bapak lawak ok. for me, this kind of sms or kacau thingy bukan bapok aje. sapa2 yg phone freak mmg suka buat mcm nih. Kesian my papi.

and know what, this morning on the way to the office, papi dgn muka agak tensi

" u tau tak b, bapok tu sms i pukul 3am tnya - u dah tido ke.?"

kahkahkahakhakhakahkahkahkah

"yg tension nye i tersedar plak tu!!!! hiiiiiiiii" adu papi

kahkahkahakhakahakhakahkahkah

Monday, January 14, 2008

Bandung Hero

Hah! Kesampaian jugak ke Bandung ya?
Ok. It was a great great great long holiday. Ape taknye right after Hari Raya Korban. Papi & me packed to Bandung. Hectic? Of course; as we nearly miss our flight (thank you to Jimmy the cab driver yg bwk sungguh cekap dgn ucapan "kalau akak tak mengandung saya bwk lagik laju kak")

We had our breakfast in LLCT and board in time. Papi? excited. Me? Nerves. Heheheh ye la sammy boy xabis2 kicking. But once take off rasenye papi yg takut hehehhehe. We arrived around 10.30am (Bandung local time) and ya allahhh buruknye airport dia!!!. Airport Kuching yg belum renovate pon 80kali ganda santekk hehhehe nak buat cemana small aiport.

Kuar aje dr arrival hall tu.. "yo bro! hasrul!!" we heard somebody shouting and off course it was Heru aka Heru Wicaksono; papi childhood bestfrennn. Heru I can categorize him hensem; tall, very fair chinesse look, sweet and off course dia mmg nampak kaya (memandangkan dia mmg kaya hehehhehe). Heru came with Meli aka Melly Muliasari – his 5months girlfren that he want to marry in about a year.

Terus2an kitorg pg ke kereta and all the way Heru & Papi cant stop talking (xpasti psl ape yg pasti in English with American slang). (Time tu aku pandang meli; meli pandang aku.. & kitorg bedua tau perasaan masing2 yg mcm nk lempang dorg kahkahkahkah).


Tangkuban Perahu
Yeah. First day in Bandung (Monday 24th). Heru and Meli took us straight tu Tangkuban Perahu as his first question: "OK guys, where you wanna go? Do?" and papi answer "elly wanted to go to Tangkuban Perahu and off course she wants to shop. Other than that anywhere"
"ok we go to Tangkuban Perahu; do you guys want to eat first? Have u guys taken any breakfast? Elly what do you want to shop? Have u been to Jakarta? We can go to Jakarta if u want. Or should we go check in first?"
Shut up Heru (dlm hati aku heheehhe) patu..
"hold on ya" (Heru and Meli makes phone calls – asking their frens wheres Tangkuban Perahu. Boleh? Kahkahkahkahkah) actually kalu kitorg xdtg Bandung diorg pon xjln2 kt tmpt2 mcm nih.. huishhh
We arrived at Tangkuban Perahu around 1pm (huyuh lamanye); ye la ngan trafik nye lagik; ngan carik atm lagik; ngan isi minyak lagik (ok minyak kt sana mahal nk mampos bab govern xbg subsidi mcm kt sini). Tangkuban Perahu nih sbrnye active volcano. Masuk tmpt tu kena bayo. 'Brapa Pak?" "4 org ya? 58 ribu bagi 50 ribu saja mas" huuyyuh siap leh bagi diskaun tuuu kahkahkahkahkah. Tinggi & sejuk tmptnye. Santek? Yes santek sgt. Sejuk? Yes sejuk lelagik time smpai tu ujan renyai2. Busuk? Mmg la sbb bau sulfur yg kuat. Lapar? Mmg kitorg lapar sbb dh tghari so xlama kt atas tu.. amik2 gambo patu blah.

Kampung Daun
Heru took us to Kampung Daun. Kire satu tmpt pelacongan la. Tmpt mkn atas bukit aka gunung jugak. Nak pg situ aje kire dekat 2jam bab patah blk patu naik bukit balik. Pemandangan tsgt la santeknye. Kiri kanan nursery. Makin dekat ade rumah yg santekk2 Heru kata vacation home ewahhh kaya nk mampos nye la tuan2 punye rumah nih. Restaurant Kampung Daun nih leh tahan harganye. Bagi aku bese aje la. Harga mcm kt KL. Tmpt mkn dia fuiyooo ala2 tupai2 & nailis tapi 800 kali ganda hebak la..sbb sume ala2 private chalet, siap kena pukul gong nk panggil pelayan hehhehe, patu rata2 pelacong nye Malaysian hehehheh. Kitorg mkn 4 org dlm 300 rupiah gitu. Plus minus rm100. food nye not bad lelagik bab kitorg lapo nk mampos. paling surprise kt sana toiletnye la.. wahhh tersgt la hotel class & air sejuk nak mampos. confirm dorg pump air gunung hehhehe.

Bumi Sawunggaling Hotel
Bleh tak smpai hotel kul 6 lebeh gitu hehehheh. After check in Heru let us relaxs first and asked us to call him around 9 ke.. coz he wanna take us to dinner and karaoke. Boleh? Hihihihi. Tapiii once we check in I booked for traditional massage & spa package. We finished at 10 gitu and ape kitorg tau pastu.. kitorg t smpai pagi.. hehehehe beshnye!!
On Tuesday we start our day with breakfast pagi2.. ewahhh n sambung spa package!!! Buat facial massage la.. kahkahkahkahkah.. papi pon sonok. Ape tak nye org dok urut2 murah pulak tuuu. After that we r having problem calling Heru as papi cant reach him. Aku lagik la.. lupe cemana nk call bile roaming. Last2 ade phone call
"bapak Heru on the line" kahkahkahkah Heru yg kol kitorg. Actually we never tot that Heru will entertain us everyday. Nih dia kol; tnya nk pegi mana and ckp last nite he waited our phone call but understand that we might be tired to go out. Huyuh heru nih xkeje ke??? Patu rope2nye dia dr pagi pusing2 Bandung ngan meli tunggu kitorg call. Baiknye la hati dorg nih.

Factory Outlets
Today is the shopping day! Yeay!. Memula Heru bwk g Sundanesse restaurant. Wow se gak menunye. Harga nye pon rate2 KL la. The reason Heru took us to these kind of restaurant sbb.. sbb aku la hehehehhe aku mana la leh mkn suka suki. Sumpah kt sana aku xlapo langsung. Mausk restaurant baru la mkn.. kalu idak.. makaseh la makcik xselera hihihihih. Sorry to say. As I've been to Indon before so I always rate Indon as kotor sket la tmpt nye. So bila time mkn nih.. xselera la kalu nk tepi2 jln. Mmg dh warn papi to budget makan rate2 KL hehehhehe.
After lunch; we went to factory outlets, xbyk bli coz sume mcm fake and lastly Heru brought us to Rumah Mode. On of the famous factory outlet in Bandung. Rumah Mode? Ok papi yg shopping gila2 smpai I know he feel guilty coz dia xabis2 "B pilih la ape2 u suka" kahkahkahkahkah. Rumah Mode was the best!. All reject branded item sume ade kt sini and sumenye santek2 belaka. Ape yg kitorg beli; ala.. cm bese la.. baju yg murah2 and tidak lupe juga baju baby.

Patuu Heru bwk pegi one shopping mall – they claim the biggest mall in Bandung. Ok la besa la.. beso sket dr IOI mall. Heehehehhe. Tapii kedai2 dlm dia hebak2 mcm klcc la., Paling xtahan 9west sale!! Ntah napa la time tu aku xdek mood ngan kasut (memandang kan<> kaki aku yg swelling due to water retention). And papi plak siap offer.. "u nak tak handbag tu?" Tanya papi berulang kali. Ok the price lebeh kurang harga kt kl tp dh sale.. murah nk mampos. time tu aku mmg xdek mood nk melawa.. ye la.. mak buyong kann.. so xnk la beli.. blk kl nyesal! Sbb beg yg sama kt pavilion after sale rm210 gitu tapi masa tgk kt bandung rm120 bleh tak??? Bahbinyeee.. paling sakit telinga papi ckp.. "tu la I nk beli u tak nak" nak je aku jwb.. u nak pakai ke i? hehehehhe

Pool Session
Pas soping2, Heru ajak main pool la plakk. Ropenye dia kenal Meli kt tmpt pool la. Oooo sambil malu2 nk cite kt kitorg. Skalik kitorg ckp kitorg kenal kt Club lagik hebakkk kahkahkahkahkah!. Dorg main ok la.. bese2 kire hebak lagik la biqque & Sharul err sbnrnye Sharul lagik hebak 80 kali ganda hihihihi. Tempat pool tu cool gak tp paling xtahan tvnye pasang satu channel nih. bese la indon byk channel tv. Tapi satu channel nih mmg xleh blah. Channel pakaian dalam. Kire asik tayang lingerie runaway aje la tapi sume mcm porno.. pakai bra n thong patu tonggeng2 ngan lagu2 background yg kelam ape kes woi!!! kahkahkahkaha
p/s – oh yea kat sana sempat gak la mkn mcd hehehhe mcm xdek mende lein nk mkn

Hari ketiga, kitorg check out dlm tghari & Heru bwk g mkn sate. Tapi sate bese aje la sate ayam & daging. Rasenye mmg lein & dorg mkn sate ayam ngan kuah kacang & lontong (mcm kt sini la) tp sate kambing & daging dorg mkn ngan kuah kicap (mcm smbal kicap) and nasik. Huh? Tapi mmg ok la sbb rase satenye xmanis mcm kt sini. so bila mkn ngan nasik tu not bad la. Cuma xdpt la nk rasa sate kelinci (tau tak ape nih? sate arnab) sbb heru kata bese dorg serve sate arnab ngan beer.

Sheraton Bandung
Pas mkn sate tu kitorg terus2 check in kat Sheraton. Atas sket Dago st, bagi 5 star hotel, Sheraton Bandung sungguh2 la selesanye lebih2 lagik harga nye yg murah (nak compare ngan Sheraton kt sini la). Patu Heru ajak g Jakarta. Aku dlm ati what???? Aku xabis soping tk sini lagik!!

Pasar Baru
Memandangkn dh agak ptg jadik plan pg jakarta esok aje la. Lagik2 aku xsabo nk g pasar baru yg dikatakan tmpt mjual kebaya, kain2 mtr, telekung (ala mcm tar road) tapi murah. Otw pg situ, Heru & Meli yg tak penah pg ke situ (bese la dorg nih kaya, meli nih jenis soping kt Guess, kalu indon soping mcm tu mmg la tersgt kaya, aku pon xsoping kt Guess, cinabeng betol! Dh le harga Guess kat sana SAMA harga kt KL)
Patu paling xtahan.. meli yg mdpt info dr maknye ckp.. ropenye pasar baru nih tutup kul 5.30pm! ape kes! Time tu dh kul 4!! Hishhh aku dpt soping skit aje.. tensi nye!!!. Patu mmg muka xleh senyum la sbb tau esok dh xsempat nk soping lagik sbb papi nak sgt la g Jakarta. Bukan ape, nk jumpa Ibu Heru, lagikpon Jakarta Bandung naik kete takat sejam setgh aje. Ala hiway takat 121km. blk skinchan pon xjauh cmtu


Dago Valley
Ha. Mlm nye kitorg dinner kt dago valley nih. atas sket dr Sheraton. Mmg santekkk dpt tgk pemandangan hampir seluruh bandung. Mlm2 plak tu. Cun. Sume yg dtg mmg tak org kaya indon tourist la. Foodnye? Ermm ala2 western gitu. Bg aku food tu bese aje la. Tmpt tu yg menariks. Oh yea cm bese tmpt tu sejuk la bab atas bukit.

Photo Session
Memandangkan hari kamis (kire hari terakhir la) pap ink sgt2 pg Jakarta jumpa Ibu & Patra (kakak Heru), kitorg arrange photo session pagi2. Azmi & Ari came to Sheraton and bwk kitorg g atas sket. Dorg panggil tmpt tu Meteor garden cheewahhh. Amik2 gambo kt situ n kat hotel patu tunggu heru dtg. Before heru dtg tu aku sempat la t. Huh katil kt Sheraton tu letak kepala aje terus2 nk t hihihihi. Oh yea, photo session tu aku tgk2 kt internet. Azmi nih charge dlm 500ribu rupiah aje. Siap printkn 10 kepin gambo. Suka la kitorg memandang kn kitorg xdek family photo lelagik nk tunggu amira amik gambo kitorg punye la lama nk tunggu hihihihi.

Jakarta? Hishh Pekan baru la
Memandangkan aku masih xpuas ati xabis soping kt Pasar Baru, kitorg kansel trip to Jakarta hahahaha. Next time la kite pg jumpa Ibu. Masih kelam kabut gak soping tu tapi akhirnye aku dpt la ape yg aku nk bli (walau xsume expecially magnet, bahbi tul susah nk carik xjumpak2 cis!).

Paris Van Java
Patu Heru bwk kitorg g soping mall satu lagik. Paris van Java namanye. Mmg menariks la aku rasa mcm ermm OU atau the curve,. Ha lebih kepada the curve. Si meli ropenye suka mkn itik, elok la plak ade duck king kt situ.. huishhh kitorg mkn seafood aje la bab papi xrasa halal duck tu. Cuma confirm dorg xmkn babi hehehhe. Pas pusing2 kt situ. Beli baju baby kecik kt Sogo (watt sogo?? Mcm xdek tmpt lein tapi sumpah murah osh kosh guess nike? U name it. Sambil tunggu meli soping kitorg lepak la mkn jco. Jco? Iye Jco yg skang org dok sebok2 nk mkn tu. Bagi aku mmg se la Jco nih. tapi kat bandung lagik se nk compare ngan yg kt sini. mengapa ya? Hihihihi

Inul Daratista
Ha pas aje mkn n lepak kt paris van java; kitorg pg karaoke heheh kt situ gak. Karaoke tu Inul punye wahhh sungguh hebakk skalik!. Siap ade disko ball!. System nye mmg xleh celen. Kalu nk cite mmg xabis kehebatannye. Cm bese papi bantai sume lagu indon. Siap duet ngan meli. Aku ngan heru hihihihi.. heru sama la cm aku xreti nyanyi. Patu ratenye murah gak la. Sejam xsmpai rm20. mmg besh walaupon aku xnyanyi, lagikpon keje aku asik g toilet aje. Oh yea satu la yg aku mcm xcaya. Toilet kat sana yg kt mall or fancy restaurant mmg hebakk. Nih xtipu punye. Mmg hebak kalah hotel kt mesia. Hihihihi.

Babai Bandung

Akhirnye, bile bercuti nih kejap aje terasa. Dah ari jumaat. Dah kena balik. Heru iye2 nak anto ke airport. Padahal ade free shuttle dr hotel. Siap blikan kitorg ole2 lagik. Yg bertambah beshnye pusing2 bandung xjumpa magnet alih2 ade je jual kt hotel nye craft store tu cis cis cis.
Flight dr Bandung kul 10 lebeh. Nasib aku mmg baik sbb ropenye supporting letter dr dokter dh expired tapi memandangkn aku dh on board, dorg bg gak aku blk KL. Fiuhhh sampai KLCCT kul 1 lebeh. Abang amik straight pg JB. Patu esoknye pg Spore satu ari. Huyuhhh penatnye akuuu.

Kesimpulannye, tepon aku skang kena barr sbb bayo monthly tapi roaming 2 negara smpai 300. huh next month aje la memandangkn aku dh soping melampau2. huhuhu
Last Friday, we went for another checkup. We are so excited to see sami boy again. As he grew bigger, we can only see his physical part one by one, ye la.. muka dia aje dh penuh screen tu hehehhehe. Paling noticed skalik, mulut dia yg tak penah nk senyum. Huishh masamnye.. nampak sgt mcm aku


Dokter said; my weight is ok eventho I gained another 3 kilos. Bior beno weh! I'm now 64.3kg hek elen patu dokter said that 'bagus nih, baby dh besar' but bile scan aje. His head diameter is 8cm and he's only 1.6kg. erk?? "ok nih 1.6kg for almost 33 weeks but baby nih kategori baby kecik" aaaaa??? Baby kecik? Ala siannye nye my sami boy nih.. ke sbb mami slalu panggil baby kecik? Alahai. Xpe la.. asal kan sihat ok?


Dokter jugak ckp; perut aku kecik. ha mmg la kecik! yg beso bontot aje hishhh. Anyway, coz I'm going to my 8 months (tunggu 34weeks) so the next checkup every 2 weeks lah 25th Jan. Patu bile dh masuk 36 weeks kena jumpa dokter once a week. Wahhh mmg muka sepital aje la pas nih.


Maternity Package

Sempat gak la discus pasal pakej nk besalin nih. Kat ampang putri, ade 3 pakej normal. Aku tnya yg normal aje la.. yg plan ceaser malas nk tnya bab dokter encourage sume patient nye bersalin normal. Pakej yg menarik hati aku ialah pakej no 3. single room, normal delivery, 3D2N stay (ewahh cm dok hotel plak), O&G fees for delivery charges & paediatric check up and neonatal screening ape jadah bende tu jgn tnya bab aku pon xpaham sgt. Sume tu Rm2650 exclude gomen tax, any complication, etc la yg xttulis kt situ. Jadik kalu nk tmbah any injection for pain solution tmasuk la epidural ha budget2 la lagik 1.5k gitu. Setahu aku unplanned cc besenye dlm 10k kt situ. Huishhhh


Parentcraft Class

Ha. Last Saturday gak, sami boy first class ewahh. Papi decided to attend this ape tu prenatal class. Ha kat ampang putri nih not bad gak, rm160 for 4 classes. If amik one session aje jadik rm50/session. Every Saturday 2-4pm. Bagus la utk sume bakal ibu bapa terutamanye yg petama kali nk bergelar ibu bapa.


Sabtu lepas actually dah 2nd session, so kitorg kena attend la 1st session next February (mintak2 sempat hehehe). Ha elok la plak 2nd session tu tajuk nye Exercise in Pregnancy & Labour (dimana ahli fisio nye mc sbb sakit tekak so pospon next Saturday) and Pain Management. Aku sungguh teruja part pain mgt nih. Ye la xdek pengalaman hihi


Registered Nurse Saza yg conduct class nih explain; ape kontraksi, cemana jadik, belah mana yg sakit bla2, and ape cara2 yg di ambil utk mngurangkan sakit hendak bersalin lebih2 lagik, baby akan kuar bile bukaan smpai 10cm wahhhhhh besonyee.. Patu pulakk bagi first timer bukaan nk bukak dr 1cm-10cm tu boleh mngambil masa dari 12-15jam hamboiii lamanyeeeeeeeeeeeeeeee. Bg yg dh penah beranak proses nih boleh jadik sesingkat 4-5 hours aje. Tapi sume2 nih ikut org la.

3 pilihan utk mengurangkn kesakitan pon terpulang kepada empunya badan. Itu termasuk la pengambilan Gas Entonox, Suntikan & juga Epidural. Epidural aje cover 70% pain yg lein tu takat 30% aje.


Nurse Saza jugak ajar breathing techniques & cara2 urutan husband leh buat utk melegakan si isteri, Wahhhh boleh ke nk ingat sume2 bila nk bersalin nanti? Ntah2 papi dh pengsan siap2 kt tepi hihihihi.


Bagus class nih. Tak sabo nk pegi lagik next week sbb dlm kelas nih rasa mcm disayangi pulak kahkahkahkahkah. Cm bese aku over. Ramai gak yg dtg. Ade le dlm 7-8 couple. Ye la class2 mcm nih tak di amik berat sgt kt sini. tapi mmg aku nk cadangkn la pada sesapa kalu ade masa n budget, attend la kelas nih. Mmg berguna (selain mbeli bahan bacaan) (berguna sbb bukan aku sorg yg oooooo sume org yg dtg tu oooooo tanda baru la paham kahkahkahkahkah)


Sket Info for this Class:

Session 1 – Preparation of Labour, Antenatal Care, Diet in Pregnancy & Lactation
Session 2 – Exercise in Pregnancy & Labour, Pain Management
Session 3 – Process of labour & Management, Management of Puerperium & Father's Role
Bath Demo, Orientation to Labour Room


My To Do List:
Prepare beg utk ke sepital
Buat decision utk labour nanti (nak amik epidural ke tak mo)
Makan – jaga pemakanan sbb skang asik kena heartburn & angin aje
Beli suar baru huhuhu
Oh yea. Makan lamb shoulder kat chilis sbb teringin ermmm sedapnyeeee

Monday, January 7, 2008

Fiuhhh

Dimulakan dgn ucapan hepi besday to my lovely sista Debi & her sexy sista Aisha.

This blog inspired by papi sbb papi yg suh tulis

Tau dakkk beras kat umah dh abis dr bulan lepas. Nak bli tunggu la bile suma dh settle. dah blk dr jenjln sume. So smlm start la nk bli groceries and as usual soping la kat c4. boleh tak xdek jual faiza herbal ponni??? (for me bese sbb mmg beras faiza yg satu nih ade pe'el sket. ade certain time dia ghaib dari pasaran).

Kenapa Faiza Herbal Ponni?

Aku start mkn beras nih dr remaja lagik. Mak & bapak la suka bli beras nih. nak senang cite. tiada kanji punye beras. lagik senang bicara. beras utk kesihatan. nak perincian sila rujuk ke website faizarice.com

Stlh berumahtangga, aku bli beras yg di pasaran lah. tapi lama2 mcm tak besh aje. kalu mkn kt kedai lein la cite. masak sdr (lebih2 lagi sejak berlaki nih xpenah la kuar duit sdr nk bli groceries kan) so request la kat papi. bleh tak mkn herbal ponni sbb bg sesetgh org mmg xpuas mkn. ye la beras tiada kanji. mkn kenyang tapi kejap2 lagik mcm nk mkn lagik sbb xpuas. Papi yg bese mkn bile blk sekinchan kata ok. aku pon suka lah (ala aku kalu mintak ape aje musti papi ok punye. maklum la sayang bini cheewwahhh)

Beras nih sbnrnye agak mahal la nk dibandingkn dgn beras lain. xsilap reganye dr rm19++ ke RM22++ tu pon dlm 5 kilo aje xsilap. Patuuu semalam pg c4 xdek, singgah la giant kt umah xdek gakkk terus2an pergi ke tesco ampang PON TAKDEKKK. patu cobaan terakhir pg jj alpha angel. before smpai jj aku tnmpak speedmart. siap mentioned kat papi. xdek kt jj pg speedmart bese la kadang kedai kecik2 nih ade stok. JJ spt tekaan tiada lah. so last resort ke speedmart la sbb dh nk maghrib nk blk ce la nih.

Haahahahha papi smpai kata "waahh sukanye dia" sbb mata aku tbuntang2 nmpak beras tu kt speedmart. tu pon ade dlm 3 kampit beras aje. Walaupon harga nye mahal sket amik gak la sbb xdek choice. xsilap smlm harganye rm24.95 wahh mahalnye. xpe lah asal dpt mkn beras yg pada aku sedap rasenye kahkahkahkahkahkah

Patu di sblh mlm nye papi masak dlm 2 pot patu dia goreng nasik utk dibawa ke opis. Itu la kisah semlm. Kami & Herbal Ponni

Saturday, January 5, 2008

Yu huuu Hepi Nu Year!!

I spend my first day in 2008 having a nice lunch at my pervert sista new home. She cooked Ketam Masak Lemak & Ikan Stim. But today wanna tell you bout my last baby kecik visit.
Hehehheh Sammy boy dah besar sgt so bile scan dh xbleh nk zoom kat dia. He's so active aka kicked me everyday just to inform me that he's hepi & healthy. The last visit was on Dec 18, 2008.

The reason beside seeing Sammy ialah nak dptkan surat dokter kahkahkahkahkah.
As mami & papi looking forward for Bandung; Dokter told us that Sammy is now 1.4kg and Mami officially reach 61.2kg huhuhuhuhu. Dokter said that i'm fit to fly to Bandung but pesan dont suka suki eat kt sana. Kena la memilih alaaaa kalu xbgtau pon mmg aku akan memilih kikikiki. And as i reached my 30weeks; so the next visit will be on the january 8th.

Eiii rasa seram coz my due dh dekattt.

p/s - nanti amira kena amik gamba sammy.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.