Klik Klik

Wednesday, April 16, 2014

Jumaat Malam?


Panic dan cemas bila balik dari opis, ada sekumpulan pinggan mangkuk kotor kat sinki tiada siapa peduli walau Papi balik keje pukul 3pm.


Panic dan cemas pabila susukan Suci hampir sejam walhal baju pon belum tukar


Panic dan cemas bila naik atas bilik macam tongkang haram pecah dan baju selai pon tak pack lagik.


Panic dan cemas pabila Suci tak abis2 cranky gara2 tumbuh gigi, gusi bengkak, ulcer banyak, xmau makan, asik nak susu, demam ala ala.. alaaaa sangat


Panic dan cemas bila rata2 kaki whatsapp sedap aje update 'kami dah gerak..' 'kami dah amik orangg' 'dokter sesat sampai sepanggg'


Serius Kakak Santek pantang kalau ahli TA sesat2 nih, korang pegi Negara Orang ada sesat tak? lagi satu dokter bukan TA kah? mana blackout? walau bagai mana pun dokter di maafkan sbb keje penat long hours. So sekali sekala bleh sesat. (macam la orang lain tak keje long hours :P)


Hasil gelabah sana sini berjaya juga muatkan 2 beg dan anak2 beg berganding2 dlm bonet and off to R&R Rawang.


'Sapa lambat belanja stabak' muat turun dari Na, adoiii jangan la aku yang kena belanja hahahahha konon mkn light2 dulu then supper tapi disebabkan semua perut dh berkeroncong semua setuju untuk benti makan, katanye next stop aje tapi abang rider bawak kete wow.. mcm F1 pula rasenye, xtau nak kejar atau nak tunggu org belakang sbb time tu tepon cokia dah kong terpaksa ahkak tanya kat fesbuk hihi.


Pabila sampai di pitstop petama, ropenye si cilik Qilah nak pg toilet. Patut la Chawan bawak kete macam dia sorang aje ada kete. Then benti makan kat situ tapi kitorg xdpt nikmati nasi goreng bujang Afif, bukan nasi goreng tu yang bujang tapi tukang masaknye. Time tu Suci dah sleep and cranky.  Takpelah takde rezeki nak merasa. Baiklah keluarga bahagia tunggu dalam kete aje. Seb baik Kak Lily ada bawakan kek sedap dari Kak Anash, merasa jugak Keluarga Bahagia. Tengkiu2


Hampir setengah jam lebih, perut dah kenyang la tu kot, baru la perjalanan di teruskan dengan jayanya. Dan setelah Sami boy bertanya hampir 100 kali bila nak sampai 'hotel' akhirnya belum sampai dia dah tido dulu hihi.. Dia tak tahu kitorg nak tido kat 'Hotel Anda'. Kalu Sami tanya bleh la jawab kejap lagi sampai.. kalu Icam yang tanya, memang la aku jawab 'ko ingat kete nih supersonic bleh sampai cepat?'hihihihihihi


Akhirnya perjalanan yang mengambil masa hampir 3 jam akibat benti dan menunggu sampai juga kitorg di Ipoh, Alhamdulillah. After toll, start entering Ipoh aku dah terdetik, napa banyak sgt kete parking kt opis area..
'Papi, napa banyak sgt kereta parking kat building nih?' dah malam pon ada orang?' Sumpah tak perasan situ ada pub.. dan Papi dengan menyampah nye jawab ' Friday nite, what do you expect?' Ipoh kot... ko ingat Sekinchan? hahahahah dekat 5 tahun tak jejak Ipoh, tu yg al jakun tuh.


'Suci macam mana? ko nak balik umah dulu ke?' tnya Na, pura2 la tuh walhal dia tau je yang aku nih kompom2 la lapo haha..
'ngantuk dan laparrrr' terus Na bawak sume pengikut makan lewat malam kat dataran, barulah dapat duduk sekali dgn TA & travel blogger yang lain termasuk la ibu mangandung Mas, dapat lah Mas melepas rindu dendam kat Abang Dan :P


Eh aku nih kategori travel blogger ke? Patu plak nak cite ape sebenarnye? cite perjalanan dari KL ke Ipoh je?
tak agak2... hihihi... meh layan gambo curik. Kredit to tukang amik gambo ye..




kredit to Kak Anash xoXo
Photo: wrap the short holidays in RoyalBelum, Grik, Perak.



Kredit to Ren


Kredit to HD




Kredit to Shahrul



Kredit to Na



Kredit to BOA



 Just an issue that I cant upload any pics unless copy and paste (steal from others ngeh ngeh) and vid phhffttt. HD make an amazing vid that we regret so much after showing to Suci as she will repeat watching the vid non stop. Suka macam tgk frozen. Maybe can ask HD for the package. Eh yg ko spiking nih ngapa?

Thanks to all TA, Na's Family, travel bloggers & BOA

Hingga bertemu kembali. XoxoXo

Friday, April 11, 2014

Thursday, January 30, 2014

January kitorang serbu durian kat Melaka.


February jom gosok Cik Ellie


Thursday, January 9, 2014

Yesterday morning Papi dah forward few pictures of Suci enjoying durians. Yes that lil Suci girl really follow Mami makan's step (makan pon ada tapak?)

and Papi sometimes can be funny

 


Friendly reminder from Papi to not lupa dataran while eating durians..

Anyway, I bring Sami to my work place and in the new studio room he was nagging me, instructing and stressing that the mannequin should wear wig..


'nanti jadi cantekk...' he tried to convinced me


'i'm not going to use the wig, tak amik pon gambar kepala dia...' try to convince a 6 y.o tengok mau dgr ke tak..


After 10mins,  he doesn't show any sign to stop promoting the wig, so I put on the wig and ask him


'so, mami cantek tak?'


In front of the male staff he looked at me, paused few second.. kerut2 muka.. and slowly make a comment...




érr I'm not sure'


I can hear the male staff giggling...


Yes, Sami can be funny too...

Like Papi like Sami, double strike in one day..
 

Wednesday, January 8, 2014

Assalamualaikum 2014

Masuk hari ke 8 baru la sebok nak update blog. Terlupa password la sangat.

Tahun baru ini sekali lagi nak minta maaf kepada kawan2 sekiranya ada salah silap pada tahun lepas. Juga maaf sebab tak sempat nak baca blog kawan2. macam best aje sume update terbaru. juga tempat2 yang kawan2 travelholic kunjungi. Jaki, tu pasal malas baca (nak sedapkan ati).

Terima kasih juga untuk keluarga dan kawan2 bagi tahun 2013 yang tidak kurang hebatnya (cakap org yg tak kemana2.. nak sedapkan ati la sangat)

Rasa wajib untuk kongsi apa harapan dan azam aku nak buat tahun baru ini.

Nak langsaikan hutang.

Insya Allah.

Kita bagi satu dulu, kalau cerah je harapan tu baru la bleh cerita yg lain. Bese la kehidupan di muka bumi ni hari2 nak guna duit. So tetapkan matlamat langsai kan hutang ye (org yg tak dpt bonus mmg bleh ckp cam nih)

Kalu terserempak kat soping mall or baby fair tu buat2 tak nampak okess!

:D

*ok Na, aku dah update, ko plak?

 

Saturday, November 23, 2013

Yes, I know. What the heck. No updates for almost a year (exaggerate) suddenly blog review? What makes you think you have enough and legit info to write a non bias review? I can assure you that all my info are legit and sah semata. Tiada yang lebih sah dari kata-kata Kakak Santek.

OK. I'm going to take this bloody hell opportunity of updating an entry to write about the blog's owner that I loveeessss and admire so much.

I call him Ren or Janggel. I barely remember, ok tipu. to be frank I cannot remember how, when and from where I got to know about him. Biqque? Kak Coco? Na? tak ingat but suddenly I have joined almost all gathering and bitching session with him. walaweii.. Blogger sohor tuu ajak aku lepak and know what, he even help me not once, not twice but many times in food prep for all parties and potlucking... ko ade? aku lempang sapa yang sebut ko ade ko ade depan aku.

At first when we read thru his blog, his most obvious story line would be about how cool how best la konon the nature and how we should be an environmental friendly hehe.. but when you got to know him better, he is a very cool person, kuat makan, ringan tulang and he always has something to say or comment (versi lain he's a bitching session buddy).

Love travel his middle name, of course all Travelholics get the same middle name. Except Kakak Santek, middle name Kakak Santek is Kakak Santek. You can get as accurate & details info all about places he go siap gambar yang menariks. Okeh can you guys tutup mata telinga when I say he got the best pics? Idak ke entry ini entry sanjung? :P

You name it you get it.

Nak pegi mana? Dalam Negara ? Luar Negara? semua tempat dia jejak semua info boleh dapat. Tapi tempat yang dia jejak aje lah, if dia tak pegi ko jangan la tanya, ko ingat dia google counter ke? Kadang org cakap, elehh pegi sana sini, Mekah pon tak jejak. Hah ini budak Janggel, Mekah pon dah sampai!

Just I don't really like one thing about him, he's a half blood Java and he always buat dosa when balik kampong coz he always post a very good food pics, how you knoe the food is good? xpenah rasa pon? he made the pics look so nice and your saliva will not continue dripping until you delete the pics. Thank you sangat okeh sebab suka nak Watsapp gambo2 tuh! Selagi tak bawak balik bungkus kat Kakak Santek, selagi tu la ko berdosa!

I'm not gonna write about the places that he went. Tak kose, baca la blog dia sendiri sebab baik la i update my travel entry haha.. eventhou we has slow down this 2 years, very slow almost stop but we still went to nice places this year. Maybe next time, Tonite i wanna talk about Janggel aje.

Oh yea, i think he has a secret admire or maybe i can say stalker? i don't know, orang bujang kalu ade peminat tak salah. He's single and i think available? please send your application to Mak Esah if you interested. Recently he went to Japan and has started to updates about the journey. Please do visit this blogger yang penah menang Award, ko dengar tu, menang Award hokeh! hihi lucu pulak rasenye.

And do drop him a comment, he definitely will appreciate all the comments.. errmmm i did browse through tonite and even read other TA's enty.. ermmm memasing ada peminat dah ekk...

Okeh. Sila la baca blog Ren aka Janggel, especially if you need to find info about travel, places, good food and relax your eyes with good pictures. You can also send him afriend request : FB Page Shahrin Mansur (Ren). Hint: pasni Kakak Santek nak entry penuh muka Kakak Santek hokeh!



http://janggeltrekking2.blogspot.com/

xoxo

anekdot: Peminat sangattt kannnn...

Tuesday, October 1, 2013

Selamat Pengantin Baru




Dear Mas,

Congratulations, sekarang Dan Arif lah segalanya bagi Mas, syurga Mas. Kena ingat selalu. Sayang lah suami, layanlah suami, masak untuk suami dan dengar lah kata suami (pandai sungguh kakak santek berkata2),

Dear Dan Arif,

A key to sucessfull marriage 'SHE'S ALWAYS RIGHT!'.. hahahahha


Complete Travelholics Awesome

Gigil tak nak comment? :P

*pas nih Mr & Mrs Spence plak! aminnnn*

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.