Klik Klik

Wednesday, April 16, 2014

Jumaat Malam?


Panic dan cemas bila balik dari opis, ada sekumpulan pinggan mangkuk kotor kat sinki tiada siapa peduli walau Papi balik keje pukul 3pm.


Panic dan cemas pabila susukan Suci hampir sejam walhal baju pon belum tukar


Panic dan cemas bila naik atas bilik macam tongkang haram pecah dan baju selai pon tak pack lagik.


Panic dan cemas pabila Suci tak abis2 cranky gara2 tumbuh gigi, gusi bengkak, ulcer banyak, xmau makan, asik nak susu, demam ala ala.. alaaaa sangat


Panic dan cemas bila rata2 kaki whatsapp sedap aje update 'kami dah gerak..' 'kami dah amik orangg' 'dokter sesat sampai sepanggg'


Serius Kakak Santek pantang kalau ahli TA sesat2 nih, korang pegi Negara Orang ada sesat tak? lagi satu dokter bukan TA kah? mana blackout? walau bagai mana pun dokter di maafkan sbb keje penat long hours. So sekali sekala bleh sesat. (macam la orang lain tak keje long hours :P)


Hasil gelabah sana sini berjaya juga muatkan 2 beg dan anak2 beg berganding2 dlm bonet and off to R&R Rawang.


'Sapa lambat belanja stabak' muat turun dari Na, adoiii jangan la aku yang kena belanja hahahahha konon mkn light2 dulu then supper tapi disebabkan semua perut dh berkeroncong semua setuju untuk benti makan, katanye next stop aje tapi abang rider bawak kete wow.. mcm F1 pula rasenye, xtau nak kejar atau nak tunggu org belakang sbb time tu tepon cokia dah kong terpaksa ahkak tanya kat fesbuk hihi.


Pabila sampai di pitstop petama, ropenye si cilik Qilah nak pg toilet. Patut la Chawan bawak kete macam dia sorang aje ada kete. Then benti makan kat situ tapi kitorg xdpt nikmati nasi goreng bujang Afif, bukan nasi goreng tu yang bujang tapi tukang masaknye. Time tu Suci dah sleep and cranky.  Takpelah takde rezeki nak merasa. Baiklah keluarga bahagia tunggu dalam kete aje. Seb baik Kak Lily ada bawakan kek sedap dari Kak Anash, merasa jugak Keluarga Bahagia. Tengkiu2


Hampir setengah jam lebih, perut dah kenyang la tu kot, baru la perjalanan di teruskan dengan jayanya. Dan setelah Sami boy bertanya hampir 100 kali bila nak sampai 'hotel' akhirnya belum sampai dia dah tido dulu hihi.. Dia tak tahu kitorg nak tido kat 'Hotel Anda'. Kalu Sami tanya bleh la jawab kejap lagi sampai.. kalu Icam yang tanya, memang la aku jawab 'ko ingat kete nih supersonic bleh sampai cepat?'hihihihihihi


Akhirnya perjalanan yang mengambil masa hampir 3 jam akibat benti dan menunggu sampai juga kitorg di Ipoh, Alhamdulillah. After toll, start entering Ipoh aku dah terdetik, napa banyak sgt kete parking kt opis area..
'Papi, napa banyak sgt kereta parking kat building nih?' dah malam pon ada orang?' Sumpah tak perasan situ ada pub.. dan Papi dengan menyampah nye jawab ' Friday nite, what do you expect?' Ipoh kot... ko ingat Sekinchan? hahahahah dekat 5 tahun tak jejak Ipoh, tu yg al jakun tuh.


'Suci macam mana? ko nak balik umah dulu ke?' tnya Na, pura2 la tuh walhal dia tau je yang aku nih kompom2 la lapo haha..
'ngantuk dan laparrrr' terus Na bawak sume pengikut makan lewat malam kat dataran, barulah dapat duduk sekali dgn TA & travel blogger yang lain termasuk la ibu mangandung Mas, dapat lah Mas melepas rindu dendam kat Abang Dan :P


Eh aku nih kategori travel blogger ke? Patu plak nak cite ape sebenarnye? cite perjalanan dari KL ke Ipoh je?
tak agak2... hihihi... meh layan gambo curik. Kredit to tukang amik gambo ye..




kredit to Kak Anash xoXo
Photo: wrap the short holidays in RoyalBelum, Grik, Perak.



Kredit to Ren


Kredit to HD




Kredit to Shahrul



Kredit to Na



Kredit to BOA



 Just an issue that I cant upload any pics unless copy and paste (steal from others ngeh ngeh) and vid phhffttt. HD make an amazing vid that we regret so much after showing to Suci as she will repeat watching the vid non stop. Suka macam tgk frozen. Maybe can ask HD for the package. Eh yg ko spiking nih ngapa?

Thanks to all TA, Na's Family, travel bloggers & BOA

Hingga bertemu kembali. XoxoXo

12 hottie:

Ren said...

Nak gelak boleh tak?
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAA

Cerita malam jumaat je?
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

Anash said...

elyyy
gile detail kisah dari KL to Ipoh tuuuuu....
sah la
banyak sungguh entry

Ipoh-Gerik : satu entry
Gerik - Jeti Awam : satu entry
Jeti Awam ke BoatHouse : satu lagi entry
Dalam BoatHouse : satu setengah entry

hui...memang banyak


hahaha

Ely Hasrul said...

hahahahah Ren, bleh tak gambo tu cam wrap kan cite 2d1n? hahhhahahahahahha

Ely Hasrul said...

akak, saya malas nk sambung tapi betul la otw ke gerik kena tahan polis hahahahhahahahahahah kena cite tuhhhh hahahhahahah

shah_rule said...

hahahaha kelakar la entry ni..
dalam2 kelakar tuh terkena juga kat aku..

bukan salah aku nak sesat tau, janggel seboleh2 xnak bagi alamat.. tetap die nak share location pakai whatsapp.. last2 tu die

"you had arrive to your destination.." tgk kiri kanan ade sekolah teknik sepang je.. lain hutan~ so how!

Ely Hasrul said...

shahrul, hahahah kalau gitu aku nak salahkan shahrin hahahhaa kalu aku jadik ko aku mmg al-hangin kt shahrin hahahaha

Chawanna Na said...

ohmai citer ko kelakar gile.. abg rider degil tak nak benti tepi jalan sebab anak nk kencing, aku nk menyumpah dan arif ada, kalau tak memang aku kasi hi tone dah..gile ke hapa! nanti aku jgk kena lap air kencing budak tu! haish terpaksa jadi F1 kejap..


aku suka la entry ni sb setiap line lawak je ahahahahah

MasZuber said...

ahhahaha sila sambung penceritaan :-))))

Ely Hasrul said...

hahahaha aku ingt Chawan xsabo nak bwk kitorg balik Ipoh Na... hahahahaha dh la batt aku kong xtau cerita ape...

Ely Hasrul said...

Mas, adoii xtau cane nk sambung byk sgt citenye.. org buat satu entry.. mau kakak santek 8 entry hahahah

Lily Riani said...

sumpah lawak, bab pecut abang rider tuh paling lawak. nasi goreng bujang gitew kan. ehhehehhehe.... tulis ler lagi kakak santek

Time Traveller said...

Pasal nasi goreng bunga kantan ikan masin ikan bilis tu jangan risau insyallah akan di ushakan lagi nanti.. bukan takat tu jer.. Roti jala pun boleh bak kata Tuan Janggel dan Kak Anash :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.