Klik Klik

Thursday, December 15, 2011

Bila balik keje aje mula la Papi nk tnya makan ape for dinner. Alaa bosan sungguh sbb bile mlm aje aku sure xtau nk mkn ape, xdek selera lah, loya lah, heartburn lah mcm2 la karenah aku. Kalu berada di luar ok lagik bleh go for fast food etc atau melepak dgn mmber ke lupe la aku kat taste swing aku.

Hari ini masih sama spt hari lain cuma aku cam terkesima la bila dpt fee list school Sami. 

Registration - RM200 
(agaknye ape yg dibuat yek, tulis nama Sami dlm buku emas? sumpah aku xpaham)
Monthly - RM500 tapi sbb Sami dh lama dpt diskaun = RM450 
(no komen)
Insurance - RM5 
(sama tak berubah)
Learning Aid - RM400 for 6mths
(before nih RM360, naik 40hengget)

Ermm..

Ok berbalik kepada persoklan nk makan ape tadik, aku laju aje jawab

'nasik goreng lah!' dan aku tau Papi tak berminat tp dia xkesah la sbb aku mmg selera mkn xmenentu skang. 

Jadik dgn gigihnye aku goreng nasik untuk aku sahaja, maleh nk cite Sami & Papi mkn ape. Nasik goreng version yg aku suka ialah

Tantadaaa..

Nasi Goreng Tak Lumat

Ape kejadah nye tuh! hahahhaa.. aku suka nasik goreng bese kite buat kt umah tu tapi bahan2nye tak ler ditumbuk snmpai lumat. Hahahah tu aje.. see, bleh nampak cili beso & bawang merah yg xlumat tuh. Aku suka! hahahah

Cuma..


Yang aku xpahamnye...

Papi lah..

Papi tak mkn nasik goreng cengini, dia lebih suka nasik goreng version cina. Tapi tadik Papi dok makan lah nasik goreng aku walaupon dia baru abis makan hahaha.. aku smpai tegur dia, sbb skang nih dia sungguh suka makan. sikit2 dok cite la ape voucher groupon yg ade diskaun makan.. erm.. sapa pegnen nih? aku ke dia? hihihihi

9 hottie:

masMZ said...

Nasi Goreng Tak Lumat???? Hahahaha... memang tak hengat!!! Agak2 kalao order kat kedai, orang faham dak????

BlueEwoke said...

Hhahahaha..bestnye, nanti ko tlg masakan kan utk aku nasi grg tak lumat ni..


P/s: Aku tengah study dictionary english ni, kot2 aku ada tersalah paham maksud perkataan english tu..(eh tetibe plak!)

Janggel said...

Sedapnya aku nengok nasik goreng tu!!!! Terliur...

Peminat nasi goreng Tegar.

Ely Hasrul said...

Mas,
Kalu ider kat kedai kompom aku dpt cam cili potong, bwg potong hahahahha, mau garam seketul2.. hahahah



Na,
Huishhh nasik goreng nih mmg tak sesuai hidang kt orang, kalu mak aku tau sure dia sekeh pala aku hahahah..

study english? nape? wahhh dh cam ucop wilcha nye english education.. ko jgn, aku nye english la paling tiong sekalik, papi selalu ckp 'eh i ingat u xtau..' cam aku kokak sgt hahahahaha

Ely Hasrul said...

Janggel,

lelagik kalu bgn2 tido aje mak ckp 'ha ade nasi goreng tuh.. xdek bende pon mak campur2 aje lebih smlm'

skalik bukak tudung saji, nasik goreng tu siap ade lebih isi ikan goreng smlm lah, smbal lebih smlm lah huishhh sedapnye...

tapi.. bila aku buat gitu xpenah sedap pon!! kena mak aje yg masak nmpak gayanye hahahahha

Janggel said...

Betol betol betol! Mmg mak yg maasak lagi sedap... Ntah le nape tah. Haish terus lapa.

Ely Hasrul said...

nih yg mlm nih nk goreng nasik lagik nih ahhahaha

BlueEwoke said...

weh anto 2 pinggan ke rumah aku, malam ni aku malas nk masak weh..

Ely Hasrul said...

2 pinggan jek? icam? tlg tgk? hahaha mlm nih papi nk mkn dominos aje..jom!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.