Klik Klik

Wednesday, December 28, 2011

Actually kitorg dh miss Reg. Day & Evaluation Day dgn sengajanye. Lupe lak aritu buat ape, so mmg xdtg. Semalam Papi settled bill registratuin utk 2012 Sami. 


Tarik napas dalam2 kihkih. 


Walaupon Sami baru nk masuk 4thn tapi dia dh skip class dgn jayanye sbb dia bosan dan xpuas hati abang2 kt school dpt buku lain haihh memacam. Semlm teacher dia bagi la sume buku 2nd sem and evaluation dia. Paling obvious, forgiving to others when doing wrong tu Sami kena tick kat NO. hah keras kepala sungguh anak kesayangan Papi nih haha

Kali nih monthly dapat diskaun RM450 and kitorg xamik pon uniform and bag tuh, uniform Sami sume muat lagik, mmg kelebihan tau dpt anak slim and slender nih haha and ape kes nk pakai beg sekolah standard? Sami pakai HotWheels Qilah bagi lahhh.. 

Semlm Teacher Sara kata OT sejam RM10 and per day RM30 utk next year. Gulp. Baru aku nk calculate bulan2 yg penuh dgn percutian, nmpak gayanye lagik murah bayo monthly. Anyway plan aku for Sami's learning activities next year

~ Tidak akan menukar sekolah walaupon kami akan berpindah, tapi nk pg kelas maybe 3times per week ker.. kelas mengaji ker.. etc lah

~ Art Class. Wadie sure tau nih kat aarea Subang sbb Alis pon pg class cmtu gak

~ Swimming Class? Martial Art Class? Music Class? music??/ belajo nyanyi ngan Auntie Debi aje laaa hahaha




Tapi tgk keadaan jugak sbb skang pon tetiap mlm Sami dok pulun aku buat exercise book dia.. Gila ah mmg dia nih suka membaca, mewarna, melukis, mengoyak, menampal dan asik mintak buku baru. Nampak gayanye aku aje la buat Art Class dgn dia.. sure besh! hahahaha

14 hottie:

Liz Rohaizat said...

itukah yg ko kata mahal? hehehe, takpe... EM ada bg belanja sikit.

sejak aku bwk tisya tgk TLC, dia dok tanya bila nak pergi sekolah baru. terpaksa la aku ckp, tunggu 4 thn. yg dia tau, umur dia skrg 3 thn. so takde la dia merengek sgt.

Ely Hasrul said...

cer byg plak Liz, tgh tahun dpn nk letak baby kecik lagik huhuhuu

fiza said...

Rajinnya sami. Aku baru nak daftarkan iman skolah esok. Masuk PASTI jer. Itu yg aku mampu.

Anash said...

Ely,
(glup)....
that is the expenses???
(gluppp again...)

mak aaaiii...
(dan mula terbayang zaman sekolah dolo dapat duit 30 sen dari mak bapak tapi leh cover makan tengahari dan simpan splohsen dlm tabung-ayam-yg-bapak-keras-itu)

Ely Hasrul said...

aku maleh nk survey kt kinrara lagik sbb xtau bile nye leh duk sana, budget mausk sekolah dia kt sana 2013 aje..

tercekik aku tgk fees sami nih especially tang registration tuh.. zzzzzz

yg pasti Fiza,
Sami tu konon rajin la buat homework tapii kartun nye pon sama byk hahaha

Ely Hasrul said...

k anash

tu blum masuk sekolah kena bg duit belanja, abg ipar sy catering kantin sekolah kt subang.. pg kantin kt situ mak aii mcm pg kedai mkn okeh.. siap ade hawker stall gitu.. foodnye plak mmg leh order2 cm kt kedai.. sorg murid mkn mmg dlm rm4-5 tu bese.. gulp..

cer byg kalu anto nurseri mcm sami, siap ade kelas, cer byg pulak kalu budak tu masih minum susu and pakai diaper.. cer bayang cer bayang hahahaha

cer bayang pula kalu masuk toyrus.. cer bayang ahhaha dulu sy bwk bekal tau xdek duit2 banje nih, alamak tingat mkn bekal bwh pokok time rehat.. aduishh sedapnyeee

Janggel said...

Huhuhuhu mahalnya..(Bagi aku la..sebab aku tak banyak duit)..caner ni caner!!!!!

Ely Hasrul said...

oit Janggel, bagi aku ponnn!! mmg mahal.. sighh tu budak 4thn.. kalu 14thn? cukuplah anak dua ye dak? hihihi

BlueEwoke said...

cakap pasal kelas, smlm cawan dah amik pamplet kat mana tah, bawak balik umah, dia kata nk register Aqilah kelas piano plak dah hahahaha.. (tapi 3-4 tahun lagi la, kang jahanam plak piano kelas tu hahaha)

Aku nak antor die kelas mengaji jugak..kat mana yg ko tau bagus2 kat area ampang/wangsa maju nih?? Nanti share ok!

Ely Hasrul said...

Na, jgn anto dia g kelas pianooooo!! bukan ape.. sbb kang dia mintak piano hahahhaha.. cam anak buah aku lah.. tcekik kakak aku bli piano patu kedekut tul xbagi aku main2 piano dia, dia kata nnti rosak.. nmpak sgt dia tau aku xtau main piano hahaha

kelas mengaji area umah aku, aku tau la kt area uk club yg dh jadik tmpt training prudential tuh. aku tau sbb mmber aku anto anak dia kat umah org la.. belajo mengaji.

tapi kalu utk qilah mmg kena tunggu 4-5 tahun lagik gak la.. sami nih pg school mmg boleh la baca alif ba ta, doa2, fatihah alhamdulillah cuma sebutannye tuh xbape jelas and betol lah .. xpe pektis makes perfect.. cuma yg kitorg tpaksa jaga2 bleh tak tgh poop dia dok baca ayat2 hahahah

letih tau nk ckp xboleh baca dlm toilet hahaha

Anash said...

ELY,
tak terbayang dahhh....(sambil peluk tabung arnab ......tabung ayam yg lama ntah mana ilang..)

gilos tinggi expenses budak sekarang...
tapi...setiap kanak-kanak memang dah termaktub rezeki mereka ada...kan?

huii...camneh le yg anak lebih 5 org dok kl???

Ely Hasrul said...

K Anash,

rezeki tu mmg dh termaktub dari dulu tp selalu gak tbyg cemana la Bapak dulu keje kebun aje bleh anto anak 3 org masuk U? sy nih kecik2 mmg susah, jadik bila skang nih dh ok skit mmg tak kesah sgt la nk berbelanja. anak smpai 5 duk Kl psl expenses tu malas nk tnya tp sy mmg respek la cemana leh jaga anak smpai 5?? sy yg sorg nk masuk dua nih pon asik mngeluh aje hahahhaa

tapi mmg sy dh berazam dr dulu, takmo anak ramai and anak yg ade nih meh sy curahkan kasih syg & harta bende selagik terdaya. ade org suka anak berusaha sdr tp sy sbb dulu xdpt xpe anak nk merasa sbb skang pon sami tu kalu masuk kedai dia tau dia bleh dpt 'one only' takpon dia ckp 'papi ade duit' hahahhaa bertuah tul!

Anash said...

k anash,
...
ehhh..
amende melalut...
ely,
rezeki / jodoh / ajal kita tak leh kontrol.
understood lama dah...
ada org kaya anak, miskin harta..
ada org miskin anak, kaya harta..
ely dapat imbang di tengah-tengahnyer..good for you...
(dan tetiba dah dpt idea nak wat entry..hahaha...)

Ely Hasrul said...

ely.. eh melalut gak hahaha
k anash,

betoi tuh..kite nih mmg paham.. tp ramai yg xpaham.. pat dh xpaham suka pulak nk mnyebok tu yg xpaham tuh.. eh ape aku ckp nih? hahahhaa

yg pasti sy kalu xdek duit sy duk diam2 aje haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.