Klik Klik

Wednesday, December 7, 2011

Bukan, bukan Game Man-U yg play suck malam tuh.

Tapi Games yg digempar gempurkan oleh Biqque, siap pesan kt Sami suh pektis haha. Bangun pagi dgn lambatnye pagi itu aku check kt phone nmpak sms kul 7.40am 'kitorg g kuar bekfas'. Aku xkesah sgt sbb aku tau bile hari cuti aje Papi takkan bangun pagi. Memang pelik kalu tgk perangai Papi. Hari keje dia leh tionggg bangun before subuh tapi bila hari cuti mmg bleh smbung tido selewat2nye. Betol2 dia pergunakan hari cuti tuh haha. 

Setelah bersiap aku suh Sami bangun and prepare bekfas, iye kuewtiau goreng yg dibungkus pada malam sebelumnye tu dgn roti gardenia yg dibeli kt Happy Mart yg lebih mahal dari 7E itu dijadikan bekfas. itulah plannye, tu yg aku xkesah nk bgn pagi tuh. Papi ckp dia nk mandi sbb kalu tak dia akan rasa sleepy sukatilah yg pasti aku dgn Sami tak mandi. Haha.. dan2 nk mandi laut + pool



  view dari bilik kitorg. dh lama ekceli kitorg nk duk sini sbb dulu terkena kt Berjaya bilik dh la kecik, buruk pulak tuh. seb beik duk free tp hangin gak la sbb free2 pon baik redeem hotel lain. 




 view dari tepi lift nk ke pool + beach



 haa nampak.. nampak... jaga jaga group siam dh maii



 alamak nih yg xsukak nih..


kitorg dapat button cokelat. comel!! pakai kat baju memasing. besh juin Family day nih sbb duit collect utk hadiah pon satu family cuma RM20. patu tambahan baju tu RM14 aje tau selai hahaha murah tak murah.. xyah nk bayo admin fees, registration fess sume bagai tauu 


Patu smpai jek kat pantai bawah, cepat2 aku tolong setup kan games utk bebudak dulu. Time nih kitorg dh aware sgt masa tak cukup, bukan sbb kitorg turun lambat tapi sbb Hotel fullhouse so kena checkout tepat2 kul 12.. ala xbesh sungguh.. so set up mana yg patut aje dulu, lepaskan sapa yg cergas dulu haha


Cam bese aku xbyk gambo. Gambo Sami byk ler.. haha

 Sami mmg lone ranger time nih sbb dok bina castle sendirik, aku automatik kansel game dia dgn anak Erna sbbnye dua2 buat bongok and main sendiri. Lagikpn aku tgk anak Erna tu dh beso sgt kalu dibandungkan dgn Sami haha. tapi otw balik ke Tepen Sami leh tetiba 'mana hadiah Sami?' e eh kalu dh main mana leh dpt hadiah, mcm tau2 aje dia leh mintak ape2 kt Auntie Biqque hahaha



 sama la dua beranak nih haha


 papi tiup, sami pon buat gaya tiup gak..


Sepanjang kt pantai, Papi la yg layan Sami sbb aku dok sebok dgn games bebudak. LAWAK OKEH!! biarlah Biqque yg cite sbb gambo byk kt dia.. Paling xtahan bile part games utk couple. Aku nih malas la nk join sbb konon ibu mngandung tp Papi excited nk join. Alamak berdebar, bleh menang ke sbb kitorg tak pektis. Aku dh jangka Biqque akan menang sbb penuh strategi nmpak gayanye. Abah kalu menang kompom dia menipu hahaha. Aku selamba suh Papi partner dgn Kak Saba hahah..  Tapi jangan tak sangka, mak buyung mengatasi segalanye hahaha.. sila rujuk ke Biqque la cite nih..

Ha.. cer tgk Acu korang.. hahahhahaha


 pasangan baru .... baru dpt anak kecik stlh 11 tahun huyuh


Ada games terpaksa dibatalkan disebabkan kekangan masa, pool sudah memanggil2. Paling xtahan acara bergambo keluarga. Pompan2 dlm keluarga Pak Ein terlalu dominan. Suara kitorg aje yg dengar, jadik kalu dh terlalu kepoh mmg boleh la smpai bergambo tersalah Laki hahahahahhaha Ayang! napa Ayang duk jauhh sgtt hahahhaha

 off to pool


 Sami tu yo yo oo aje.. get ready cam nk terjun tiruk sesangat lah.. padahal tercelup pala sket dlm air dh gelabah


Ha tgk cam pro la konon swim hahahah

Aku jadik tukang lepak kt tepi aje, time nih mmg al-kecoh la kt pool dewasa sbb ade pertandingan bola air. Tak tahan aku tgk Makcik. Sungguh2 dia main hahahahah.. 

'skin, meh la apesal tak mandi? masuk la skalik..' pelawa Kak Ngah tgh seronok, mana tak seronok dia mandi tp Kak Saba yg dok jaga Kilfie hahahha

'huishh aku tokleh la Kak Ngah, xdek baju..' bila badan cam gini mmg tak besh betol aku nk mandi. Lagikpon papi sebok buat rentasan kuak lentang kt pool dalam. Aku la dok tgk Sami sbb ade budak buas kt wading pool tuh. anak sapa lah tu.. aku dok jeling aje kt budak tu sbb dia suka rebut and tolak budak lain.

'alaaa hang pakai ja baju tu, xpon mcm Erna beli baju baru' smbil Kak Ngah tunjuk kt Erna yg tudung dh ke mana, tetiba ade swimsuit baru hahahah

'Aku lagik la xbuleh Kak Ngah, aku kalu swim kena pakai 2 piece.. tapi kang ade org jegey...' hahahhahahaha

Dapatlah melepas dendam keluarga Pak Ein nih tp jgn kan dorg, aku pon xpuas. Nak buat cemana bercuti time peak period. Gini la jadik nye.. suma kena ceket2 (note: ceket2 tu dlm bahse jawa cepat2, sesuai diguna ayat utk org yg pegi tergesa atau perlu packing barang secara laju2)


Pasnih kite tgk SAPA LA YG SALAH LAKI ITUUU!!..  

tunggu... err tp tunggu Biqque ah bukan tunggu aku hahahhah

9 hottie:

kemang~ said...

biqque la yg salah laki ni... haha

ade scene peluk bagai ke? kahkah

Ely Hasrul said...

kena tunggu biqque review lah sbb gambo byk kt dia kemang hahaha

kemang~ said...

hahaha..okeh tungggu biqque cite..hihi

Janggel said...

meriah.

bdk2 @ John said...

kalo dah bukan kakak cantekkk, mesti si biqque!!! hahaha...kepoh giler seyy tapi best je tgk sume pakai baju geng siam. hahah. sedondon abes...

Biqque said...

mmg kena kejor ko buat post hahaha! sok baru kuar post hotel...satu hari lagi baru post game hahaha!

gambar ko biru2, cantik! seb beik ko ada gambar button tu, aku tak amik ok!

Ely Hasrul said...

hahha John.. i xpenah silap laki uuu.. hahahhahaha mmg time tu ramai gak tgk kitorg.. muka mmg bleh dikatakan siam gak la walaupon kaler kulit mmg non-siam hahaha


Janggel, mmg meriah, next time nk propose buat 2-3hari hahaha


Biqque, ntah cemana leh dpt langit biru tu sbb ade gambo lain langit pucat haha

fatt said...

selama ni aku tak perasan tp bila ko highlight baru aku perasan. bdk2 kecik mmg akan follow kalau kita tiup belon..hahaha...anak buah aku pun sama...tp bila suh tiup tak besar jgk belon tu, penuh air liur dia jek....hahahaha

Ely Hasrul said...

ko tau Fatt, xsmpai le beso mana belon tu dh meletop, papi syak sami cucuk hahahhaa..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.