Klik Klik

Tuesday, December 27, 2011

I'm entering my 3rd Sem. Kalu amik course nih dh nak grad dh nih hehe.

sedikit dari babycenter.com

By this week, your baby weighs two and a quarter pounds (like Chinesse gabbage) and measures 14.8 inches from the top of her head to her heels. She can blink her eyes, which now sport lashes --- tgk tu Cik Ro, dia dh pektis awal2 tauuu. With her eyesight developing, she may be able to see the light that filters in through your womb. She's also developing billions of neurons in her brain and adding more body fat in preparation for life in the outside world.



As for me, i did experienced cramping mlm2. tak la selalu, tp ade la sekalik sekala di mlm bulan mengambang ewah. My weight gain about 11kg now and yes i'm 5kgs heavier from the previous so pls aspect my big appearances ye. The tail bone masih sentiasa sakit, heartburn almost every nite, keadaan mengah xcukup napas bile baca buku utk Sami mmg 100% berlaku, wardrobe malfunction and baby-mami preparation bleh la dikatakn 70% siap. 


 2-3 arinih mmg buat speed soping patu smlm tgh belek2 new pump

'akak keje kat mana?' tnya salesgirl yg peramah tuh

'ermm tak keje..' jawab aku acuh tak acuh

'hah? abis napa akak nk beli pump?' alamak kantoi haha


Dia tak tau ke kalu aku keje ke tak keje pump aku sgt2 berguna bila pg berjalan/balik kampung/bercuti? lepas nih korg tgk la aku mcm luggage bergerak, ke sana ke sini kompom byk brg aku nk carry. tapi xpe, korg tlg tgk aje sbb yg bwknye aku, aku xkomplen, jadik kalu korg yg komplen aku kasik pelempang (eh tetiba haha) bukan ape, aku penah g bwk mak pg HUKM buat fisio, tetiba sorg misi tu fedap agaknye tgk aku nye sling bag smpai dua bleh tegur apesal aku nk bwk beg byk2 ke sana ke sini.. e eh, mcm aku suh dia bwk plak. Patu dia ngaku walaupon dia keje misi kt sepital yg menyokong penyusuan susu ibu, dia kasik anak dia FM gak. errmm sukati ko la joyah anak ko bukan anak aku.


Seb beik kamera rosak kalu idak aku dh snap dah receiving blanket yg colorful tuh, brg2 baby skang comel2 sume berkaler.. xmcm kite dulu asik kaler putihh aje.. 

cuma aku nmpak bende nih smlm..

Sangat sesuai kan kalu ajak Papi g soping? xpon meh aku soping online kat AA hehe..

8 hottie:

bdk2 @ John said...

semoga kakak cantek sentiasa sihat walafiat hendaknya...take care!

Ely Hasrul said...

aminnn.. tengkiu John, sihat bagai dipam2 mmg semulajadik... kalu bersuka ria ikut rombongan Cik Ro, jgn dilupe kakak cantek disini..

Anash said...

ntahnyer..kena keje baru leh beli pump???
apa punya soklan daaa...
take care eh

Ely Hasrul said...

k anash, dia ingat kalu xkeje tuh duk umah aje la kot.. dia xtau kite nih nk g jenjalan, soping, tgk movie.. ewahhh hahahhaha

Ainul Arina Madhiah said...

nasib baik akak kat malaysia. kalau kat sini, dah lama saya cop jadi patient saya. sy tengah rotation OnG sekarang, eksaited tengok2 ibu-ibu mengandung, ada je benda nak test. haha =p

Ely Hasrul said...

hahaha Ainul, besh tu dpt checkup free. kalu psl O&G mmg byk tuh leh test2 sbb lain patient lain la gayanye haha..

AjlaA said...

thumbs up kak sbb exclusive breastfeeding!

kalo akak kt swak mmg confirm dh sy jemput mtk smpi kan talk breastfeeding kat ibu2. lagi2 part memerah n menyimpan susu perahan sume.

oh lupe nk perkenalkan diri
dh lame dh jd stalker
byk jugak blog yg diskodeng. pusing2 skodeng kat ahli2 rombongan cik ro jugak.
sblm ni jd pembaca senyap
thn br neh x nk senyap dh
hehehe

selamat tahun baru!

Ely Hasrul said...

uiihh tengkiu Ajlaa.. kalu akak kt Swak kompom la akak berdiam diri sbb takut kena jemput hahaa.. akak nih pandai cakap bak penglipur lara aje.. takde info langsung hahahha

selamat tahun baru!! keep in touch mana tau rombongan cik ro smpai Swak nnti hehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.