Klik Klik

Sunday, December 4, 2011

Semalam sbb aku xmendapat jemputan rombongan temankan si John nak jumpak Na (eceh nk ckp gak tuu hahahhaa xkena mngena okeh!). 


Semalam ade appointment dgn Dr. Tan utk throughout check-up. Dr. Seri yg suggest Papi sume ok. Alhamdulillah selain kisah sedih aku yg gain weight melampaui batas sume ok. Dr. Seri xpaham ngapa aku leh bagai dipam2, jangan kan dia aku pon xpaham. patu cam haram dia conclude kan baby ok tak overweight pon, perut kecik jadik yg gemok nye itu adelah aku! hamboiii 


Memang aku nih suka la war2kan aku kuat makan suka makan itu ini tapi kebenarannye hanya 50%. Aku baik pegnen ke tak pegnen mmg kuat makan haha maksud aku, kuat makan aku tu aku akan sukati makan bila masa aku suka. Baik seawal 3pagi patu tido maupon breakfast pukul 5ptg. Aku tak perlu makan sehari 3kali tapi aku makan ikut mood dan keadaan semasa, makan sehari sekalik buleh sehari 8kali pon buleh. 


Mengikut sejarah pregnenci yg lepas, badan aku sememangnye bleh mengisi byk ruang cam pam angin tayar yg kempes tp yg aku hanginnye selera makan aku xdek le cam pompan mngidam kalu xdpt nk bunuh diri. Aku mndengar ckp gynea, bekfas, lunch, dinner aka makan secara seimbang walaupon dia xtau aku selalu skip bekfas and dinner. Selain bila malam aku start xdek selera makan tapi juga aku takde le lapar sentiasa. Kire kalu aku nk makan, aku makan, org ajak makan aku makan tapi kalu aku malas aku leh aje bekfas kul 3ptg. Tak acikan.. tak adil sungguh bile sume itu berlaku dgn penambahan berat tak seiring. Bleh tak berat naik berganda2 tak logik sungguh!



Tapi alhamdulillah sume ok walaupon letih dgr penjelasan yg xpaham haha. Dapat CD aku xtgk lagik. Amniotic Fluid (air ketuban) tu normal dh lega la sbb Sami dulu kurang air ketuban. Orang selalu problem terlebih air aku plak bleh kurang ntah ape2 ntah haha..


Lepas checkup walaupon bill dekat RM500 (demyuh) dan walaupon berat naik melampau kitorg tetap g makan kt Chilis our feveret place haha (yo yo oo la ko konon sedih). Lepas makan kat Chilis, KLCC semalam. Papi ajak g Timberland sbb anak kesayangan dia dh lama mintak 'nak but mcm Papi'. Aku malas nk tak setuju sbb kalu aku bangkang pon bukan Papi dengar jadik aku letak pelan tindakan, sume kasut2 sami bleh dibawa turun ke adiknye. period. 



Sami sungguh berpuas hati. RM219 xsilap aku. tapi paling haram kasut Papi tuh lah! dia beli kt Houston kot $50 aje. hampagas tul. Satu aku setuju dgn but nih mmg bagus qualitynye.


Lepas abis beli kasut Papi terus ckp 'jom balik duit dh abis' hahahahhaa
jgn xtau aku pon tanpa amaran dgn selambanye mencuba dan suh Papi bayar..

Sapa suh Papi kutuk selipar aku yg dh haus tuh, kan xpasal2 kena belikan yg baru. BTW papi yg pilih design tuh. La la la la la la


Love note: Suci Sonia Maryam is officially 25weeks!!

19 hottie:

Janggel said...

Hahaha nak jugak tulis rasa tak puas hati tu kannn sebb tak dapat jemputan kekeke lawak la ko ni.

Takpe jangan riso ko akan dijemput lepas ni.

Tetibe aku suka baca yang bebi ko tak overweight tu hehehe...

jap nama anak bebi ko tu yang tu ke Suci Sonia Maryam?? Kelasnya nama! Leh aku dapatkan inspirasi untuk nama kemera aku nanti! Tak sabar nak tengok Suci Sonia Maryam!

BlueEwoke said...

Hoi sori bebanyak, bukan tak mo ajak, aku tak de no ko, smlm nk tingal komen kat blog ko dari handphone tak leh..so lain kali je la..

Hamboi Sami dasat taste dia!! Nasib Papi dia berduit, kalau tak menonggeng la dia..

Ehem..pompuan ke? leh Suci kawan dengan Aqilah hehehe..

Ely Hasrul said...

ahhahaha korang takde ape laa...

Na, nnti aku sms no. tepon aku, ko punye no mmg magic, lepas aku anto tepon g service kebykan no hilang tp ko nye ade kekal disitu wahhh..

ala Na, sami tu kitorg xbelikan dia byk kasut. satu slipar pakai smpai lunyai, satu kasut utk majelis spt raya ke ape. dh cukup satu sandal satu kasut (sbb kasut bli utk raya aritu pakai sekali dua aje pon) tp papi cam kesian la dia asik nk mcm papi dia. aku nk tgk bila dia pakai kasut tuh.. seb beik kasut tu unisex bleh la turun ke adiknye..

aah seb beik korg nih cekap, alhamdulillah baby girl, suka la papi. aku ok aje xkesah. papi takmo nama suci tu, dia nk sonia maryam aje. kakak aku ckp ape tau 'are u sure nk letak sonia, kalu dia ikut kaler sami tu mmg betol la cam KEL..' hahahah dia dok ckp la sonia tu nama hindustan hahahhaha

nak wat cemana dh kitorg laki bini kaler kusam, kalu dpt anak kaler Qilah mmg aku xpaham la kann hahahhaahaha


Janggel, kalu tak letak suci sonia tu aku letak nama scarlett ok dak? hahahhaa mmg sesuai utk kamera ko tuh.. cuma betoikan ayat ko tuh 'nama anak bebi?' tulis 'nama anak' atau 'nama bebi' udah la.. bila ko tulis gitu buruk benor bunyinye.. hahahha

Janggel said...

Ely ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ "̮ aku tak bemaksud lain tau, aku maksudkan nama baby ko tau takde maksud lain... Jangan sentap kay. Seory sesangat. Tapi aku suka nama tu sebb unik tau. Mana ada nama org mlayu camtu kan..heheh.. Scarlett??? Tu dah nama omputeh, sudah tiada keklasikannya lagi heheh.

Lily Riani said...

ely,

nama anak ko mmg kelaaasss... sure tak de dua tige nye. aku curios, nama full sami apa yek?

Ely Hasrul said...

woit Janggel, aku bukan jenis sentap laa.. hahaha aku jenis positip tak sensitip. kalu aku sentap aku terus direct anto email kt ko hahahha.. aku tau la maksud ko tuuu. eh scarlett tak besh ker? seksi per scarlett johansen tuh eh xkena mngena hahahhaa



lily, kelas yek? wahh ko xdgr nama anak kawan aku yg lain. maryam tu nama nenek papi, nama nenek aku mardhiah, konon nk virgin mary lah tu yg suci maryam hahahhaa tp papi nk nama sonia ok aje la sbb kitorg ade kawan nama sonia, santek orgnye hehe


sami tu nama dia sami-ul maleek. maksud nye the king who listen. as-sami tu ade dlm asmaulhusna cuma...cuma.. kalu ko jumpak sami karang tgk aje lah.. xpasti dia tu mendengar ke idak hahahahha

Lily Riani said...

uish!!! nama gempak siut!... ko bg nam kucing vaku nnt yek... atau ko tlg nickname/coding org2 yg aku nak ckp secret2... ish! mmg nama uniq!

Ely Hasrul said...

ha part kasik initial mmg aku suka sbb senang nk gossip hahahhaa

BlueEwoke said...

Wah caya lah..alhamdullilah, mintak2 semua ok la kat Suci tu, memang kelas, setanding Kelas Ko Maria!!!

Nanti boleh main mekap2 dengan Aqilah, pastu posing amik gambo yek!! hehehe

Liz Rohaizat said...

haih, berat naik mendadak? aku nampak mcm sama je. ala ely, rileks la. lps bersalin nanti, kompem turun balik.

mcm comel je bapak dgn anak pakai kasut lebih kurang

Biqque said...

la tak jadi ke letak nama suci tu? letak la, baru ada berbaur indowood, bollywood, malaywood! pukul rata kooooo! haaaaaaaaa...

auntie biq nak kasi baju navy kat dia :D dah riki dah!

Ely Hasrul said...

Na, main mekap dgn Qilah mmg suka la kan hahaha.. nnti mmg aku sua aje kt sapa2 yg nk amik gambo tu..


Liz, naik melampau Liz aku seram aje tgk penimbang tu cam nk terbalik haha



Biqque, hah? mmg ade ala2 indo + bolly ker? aku rasa cam melayu abis aje hahahhaa
Baju navy? wahhh suka!

fiza said...

Cantik but sami.

Elyyyyyyy...bb girl erk. Kelas ko, siap dah ada nama lagi. Sedap & unik ☺☺

Ala...nanti lepas delivery kurus lah ko. Tak yah risau.

Janggel said...

Ely:-

ni emelku.... janggeltrekking@yahoo.com

Ely Hasrul said...

fiza... aku doa spy aku kurus cam ko!! hahahah tak aciiii... aah alhamdulillah baby girl (as per scan) yg akhirnye nmpak jugak. gembira dan lega lah papi sbb aku dh ckp ini last! hahahahah



so Janggel,
ko nk makwe yg cemana.. aku nk fwd email ko nih kt dorg hahahahahahhaha

Janggel said...

Waaaa ko fowed ke kat sape² tak kisah janji hati budi terjaga hahahaahahahaha

Ely Hasrul said...

hamboii pantanggg hati budi terjaga hahahahha

bdk2 @ John said...

wow...curlast nama anak KAKAK CANTEKKK! wow...unik giler. nnt nk kene pikir satu la cmni. wlpn kebarangkalian nk kawen dlm masa terdekat adalah sgt tipis. hahaha.

btw, tu ke selipar ko??? kecikk giler size.

Ely Hasrul said...

huish John skang dh pk nama anak ke? hahaha pantas..

apo kocik nye kasut tuh? dh kire size anak gajah dah tu hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.