Klik Klik

Tuesday, December 13, 2011

Saturday not so early morning.. Papi woke up..

'b, Biqque tak call? jadik pegi tak?' haihhh bangun pagi dia dh ingat kat Biqque, cuba sayang2 kat aku nih dulu...

So after having lunch and zohor we shoot to Planetarium Negara thanks to Garmin. Sumpah aku xtau kt situ tmptnye haha. Al-Hijrah nye building sungguh beso dan nmpak mewah sekalik. Bersebelahan dgn Museum err xpasti museum ape, Bird Park, Mesjid Negara dan lain2 taman. sesuai utk berjalan2 diwaktu petang, berpeknek dan juga berpacaran. Tapi waktu petang la time redup ye. 


 like Papi like Sami
excited nk kuar sbb nk pakai but


sami asik request nk potong rambut.. huhu


Terima kasih la kepada pihak Planetarium sbb menyediakan parking free TAPI sungguhhhh tak frenli lah parking lot tuh, NNUUUUNNN jauh dibawah, tak kesah tapi tinggi nk mendakinye dh cam mini Bt. Caves la plak.. Jangan kan ibu mengandung, Sami yg penuh energy pon benti tiap kali nmpak pit stop. Tapi aku rasa sbb but dia berat haha..

ha.. nih pit stop pertama tau.. hishh tinggi sungguh aku rasa


So we reached at Planetarium around 2pm, Biqque already bought the tickets and she mentioned the show start at 3pm. Whoahh Fly Me To The Moon tajuknye. Okeh excited, especially Sami. After sukses mendaki tangga which once you reach at the main door you have to climb again up to the entrance plak. Why i say bukan nokia? sbb no lift services mahupon ramp. Imagine kalu Bapak aku yg sakit kaki nk masuk? Usop Wilcha? stroller baby?kasut tinggi 3 inci? (sbb aku nmpak sorg minah nih pakai kasut tinggi hahahha seksa mendaki) mmg buat naya kat orang tul!. By the way, view bleh tahan. Bunyik2 dari serangga kat taman cam hutan simpan tu buat aku cam mendaki gunung plak rasenye. 


After some sort of dramas, we entered the movie hall and the show started exactly at 3pm. Short show aje. Around 20menit. haha.. As they run different show every hour and the only charge RM3/pax per show sgt okeh la kan. Sapa tahan nk dongak kepala lama2. Aku tahan tapi pinggang ibu mengandung tak tahan. Yang penting Sami enjoy every second. 

 Sami ape lagik, melekat dgn Abang dan Kakaknye aje lah



tmpt nih ala2 Pusat Sains Negara lah juga

 aku nk bgambo kt sini, blkg aku tuh ade barangan yg diperbuat dari byk jenis bahan yg sume bernama saintifik aku pong lupe ala cam magnesium kalsium la kot.. hahaha tapi aku tbayang kalu cite omputih nih dh lama dah memlm pecah masuk sbb percaya satu bahan nih leh kasik superpower hahaha okeh imaginasi mmg tinggi..



 tu ler screen kt atas.. 3D boleh tahan cuma penutup cite terus terang lampu. takde ucapan babai mahupon terima kasih hahaha




 toilet

 sleeping bag


inilah keistimewaan ade anak atau anak buah. Sebab korg kena pi tmpt2 cengini. Cuba kalu takde sapa kite nk entertain.. smpai mati xtau tmpt nih wujud (aku lah tu) hahahhaa


Abis aje show, sambung drama kat luar smpai la kat gerai makan yg nk tutup, sampai la kat Dataran Merdeka but we were like hepi tak tentu pasal, balik singgah Taiwan and makan. Haha.. Takde le drama mana tapi Pak Ein & Kak Saba sesat jalan. Dari pukul 1pm smpai la show start haha. Sabit dorg sempat masuk. Termengah2 aku tgk sume orang. 

Yang pasti, Kak Saba cite lein Pak Ein cite lein.. awai2 Pak Ein dh sound Papi

'haa pi buatkan Abah punye GPS tuh!' hahahhaha comel betol.. 

Err.. esok kite ke mana? eceh!

10 hottie:

Biqque said...

hahahahahaha! aku suka cite ni! betul, kalo tade anak buah, mati aku tak pegi tempat2 camni kowttttttt...

MUKA HASRUL KAT TOILET TU TAK BLEH BLAH! TU MUKA LET ME SAYANG KO TU EK??? HAHAHAHA!

cite la cepat pasal luar negeri tuuuuuu! aku malas sial, keje banyak! penang tak abis2 lagi ni...

Janggel said...

kehkehkeh tetibe teringat tempat keje aku dulu!~ ramai bebudak datang ...jenuh nak melayannya.

Ely Hasrul said...

Biqque,
cite luar negara tu aku cam nk skip terus ke D-Puaka tuh! hahahah tapi aku nk gambo nama kedai tu.. biar puas hati hahahaha

Aku xtau ngapa dia nk shot cam angkasawan tgh berak, byk gile shot dia suh aku amik.. ntah ape2 ntah hahahaa





Janggel,
dulu ko keje kt ne? haa time pusing2 tgk kt situ mmg ade staff entertain, mbantu dr segi informasi bergerak la.. bagus.. bagus..

Janggel said...

Dulu aku keje kat tempat2 macam ni jugak kat KL ni...keje aku layan pelawat bagi penerangan.. hehehehe tapi bile part budak PLKN datang sampai 12 bas, jenuh wehhh!!! Sampai hilang suara aku 15 kali ulang ayat yang smaa!!! Hahahaha kenangan betoi.

AKO @ retna said...

asal x gi muzium ada pameran upin ngan ipin.. derang buat replika umah opah, baju skolah upin ipin etc.. mcm derang ni wujud plak...

ha sesuai arr tu bawa bdk2 :p

Ely Hasrul said...

ooo ade buat pameran upin ipin ek? haha kat mana tu? sami tgk gak upin ipin tp xdek le suka sgt. tp dia asik la eja ayam sbb dgr dr situ wahh hahaha

Liz Rohaizat said...

ape la ko. hahaha.. sebelah AL-Hijrah tu Muzium Kesenian Islam la. mcm muzium tamadu islam serata dunia la. masuk RM10 ke RM15 ntah. aku lupa.

Ely Hasrul said...

Janggel,
time tu sure ko ramai jumpak anak gadis kan? hahaha smpai hilang dore? patut ko rakam aje patu ulang tape tuh hahahah



Liz,
ha museum tu aku nmpak tp nih museum sebelah bawah planetarium tuh.. xtau museum ape

babyarisha said...

hoiiii...p x ajak ek.. (tp biq dh ajak awl2). hehehe...aku je menyimpang tmpt lain last wknd. (salah kan IP)

Ely Hasrul said...

ko ler ko Lin, dating tmpt lein.. cuba g tmpt berinfomatif sket hahahahah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.