Klik Klik

Thursday, December 8, 2011

Memandangkan ade beberapa rakan yg macam sengaja aje mengiwi2kan aku kat tahu sumbat dorang..  aku pn bercita2 la nk merasa, maklumla kalu psl mkn mmg aku mudah terpengaruh. Cuba kalu suh pi dgr ceramah agama, sure byk songeh.. nyiampah! haha

Oleh itu aku pong suh la Papi kuar pi bli bahan nk buat tahu sumbat cicah kuah kacang. 
Papi jawab

'pas maghrib i kuar..' kerling kt jam baru kul 6.30pm alahaiii Papi nih.. 
kang aku derhaka kang hahaha...

'ermm xpe lah i nk goreng spagetti aje' jawab aku terus kuarkan capsicum merah hijau, black olive & button mushroom tapi stlh berpikir sejenak aku tak rasa pn nk makan tuh. In fact aku bukan lapo ponnn

Dengan tak semena2 aku kuarkan periuk, basuh beras, letak kt tungku haaa buat Bubur Nasik lah! hah mmg mood makan nih leh berubah tiap saat lah!

Walaubagaimanpun, pas maghrib tetap kuar mencarik kangkung, singgah kedai buah mencarik cempedak yg dh lama aku idamkan.. drive thru McD tapi prosperity abis last2 singgah JJAU2 beli Subway. Bagus Papi & Sami mkn Subway aje

Balik setelah berhempas pulas aku pon makan la dgn jayanye...

Sedap sehhhhhh


 Perghhh.. mmg bertuah la malam nih... dpt cempedak yg manis dan isi byk...
 RM6/kilo xkesah janji rock!


Yummiehhh!! 
(time potong kentang masuk dlm bubur tu yg tetiba tingat menu Kentang + Sotong Tin... ermmm dapnyee... bila la dpt mkn tu :P....)

16 hottie:

bdk2 @ John said...

kak ely, sedappppnyaaa cempedak tu kalo goreng. aduh....tolong saya jolokkan kat luar pagar sana nun...

*yummy*!

Janggel said...

Wah dalam sekelip mata boleh terasa nak makan 3 menu! Hehehe tapi org kata ibuk2 ngandung memang suka makan...tu tandanya sihat! Alhamdulillah...

Biqque said...

aku bgtau kat sharul, dia kata, huhhhhh sedap ke? aku ckp eh sedap la! hahahaha!

nanti aku try cari n masakkan ye, cuma weekend ni tatau la sempat ke tak sbb ramai sgt kat rumah...

Ely Hasrul said...

John, mmg goreng pon sodap tapi dh xtahan dh nk nunggu.. ngap aje terus hahahaa


Janggel, iye aku tau la aku gemokkk hahahhahaha skang nih trick bagi nak mkn time mlm kena mkn bubur nasik lah.. ewahhh


Biqque, sharul xpenah mkn ker? ko xpenah buat utk dia gitu ek? dulu aku rasa kan kite bende2 nih la yg buat kite kurus hhahahaha (ke time tu kite xdek duit? skang ade ke? ke nk tunggu umur 38? hahahhaa)

BlueEwoke said...

YA ALLAH..cempedak yang aku idam2 kan time ngandungkan Aqilah hari tu.. Ni yang aku nk cari cempedak ni, sedap buat goreng!!! huwaaaaaaaaaaaaaaa

Ko beli cempedak tu kat mana? cer bgtau, kang aku nk p beli!!

Ely Hasrul said...

Na, hahahahha dapnyee.. sakit tekak aku pagi nih... aku beli kt gerai tepi jalan before exit zoo negara tuh.. kalu dr umah aku, aku u-turn and aku beli kt kedai first skalik.. gudluck!

fatt said...

cempedak goreng!!! my feveret ok!!! aku habiskan sebijik sorang pun boleh tp takut jgk klu bukak tetiba ada ulat cempedak...err

ko suke tak menu sotong plastik & kangkung? yg org buat celur pastu mkn dgn kuah rojak tu? uiii sedap tuuuu....ni yg aku meleleh ni...slurpp~

Ely Hasrul said...

ko jgn Fatt, aku sume buah2an tempatan suka (kecuali durian belanda), paling suka nangka tp aku mmg tak sentuh la skang sbb angin byk hahahha.. cempedak nih mmg ketakutannye ulat yg melompat itu la.. mlm tadik beli suh adik tu belah siap2.. hahaha


aku menu sotong kangkong tu bleh mkn no hal tp xbape minat lah which is aku xpenah order hahaha.. tp kalu ade org order and mkn sesama aku mkn gakkk.. buruk lantak tulll...

Mommy_Cha said...

ape nih tayang gambor buah cempedak nih...geget kang!! tetiba meleleh air liur dah nih..aduhai..sadis mana nak carik nih..huwaaaa!!!!!

Rozy said...

weyyy sedapnyaa chempedak di rumah orang!!!!
dappnyaa buboq ko ely...gulp! teringin weyy

Ely Hasrul said...

Cha, hahahhaa alamakkk siannyeee... pg tgk kt kedai buah. nih pon mmg berdoa la ade kt kedai buah yg org dok byk jual pisang.. mmg olskool kedai tuh..



Rozy,
pelagik masak ar bubur nasik cepat! patu post gambo ye.. hehe

Lily Riani said...

cempedak goreng..... sukkaaa.... bawak gi mcD nnt

Azizan Zolkipli said...

buah cempedak di luar pagar,
ambil duit, tolong belikan,
ini 'entry' wa sudah langgar,
cempedak dah dibeli, apalagi meh lah makan ...

jangan marah naaa ...

Ely Hasrul said...

lily.. mmg sedappp tp xreti nk goreng sbb suka cempedak yg betol2 masak, kalu dh lembik gitu nk goreng pong susah.. lagikpon jenis pelahap xsabo tu yg mkn terus hahahha.. nnti kalu sempat aku rembat lagik cempedak nih tp tgk tuah la.. mlm tu tuah elok.. takut kang ade tuan rumah plak cempedak nih.. dh la tuan rumah dia kalu melompat tu ewww hahhaha



wak jan, siap berpantun bagai tuh.. cmne nk jawab nih.. haiyooo.. hahhaa

fiza said...

Buah cempedak...sdapnya.

Ely Hasrul said...

fiza, aku dr smlm nk pg beli lagik tp jln kt dpn nih asik jem ajek.. ciss

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.