Klik Klik

Thursday, January 5, 2012

Huwaaaaaaaa ...

Huwaaaaaa....

'i sedih laaaaa' berulang kali aku ckp kt Papi

'napa? biarlah dia.. dia suka..'
hishh Papi nih tak paham sungguh, bukan aku xsuka.. aku sedih laa.. terharuuu bukan terkilan tau...


IKLAN KEJAP

sehari selepas kelahiran Sami

'i TERKILAN la tgk nama Sami kat ubat tadik.. tak sangka dh dh lahir..'
adu Papi bile dia amik ubat ape ntah APSH bagi

'ermmm u kena ckp u TERHARUU bukan TERKILANNN'
reply aku agak selamba sbb dh dpt laki yg americam berbangsa jawa nk buat cemana... hahahhahaa letih nk explain yg terkilan tu cam dia xsuka plak dpt anak, byk kali aku ckp kt Papi, kalu xtau nk ckp melayu, spiking aje lah dia ingat aku xpaham ker?? (iye dia selalu gak rasa aku xpaham english kuang ajaqq)


Ok Sambung balik cite

Sehari dua nih aku sedih2 la gitu sbb ..



sebab Sami...




SAMI DH POTONG RAMBUTTTT!!!! HUWAAAAAA


 Sami mmg dh lama nk potong rambut, 3 tahun tak potong okeh! ade sekalik tu buat ala mohawk/mullet (haha) sbb dia kena bisul kt atas telinga.. tu aje la pon pas tu pjg blk aku berkeras nk biar rmbut dia. So nk masuk sekolah nih mari la kite potong rmbut, sian dia rimas. Dia kata nk rmbut mcm Danish, siapa Danish? kawan kt school dia



 Tengok tuh! tu muka dia pujuk aku sbb aku la paling bising dlm tuh, sedih2 siap cium2 overst kalah retis berlakon.. hishh sukati aku lah anak laki aku sorang aje!



 Kedai pilihan satu salun rmbut main masuk aje kt Sg. Besar
Ahkak yg ptong rmbut tu pon dok tersengih2 sbb gelakkan aku yg overst nih. RM5 aje tau charge nye murah kan? (compare kt JJ AU2 RM13 tp naik atas moto la hehe)


Korang ingat aku je overst? iye aku overst mulut aje bising.. Papi? kuar aje salun terus tuju kedai baby kt depan and suh Sami pilih Hotwheels satu.. hadiah sbb dia potong rambut katanye.. elehhh dia pon over tauuu

 Kete kaler hijau pilihan Sami, tido pon pegang kete tuh


 Dah sebok plak asik suh amik gambo dia. Memang dia puas ati.. siap senyum2 lagik bergambo. susah berlaku tuh




Pada hari Selasa, sesi pengenalan kat MCDC.. Sami tetap nangis. Skang dia mmg suka nangis manja

pertama mungkin sbb nk dpt adik, kedua sbb dia tau mami papi dia xpg keje! haha





Pastu dia nk puzzle plakk.. 3 kali dia buat bende tuh, berjaya dan akhirnye dia puas hati dan dia koyak gambo kt tepi2 tuh hishhh geramnye lahhhh patu request puzzle baru tuh! berani sungguh!! yg pasti dia buat sendiri smbil paksa aku tolong haha





'Papi amik la gambar Sami...'



Alahai.. 28 Feb nih dia dh 4tahun. Anak laki aku masuk 4tahun sekalik aje (lame punye alasan) Mami nk all out!!!

25 hottie:

Janggel said...

Wuahhh somel sungguh sami...pestime tengok di tersenyum riak dalam gambar!

Biasa la, hormon ibu ngandung berubah2 tu yang lara semacam tu hehehe.

Ely Hasrul said...

Janggel,

aku segan gak sbb skang bleh la guna alasan ibu mengandung.. karang ko tgk la aku guna alasan ibu mnyusu plak hahahaha kire sbnrnye aku mmg overst!! xyah ngandung xyah ape.. mmg sejak azali overst! hahaha

Biqque said...

muka baik rambut belah tepi cam uncle c kecik2 dulu hahaha!

BlueEwoke said...

uwaaaa aku pun tumpang sedih+terharu+terkilan pasal sami potong rambut hahahahah...

Tapi tak pe, dah potong tetap ensem gak!

Ely Hasrul said...

biqque,

haha cam uncla c kecik2? haha hsrl smpai skang mkn ati rmbut sami ikut aku.. dia kata dia nak rmbut lembut beralun.. ye la rmbut dia tu kalu pjg sure cam sarang tebuan haha




Na,

terkilannn kannn haha.. ko kalu dgr cite psl hsrl dok asik salah ckp mmg lawak okehhh hahahaha

AKO @ retna said...

aha la betul tu, sami nampak lagi comei arr potong rambut!! belah tepi lagi tu :p

sonok gak jadi ibu mengandung ek.. leh bagi macam-macam alasan yg x munasabah hahhaa... :p

Ely Hasrul said...

Ret,

kehkehkehkeh.. satu bende yg sonok tu la.. ape2 alasan ibu mengandung.. mmg tak bleh blahh mcm la org lain tak mengandung.. overst! hahaha

AjlaA said...

takpe kak
masuk sekolah potong pendek
cuti sekolah nnt sempat kot nak bela balik. hehe

suka segala alasan yang pelbagai itu.ni yg rs kalo kelak smpi ms untuk mengandung, agak2 ngidam honda sebijik boleh dpt tak.

Ely Hasrul said...

ajlaa,

kalu ngidam honda kena tgk suami...hahhaha kalu suami sama2 ngidam okeh.. kalu idak.. telan air liur aje laa hehe

AjlaA said...

kehkeh. tulah pasal. silap2 minta honda dpt honew dew plak. selamat ke sekolah untuk sami~

Zaff Zafrina said...

Rizqy now pun kitorg taknak potong rambut, just trim rambut depan je. Zarra, anak adik Zaf umur belum 3 tahun dah hantar gi playschool semlm. tapi nasibla dia tak nangis, mummy dia pun sampai hati hantar & biar je kat situ terus gi ofis. haha keras hati betul mak dia tu. at least tunggu lak kejap kan? haish, ntahla nanti mcm mana time Zaf lak nak hantar Rizqy gi playschool. sure mama dia yg over nangis! uwwwaaa!!

Ely Hasrul said...

ajlaa,

okeh ape dpt honey dew dr xdpt ape lgsg! hahaha


zaff,

huishh bleh adik zaff gitu ekk.. kalu skin dh meraung sesama ahhahahahaa.. sami tu duk situ dr kecik tuh, cuba byg kang pindah umah pindah sekolah xtau la dia nangis cemanaaa haihhh

rizqy rmbut byk xpe zaff, sami tu cmtu je la haluss rmbutnyee.. 3 thn jenuh nk tunggu pjg hahahaha

Ainul Arina Madhiah said...

selamat masuk sekolah sami! hensem la rambut~ tapi lagi hensem kalau tak nangis gi sekolah. hehe

Lily Riani said...

perst time nampak dia sonyom, comeiii.... awat tak seimpan ekoq, ehhehe sure cool!

MasZuber said...

alololoo sami..

sejibik muka maknya!

cuti skolah nanti buat balik mohawk punye stail tau!

Ely Hasrul said...

Ainul,

Sami tu kalu dtg manja dia mula la dia nk nangis padahal dia duk kt sekolah tuh dr dia umur 2bln.. mmg manja dia kt situ haihhh



Lily,

simpan ekor dh mullet sgt la plakkk hahahha.. rasenye sume teacher dia lega dia potong rmbut.. selama ke nih dok tunggu bila la sami nk potong rmbut haha..

Ely Hasrul said...

Mas,

Sami tu mmg nk rambut cacak2.. mcm papi dia katanye.. papinye tpaksa la letak gel nk bergaya punye pasal.. dia xtau papi dia tuh rmbut dh sikit sgt haha

babyarisha said...

yeay..sami boy dah encem..

Ely Hasrul said...

samiboy dh mcm abang sepupu dia dh mukanye.. hehe

fatt said...

over tau ko ni...hahaha...aku tgk comel je sami potong rambut. agaknya sbb tu la kot dia asik monyok dlm gmbr sbb rambut pjg..

bkn ape, kdg2 rambut pjg ni dok cocok ke mata...tu psl bdk2 rimas. agaknyelah. tp kan, anak buah kak ipar aku suka plak rambut pjg (tp dia pompuan le). siap berangan jadi pocahontas (ko mampooo??) hahaha..tp lepas seminggu masuk tadika itu rambut sudah kena kerat sbb berjangkit kutu..aiseh, sadis gila cerita. dah tak pocahontas la dia skrg...hehehehe

Ely Hasrul said...

haha fatt, sami mmg selalu marah dgn rambutnye.. eh silap dia selalu marah dgn 'wind' dia kata wind blow rmbut dia tu yg dia xsuka hahaha.. patu kt school sume budka laki kan rmbut pendek so dia pon nk la gak cmtu..

kutu? jgn kan budak kecik aku dulu masuk matriks pon kena kutu tau!!! nnti la aku buat post pasal tuh, hangin tul!

fatt said...

aik, camne ko bleh jangkit kutu ni? aku ingt masalah kutu ni budak2 je kena. sape plak yg kasik ko kutu ni? mesti budak tu pemalas jaga diri, stok serabai punya..iskk

Ely Hasrul said...

haa ko pikir pengotor tak pengotor budak 18thn ade kutu?? @%&@*($*)@#!!

nnti kalu aku free aku nk blog ah psl nih.. ke dh penah cite? xpenah rasenye hahaha

CatlinaFly said...

sami comel..mami pun chomeyl..:)

Ely Hasrul said...

cat,

thanks! hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.