Klik Klik

Wednesday, January 18, 2012

Hari sabtu aku dh siap2 sms tanya sesapa nk ikut makan durian, terima kasih sesangat kepada Kak Anash & Janggel sbb sudi temankan kitorg peknek. Sori kepada yg lein2 yg xdpt join, xbleh nk tunggu sbb minggu cuti CNY nih aku xsure aku free ke idak, staf nk cuti so kedai xdek org jaga. Tapi kalu ade partimer jgn lupe kontek2 aku manatau korg g jenjalan aku bleh ikut. Lelagik Papi nk bawak Sami g Muzium TUDM eh cam bese lari dr simpang. Berbalik kepada cerita asal, aku nak makan durian tepi sungai hehe


Difendekkan cite sbb aku dh buat intro yg panjang, aku LAMBAT!! kesian kat Janggel & Kak Coco terpaksa tunggu, siap beli dh buah2an tempatannye. Kitorg sampai terus dibawa ke hutan mana ntah.. huyuh mcm blair witch projek plak ku rasa

 ooo ke sini ropenye .. 'mami tgk tu ade tulis kat rock! wow! hebatnyee..' jerit Sami 


 untuk menambah kejakian, Janggel beli durian, rambutan, pulasan wow! seb beik aku pegnen kalu idak aku dh suh dia beli sebakul dah.. skang nih bukan takleh mkn banyak.. cuma kang kalu berangin aku plak yg xtido malam.. kendian ade jugak kuih petang iaitu cempedak goreng and cakoi sedap tau John.... slurppp



 Aku dh xpandang ape, terus makan haha.. patu tgh mkn snap gambo kejap takut lupe. Aku sempat buat Bihun Goreng Gelabah hehe


Tgh mkn dh bape lama aku baru tingat kat Papi & Sami.. haha baru lah sebok nk carik dorg buat ape, ye lah Sami bile tgk aje sungai tu dh excited nk mandi. Papi nk mkn pon tak senang, aku buat bodo aje haha.. mmg tempting nk main air, si Janggel tak bawak baju.. aku ckp buleh aje nk mandi kena bogel la kalu baju basah kang kena duk kt bonet kete plak, tapi nampaknye Janggel tak setuju cadangan aku suh dia mandi bogel tuh.. cis


p/s - Sami pakai baju beli utk Redang nanti, suka dia sbb dh bleh pakai skang. Walaupon kaler baju dgn suar nye lein2 tp xpedulik arr sbb beli kat JJ RM10 aje gile murah 


Tapi Sami & Papi tak mandi pon, sejuk alasannye. Memang lah xkan suam2 kot. Penat aje bungkus baju sume, pasai tu la lambat.. 'ha mami! cuba masuk sini! sejuk tau!' marah Sami sambil curah2 air kat aku.. e eh.. air sejuk pon nk marah.. hahhaa

 Lepas mkn2 main2 air kitorg menuju ke kolam ikan, nk riki ikan beso mana tapi kecik2 aje xdek plak bwk makanan so ikan xmo timbul.. bukan sbb ade bangau tp sbb Sami baling batu hehe

Patu Sami marah2 lagik 'sun nih kacau la mami!..' mcm la awak tu putih sgt smpai xleh kena panas and silau sket.. tu naseb dh potong rambut kalu idak sure dia marah wind blow rambut dia.. dia nih kuat komplen gak sama mcm aku haha

Tengok tu nk nyorok kt Papi sbb silau la konon..

Tinggi sungguh pokok betik tuh.. huhu

Kendian sedar2 dh kul 6pm huyuh lama jugak kitorg kat situ, pakkal aku aje yg byk mulut.. kalu si John ade nih mau smpai malam tak balik dek dgr cite dia haha.. before balik singgah surau dulu..


anak sapa la nih.. sesuai di buat menantu.. bukan aku amik gambo tau! Sami yg amik.. xkan la kt surau pon aku sebok nk amik gambo Janggel hahhaha.


Balik tu ajak Papi g Lookout Point tapi Papi taknak sbb bukan nk mkn kat situ pon. Gile kenyang. Lagikpon Kak Coco & Janggel balik ikut jalan lein, terus ke Kajang.. jadik ingat nk blk terus tapi Papi ajak singgah ke Bukit Hollywood. Aku xtau la mana dia dpt nama tuh tp dari jaman bercinta dia dok sebut la nama tmpt tuh gitu, tuit aku xdating kt bukit2 nih ek.. sori.. lelagik dulu2 mmg golap gila kt sini.. view mmg cantek tp xpayah la aku kalu nk geli2 xmain la kat tmpt gelap hutan2 nih.. haha




 Memang gitu la kaler langit pada ptg tuh, mmg tak menariks.. tp kalu dtg bersama dgn tersayang sume pon cantek.. Sekarang tmpt nih mmg spot org lepak siap ade gerai makan minum.. Nak parking pon jauh gak, bukan jauh ape penuh spjg jalan tu org parking kete ngan moto. Pengunjung situ kebanyakan semestinye gadis2 dan teruna. Ade jugak photographer sbb ramai yg psg tripod duk tunggu ape ntah nk amik gambo.. aku tgk kalu gini la nk sunset susah nk dpt gambo cantek, tp sbb aku xpunya kamera hebat yg leh setting ntah ape2 waulahualam la.. hehe





Masuk kete azan maghrib berkumandang. Ribuan terima kasih kepada tuan punye chalet & camp kerana mbenarkan kitorg lepak kt situ and million thanks to Janggel & Kak Anash sbb melayan kitorg. Next time kite g makan ikan bakar pulak ye.. eh? hehehe


Jgn lupe kasik survey kat sini - Answer & Get Lucky

13 hottie:

fiza said...

Bestnya...dah lama tak gi peknek.

Ha'ah ely, byk keja. Byk fikir pon yer gak.

Janggel said...

Kehkehkeh tak bleh blah gambo dalam surau tu!!!!! Sami ni ade je kan! Cis wakakakaka.

Janggel said...

Bukit Hollywood tu kat Taman Bukit Permai kan? Aku dulu salu gak lepak ngan geng2 motor kat situ masa zaman2 stadi dulu. Hahahah tapi seriau je tengok rumah2 kondo yang kat lereng2 tu...

Ely Hasrul said...

Fiza,

jgn stress2 kalu free ym la ngan aku.. hehe..


Janggel,

Tmn bukit permai? ade taman ker? nih yg otw ke langat before lookout point tuh.. dulu kan xdek org meniaga kt situ.. aku xtau la cemana org leh dating situ gelap2.. kalu la kena rompak/rogol ker hishhh

bdk2 @ John said...

hahahaha. motif post gmbr kat dalam surau???

Ely Hasrul said...

John,

ko bz lagik ke dh tak first dah haha.. itu post buat menantu tuh John..

Anash said...

Ely,

No hal Ely..lenkali pun leh lagi..tuh kalau jemaah lagi ramai..lagi best,kan?

Kitaorang teringin gak ke Ampang tapi off-way plak ke Kajang, so..kami balik terus je ....takut kena gigit dek nyamuk...

Pesal muka Janggel nampak suci je dalam surau tuh?...anak sapa le nih..hahaha

Lily Riani said...

cuti lama nak buat apaaaaa

Ely Hasrul said...

K Anash,

jemaah ramai kompom durian sebakul kihkihkih.. muka suci tu yg nk kena tayang tu kihkihkih


Lily,

xdek plan, muzium tudm kot sabtu nih. jom!

Janggel said...

hamboihhh bogel???? kinki sangat!
Saya kan suci..cer tengok gambo dalam surau tu!!!

Ely Hasrul said...

tu la janggel lupe plak yg ko suci murni hahaha

Mama Miraki said...

Ely....alamak dah sampai dekat tempat lepak2 kat ampang saujana tu apasal tak singgah umah mama...turun ke ikut signboard tu...ada kawasan perumahan baru...ampang saujana...heheheh

Ely Hasrul said...

laaa mama duduk kt area situ ker?? cisss napa xckp.. jgn sebut2 atau ajak sbb nnti datang betol hahaha.. dh la niat kalu dtg tuh dpt makan hahhaha gara2 asik tgk makanan sedap2 mama masak kt blog hahahha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.