Klik Klik

Saturday, January 21, 2012

Occasionally Papi will get fridge magnets from his colleague as they will always go somewhere doing something. So the best souvenir would be FM besides coklats etc and without hesitation or malu i will asked FM from Famil and as always rela tak rela dia terpaksa juga melayan isteri kawan opis dia. Eventho tiada mendapat keuntungan ape2

After being idle for months finally he updates his entry and as expected he go jalan2 (employee of the month konon cit) and as usual i asked him for FM. eh ok lagik tau kalu aku mintak pinggan mangkuk correl ke ape haa..

I've never told Papi but this morning Papi stick one new FM at the fridge and said

'budak opis i bagi tapi i xtau sapa'

'eh cemana u bleh xtau, cmne u dpt?' i asked Papi back without checking the FM.

'ade org letak kt meja i' wow rezeki sungguh sapa yg yg berhati mulia itu

end of conversation



After lunch.. otw to PCMC

'eh nnti u jumpa Famil u mintak FM, cakap i mintak' gave instruction to Papi mcm la Famil tuh ade hutang ngan aku

'dia pg mana?' tnya Papi balik coz he definitely tak jaga tepi suar Famil

'dia pg Hong Kong... Phuk..' tak sempat abiskan ayat

'LAAA TU SURE DIA YG BAGI MAGNET TU... DARI HONG KONG LAAA'


eh ye ke Bang? (sengih kerang busuk).. tengkiu ye.. fuck-it ade? (sengih makin lebar)

Terima Kasih Daun Keladi

11 hottie:

fatt said...

is fuck-it refers to phuket?

sengal la ko ni! hahaha...

wah dolu kemain huduh lagi fm HK..aku beli yg besi terus senang kot2 jatuh dari fridge tak patah. skrg dah ada yg plastik yo!

fm phuket buruk2 le..aku beli stuffed gajah je. masa jumpa aritu nak bagi ko seketul last2 terlupa..si kemang sempat amik sekor

gadisBunga said...

tapi lawa kot FM hongkong tu!!!

bdk2 @ John said...

wahhhh ni FM HK version baru ni. dlu saya pegi ade jenis besi 2 3 kaler je yg ade...

Lily Riani said...

i ada reserve kat u, nnt i bagi yek

Ely Hasrul said...

fatt,

aah, si famil la nk sebut gitu haha.. ekceli byk2 magnet aku suka besi sbb magnet besi tahan lama and design cm kretip gile.. lelagik kalu dia jenis yg pembukak botol tuh..

byk si famil nih bg magnet kt aku tp aku pon xingt dh mana satu.. aku pon xtau napa kalu dgn dia aku suka suki aje mintak hahahha

Ely Hasrul said...

GB,

ayat tu mcm sami punye ayat.. siap ade kot.. hehe


John,

nmpak nye nk magnet upgrade nih kena g satu tmpt tu byk kali la ye haha


Lily,

ooo kalu gitu nnti i mintak hahaha tadak malu punye orang hahahaha.. baru2 nih abang bagi dari korea and russia.. my SIL miting kt russia.. patu magnet tuh buruk and mahal.. and sebutannye cam lucah sket.. hahahha

Ely Hasrul said...

eh fatt,

jadik yg phuket tu ade lagik tk? cis xdek rezeki.. tp xpe.. kena pg sdr lah gini.. aku xpenah g phuket sbb ade sejarahnye napa xjadik pegi.. haha

Janggel said...

besar giler fm tu!!!! gedabak!

Ely Hasrul said...

kann Janggel.. leh lekat utk notes tuh.. materialnye pon mcm besi ekceli bukan rubber..

fatt said...

yg phuket tu gajah tu le..tapi takde le tulis phuket..aku masih simpan utk ko. comel. tak caye ko tanye kemang..hehehe...

nti aku bagi kat ko...klu tak jumpa tu bagi aku alamat kang aku poskad.

aku punye fm Hong Kong tu jenis pembuka botol le. tapi syg plak nak bukak botol guna benda tu..kang bengkok dah jadi 1 hal plak kena pegi sana...nehi! nehi!

Ely Hasrul said...

haaa sila simpan fatt.. tak pe.. lama pon xpe.. tp jgn la lama sgt kite nk bjumpa.. kata 2012 leh lepak selalu.. aku ade pembukak botol tuh.. eh fatt mmg bagus tau.. mmg senang gile nk bukak sbb akua de gak klcc pembukak botol tp tak sehebat hong kong punye cumaa.. cumaa dia tertanggal dgn badan dia.. means pembukak botol tu ade cover dia (gambo hong kong).. cover dia tuh la magnet and telekat kt peti es and tanggal dr pembukak botol tuh.. hish ape aku ckp nih.. kang aku amik gambo ler hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.