Klik Klik

Friday, January 13, 2012


Pernah diskus dgn Biqque psl kejadian pecah rumah nih. Persoklannye:

'apa akan jadik kalau kite takde bende nk offer? ie barang kemas, duit etc?'

Alhamdulillah, syukur sbb Wadie kawan aku baru aje menang court case, settle luar sbb rumah dia kena pecah last year and dia saman kompeni security rumah dia. Alhamdulillah juga sewaktu Biqque mengalami kejadian sama, dia dgn Uncle C tidak berada dirumah. Apa yg aku seramkan, spt cerita Wardina, satu hapah emas pon aku takde. Benar. Aku xminat & xsuka pakai. Wadie cakap

'Auntie aku simpan cash 3k kat rumah utk emergency kalau rumah kena pecah, kalu perompak dtg dia bagi 3ribu suh blah'

huyuh mcm tu sekalik. 

Semoga kite semua dijauhi musibah mcm ini. 
Takziah buat keluarga Wardina, Alhamdulillah sume selamat. 

7 hottie:

babyarisha said...

aku pun dok risau gak. wpun kejiranan aku ni muhibah tp klu bab rumah kena pecah time tgh2 malam xde nye kot jiran nak sedar. aku dok pk kalau leher aku kena kerat. cane la nasib mak pak aku kt kampung ek? isk.. tibe2 igt mak plak. *angkat hp dial no kampung*

Biqque said...

eiii tak leh nak imagine la...aku dpt la perampok tu, mmg aku bakar diorang idup2!

Ely Hasrul said...

lynn,

kalu kite baca tabloid kan mmg selalu la ade kes kena rompak, bunuh, tikam, kelar, ragut, rogol, bakar, simbah acid huishhh jgn la kena kt kite sume..



Biqque,

trauma tuh bende2 cenggini.. hishh..

bdk2 @ John said...

saya dulu pun trauma umah kene pecah! agak lama jugak laaa nk hilangkan trauma atau fobia tu. huhuh

Ely Hasrul said...

bese la John, kalu sesuatu diambik dr kite secara paksa tak rela mmg trauma..

Anash said...

Ely,
macamana securenyer rumah..kadang2 depe nak masuk...masuk gak...
Selalu gak berhati-hati bila nak masuk rumah sendiri...
Tawakal memang selalu aje letak di hati ini..nak sedapkan ati gitu...

Ely Hasrul said...

k anash..

true2.. bila kite dh buat seadanye tawakkal aje la yg tinggal sbb kalu org nk masuk tu ade aje helahnye

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.