Klik Klik

Sunday, January 1, 2012

How we spend the last day of 2011?


By stalking our Suci :D

She made Mami hepi!


For the first time she showed us her swelling face and my thought was 'she's definitely looks like Sami!' - if she looked like her abang, she's resemble Papi and OMG bapak mertua ku?! hishhh not the everyday face that i'm looking for kihkihkih

But this time i've never had any instinct whatsoever and totally pasrah and all my anak buah follows my BIL and SIL gene, Sami ponn

But i'm always afraid of '2nd child syndrome' in our family (will show some pic later for u to understand). Anyway she's weight as normal at 1.3kg - 29weeks and Mami hepily gain another 2kgs and officially at 66.4kg. Iye the last time i weight at 66, i'm already in labor! oh my! haha



'doc, can u check her gender again? just wanna makesure as we bought all baju in pink!'

'haaa can u see her pretty diamond? definitely a girl!'

kihkihkih


our next appointment is on 28 Jan, my fisio 9 Jan...
ermm did i mentioned that i'm gonna host Sami's partey early? bila tuh? bila tuh?

'Sami nak cake ape?'

'Sami nk cake BALL!'

'okeh nnti Mami order Rainbow Cake..'

'Sami nk cake BALL... bukan rainbowww'

'Iye.. Ball cake with rainbow inside...'

'ooo Sami suka...'

What a hepi nu year to start? with partey la kan? :D

16 hottie:

BlueEwoke said...

teringat first time tgk muka aqilah dalam 4d, rase cam alien, sampai seram nk tengok dia masa mula2 kuar dulu..tp nasib baik semua ok je..

Pasal bday partey tu..jgn lupe ajak kitorg sekeluarga okayyyyyyyyyyyyy..hahahah

Ely Hasrul said...

haaihhh mestiiii kali nih menu nye sume order ye Qilah... (mcm la before nih aku masak haha)

dulu time Sami 4D tu kena buat appointment etc tp skang tiap kali checkup kalu ade smpai 6D pon kompom buat.. buat tu tak tanya kitorg pon tau.. mmg dh masuk dlm wajib, bayo aje la jawabnye.. haha tp kali nih baru nmpak muka.. kalu idak asik la dia tutup.. tu pon siap nmpak dia nguap haha

Papakeechee said...

so precious la ... nak nangis tgk ... have a great pregnancy ya .... =)

Ely Hasrul said...

thks papakeechee..

hopefully last trimester nih ceria la sket walaupon asik termengah (ade ati nk buat partey lagik tuh haha)

Janggel said...

huaaaaa ni ke cerita yang nak di revealed kan tu???? tak sabar nak tengok gambar dan dengar cerita pasal bebi baru!!!

Papakeechee said...

eh! selagi boleh berparty ... go all out je la ... Dr. cakap kena active masa pregnant nanti nak beranak senang ... kan kan kan!!! ... ehehhe

fiza said...

Menganga mulut suci...tomei ☺☺

Partey sami? Bila tu ☺☺☺

Ely Hasrul said...

Janggel.. xdek reveal.. pasal partey ahkak mmg gila glamer.. kalu xbuat partey sure akak tak keruan hahaha.. nnti aku nk buat partey kalu sempat.. dtg eh..

Ely Hasrul said...

papakeechee,

u tau gynea i sebok suh g sana sini, suh tgk fireworks la suh pg USS la.. ape kes! nk jalan pg dapur pon i malas hahahhaha.. tp kalu ade dit g soping sure i active! hahahhaa

Ely Hasrul said...

fiza,

cam bese partey sami ko kena dtg tau! .. insyaallah la ujung bln 1 atau awal bln 2.. buat simple2 kecik2 aje.. kang majuk sami xbuat ..

fatt said...

tahniah ely...pasni mama dia ada geng kat dapor. hehehe...eh ko dah pilih nama utk baby ke? suci ni nama dia ye? nama penuhnya ape?

fatt said...

sat, sat..sbnrnya aku nak komen psl kek ni....aku teruja gile tgk kek rainbow..ko tempat katne? kalau sedap ko share la ek dia punya info2 yg patut...bleh aku oder. nak buat tak reti, tangan ni pengkar...hahaha

ko tau, sami ni sama jela cam anak buah aku. ape2 je bola. klu dia tgk bola mcm org tua...walhal baru umur 3thn. yg paling takleh blah tu dia tgk golf dgn tenis...peh...aku pun tak layan sukan2 camtu tapi dia bleh tgk..bdk2 zmn skrg mcm2 hal..haishh

Ely Hasrul said...

fatt,

aku nk nama suci maryam, papi nk sonia maryam.. kite tgk aje la nnti.. kihkihkih

Ely Hasrul said...

fatt,

rainbow kek tu aku byk nmpak kt blog org.. aku pon br nk tnya buleh uder ke tak... ade aje org tepek recipe nye tp aku nk buta mmg idak ler.. kena masuk baking class dulu lah.. andd kena ade oven dulu lah hahahah oven pong xdek cmne nk buek?

uishh anak buah ko tgk tennis ngan gop? idak ler akuuu...sami nih tiap ari dok ckp nk kek .. kejap nk kek ball, kejap nk train, kejap nk pikachu ape2 la.. haihhh

fatt said...

aku suka sonia maryam..tah tetiba aku suka plak..klu ko suka baking..aku cdg ko tgk blog bisous a toi...pergh...mmg hebat tak terperi akak ni kat dapor. aku tgk kek2 yg dia tunjuk dlm blog pun aku dah meleleh2...haaa, anak dia nama sonia..comel. akak tu pun mmg best sbb dia tak lokek resepi. so klu ko nak test resepi dia mmg bleh dicuba tanpa was-was sbb sume resepi dah di-test dan diakui ramai org akan ketepatannya

setahu aku kek boleh je masak guna microwave, ko takde oven pun boleh, no hal...

Ely Hasrul said...

fatt,

kakak aku dok ckp xpayah la nama sonia sbb nama KEL la konon, dia kata dh la nnti terang2 kaler anak aku tak cerah kann hahahha..

aku paksa papi letak nama suci sonia maryam tp tgk la kalu dia tak sabotaj aku.. dulu dia sabotaj nama sami tuh.. patutnye nama sami, sami ul malique tapi dia pi register samiul (sbb xleh letak sengkang ke ape dia malas nk argue) patu dia letak ejaan maleek ermmm nyiampahhh

hishh ko xyah la ckp bleh bake guna microwavee.. aku mmg nk tunggu dapur baru laaa ala ko nih cam xpaham alasan akuu hahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.