Klik Klik

Monday, January 30, 2012

Went to our appointment on Saturday and got called from the fisio dept. pelik tuh.. ropenye i forgot that we have another appointment for Labor Prep with my therapist Ning. Sorry Ning, makcik mmg pelupa. So we reschedule and yes eventho this is my 2nd pregnancy i cant recall how to do the breathing etc. Pain Mgt? jgn nk cite lah kan..

Anyways, Suci is healthy & active. She's quite shy btw keep blocking her face with her tiny fingers. Weighing at 2.1kg (baby lah takkan aku kot) everything matched her 33weeks dev, baguss! and oh yea, i've gain another 1kg++ that makes me 68kg now. gulp.

Another good news, Dr. Seri said i can go jalan2 just bring the baby book but kena folo instinct gak, kalu tak larat tak payah. Bad news i cant do my induce on the 28th as i'm still in 37wks.. Ermm.. tak larat nye..Okek lah merapu bukan korg paham pon haha

So after the visit, we went to wedding and Rumah Kakak for lepak? saja2 jek..  Papi nk tgk Rumah Idaman. Lagikpon sonok tgk umah kakak

Baru naik nih jek ponn..

Kakak just got back from the nurseri beli pokok2.. 
and she's in the kitchen when we arrived


'wats cooking?' mata dh bersinar as Kakak tgh memotong2 dan mencampak bende yg dipotong ke dlm kuali.. she's a great cook, and fast oso, xreti aku nk masak main potong main campak masak 2-3 menu skalik gus siap basuh pinggan


'i tot of Mee Kari' kakak jawab smbil suh aku potong kacang panjang eh?


'ha bagus xpayah i nk pikir mkn ape pas nih' eh jawapan aku mmg kompom la dpt mkn haha





Slurpppp!! sehdap okeh!! tu psl la Papi suka pg umah kakak hehe


Survey here Answer & Get Lucky

Pasnih nk buat PHOTO RACE lah ala2 Amazing Race, sapa nk join? hehe

10 hottie:

Ely Hasrul said...

ala sori k anash, ilang plak komen ciss

gadisBunga said...

sebut je terus jadi? macam magik!

*

nak keluarkan lemak2 di badan boleh induce jugak ke? ekekeke!!

AKO @ retna said...

pssttt nama bakal baby 'Suci' eh???
sucinyaaa ako rasa, damai je :p

Biqque said...

aku lalu umah ko aritu, nampak umah kakak dah ada langsir. ikut hati nak turun ketuk pintu jer, banyak pokok aku tgk! cantik gile dia renovate. mesti kitchen luas kan?

BlueEwoke said...

Aku pun tak paham ni..napa ko nk cube induce?? hahahah

So persoalannya sekarang ni, adakah ko akan juin kami berjimba di USS? Apa kata firasat hati ko??

Lily Riani said...

cam interesting yg amazing race tuh... but tak leh imagine. ehheh...

Ely Hasrul said...

GB,
kalu tau mana nk sedut lemak bgtau nk join hahahha


Ako,
kalu xkena sabotaj dgn papi suci lah namanye nnti hehe


Biqque,
byk pokok? baru beli pokok ari sbtu tuh.. patu yg sekangkang kera kt tepi tu org quot 1600 gembur ngan pasang rumput aje.. agak2 kalu ade tau nk buat rela aku buat dgn charge murah sket hahaha.. lein kali kalu dorg ade ko ketuk aje selamba masuk.. hehe

Ely Hasrul said...

Na,
aku nk induce sbb aku xlarat nk tunggu lelama hahahahha ingtkn nk sama date ngan Sami tp kena tunggu 38wks err 12.03.12 hamboii no tak agak2.. hahah

firasat aku masih berbelah bagi sbb cash utk soping xbyk (eh xkena ngena okeh hahaha) patu mlm ahad tuh kakak buat besday party anak dia plak.. paling buat aku reluctant aku xdek bajuuuu aku menciiiii...


Lily,

Photo race tuh kan.. kalu kite buat sure lucu tp sapa masuk kena byr fees sbb takde sponsor hadiah.. so hadiahnye duit fees tuh.. huyuh hahahah

Anash said...

Ely,
waaa..........komen ilang...
first plak tuh...
huhu....

Ely Hasrul said...

iye kak anash menang dpt first place tp thilang plak komen itu hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.