Klik Klik

Tuesday, September 20, 2011

Every monday papi suka singgah pasar malam kt Keramat AU2 (kat bangunan Geology Petronas tuh) (erk betol ka Geology? betoi kot). Menu wajib yg Papi suka beli ialah Satay Wak yg self service. Aku pon suka sbb so far kuah kacang Wak terbaek (to be frank aku xminat Satay Kajang). 


Satay Wak

Sessi pengambilan satay self service ye, jadi bgtau aje bape cucuk korg dh masuk dlm plastik then Wak pompan akan bungkuskan kuahnye. Jadik pengiraan batang satay atas kejujuran masing2. Dulu harga RM0.40/cucuk now dh RM0.50/cucuk tp still ok sbb satay nye mmg generous & sedap

Patu Papi suka sgt dgn Roti John sblh gerai satay nih. Takde gambo. Bagi pengemar Roti John Papi kata antara yg terbaek. Agreed. Untuk Sami kitorg rajin gak belikan dia Bihun Goreng tp kt situ ade 3 gerai kot so mmg tgk muka baru tau hehe. Bihun Goreng yg Papi selalu beli tu mmg sedap, ntah ape rencah dia pakai. 

Lagik ape ek? Ha gerai Bubur. Akak yg jual nih dari bubur lambuk sampai ke Bubur manis segala jenis. Papi peminat Pengat Pisang. Memang aku setuju Akak nih pembuat bubur yg berjaya. Terbaek. Yong Tau Fu? mmg recommended juga. Yang tak besh ialah Murtabak. Memang aku tak suggest langsung

So, ape aku punye feveret pulak? (selain popcorn haha). Aku suka gerai masakan Kelantan kat situ! Oh super terbaek!! Laksam? Nasik Kerabu? Nasik Dagang? Lauk Akak tu masak mmg walllahhhh!!! Recommended gegila. Korg bayang lah Akak tu leh jamu mulut jawa aku nih, mmg terbaek la 

Tapi ade gerai yg selalu aku tgk aje dari jauh, xsure nk try beli nmpak cam se bau cam se tp xberani nk cuba. Maklum le beli byk2 kang mbazir amalan syaiton. Tp last week aku try gak.. (dh 2 kali beli tmasuk smlm hehe)


Bakso RM3.50

Ade jual air, ubi & kacang rebus juga. Kacang Kuda Rebus nye pon sedap, kenkadang aku beli & tingat kat Bapak sbb faveret Bapak mmg kacang rebus. Sian Bapak dh xbleh mkn. 





I give u one Big Hug & 4 small kisses.. TERBAEKKK!!!!

6 hottie:

fatt said...

betoi la tu eja geology

aku pun rasa satay kajang tak sedap..overrated sgt. ada 1 tmpt kat area ampang kat jln kerja air yg sedap..food court sebelah spca tu..kot2 la ko penah lalu jln ni..ada international skool kat situ...slalu la ptg2 dlm kul 3-4 anak2 mat sale yg cecantik, yg hensem merecik2 lalu..aku cuci mata jek...haha..

eh jap, ni citer pasal sate ke pasal anak ikan hensem? kan aku dah melalut..

tp apapun aku takleh nak telan sgt masakan kelantan sbb manis. aku tak reti sbnrnya mkn benda2 manis. even klu bancuh air pun aku suka tawar..mcm org pantang gula je aku ni tp mmg aku suka benda tak manis..klu manis tu aku slalu akan ckp ni mcm nak potong kaki. klu mak aku bancuh air je mesti aku bebel sbb manis...so sblm dia bancuh aku akan bancuh. hehehe

Ely Hasrul said...

fatt aku konfiden part ejaan cuma tak konfiden betoi tak tu bangunan geology mana tau refinery ke (mustahil la kan hahhaa)

aku tau fudkot sblh spca tu tp xpenah la cobak mkn. ala kalu ptg2 g mkn nasik ayam kt tanjong sblh petronas mcd tu mmg bersepah anak mat saleh comel lote.

xpe nk cite psl anak ikan aku xkesahhh hahahaha

sama lah. org kelantan kan manis2 hehe. tp akak tu mmg pandai masak, aku xrasa pon manis ke ape. aku ade sorg makcik kelantan, tukang masak so sbb dh tbese mkn masakan dia aku nih kire pandai nilai gak la mana se mana tak se ewah2 hehe

AKO @ retna said...

ini pasar malam ke ek? erkkk asal cam x pasan plak kewujudan gerai ni ye? ermm.... *garu dagu

Ely Hasrul said...

ha la Ako, nih pasar mlm kat keramat tp bukan dpn JJ. ini hari Isnin hehe. Aku siap tnya Akak Bakso nih (dia ckp aku xpaham sgt mmg dia Indon pure).

aku tnya : kak, kalau saya nak order bakso byk2 utk mkn2 terima tak?

akak bakso jawab : hari sbtu pasar mlm dpn sana (smbil tunjuk arah JJ), dekat lampu..

'ooo akak kat tmpt trafiic lite ye..' aku pon mngangguk2 tanda cam puas hati banget

otw blk papi ckp: akak tu i rasa xterima la order byk2..


hahhaha lotih makcik, akak tu muka cuak cam aku nih pegawai imigresen plak

fiza said...

Satay kajang dah tak sedap. Murah lagi ah sate kat situ erk. Kat bangi nih 70 sen - 80 sen secucuk.

Bakso paling sedap yg aku pernah makan kat kg pandan. kat selekoh bawah jambatan tu. Last week balik ingatkan ada, tapi tak meniaga lah plak, kempunan aku...hehehehe...

Masakan kelantan plak kau suka laksam...sedap ☺

Ely Hasrul said...

fiza, kt bwh jembatan tu sure indon gak yg jual hahaha.. before nih kalu melayu jual cam soto ayam aje aku rasa, if nk mkn terus kt psr mlm bese kitorg pi mkn kt jelatek, hari jumaat psr mlm nye.

laksam akak tu buat mmg se.. yum.. yum..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.