Klik Klik

Monday, September 5, 2011

Okeh. Memandangkan ade 10 challenge yg kena buat. 3 Syarat Utama. 3 Hadiah. Tak pasti berapa penyertaan. Berita kemunculan Photo Challenge aku war2kan.

'ape hadiah?'
'sapa yg buat nih?' 
'eeehh rosak la pancing Abg Mie' 
'patut ade challenge mcm ini baru besh'
'Busu, kakak help u with 3 challenge for RM5, kakak discount 1 ringgit'
'kopak la Busu, ape kata korg buat amal jariah aje' 
'Adik taknak mcm nih, adik nk buat mcm nih..' 
'tu polis nk berenti?' 'ha tu polis lagik?'
'ala u tanya la budak yg jaga tu'
'uncle ini tanglung berapa?' 
'bang lemang bape sebatang?' 
'ha kak ely ade rumah kat parit 8 tu mmg seram.. lalu siang pon takut tauuu' 
'hoii nk bwk ke mana senduk Mbah tuuuuu'

ha tu antara ayat2 sokongan lah tu. terus terang gak aku tak concentrate kat kadar hebat & kualiti gambar sbb petama tukang amik gambo tak pro, kedua ini contest kretip bukan contest sapa pandai amik gambo, ketiga aku cpt penat & asik sakit kepala. kire ala asal dpt satu sudah lah, sudahnye bila blk sume gambo mcm bongok

jom kite tgk challenges dari Biqque

1)Blogger bergambar sebelah/dengan polis sambil makan kuih raya. Kalo polis tu tengah bertugas dan tak leh makan, korang je yang makan. Tapi kalo polis tu makan skali, bonus disitu.

~ Challenge yg ini aku terus terang aku give up. Memula terlupe bwk kuih raya, patu polis refused, takut masuk dlm fesbuk katanye. Then dh elok nk snap dia blah plak agaknye makwe tepon, nak amik dr jauh nyorok plak. sudahnye aku penat. yg papi pulak asik nmpak polis aje nk benti kete smpai g raya umah Wadie kat Putra Height pon dia nk benti kat polis yg tgh nk saman kete org. Gile ape kang xpsl2 kitorg kena saman gak. 

tgk tuh patut abg polis hensem tu duk kt kusi kuning cissss


2)Blogger buat huruf “RAYA” dengan tubuh badan. Boleh guna orang lain untuk tolong Blogger dan boleh combine gambar setiap huruf yang dibuat.

~ ini aku agak bengang sbb patutnye Mbah aku tlg buat skalik haha.. tp aku dh sebok nk mkn laksa alih2 bateri kamera kong. tp Kak Ma & anak buah sporting, dorg tlg aku buat challenge nih cuma aku kena paw sorg RM2 la cis cis cis

sami jadik pengganggu tetap


3)Blogger bergambar depan rumah kampung yang kosong sambil pegang buluh lemang. Kalo rumah kampung tu nampak spooky, lagi bagus.


~ ha ini lagik la bengkek, dh la mlm. rumah seram tp ade post box (seram okeh sapa yg terima surat tuh?), suh Aisy kezen papi pegang sign. tp kamera tk hebat jadik gambo gelap. marah ibu mengandung!

 tengok tuh! mana rumah kampung yg usang nye?? tingkap roboh pon xnmpak cettt



tapi usah bimbang, jom kite ganti dgn rumah yg TAK KAMPUNG tapi yg dh half runtuh dlm kejadian runtuhan Bukit Antarabangsa.. heh heh ade berani??



4)Blogger bergambar tepi highway dan mesti nampak jalan highway tu serta kereta yang tengah bergerak. Kawasan R&R tidak dibenarkan sama sekali ye.

~ Sebenarnye challenge nih senang banget. Kalu korg nk tau KL - Selangor byk hi-way. Depan IOI mall tuh kan je dh LDP ha ko diri la kat parking mall tu ngadap main road, jgn dpt kete lalu, kete sesak teruk kompom ade!



5)Blogger main papan gelongsor sambil makan ketupat nasik. Lagi besar papan gelongsor tu, lagi banyak markah korang dapat.

~ main gelongsor smbil mkn ketupat nasik? apehal nk kena ketupat nasik? buruk bebeno okeh! nk carik slide nih senang aje. kalu kt kampung carik aje tmpt berbukit sket, amik daun pelepah kepala main aje gelongsor ke bawah. xpayah la smpai nk ke niu zilen. tp kalu nk lebih mudah & selamat kan baju raya itu pilih aje mana2 taman permainan. kat bwh umah nih terang2 ade slide la la la la

contoh gelongsor untuk kanak2 dibawah 12thn. jgn malu2 jgn segan2..


Jadik tak payah la nk teruja sgt dgn gambo2 aku nnti, byk yg xcukup syarat apetah lagik dr segi kekretipannye. kang smbung idea Chawanna Part III plak ye. Nak tido lah. Sakit jiwa aku layan kisah Cinta Eclipse Fatt

Nite

Papi, let me sayang you..


8 hottie:

fatt said...

hahaha...sakit jiwa ke? alaaa....jgnla gitu..ekeke..aku doakan peluang ko menang contest ni cerah :D

Biqque said...

kahkahkahkahkah! awal2 aku dah gelak ok!

Ely Hasrul said...

fatt: susah tul nk tido dok berimaginasi tau! hampeh tul!

biqque: byk lagik xsiap ekceli tp aku dh xlarat haha. ntah ape2 ntah

Natasha Farina Arifin said...

selamt hari raye sayang......=)

AKO @ retna said...

alaaaaaa kira ado juga gambar2 eh tuh.. huwaaaaaaa

pening ni.. ada lagi 4 ada lagi 4...

BlueEwoke said...

Haaa tu diaaaaa..abis ko spill kan segala rahsia ko, ni confirm ada yg tiru nih hahahahaha... Apa2 pun hebat gak la preparation ko buat challenge ni! Sumpah kelakar nih...waaa weeee

fiza said...

Semangat mak buyung nih ☺☺☺

GOOD LUCK.

Ely Hasrul said...

Auntie Cha! selamat hari raya daling!!


Ako, xpe kalu siap 6 aje pon dh lebeh dr separuh dah tu hehe


Na, aku nih bukan aje kretip, malas cun, berpelajaran tinggi & juga pandai memasak kahkahkahkha


fiza, mak buyong yg xsedar diri okeh aku nih hahaha tengkiu2.. luck sgt2 la aku perlukan haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.