Klik Klik

Tuesday, September 6, 2011

Ha smpai pulak challenge dari Chawanna. Lagik cam lakhanat haha.. aku arinih rasa cam nk carut aje. Sabar2.. Ya Allah apesal la asik nk garang2 aje. Allah takkan bagi dugaan kalau org tu tak boleh nk hadapi. Hari nih kete aku terlock sendiri time aku tgh masukkn barang rushing nk balik KL. Tapi pikir2 balik ramai yg tolong aku tadik, sale arinih pon okeh & siap Kak Bee banje aku mkn Kenny Rogers. Fiuhh byk sbnrnye rezeki aku arinih. Cuma rezeki nk tunggu sambungan Cite Cinte Twilight Fatt jek blum lagik. cet lari topik!

Okeh untuk Challenge ini memula aku rasa mmg mustahil. Lelagik bagi ibu mengandung (skit2 guna alasan itu nyiampahh tau). Tapi jgn xtau Challenge Chawanna la yg aku buat dulu ! haha..


Meh kite tgk sapa yg kena overtime mlm nehh:

6)Blogger menjadi nelayan yang tengah memancing/menjala mengunakan umpan kuih raya di tepi tasik/sungai/laut. Pepandai la korang, aku tatau!


~ Bila aku tgk jek no 6 neh aku dh tingatkan Sekinchan yg kaya dgn Bagan (laut ler), Sungai, Longkang & juga Terusan kat sawah. Korang penah kobang tak kt sawah punye taliair tuh. besh wehh.. air sejuk! silap2 ular pon mandi sama. Tapiiiii mana aku nk carik pancing? gila ah nk purak2 duk kt laut guna umpan kuih plak tuh... kalau mak aku tau sure marah. time kakak pegnen dulu Abg Mie xduk diam 9bulan tak bleh g mancing tau! pantang! haha


ape aku nk buat neh??


7)Blogger menjadi SUPERHERO RAYA dengan memakai pakaian raya. Kena la nampakkan kan ciri-ciri superhero tu walaupun baju tu baju raya. Ikut creativity masing-masing.


~ terus terang part nih paling senang. sebabnye baju aku xsume baju kurung. aku nih kan kalu mekap dh bleh jadik artis dahh.. kalu tak pakai yg ketat, terbelah, jarang, seksi tuh bukan aku la tuh. kelas makk

 ketupat palas boleh buat sbg senjata juga tauuu



8)Blogger mengayuh basikal sambil junjung sebalang kuih raya di atas kepala. Kaki tak leh pijak tanah ok! 

~ hah! nih satu lagik xbleh tahan. aku dh aimm aje kat beskal sami. mau kebas bontot aku nih karang!!

nih pon kategori beskal gak nehh



9)Blogger bermain tanglung (lantern) di waktu malam di hadapan orang bakar lemang. Tanglung boleh buat sendiri, atau beli kat kedai apek mana-mana. Kedai sembahyang cina pun ada. Hahaha! 

~ Pala hotak! haha.. mlm raya tuh yo yo oo la kan pusing kat Parit 6 ade org jual lemang. pasang api cam nk bakar rumah. pastu antara mamat yg menjual tu ade sorg pakai baju melayu tp topi anyam bentuk kepala ayam.. wallaweii aku dh aim nk amik gambo dgn budak tu. susah payah nk parking sbb tepi jalan, ramai mat motor lepak mlm raya.. alih2 bukak kete asap cam nk bunuh org.. 
'sori dik lemang xsiap lagik'
'saya nak amik gambar je bang' 
'abang memandang mukka idle'
'adik dtg la sejam lagik' 'ha xpe lah bang..'
 menci arrr.. aku tak maapkan ko raya nehh
lemang pipih. tipah tertipu
itu kisah lemang. 

kisah lantern aku toksah ckp la kan. yo yo oo beli yg flying lantern tuh! beso okeh! aku beli stau dozen! ha sapa2 nk main esok2 bleh dtg umah aku. patu tuka kete dgn kakak ttinggal kt Puchong plakkk!! geram! seb beik Apek kt pekan ade jual.
tapi buruk bebeno la tukang amik gambo xreti nak amik! menciiii

10)Blogger sedang makan juadah hari raya (lemang/ketupat/rendang/kuih raya) di atas pokok, sambil sebelah tangan pegang senduk nasi. Ha amik korang, gambar penutup! 

~ ini aku dh tau dh nk amik kt mana! tapiii
 nih mmg dh cun sgt kan?? tapiiii ade kerengga la plakkkk

 haaa nmpakk pokok kelapa yg dh melintang tuuu.. terbaekkk tapii aku pegnen plak, kang aku jatuh kang cemana??

ini lagik superb, pokok mata kucing tuuu.. tapii time bateri dh kongg.. ciss


Nantikan saja lah gambo2 aku esok. Tu pon kalu aku sempat nk wifi dari kedai. Aku tak rasa la bleh menang tp takat dpt Gred B+ tu InsyaAllah la haha

10 hottie:

fatt said...

sempat lagi mengata aku..cis!

aku rasa ko menang punye...paling2 pun ko kena kalahkan biqque & chawana...hehehe...all the best!

Ely Hasrul said...

haha.. taklah aku xsabo tunggu Liz punye gambo. biqque & chawanna tak bleh ckp la kan hahaha

babyarisha said...

o-leyh...making of dh kuar dlu.. mencik ai.. hahaha... best of luck.. lau menang tiket flight tu adlh lebih baik ko pas kt aku.. ibu mengandung xleyh naik ketebang (alasan).

AKO @ retna said...

arrghhh rasa tercabar lak aii..

u munya gambar manyak cantekk wooo... ciss cisss cissss

huwaaaaaaaaaaaa :p

Biqque said...

aku bangga siut dgn ko!!! bravo! bravo! mana tau ko bleh menang :D

Ely Hasrul said...

babyarisha - ade skalik aku g bandung time pegnen 7bln stgh. surat dokter dh expired kt sana seb beik dorg perasan time aku dh dlm cabin nk blk Kl, pilot kata dia go kalu aku go tp xmo responsible kalu aku tberanak hahahhaa.. jadik unsur2 ibu mengandung tokleh naik flight tu tak applicable kat aku. kecuali kalau aku nk buat amak jariah hahaha



ako - wa munye gambo tu cantek sbb wa dlm tu. kalu idak tokey kedai gambo pon maleh nk layan haha


biqque - aku xharap menang tp aku tertunggu gak Liz nye gambo.. dia tu suka amik gambo. cemana kah ropenye..

Liz Rohaizat said...

ape kes nak tunggu gambar aku? gambar aku biasa je la kot. bkn aku yg tembak. kalau aku tembak gambar org, maybe lawa la kot.

AdanyaKauUntukku said...

wahhh cam retna gak
gud luck...
sangat seronok tgk org buat photo challenge nieh

Liz Rohaizat said...

aik, mana komen aku?

Ely Hasrul said...

liz ade komen ko tuh.. hahah aku nk tau ko nye gambo superhero haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.