Klik Klik

Wednesday, September 14, 2011

Tak siapa tahu aku suka Popcorn. Faveret okeh. New faveret ekceli. 3-4yrs gak la aku suka. Suka tu bagaimana? Suka tu mcm kalu aku g lunch atau jenjalan atau soping atau berjumpa org kt KLCC or any place yg ade movie theatre mesti aku akan beli popcorn. Bukan utk tgk movie tp smbil jenjalan nk makan lah hehe. Sampai satu tahap tahun ini aku punye la suka, Papi beli popcorn almost everyweek kt pasar mlm sbb korg jgn xtau kt pasar mlm tu pon sedap tau!

Dan paling xtahan sebungkus popcorn beli kt psr mlm tu aku bleh abiskan dlm kete otw blk umah, then sebungkus lagik bleh abis time tgk tv. cemana la tak gemok. dah la gaya pemakanan ini disokong oleh Sami & Papi. Besenye aku suka singgah TGV la sbb aku rasa TGVnye se dari cinema lain. Skang nih pon dorg dh ade dua perisa, salted & caramel. tentu2 nye aku suka caramel.  Bila MBO bukak kt Parade aku terus naik, bukan nk tgk movie time tp nk beli popcornnye haha..

Aku xtau la napa, bagi aku popcorn tu desert la bile aku crave bende manis. Bila beli groceries kt Cold Storage sure aku g carik popcorn tp most imported popcorn perisa nye salted or butter (papi feveret). Buat sendiri? xpayah la, pg aje beli kt giant kalu dh tdesa, walaupon dorg bungkus mcm lemau aje tp sedap sbnrnye haha

Baru2 nih aku ade terbaca kat blog sorg kawan psl Garret popcorn dia beli kt USS. Gulp. Telan air liur aje aku. Byk kali trip ke situ kena pospon. Antaranye Papi nk tunggu complete. Hak elen mcm la kalu complete sume games & character ade kitorg nk explore sume. Lelagik aku dh pegnen, tahun & thn dpn sah2 xjadik. So aku pn berangan aje la psl Garret nih smpai la masa bulan pose aritu aku tgh xsihat tetiba Papi kol



'b, Garret yg u mentioned tu nk bukak la kat Isetan bawah nih...' 

'haaaaaa???....'



 sabar aje aku tunggu dia bukak..

.
.
.
.
.

so tadik aku settle aje la dgn TGV punye dulu..

sabarnye ibu mengandung

6 hottie:

fatt said...

lain betul selera org peknen ni...isk isk isk...nasib baik ko mengidam benda yg senang nak dpt. klu ko mintak merpati 3 rasa ke, rendang kangaroo...aku rasa mau hb ko pengsan. hahaha..

masa aku kat nz dulu..org sana cukup gemar salted popcorn..suka yg amat. klu pegi supermaket dia ko jgn feeling la nak jumpa home made yg perisa caramel...sume salted. klu dia kata lightly salted tu pun tipu sbb ttp masiiiin yg amat. aku pelik omputih ni suka popcorn masih...

mmg tak sesuai dgn tekak aku..haih!

Ely Hasrul said...

haha fatt, aku suka popcorn nih dh lama tp xdek la lama sgt smpai kwn2 rapat aku tau. kire pas aku kawin baru aku suka. selama ke nih mkn bile tgk movie aje. Papi ckp kt US mmg sume version salted & butter. dorg xsuka yg manis. tp kalu kt US tu esp kalu tgk CSI ke ape.. aku xbleh tahan la tgk pizza dia.. beso tu walaupon 1 slice hhahaha.. patu aku keciwa sdr sbb kalu nk mkn kena uder yg vege. terus turn off haha

HaninFarshid said...

waaa....best...best......best Garrett popcorn nak bukak kat klcc....tak yah gi jauh2.....suka sangat popcorn dier...memang crunchy dan sedap :)lepas nie abislah popcorn gsc and tgv tu :p

thanks for the info....hihi....

Ely Hasrul said...

ye ke Hanin.. i betoi2 xsabar tau hahahhaa

babyarisha said...

aku dulu pun peminat popcorn gak.. tp just tuk mkn dlm wayang jerk. hahaha..

Ely Hasrul said...

lin: tu la dulu mmg mkn time tgk movie aje tp tetiba aje selera berkembang hahhaa berkembang yg xtahan tuh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.