Klik Klik

Wednesday, September 28, 2011

bukan Second From Disaster yek.

Arrived at Subang Parade around 9.45am, agak lambat today. Road closure from the back parking entrance. Two Fire Dept jeeps chasing Me from behind hehe. 

'Parade terbakar lah nih' confidently (ass-u-me as per Biqque's hehe) but i really tot one of the kedai blkg Parade terbakar, kalu idak takkan lah ade Bomba dok lalu lalang and the police bleh tutup jalan from Komuter junction.

Managed to get into the basement parking and headed to my store. Kakak Mothercare lalu

'morning kak..' buat2 bz kat counter

'Ely dah tau?' Kakak Mothercare muka cuak

'Kedai mana yg terbakar Kak?' asked her back buat2 cam tahu

'Empire RUNTUH!' woahhh over statement tuh

'What? Huh No way!' my customer & i reacted (okeh belum kul 10pagi dh ade customer mmg byk tuah la aku pagi nih)

I called Papi and he said he read at STAR saying that the gas from Starbuck has blown so damaged the entire LG fl of Empire Subang at 3.45am this morning. I was like woahh dont say that the new shopping already runtuh, xsampai 2 thn weh. 

Then Kakak Mothercare lalu lagik
'akak baru aje tgk, habis sume. kata ade gas meletop. Mentenan ckp org bom' huk aloh skandal sungguh

Then Liza supposed to come around 10 and she's late

She sms-ed me

'apesal jalan sume tutup? jem nk mampos ade ape nih???' she throw her frustration (she loves using back road to go to outside parking and the entrance exactly opposite the hotel tower of Empire)

'stabak meletop hehehe' i replied, and i knew she will cursing like hell coz she will be assuming that i'm lying

'Huh the floor really runtuh lah!!' she shouted when arrived 10mins later hahahhaha 

'gila aku maki ko buat lawak pagi2' see i told u 

Then when we settled and get out from the basement i can see Coffee Bean underneath Chilis seriously mcm under construction. Signage pon tercabut!. Glass shattered everywhere. Gile syahdu pulak. The whole LG Floor damaged and Papi said few store total damage till 2nd floor due to gas explosion in Empire Basement. Fiuhh i tot salah satu restoren yg meletop

'fuiyooo i want to take photo lah' excited plak aku nk amik gambo tp aku gurau aje coz i think mcm tak prihatin plak tetiba nk jadik non-official jurugambar media.

then when we passed the crime scene on our left there was Parkson entrance with pemerhati yg sungguhhhh ramai beramai2 melepak kt tangga, sume tgk ke arah Empire. I bet halfof them pekerja2 Empire

'fuiiyooo tak jadik.. tak jadik.. aku nk amik gambo dorg lahh' lebeh excited aku nk amik gambo tangga Parkson tu. Gurau lagik

Anyway, I heard only 4 peps injured (thanks to Allah). Nasib baik tak jadik time operation hours. Kalu tak naya. Tak tau bila Empire akan recover. Gila byk paperwork & ganti rugi tuh. Kalau rasa nk soping kt situ buat masa sekarang nih batalkan aje. Soping aje kt Parade atau lebih senang soping aje kt Kedai aku kt Jasmin Irisha, Subang Parade ground floor ye. 

Boleh baca disin - Empire Subang Explosion. pray utk yg cedera.




p/s- time nk kuar parking bleh plak ade eksiden dpn Subang Parade, motorist. berdarah2 budak pompan tu terbaring kt jalan. Seb beik ambulen cpt sampai.. hishhh mcm2, arini jek aku dh counter dgn 3 eksiden di jalanraya. memula kt federal hi-way dpn midvalley, kedua kt main road depan Subang Parade ketiga nye time blk ptg tadik kt elevated hi-way before toll. haishhh

10 hottie:

Janggel said...

dah balik KL upenyer..hahaha

Ely Hasrul said...

blk KL ape. Blum pg mana2 pong hehe

Lady Finger said...

aku ada dpt email dr member aku..ngeri jer tgk building tu...mcm kes gempa bumi pon ada kan...eeeee...skeri...

Liz Rohaizat said...

hahahha.. over korang! sampai ckp empire runtuh. ekekeke... tp bila tau psl ni, terus teringat ko

Ely Hasrul said...

Ani: mmg ngeri pon.. baru aje mkn kt ole ole bali tu last week. mmg seb beik la xdek org time tuh..

Liz: bebudak kt situ sume konpius camne floor bwh leh runtuh tp kt atas xjatuh.. haha.. nmpak dr luar aje yg ranap gile tp xtau belah dlm cemana..

AKO @ retna said...

ako 2 hari ni kursus so x tau sungguh kisah pasal empire ni..
dengar gitu2 je ada explosition..

dasyat... sabotaj ke hape tu?

Janggel said...

ohhh ingatnye dah sampai KK hahahahaha

Ely Hasrul said...

Ret: tak la, aku rasa mmg eksiden tu takpon kecuaian.. mmg syukur sgt2 bende tu jadik bukan time operation hours.. kalu idak sure masuk second from disaster.. kesian kat para peniaga.. kawan aku ade bukak stall kt atas.. sigh..



Janggel: huishhh musti la belum.. sat gi nk pi la nih.. tunggu kitorg blk ek.. aku xsmpt nk baca blog ko.. patu aku akan tinggal kn dunia online kt sana.. nk menimba ilmu bwh kaki bukit hihihiihi

fatt said...

nasib baik ely kodai ko bkn kat sini. tp aku wonder la camne gas dlm starbucks meletop sdgkan dorg just pakai machine buat air, bkn masak. anyway, klu ada org speculate, mesti either nak sabotaj starbucks sbb yahudi punya comp kan?

anyway, psl eksiden kan..aku rasa mmg msian ni jenis tak sabor klu atas jlnraya. potong queue, ikut emergency lane, speeding..sume tu pd dorg no joke...aku klu bwk keta mesti dok menyumpah seranah...takleh tahan. but the worst driver in msian bkn dr kl hoccay, tp kat penang. so true

eh arini ko pegi kk ye? selamat naik belon. jgn memarah ye..nti baby dlm perut sedih

Ely Hasrul said...

fatt: mende2 gini mmg bese jadik tp bukan kt mesia so bila jadik tu cam ah-kechoh sgt la kan. mmg nasib baik bukan kt kedai aku tapiiii aku kt KK kedai aku kena pechiah.. lahabau staff aku tinggal duit kt kedai.. hmmphhh...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.