Klik Klik

Thursday, September 8, 2011

Ekceli kite sume dah tahu. Tapi mungkin terlupa. 
Jaga extra careful & friendly reminder dari aku ye

-Do not put valuable things visible when driving-

Korang bese drive atau jadik co-pilot dak? Xkesah la drive sendiri ke berkawan. Aku selalu terpaksa drive sdr ke Subang. Patu bila sensorg dlm kete selain mendengar radio feveret, menyanyi, mengelamun, menyumpah pon ada jgn xngaku, bckp kat tepon samada hands-free ke tak atau sebaik2 nye berzikir sure korg selalu letak henbeg, beg duit, tepon or laptop di tmpt berdekatan yg mudah dicapai kan? 
Same goes dgn naik moto la org letak beg kat bakul dpn.

Aku selalu buat. Tapi idak le mudah nk nmpak oleh org luar. bila aku letak beg kat blkg, aku letak kt bhgn kaki la tp aku selalu tutup. tutup dgn bantal ke or buat2 cam sepah la dlm kete (mmg sepah pon xnk ngaku nyiampahh). Dan aku selalu letak kt tmpt co-pilot masih dibhgn kaki penumpang. Bila benti kt trepik lite jek aku dh bdebar2 walhal org tgk pon xnmpak or xpasan (sbb aku letak mmg betoi2 camouflage haha..)

Itu sume sbb aku seram kalu kejadian org merompak kite while kite benti kt mana2... 

Seperti yg terjadik kat Admin Boss Papi pada Wed 7 Sept 2011

I want to share with you an incident I experienced this afternoon on my way back home from office. I left office about 6pm, drove my car using my normal route (Jalan Jelatek towards Duke highway). As I was slowing down to stop due to traffic jam (on Jalan Jelatek between Petronas and Seri Maya condominium) around 6:20pm, suddenly a guy on a motorbike (pillion) smashed my front passenger windscreen until broken (good thing it was not broken into pieces - see photo). I was shocked and scared. After several attempts they just left empty handed. Thank God that I am safe and nothing stolen.

I parked my car in front of the condominium's entrance where there were security guards before police and my husband came. I made police report at the police station nearby.


The police suspected attempt to steal my handbag on the front passenger seat.

Lessons learned for me is not to put valuable on the seat where it is easily visible by others. I will share this near miss in MyLPS later.

I am traumatized with the incident. We need to send my car to workshop for repair tomorrow. Thus I would like to request to work from home tomorrow and probably on Friday (depending when my car will be fixed).





err sori sumpah dh try rotate tp bila upload gini plak kuar nye. 
kesimpulannye sentiasa beringat la ek. Ini utk peringatan diri sendiri jugak. Kat jelatek nih kalu jem mmg la panjang so senang la org nk buat keje (tp polis kalu peak hours pon ramai.. ermm xpaham). Jika dpt mengelak kejadian sebegini dpt la kite mengelak dari musibah dicuri atau disakiti (kena simbah acid ke uishh simpang) dan xperlukan  time utk 'work from home' pon ye gak. hehe. rajin akak nih blk kul 6pm. musykil juga sbb bebudak EM nih kalu bleh kul 4 nk blk dah hihi.. ape2 pon simpati kat akak nih. diharap dia xdek le trauma lagik & syukur xjadik ape2. mana tau pakai gelang tebal patu tgn kena kibas parang ke.. uishhh simpang lagik..


xoxo

7 hottie:

fatt said...

adui, teleng kepala aku tgk gmbr ni...hahahaha....adoyai... :D

aku rasa kat mesia kalu bleh pakai pistol aku antara org pertama yg beli la kot. senang aku nak tembak2. tp aku baik, aku tembak tayar je, contoh tayar mat rempit, tayar keta yg suka suki cilok2, tembak cermin keta org yg blok keta aku, tembak ape lagi ek...ha, tembak tayar keta yg bwk slow kat speed lane...sume tu mmg aku tembak jelah sng citer...biar hazab dia ganti tayar pastu...fadan muka!

kwn aku aritu kena gak, motor tu pecah cermin belah co-pilot pakai helmet ko. mmg bersepai. pastu ada adegan tarik menarik handbag smbil dua2 kenderaan berjalan. ko bleh byg tak? sbb kwn aku takmo lepaskan handbag dia..last sekali mmg kwn aku tekan minyak laju la, org tu jatuh...fadan muka.

smpai skrg kwn aku trauma wlpun dia selamat...tp mmg gile arrr

aku punye pesen, aku letak kat bawah seat aku, bleh muat, tolak smpai ke dalam. slalu aku kuar tak bwh henbeg, aku pakai slingbag selalu (mmg bkn pesen makwe2 aku ni)...mmg senang la..slalu aku jalan2 pun aku silang je slingbag tu...lagi afdal..klu nak ragut ke susah skit...agaknyelah...teori aku

Ely Hasrul said...

alamak. pakai beg silang tak makwe ke? hahaha nih aku nk g jual baju pakai beg galas nih (lagik la xmakwe)

sumpah aku xtpikir beli pistol. tapi aku terpikir ape tau .. ko jgn gelak. aku selalu tpikir aku ade kuasa cam x-men, so kete yg lakhanat tuh aku tenung aje terus tbakar bumper ke, kemek ke, retak ke.. patu makesure tgh buat tu driver tu tgh pandang aku, so dorg tau la aku yg buat tp tokleh tuduh sbb xdek bukti hahahhahahah..

huk aloh kawan ko kena gitu? kalu aku aku undur blk buat2 tlanggar. eceh. kawan aku penah gak tp nih cite nyimpang la sket (aku kan suka bidaah topik), dulu time belajar, blk kelas nak moto, mmber aku kena himpit ngan lori treler.. sepanjang jln kepala dia dok ting tong berlaga2 dgn tepi lori. lori tu xpasan pon. sangkut handle tp seb beik tlps dia xjatuh. smpai umah bukak helmet darah laju jek turun dr kepala.. sadis..

ha kan aku dh ckp aku suka lari dr topik. nmpak sgt aku kepoh haha

AKO @ retna said...

ely,

ako mmg drive sengsorang sentiasa.
memang ako alert beg2 pape ako akan letak bawah kaki.. tak bawah kaki ako ako letak abwah kaki sebelah ..

ataupun ako letak betl sebalah ako.. memandu , beg kat tepi kanan ako... kadang2 bila kt trafic light, ako slalu peratikan motor2 yg datang dari blkg,,,

mana la tau kan, ada yg mencurigakan... ngeri takut klu jadi cam opismet laki ko ni...

minta dijauhkan la kan...

Ely Hasrul said...

ako, ha la! ekceli kan dpt email nih papi fwd tadik rasa nk marah pon iye gak. camne le bleh akak nih tak pasna letak henbeg mcm passanger duduk plak. aku jamin henbeg mahal la. bwk pon honda stream. tapi tu la bende nk jadik xpayah la nk bebel2 hehe. syukur xkena. ekceli aku pon penah kena rembat phone dr poket suar blkg time bwk moto dulu. yg bengkek nye hebak tul mamat tu tarik phone sbb suar aku ketat henpon muat2 aje. cemana ntah dia buat. dh bese menyeluk la tu gamaknye. cis.. seb beik henpon free org bagi haha

Drama Mama said...

oh bahaya la. banyak kejadian camni dah dengar...mmg my mom dari dulu pesan beg letak kat tempat kaki and sembunyi2 skit. mintak simpang la jadi camni kat kita...

fatt said...

aku klu travel mmg bwk beg galas yg kecik time pusing2, tp byk kali pakai slingbag la..senang. alah, ko takdenya org nak ckp tak makwe...ko dah ada anak org tau ko makwe punye..ekekeke

uish..ngeri la citer kwn ko...aku takut je tau byg org yg kena gelek lori ni...nauzubillah. eh tukar topik...aku dah ngilu ni...

ko mmg over, nak jadi x-men, mmg tak bleh la weh! hahaha...tp aku paling pantang klu org yg slow kat speed lane..aku rasa nak hempuk2 je pale nate haram jadah tu dgn selipar tandas aku...geram!

Ely Hasrul said...

zura xpe u xdrive kan, if u drive i tau main problem u ialah sesat bukan kena rompak haha



fatt, aku byk beg (nk cite gak tuh) tp aku bleh pakai ape aje. bese bile bercuti (malu nk sebut travel sbb xdek ciri2 traveller) aku lenggang kangkung tau dak! hahah.. xpon aku bwk beg recylce yg dpt free time convention kt mana2 haha dan skang aku guna beg sami aje senang banget hahaha


aku selalu berangan gitu ko terima aje la hahahha tp aku lagik marah kalu aku yg bwk kelisa nih kt fast lane bwk dh lebih had laju dh.. tp kete blkg dok kasik lampu, ape kes.. patu kt lane tgh cucuk2 aku.. berpada la kalu aku bwk kete 2ltr tuh bleh la berdesup hahahha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.