Klik Klik

Saturday, September 17, 2011

Korang tau dak pasai Low Yatt buat sale gegila smpai jual iPad2 RM750 start 15th-18th Sept? Walaupon tau limited niat dihati nk pi tgk tu meluap2 jugak la. Tapi smlm baru kitorg nk pegi. Papi keje semlm, optional cuti katanye so dia nk keje, esok2 leh ganti cuti. Sukatilah. By kul 10.45am kitorg pi Low Yatt pas Papi log in kt opis dia tapi bila lalu jek kt depan tuh dh nmpak q yg sungguh la panjang. mau 300 org q nk masuk tuh. Ha makaseh aje lah. Kalau Papi tak keje, Sami xikut & aku sihat kompom la aku sanggup nk q tapi xpelah bukan rezeki Sami so kitorg blah Papi drop aku & Sami kat KLCC

Bermula lah aktiviti ibu & anak. Lepas mkn kt fudkot level 4, Papi pesan
'u tunjuk Mebius kt Isetan kat Sami okeh' suggest Papi

'napa? kalau dia nak?' tnya aku ala2 fedap gitu

'if dia nak i dtg la nnti beli' hamboiii cuba kalu aku yg mintak kompom2 la ckp tunggu dulu nyiampahhh

err ekceli bukan nk amik gambo Sami tp stlh 10mins dia explore kt sini aku tunggu jek owner paperbag Arzu & Isetan tuh dtg. Tertinggal la tuh. Arzu tu setahu aku butik tudung kt situ, mahal la pastinye kan. Aku intai dlm beg Isetan tuh ade gift siap wrap kaler merah. Ermm bila Sami dh nk blah aku pon tanpa pikir byk amik beg2 tuh & pg kat Iclub. Seb beik Club nye kt level tu gak. 

Napa tak amik? Aku sikit tak terdetik nk amik. Tapi aku terdetik 'apa jadik kalau aku amik?'

aku terus terpikir : ha dlm tu sure ade tudung mahal patu aku pakai tudung tu patu kepala aku terbakar sbb amik hak org hahahhaha gile la imaginasi tinggi okeh!

After another 10mins kot Sami dok main interactive games kt satu meja sambil ditemani salesperson aku terdengar

'mana abang letak tadi?? ya Allah... cpt ingat kat mana??' terus aku toleh ke kanan, nmpak akak cantek, ok akak tu mmg cantek & dia pakai tudung tu ala2 tudung Arzu. muka akak tu cuak sungguh, muka anak dia apetah lagik kan.. 

aku perasan anak dia tu mmg ade main kt tmpt Sami tadik, budak laki dlm lingkungan 7-8thn (kot) cpt2 aku tegur akak tuh

'akak carik beg isetan & arzu ye?' tegur aku time akak tu melintas blkg kitorg

'aah ye ye' akak tu jwb muka tak percaya

'sy letak kt Club' jwb aku cpt.. ekceli aku xtau pon dlm beg Arzu tu betoi ka ade tudung hehe.. aku assume aje. Sempat la akak tu ucap tengkiu sume tp aku xdek la amik pot sgt sbb dok melayan Sami. 

While tunggu Papi abis keje sempat bwk Sami pi play kt Toy r Us plak, tgk movie Smurf and lepas Asar kitorg pi open house umah Pidot. 


kena bwk stroller okeh, xkuasa makcik nk carry kalu dia malas jalan kangg..


Lamanye tak borak2 dgn Pidot. Silap, Dr. Pidot. The food mmg marbeles! Papi nyesal amik lunch katanye sbb dia kenyang sgt2.. haha

Akhirnye soklan aku terjawab

'aku dh lama nk tau.. kalu ko belah2 perut tu nmpak tak cacing?' hahaha sumpah dh lama aku nk tau pasal nih

'ko tau kalu psl cacing aku dh lama lari dulu' jawab Pidot and yes mmg dia bercerita pengalaman dia dgn cacing dlm usus nih hahaha geliii okehhhh

Dia skang kat HUKM. 'aku xmo la nk continue pektis surgeon, xlarat' cite Pidot

'apesal?' 'ko skang buat ape?' dulu time dia kat Hosp Kajang dia punye cop gynea. Dia penah kasik MC kat aku alih2 cop gynea pala jadah aku dh la belum kawin haha

'aku bedah2 la, mmg aku member tp belum jadik surgeon.. dh tua kot..' bukan kite sebaya ke Pidottt hahahha

Pidot nih dulu kalu kat asrama ya Allah kaki pengsan okeh!! skang bleh plak jadik dokter haha xsangka sungguh. Pas maghrib kitorg balik tp Papi ajak singgah Mines beli sandal Sami & aku dpt la topi yg aku nk pakai kat KK nnti

'napa u nak pakai topi?' tnya Papi muka dh tau dh dia kena bayo

'u tell me yg KK tak panas?' aku jawab dgn soklan. Ala aku bukan nk pakai time dgn mak mentua pon, nk pakai time kitorg g jalan nnti la kan.. kat pulau ke eceh

'aah panas, ok nih cantek' smbil kuar duit pi bayar hahahha


Selamat Hari Malaysia

6 hottie:

fatt said...

kelasss. pakai topi yg besar2 mcm julia robert tu kah? hahaha...aku pun tak pasti KK panas ke ape, tp biasa je kot, aku gi bln 4 thn lepas..klu hjg thn aku tak sure musim camne

brp lama ko pegi? nti bleh borong sifud bwk balik. lobster besor2 tu...iskk

Ely Hasrul said...

uishh bukan topi beso tuu.. itu dh ala mak datin.. aku kalu pakai straw hat mmg dh buang tebuat sgt dh.. eh tp jgn xtau topi beso tu aku pakai g kebun, naik beskal panas2 kena pakai topi beso haha

ala topi bese2 aje.. gatal nk terasa umur 23 lagik kot.. haha..

ntah. papi kata panas. aku assume mcm sekinchan je la sbb blkg umah aku mmg laut. aku takde excited sgt tp dh start la nk plan. drpd aku bosan2 baik la aku buat aktiviti. dh terang2 sami tu pon keturunan iban, buat2 la cam umah sdr hahaha

fatt said...

hb ko org iban ke? baru aku tau...

tp ely, ko pakai topy beso camtu feeling2 tepi laut ape salahnye. bleh la shot gmbr cam retis skit..ekeke..

ha psl komen dlm blog aku tu kan, yg psl doa tu kan..mksd aku ko mtk la in-laws ko doakan dpn kaabah ko dgn husband (hb) dpt ke sana, pastu doa rumahtangga bahagia...dimurahkan rezeki sume2 tu.

haritu masa aku p ramai kwn aku kirim doa..aku pun doa la sume dpn kaabah. bkn sekali je aku doa, tp tiap2 kali bila solat dpn kaabah aku berdoa le. and salah 1 doa tu kwn aku mintak dia mengandung. lama dah dia kawin, dkt 3 thn tp tak dpt lagi anak. alhamdulillah 2 bln pas aku balik dia peknen...aku pun happy dgr berita tu. mgkin la doa aku diangkat. tp tulah...dah 2-3 org yg aku doa makbul dah, aku punye doa je tak makbul2 lagi...sedih ely. takpelah...mgkin doa aku Allah buh standby mode dulu..klu dia tak makbul tapi ganti benda lain pun aku dah happy

kemang~ said...

hihi..pasal cacing lg.. kalo masuk kamera, buleh nmpk la..sayur, ayam yg kite makan sume buleh nampak..even taik sekali pon :D

Ely Hasrul said...

fatt hb tu husband ke? hahahaha bleh plak makcik xtau short form. laki aku bukan la iban 100% tp dia byk sgt campuran jawa banjar pon ade hehe.

kemang, hahaha dh puas dh mmber aku cite psl usus tu hahaha geli okeh.. part nmpak nasik ke lauk ke taik ke xkesah.. cacing tu yg xtahan tuu hahaha

Ely Hasrul said...

p/s fatt: doa rumah tangga bahagia tu aku doa dulu cemana nk mintak dorg doakan kitorg gitu sbb kitorg kawin tak restu kahkahkahkahkah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.