Klik Klik

Thursday, September 8, 2011

Pagi nih on the way g keje (eceh mcm keje opis plak), cam bese dgr la topik kat Hotfm. Aduish ade byk kucing mati time boarding kt satu pet shop ke? aku sumpah xbaca paper lagik (ala bese aku baca tabloid online aje la kaki kepoh punye pasal). Sedih & kesian siut.

Perasaan pertama aku rasa, aku terus teringat kat kadar 'kegarangan' aku kat Polka & Jun. Aku garang kt kucing Papi tp garang aje la. Aku tak suka tapi tak benci (elehh kalu jerit kt kucing tu kalah petir Fatt). 

Keduanye, aku tingatkn kat Sistas aku. Biqque mmg la Pencinta Haiwan. Penah skalik Uncle C secara tak sengaja melanggar 'sesuatu' err binatang ape aku xingat pon, sapa suh lintas jalan memalam plak tuh! tapi Auntie Biqque terus freak out Marah, Sedih, Merajuk & Nangis la ape lagik. Korang xtau kan yg Biqque tu kuat nangis! bukan. Bukan dia ciwek ke ape tp dia tu kuat Emo. Dah la bukan salah Uncle C, ntah2 kalu elakkan binatang tuh mau langgar divider tp Biqque tetep nk hangin. 

Patu Biqque ade Kiki. Kiki Gemok. Period. Biqque kalu dgn kucing (especially la takkan ulat sampah kot, dia geli gila dgn ulat) mmg sayang abis!. aku tau dia xsuka aku dok jerit kt Kucing Papi haha. Tapi aku kalu kucing orang lain aku suka aje. Kalu kucing di rumah aku aje aku xsuka. Ok saiko. Biqque tido dgn kucing? semestinye (kite xyah cite la Biqque penah bela Puffer sume tu ye)

Na Cik Elly. Jgn cakap lah kan. Kucing tepi jalan pon dia cium. Dia la yg selalu layan Polka dgn Jun. Tapi Elly dh xdek kucing kot skang. Last kucing dia mati sbb tua. Tapi dia mmg sayang la kat kucing. Elly tido dgn kucing, eh mestilah!

Debi. Haaa aku lupe nama kucing dia. Tapi dia penah ade Chopper la. Ade lagik ke Chopper tuh? Tiap kali aku pg rumah dorg nih aku xkesah la nk main dgn kucing dorg. Si Aisha pon ade Black Cat, xsilap nama dia Suhaila. ke Suhaila tu kucing lain. Err xpasti. Yang pasti kucing2 mmg xlari la dari Sista. Debi tido dgn kucing? Ermmm kot. 

Sami? unfortunately Sami ikut Papi. Suka Kucing. Si Jun yg xlayan org lain pon bleh layan Sami. 

Last sekalik aku tingat kat Julini. Adik ipar bongsu kakak aku. Hah panjang tuh haha. Aku panggil dia Adik. Kitorg sama2 bongsu tp dia muda sket dr aku. Anak buah aku panggil dia Mamasu. Okeh Adik nih mmg aku xbleh blah haha. Dia suka kutip stray animals. bawak balik umah kasik hidup patu nangis2 tpaksa lepas balik sbb parents xkasik jaga. Kucing jalanan mmg bese dia bawak balik. sbb dia dh ade kucing so lepas kucing jalanan dia jaga smpai gemok dia lepas la kat mana2 wet market dgn harapan kucing2 jalanan tuh dpt mkn. Dia penah bawak balik ayam jantan jugak! hahaha bela dari kecik smpai la berkokok tiap pagi hahaha. Aku xtau ape jadik dgn rooster tuh. Paling takleh lupe time jangkitan JE dulu yg sume Babi kat sini kena bunuh. Nangis minah tu dpn tv dok dgr berita haha

Kesimpulannye pada aku kalu tak suka tu tak suka lah, jgn la smpai mendera binatang cam baling pakai kayu ke, ikat getah kt kaki kucing smpai putus kaki tu ke (akibat jangkitan) (kisah benar kawan aku buat), masukkan kucing dlm bese patu pusing besen tu kuat2 smpai kucing tu pening (kisah benar lagik kawan aku buat), amik telo & baby katak kt longkang byk2 patu masuk lesung batu tumbuk2 smpai lumat (kisah benar sgt kawan aku buat) dan lain2 perbuatan kejam

Aku penah bela bunny rabbit. haha Biqque & Elly marah sungguh bile tingat kat bunny rabbit aku. Ye la kitorg 3 beradik kecik2 dulu tetiba nk pet. alahh bela bunny rabbit la sbb Mak xsuka kucing. dari kapel smpai ke 7 keturunan. Jantan 3 ekor aje tp bini berekor2. Hasilnye anak beranak dia ramai. Patu bila sume kena pi boarding school (aku benci masuk asrama!) tadak sapa nk jaga bunny rabbit tu. So conclusionnye sembelih la buat lauk. Kakak sedih & geli, Mak mbebel2 sbb kena siang & masak utk kitorg. aku? Aku suka aje dpt makan. hahahhahahaha (tu yg Elly & Biqque bengkek sgt tuh hahahahhahahhaa)

Papi ckp aritu dia baca kat internet 'adab terhadap haiwan' ikut islam la ye. cemana patut kite treat haiwan, haiwan mana yg sunat utk dibunuh. ha papi ckp sunat bunuh cicak, tikus, crow, ape lagik la tmasuk sejenis anjing. 
Kalu animal lover (yg bukan islam) tau sure marah hehe 

Ok lah itu aje utk arinih
Berbaik la dgn haiwan ye. xoxo

8 hottie:

AKO @ retna said...

kita bukan pet lover...
hehhe so x tau sket camne nak sayang binatang esp kucing..

memang geli sket hehe ;-)

Natasha Farina Arifin said...

saye cuma minat ikan jek...fish-fish only...thats y i cannot eat fish hahahah! fish is my bestie pren....=)

Ely Hasrul said...

ko geli kucing Ret? haaaa org species ko mmg aku xpaham. napa la nk geli. geli la kat ular ke katak ke hahahaha.. aku pn bese2 la tp aku cpt kesian gak kt binatang.



Cha, laa Cha xmkn ikan la? haa tipuu fish & chips? hahahaha. so kt umah byk fish la?

Liz Rohaizat said...

aku penah nampak depan mata aku sorang cina tua libas kucing dengan batang penyapu. giler siot! kucing tu bkn buat ape pun. bkn duduk depan rumah dia pun.

kucing tu tgh rileks kat sblm rumah dia. tau2 je bila cina tu bwk keluar batang penyapu, kucing tu nak lari. cina tu libas batang penyapu tu. batang penyapu tu 'terbang' dan kena tepat kat kaki kucing tu.

tapi kucing tu tetap lari.

aku rasa nak menyumpah je time tu.

fiza said...

Kat umah aku tu memang tempat kucing cari makan sebab mak aku suka bagi kucing makan. Pernah gak bela kucing, kucing tu memang bijak, suka bergurau, siap tido ngan kitorang lagi, tapi dah mati...huhuhu...

Ely Hasrul said...

mak aku xminat kucing tp selalu gak bg mkn kt blkg umah tu. aku penah kecik2 dulu mak suh bg kucing blk gumah ikan goreng, dgn pinggan2 lauk tu aku letak kt tgh2 jln blkg tuh hahaha

AKO @ retna said...

bkn geli kat kucing hahaha
kat ikan pun ako geli..
bak kata ako geli kt sumer binatang laaa... sebab tu ako x minat bela binatang kt unah..

yg kolam ikan kt umah ni pun sbb arwah parents ako yg minat. ikutkan ati malas dah nk jaga tp rindu plak, bila tgk ikan2 tu tingat kt arwah...
so ako biar je la ikan2 tu lam kolam..
kadang2 ako ni jnis pemalas sebab x minat nk bela kan, smp ako tak bgi makan pun kt derang (ikan2)..

erkk ntah ek ako pun x pasti spesis apa ako ni hehe..

Ely Hasrul said...

ooo geli kt sume binatang hahaha seb beik leh buat challenge memancing aritu kan hahhaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.