Klik Klik

Wednesday, September 7, 2011

Ha ini baru la betoi2 penyertaan nye. 
Kite pendekkan aje la ye. Korang ingat aku takde keje lain???



Idea Biqque.
 
1)Blogger bergambar sebelah/dengan polis sambil makan kuih raya. Kalo polis tu tengah bertugas dan tak leh makan, korang je yang makan. Tapi kalo polis tu makan skali, bonus disitu. 

haha awal2 aku dh hilang markah. sebab aku dh malas nk carik polis. aku bgambo dgn pondok polis aje lah. janji rock!
location: kat umah
baju: free, kakak punye aku kibab
kuih: tart nenas

 
2)Blogger buat huruf “RAYA” dengan tubuh badan. Boleh guna orang lain untuk tolong Blogger dan boleh combine gambar setiap huruf yang dibuat. 


sbnrnye mintak tlg Mbah buat guna sign tangan aje tp dh batt kong 
terima aje la gambo anak buah. dorg yg nk buat gitu.
location: rumah Mak
kredit to:  Kak Ma and her TNB's sampul raya
cost: RM8 upah sorg dua ringgit cis
baju: kaftan scarf red butterfly. free sbb amik kat kedai haha



3)Blogger bergambar depan rumah kampung yang kosong sambil pegang buluh lemang. Kalo rumah kampung tu nampak spooky, lagi bagus. 

ha takdak rumah kampung dah.. gambar mcm haram. 
jadik tuka Rumah 3 Tingkat bekas runtuhan
location: Bekas runtuhan bukit antarabangsa 2-3 tahun lps (xingat tahun bile)
waktu: siang sbb kalu mlm korg la pi sendirik
cost: lemang pipih tipah tertipu RM12



4)Blogger bergambar tepi highway dan mesti nampak jalan highway tu serta kereta yang tengah bergerak. Kawasan R&R tidak dibenarkan sama sekali ye.

xtau napa byk2 hi-way aku pilih yg nih. MRR2 aku xpasti adekah ianya hi-way sbnr atau setakat freeway yg jadik pengantara kepada lain hi-way. kesimpulannye jgn pikirkan kualiti gambo sbb pandangan aku sentiasa gelap skang nehhh. salahkan papi sbb amik gambo begitu
location: MRR2
waktu: malam kete punye laju. 



5)Blogger main papan gelongsor sambil makan ketupat nasik. Lagi besar papan gelongsor tu, lagi banyak markah korang dapat.

byk tmpt leh amik gambo neh tp nk gak slide yg beso. patutnye sami ade kt sblh tp dia dh laju smpai kebwh. tu aku betol2 mengelongsor tuh hehe. tu aku gigit sebijik ketupat tau! makanan tokleh bwk masuk plak tuh haha
location: Playland JJ AU2
cost: RM3 for 20mins


ADOII Letih! ade lagik plak tuuu!!


Idea Chawana.
 
6)Blogger menjadi nelayan yang tengah memancing/menjala mengunakan umpan kuih raya di tepi tasik/sungai/laut. Pepandai la korang, aku tatau! 

gigih okeh nk pancing ikan2 sami tuhh!!!.. dh la umpan (tart nenas) tu berat! ikan2 dok gerak susah okehh
location: Sungai Hulu Kelang
prop: Sami's fishing toy



7)Blogger menjadi SUPERHERO RAYA dengan memakai pakaian raya. Kena la nampakkan kan ciri-ciri superhero tu walaupun baju tu baju raya. Ikut creativity masing-masing. 

haha ini super bangang! letih okeh sume anak buah nk pakai mask!
sami dh la asik lari sana sini tapi nk join the crowd.
ape yg penting.. kerjasama!

location: Rumah Mak
outfit: Kaftan Scarf - free gak kt kedai (RM99.90) + boot seksi kakak punye
prop: grenade - ketupat palas + eye mask
cost: RM2 upah adik+ eye mask RM2.50



8)Blogger mengayuh basikal sambil junjung sebalang kuih raya di atas kepala. Kaki tak leh pijak tanah ok!

ehhh tak kose makcik nk naik beskal sami tuh! meh aje la buat bende yg senang.
location: playland JJ AU2
cost: free + hepi tak terkata haha



9)Blogger bermain tanglung (lantern) di waktu malam di hadapan orang bakar lemang. Tanglung boleh buat sendiri, atau beli kat kedai apek mana-mana. Kedai sembahyang cina pun ada. Hahaha!

ha stlh puas mcarut akhirnye amik aje gambo kat sini. Abang lemang tu malu2 nk pegang sign. ha takpe bang, saya tepek aje kt tepi. ini flying lantern. kalu psg cantek tau. tapi istilah bermain lantern xdek diperincikan. ikutkan hati aku nk sepak2 aje lantern tu cam main bola.. tp sbb tepi jln byk kete aku pegang aje la. angin pon sungguh kuat mlm tuh.

location: lemang pipih tipah tertipu, hulu kelang
cost: RM12 (lemang) + RM1 (lantern) tu harga each. 
aku beli 12 lantern darab sendirik ar kann
outfit: kebas baju kakak. ade gambo lain lagik besh tp kadar seksinye pon mmg terbaek. tak kose nk suh papi edit



10)Blogger sedang makan juadah hari raya (lemang/ketupat/rendang/kuih raya) di atas pokok, sambil sebelah tangan pegang senduk nasi. Ha amik korang, gambar penutup!

ini lah gambo pertama diambil (aku kasik beso sket sbb kakak dlm tu, dia yg overst. tak abis2 tnya dh siapkan ke blum. sure dia xpuas hati dgn gambo2 aku neh haha)
kaki tak jejak tanah okeh! tu senduk nasik tu kaler biru jgn buat2 xnmpak patu nk tolak markah ye..
location: di halaman rindu rumah Mbah
prop: senduk nasik Mbah + kuih raya Mbah gak
model jemputan: kakak + adik
outfit: utk pertama kali dlm 33 thn aku beli kain utk aku + kakak. (tp korg xtgk baju yg kakak beli utk aku haha) upah jahit RM65. terbaek satu ketat satu sgt ketat hahaha. oh yea aku xdek kasut raya tapi selipar aku tu mahal la seratus ringgit (hah nk bgtau gak tuh haha) patu kakak bengang kasut dia xnmpak. ape brand ntah. brand mahal jimmy choo ke ape cinpeng tul mcm la Mbah aku tau haha



Okeh good luck. Ini pertandingan suka suki. Jgn kecik hati. 
Tapi kalu aku xdpt at least B+ aku MARAH! hahahahhaha

16 hottie:

Liz Rohaizat said...

wah, mak buyung ni pun taknak kalah! hahaha... apsal ko dok ulang lemang tipah tertipu tu? ada cerita ke?

babyarisha said...

hue.hue.hue.. caya lah..

Ely Hasrul said...

ade cite tipah tertipu tu.. tp silap aku xamik gambo. tu maleh nk cite, kang org kata aku burukkn bisnes org plak hahaha

AKO @ retna said...

hahahaha ako tak tahan gelak tgk gambar yg beskal tu..

aiyooo situ pun bleh ek ko amek gmbr :p org sebelah2 x pandang ker :p

BlueEwoke said...

Perg gile hebat gambar2 ko..ni saingan sengit nih!!

Aku nk tepuk kaki tangan utk ko nih!!! Salutttttttttttttttttttt!!!!!

DAN SANGAT KELAKOR!! I LIKE!!! :))

Betul ckp ko, KERJASAMA yang penting!!!ehehhehehe

Biqque said...

hahahahaha buduh gile basikal kat arcade tu! bongokkkkkkk! tak abih2 aku gelak!

ok masuk list!

fiza said...

Ekekekekeke...gelak² aku nengok gambo ko ely. Tak tahan gambo kayuh basikal...hahahahahaha...

Good luck ☺☺

Ely Hasrul said...

babyarisha: tinggi okeh pokok ko panjat hahahaa


Na: haaa ko jgn mein2 dgn aku. byk gambo xjadik tu, kalu jadk mmg korang terjun pool la kan hahha bongok la aku meroyan pg naik beskal kt playland hahahhaa


Ako: pakcik tk blkg tu dok teman anak bujang dia 2 org. aku tunggu smpai dorg abis main. aku nk jek mintak tlg pakcik tu pegangkn sign top mmg pelik sbb sume org tgk aku cam bese2 aje. xdek unsur pelik pon hahhaha


Biqque: aku ingat ramai amik gambo beskal kt arcade. ropenye aku sorg hahah bongok gak la kann



Fiza: aku tlmbt submit entry. tp xkesah la entry aku byk xlengkap syarat nye. yg penting gambo neik beskal vogue hahahhaha

fatt said...

aku nampak ada antu poc*** kat sblh ko masa gmbr kat hiway tu...hehehe...ko berani la..

oit, gmbr naik beskal takleh blah ok...tak aci!

hahaha...all the best weh! :)

amiey lee said...

hahaha lawak gila bab pancing ikan...hahaha ikan tu tak mau mkn umpan le..hahaha lawakkkk sgt

gd luck

Ely Hasrul said...

fatt; sbnrnye gambo kt hiway tuh kaki dh naik sblh. xtau la korg nmpak ke tak hahaha.. ikut ati aku nk panjat tiang tu tp kena pegang sign tu yg leceh.. cis


amiey: hahah tq. luck mmg sgt2 diperlukan. ikan2 tu mmg ssah nk main sbnrnye tau! kena iman tinggi gile

Ely Hasrul said...

fatt: mak aku penah jumpak hantu pocong time bulan ramadan haaaa esok2 ah aku cite.. seram hahahaha

Janggel said...

Sumpah! ko punya paling kreatip! i loike~!

Ely Hasrul said...

haha tengkiu Janggel Idea sume mmg kretip (perahsan plak) tp sume xjadik

hinshh hinnssshh (idung kembang)

AyuArjuna BiGoshh said...

hahahahahah..............giler lawak n sempoi !!!!!!!!!!!!!!!!!

Ely Hasrul said...

ayu.. bese la suka suki .. suma sonok nk join contest sbb dpt gelak2 pastu .. ha ayu masuk la teka gambar sapa bleh dpt mystery gift

teka kat sini

http://biqque.blogspot.com/2011/09/teka-gambar-siapa-paling-gila-best.html#

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.