Klik Klik

Saturday, September 3, 2011

Tahun nih sume balik Sekinchan. Bukan aku. Aku takde turn. Penah dgr iklan kat radio 

'aku tak setuju!'
'niat diteruskan'
'kehadiran Fitri mengeratkan kembali ikatan'
'tapi perasaan marah, dendam, rajuk masih dihati'
'bermaafan la di aidilfitri'

haaa lebeh kurang gitu lah keadaan aku. tapi kehadiran Sami takde pon cepat mengeratkan ikatan, baru sekarang terhegeh2 dan ayat bermaafan lah di aidilfitri tuh xdpt lagik nk lawan perasaan terbuku kat hati aku yg keras mengalahkan batu nih. Sebab dari rasa nk mengalah dan berbaik dh smpai ke rasa ah nyiampah la aku nk layan ko. huh ubah topik plak.

Okek. Kakak & Abang beraya kat Sekinchan juga. Ini sume sbb condition Emak & Bapak yg tak berapa sihat. Lahabau betoi Sami bleh dive kat kaki Mbah Lanang yg tgh sakit tuh. kesian Bapak. Menahan sakit org tua tuh. Lama Bapak diam menunduk smbil pegang kaki. Dah la Bapak tgh tido sedap aje Sami terkam Mbah Lanang dia. Lepas Bapak rasa dh ok, Bapak panggil Sami then Bapak ckp 'sini hug Mbah' Sami peluk say sorry then Bapak bagi Sami duit Raya. Sedih aku.

Lagik aku ubah topik hehe. Besenye turn Kakak & Abang takkan sama sbb Emak tak mau tahun nih sume beraya kat Sekinchan alih2 tahun dpnnye sume beraya di rumah Mentua. Idak ke bosan gitu. Tapi kebiasaannye kalau turn xsama sempat la berjumpa juga tak raya pertama yg kedua lah.

 tahun nih kitorg xsempat nk amik gambo family (eleh mcm la tahun2 sblmnye sempat hehe). Baraan dh smpai umah awal pagi then kelam kabut nk pg umah Mbah sume.. Sami? lagik la dia xsuka bergambo

 sempat berdua aje

mami cantek nk bagi duit raya pon susah

Sami songkok & sampin ntah ke mana


Then pas prepare cucur udang utk org baraan, kitorg pg umah Mbah. Untuk ape? untuk makan lah hehe


 sami dok main kat tangga rumah Mbah Buyut adoii malas nk layan

Yang tudung purple tu la nenek aku. kalau Bapak anak sulong umur 64tahun kitorg anggap aje la umur Mbah 76tahun tuh pon kalau dia kawin & bersalin pada umur 12thn.. dh tua dh Mbah tapi masih kuat lagik.. oh yea baju mak pon patutnye kaler turquoise tp binawe tailor tuh, mak dh anto berbulan2, dh nk raya mak kol xmo angkat patu Abang dtg umah org tu pas semayang raya dia kata raya kedua baru siap. Huh! Kakak mintak no tepon org tu kat Mak, nak bagi piece of word katanye. Mak kata tak payah sbb tailor tu satu perumahan dgn Mak. 

Kat umah Mbah aku bantai mkn laksa Mak Lang yg masak. sedap okeh!! dh lama rasa xdpt mkn mcm nih. tambah 2 kali pulak tuh. Patu pg umah Mak Long kat sblh umah Mbah. Ade Nasik Lemak, aku xmkn aku suap Sami jek patu smpai skang aku nyesal.. sob sob sob

 sambil suap sami sambil makan buah mata kucing. kat umah Mak Long ade pokok nih. sedap fresh manis. hasilnye terus batuk hehe. Sami ckp 'mami tu cat eye ye..' sbb dia dok dgr mata kucing hehe


 sume nk lepak luar sbb angin sungguh sepoi2 bahasa

 Mak Long & Pak Long tgh dukung Qudsiy. Tak aci tul Qudsiy tuh tak nangis pulak dia. Bese bila stranger dukung terus dia nangis. Abang ckp sbb Pak Long bakal tetamu Allah tu yg Qudsiy suka tuh. Dorg nk pg Haji tahun nih. Tinggal tunggu date aje. InsyaAllah

Patu dorg plak dtg umah. Time nih dh xbleh nk amik gambo. batt kong. begitu juga dgn niat nk amik gambo Photo Challenge. Terbantut disitu.. cit

8 hottie:

AKO @ retna said...

Ely,
perghh tang tangga kat umah tu dasat wooo.... dah la takde pemegang, seriau ahkak hehehe...

tapi nmpk cantek... nice ar!! ;)

Ely Hasrul said...

ako, tangga tuh xsilap biqque tgk ternganga okeh! mmg center of attraction hahhaha ade la ramai gak cucu yg tersepuk jatuh termasuk la anak kakak shasha hahahaa.. aku sdr pon jarang nk naik atas umah.. seram okeh tangga tuh hehe

Papakeechee said...

OMG!!! i ter stop kat tangga itu ... kalau tak cukup tmpt duduk boleh duduk atas tangga tu like kat stadium ... ekekekek ... lawak di petang isnin =P ... btw love the blue and pink combo ... shantek baju u =)

Ely Hasrul said...

papakeechee selamat hari raya!

ha la tangga tu kalau org tgk mmg woooo cam lalat tgk lampu lah hahahah dh la licin.. takde handle plak tu seriau tul! patu home phone letak kt atas belah tepi. everytime bunyik phone kena naik tangga tp bleh bgayut dgn senang la sbb duk kt tangga hahhaa xpenah tpk pon nk tnya Mbah napa buat tangga gitu haha

fiza said...

Canggih nya tangga tu ☺☺☺

Buah mata kucing...fav aku tuh.

Ely Hasrul said...

sedap sgt fiza sbb fresh. selama ke nih beli tu dh rasa sedap. skalik rasa kt umah makcik.. mmg boleh ngidam!

Lady Finger said...

teringat masa kecik2 dulu..kita slalu pi umah mbah ko lepas kita abis skolah agama..naik basikal jer kan..aku suka pi umah mbah ko sbb dapat makan kuih karipap..hihihi..

Ely Hasrul said...

aah mmg tu la niat kite kan Ni, nak mkn karipap haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.