Klik Klik

Wednesday, September 7, 2011

 sticky post ya'll


OMG!! 
PHOTO CHALLENGE BALIK RAYA IS BACK!!

After 2 years being pengkritik tegar this year i'm excited to join (tak hengat tgh 1st trimester heh). I'm not sure how i'm gonna do it coz the syarats are more ketat compared to previous year and i believed this year contest will get more sambutan. But i'm more worried if i FORGOT to bring the camera or even use it coz normally i'm so bz makan like nobody bisnes hehe

Okek lets study about the Contest



SYARAT UTAMA YANG WAJIB ADA!

A) Setiap gambar MESTI ada Blogger.
B) Setiap gambar MESTI pegang/letak/lekat kertas A4 tulis "PHOTO CHALLENGE BALIK RAYA 2011".
C) Setiap gambar MESTI kena pakai baju raya.

Note : Kalau takde salah satu syarat diatas ni, masih bleh teruskan, tapi tolak markah la.



10 CHALLENGES YANG PERLU DILANGSAIKAN!

Idea Biqque.
1)Blogger bergambar sebelah/dengan polis sambil makan kuih raya. Kalo polis tu tengah bertugas dan tak leh makan, korang je yang makan. Tapi kalo polis tu makan skali, bonus disitu.

2)Blogger buat huruf “RAYA” dengan tubuh badan. Boleh guna orang lain untuk tolong Blogger dan boleh combine gambar setiap huruf yang dibuat.

3)Blogger bergambar depan rumah kampung yang kosong sambil pegang buluh lemang. Kalo rumah kampung tu nampak spooky, lagi bagus.

4)Blogger bergambar tepi highway dan mesti nampak jalan highway tu serta kereta yang tengah bergerak. Kawasan R&R tidak dibenarkan sama sekali ye.

5)Blogger main papan gelongsor sambil makan ketupat nasik. Lagi besar papan gelongsor tu, lagi banyak markah korang dapat.

Idea Chawana.
6)Blogger menjadi nelayan yang tengah memancing/menjala mengunakan umpan kuih raya di tepi tasik/sungai/laut. Pepandai la korang, aku tatau!

7)Blogger menjadi SUPERHERO RAYA dengan memakai pakaian raya. Kena la nampakkan kan ciri-ciri superhero tu walaupun baju tu baju raya. Ikut creativity masing-masing.

8)Blogger mengayuh basikal sambil junjung sebalang kuih raya di atas kepala. Kaki tak leh pijak tanah ok!

9)Blogger bermain tanglung (lantern) di waktu malam di hadapan orang bakar lemang. Tanglung boleh buat sendiri, atau beli kat kedai apek mana-mana. Kedai sembahyang cina pun ada. Hahaha!

10)Blogger sedang makan juadah hari raya (lemang/ketupat/rendang/kuih raya) di atas pokok, sambil sebelah tangan pegang senduk nasi. Ha amik korang, gambar penutup!



REMINDER!

Ingat! Semua aksi-aksi diatas, mesti ada tiga syarat utama tu. Jangan lupa tau! If tanak lupa, sila PRINT post ni sebelum balik raya :D

Blogger kena publish post bertajuk “PHOTO CHALLENGE BALIK RAYA 2011” dan letak 10 tajuk challenges dan gambar, pada Rabu (7 Sept 2011) sebelum jam 12.00 tengah hari.

Keputusan para pemenang akan diumumkan pada Isnin (12 Sept 2011) jam 12.00 tengah hari.

Segala keputusan adalah muktamad. Takde rayu-rayu dah. Titik! Hehehe!



HADIAH-HADIAH NYER?

GRAND PRIZE :
SATU* TIKET/VOUCHER*


1ST RUNNER UP :
SATU TIKET/VOUCHER*


2ND RUNNER UP :
SATU TIKET/VOUCHER*


*Tiket/voucher could be in various of medium/method/form. Jangan main-mainnnn...
*Tiket/voucher adalah tertakluk pada harga, tempat dan ehsan pihak penganjur.
*Tiket/voucher mungkin akan ditambah mengikut tahap sambutan dan ke-excited-an pihak penganjur.


APA LAGI? CEPAT BAGITAU SEMUA!
DAN PIKIRKAN CAMNE NAK DAPATKAN
SEMUA GAMBAR-GAMBAR NI YE?

Ha... suka tak?? mmg if tgk previous challenge pon mmg mencabar nk buat. kenkadang tak terbuat. hadiah jgn ckp la tahap beshnye CUMA for me tahap KESERONOKAN melampaui batas tu yg xtahan tuh hahahhaha
GOOD LUCK OKEH!!

14 hottie:

BlueEwoke said...

Ha masuk masuk!!! Pegi war war kan..kite tgk sapa yang lucky nak dpt hadiah tu hahaha

AKO @ retna said...

adoiyaaiii.....
berkira2 gak nak buat nih.. :p
tapi nak gak try menang hadiah nyaa..

Ely Hasrul said...

tgh pikir boleh ke nk masuk nehh hahhah

Ely Hasrul said...

AKO xyah kire2 sgt.. senang aje.. ntah2 otw blk kg blum smpai kg dh siap dh buat challenge tgh jalan hahha

Natasha Farina Arifin said...

nak try gak masuk tapi..tapi..tapi perot dah buncit..hehehehe....uwa!!!

Biqque said...

skin, hari tu salah...7hb is rabu...aku dah betulkan kat post aku, sila betulkan kat post ko yeeee :D

ala senang jerrrrrrrrr, tgk challenge raya 2009 and 2010 kitorang, sume bleh buat tu kannnn?

Liz Rohaizat said...

weih, tukar layout ke? patutlah sibuk tanya favicon!

aku nak join challenge ni. thn lps lambat tahu. tapi tak tau la nak kreatif camne. chawana punya tough sikit

Ely Hasrul said...

Cha boleh aje masuk. contest nih ekclei kena creative patu pandai improvise. (pandai aje ckp kt org padahal diri sdr pikir byk kali hahha)

Ely Hasrul said...

biqque: aku dh tuko. nk kena tepon kezen aku nih.. bakar lemang kang tunggu aku hhahahaa

Ely Hasrul said...

aah. okek tak Liz?

ha ko jgn lupa masuk. xpe Liz ko kretif sure buleh punye hehe

fiza said...

Memang mencabar btul contest nih ☺☺

Biqque said...

liz, tak susahhhhhhh :D bleh nyerrrrrr...percayalah!

Ely Hasrul said...

fiza ko cuba la masuk. ekceli kalu tgk yg previous pon xsume org ikut betol2 syaratnye tp masuk valid masuk.. cuma markah kurang sikit la.. bende nih mmg utk sonok2 tp dpt hadiah laaagik la sonok hehe

Ely Hasrul said...

pemberitahuan:

sume yg nk masuk contest nih kena submit on 7 sept tapi kat blog Biqque ye. jgn submit sini kang aku dengki aku sabotaj hahahahha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.