Klik Klik

Monday, March 14, 2011

Sejak aku duk umah Sami mmg tak mo pg school. 'Nak ikut mami pgi work' katanye.. ye la.. mana la dia nak sbb aku dgn muka tak mandi nye pakai baju busuk hantar dia haha. 
Jadik trick pertama

Bangun subuh2, mandi pakai baju santek wangi2.. kejutkan Papi smbil bebel2.. angkat Sami (and mandikan Sami kalau dh lambat sgt) then hantar pegi school. (patu papi hantar aku blk or if xdek hal kitorg blk umah blk haha)


Trick tu bertahan xsmpai seminggu gara2 aku xtahan nk bgn pagi hahaha

Seminggu berlalu gak la aku pikirkan trick baru. Kitorg ade bad habits, suka tido lambat secara berkumpulan. Lambat tu bukan kul 11-12pm tau.. lambat tu smpai 2-3am huyuh. Jadik memikirkan aku akan sakit hati sorg2 tpaksa bgn awal dimana bile aku malas nak hantar Sami pg school, Papi dgn bangun kul 11am nye 'tak hantar Sami pegi school?' bila kuar jek ayat tuh dari mulut Papi mmg nak jek aku derhaka time2 tu gak. 

Trick kedua

Jadik memandangkan Sami jugak sungguh la advance smpai leh selang2 nyanyi lagu Lady Ga Ga dan Kampung Boy apetah lagik lagu Balik Kampung dan paling haru asik la nyanyi lagu hepi besday (mcm la mami dia xpaham2), aku start buat pujian berganda utk dia.. aka

'pandainye Sami mengaji... kat school kawan2 pon mengaji tak??'

Then suka la pujuk dia utk share makanan (which is dia mmg kedekut)

'nanti share dgn kawan2 ok?' bila aku memasukkan bekal kat beg dia dimana aku tau sgt dia nk menunjuk kt kawan2 dia hahaha

Paling akhir sekalik

'ala Sami nih comel lah pakai baju school! mami nak cry tau...' sambil peluk2 .. dam menyambung drama

'Sami good boy tau.. Sami cepat balik.. jgn lama2 nnti mami miss Sami..' sambil aku buat muka sedih..


Tak smpai seminggu, aku xpayah pon kuar umah... pas mandi comel2 Sami tnya aku ape bekal dia aritu.. pegang beg, pakai kasut.. lambai kat aku

'Mami tunggu kat umah k? Sami pg school..' 

.
.
.
.
.
.


Aku tak gembira pon. Menangis aku dlm hati.. 

Huh senang nye .. huwaaa...

sami boy nk jadik ninja boy

9 hottie:

Natasha Farina Arifin said...

lama tak jenguk sammy nih....rindu pulak hihihihi hi sammy sehat? untie cha sehat jer bila nak dating tgk man utd sesama nih?

Drama Mama said...

ninja boy!!! yeeeehaaa!

http://twinkywinkystars.blogspot.com

Liz Rohaizat said...

ko ni, kalau psl sami.. cepat je emo nak nangis. hehehe.. cute, actually!

Biqque said...

bagus la tu dia mau gi school...sok nak suh amik upsr/pmr/spm senanggggggggg :D

aRe' iN said...

hahaha...bestnye trick kak ely buat mcm tu... haha jangan sedih2 yer mami.. tggu sammy balik.. :) dah besar dah sammy... pelum cium kat sammy...

Ely Hasrul said...

auntie cha sami sihat2 aje.. kite dating tgk man u vs man city utk semi FA ok.. berdebar tau!

Ely Hasrul said...

liz: sedih ok dia selamba aje g skool hehe

biqq: huyuh terus spm tu yg xtahan tuuu hahaha

sami kiss auntie ain jugakkk

fiza said...

Ekekekeke...comel betul gambo sami nak jadi ninja boy.

Trick yg menjadi ^_^

Ely Hasrul said...

fiza, papi ckp.. ninja manade ikat rambut.. samurai ade lah.. haii ape2 aje la papi.. padahal dia yg suh ikat rmbut patu gelakkn sami haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.