Klik Klik

Tuesday, March 8, 2011

Aku bukan lah nak cite pasal Nabi Yusuf yg hensem tuh, tapi aku sampai sekarang xpuas hati kenapa selalu org dok doa utk pengantin or even bleh aje nmpak printed kat kad jemputan kahwin tu


 'semoga bahagia spt bla bla.. antaranye nabi yusuf dan zulaikha'


Wat the hell???. aku dulu sekolah agama time sekolah rendah aje, tp antara kisah nabi yg aku ingat ialah bagaimana Zulaikha bini org besar telah jatuh cinta kat Nabi Yusuf yg seingat aku anak angkat dorg sbb Nabi Yusuf mmg dicipta Allah sbg seorang yg hensem kat dunia nih takde takde lawan lah dan aku percaya dia lebeh hensem dari brad pitt or beckham.. wow mcm mana ek rupa Nabi Yusuf neh..


Setahu aku Zulaikha nih buruk perangai nye, sekian lama aku selalu gak google cite Nabi Yusuf nih sbb sekian lama makin menjadik2 plak aku tgk doa utk pengantin nih! xdek sapa perasan ke??? nnti la kalu sepupu2 aku nk kawin aku nk monitor kad kawin dorg haha


Zulaikha tu curang, laki dia dayus, Nabi Yusuf sanggup masuk penjara sbb xmo kat Zulaikha. bila masa dorg bercinta????


Kalau korg terjumpa la mana2 cite yg sahih atau pengajaran psl nih sila la share sbb aku rasa dh mengarut sgt la kalau kite nk doa pengantin baru spy teguh cinta mcm Nabi Yusuf & Zulaikha sbb Nabi Yusuf hanya cinta kan Allah dan Zulaikah hanya menurut nafsu.


Mintak simpang

6 hottie:

Liz Rohaizat said...

betul, zulaikha terkenal kerana dia perangkap nabi yusuf. dia memfitnah nabi yusuf hingga dipenjarakan tapi akhirnya nabi yusuf terlepas dari hukuman.

ramai tau kisah nie tapi ramai juga xtau yg akhirnya nabi yusuf berkahwin dgn zulaikha yg telah bertaubat. dan dlm kisah yg aku baca, nabi yusuf ada bertanya kepada zulaikha. lebih kurang camni la ayatnya... 'bukankah lebih baik begini?". maksudnya, bukankah lebih baik dia datang kepada zulaikha ketika sah suami isteri berbanding saat zulaikha fitnah dia.

babe, nanti aku blk check.aku ada buku kisah2 nabi kat umah. esok aku copy paste cite tu

Liz Rohaizat said...

tapi babe, tu yg aku baca dari kisah2 nabi la eh. so kalau nak kupas lebih, tak dpt ku nak kupas.

tapi yg aku tau, mmg xde dlm al quran la.

tp aku mmg x guna ayat2 utk doa pengantin tu.

Biqque said...

kadang2 aku tgk gak doa2 or ayat2 kad kawin tu...tapi cam takde perasaan jer la hahahaha! kalo dia letak pasal hitler bunuh yahudi, maybe menggamit otak aku utk mengetahui lebih lanjut tentang kad kawin itu hahahaha!

Ely Hasrul said...

liz: ha nnti share kisah yusuf nih sbb mmg xdek kisah lanjutan dari al-quran, aku penah dgr kt radio pon dorg dok kupas cite suami zulaikah sbb dayus. aku selalu google tp xpenah la beli buku baca kecuali buku2 aku baca time sekolah dulu. ha nnti ko kerek bleh share lagik. pas nih buat kisah bahtera nabi noh pulak ye.. aku suka gak kisah tu..

nnti ko buat entry kt blog ko plak ek psl yusuf. mana tau ramai nk share lagik

biqq: aku bila tgk kad kawin gitu mcm pelik sbb aku tertanya2 adekah doa itu dr dlm quran haha..seb beik xtulis spt cinta hitler ke haha

Liz Rohaizat said...

buku yg aku ada tu mmg tebal giler. ada cerita setiap nabi. dulu mmg khusyuk aku baca sbb mcm best.

aku terlupa la smalam. insya Allah malam ni aku check

Ely Hasrul said...

ha okek! kalau ade masa check ek kisah nabi yusuf.. mana tau benar belaka doa2 tuh.. cuma aku tertanya gak, if zulaikah dh bertaubat ngapa xclear kan nama dia.. aku nk carik la buku kisha nabi nih.. besh wooo aku sukaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.