Klik Klik

Wednesday, March 2, 2011


28th Feb, monday tu Sami's besday. Papi dah ckp 'nak survey Mothercare kat BSC, nk tgk2 toys aje' iye itu Papi ckp, tapi aku tahu if Sami mintak ape2 sure dia beli punye. Aku tak bape setuju sbb aku ade kawan yg jual toys kat pasar malam. dia tokey segala tokey, lebeh baik aje aku beli borong toys sebyk2nye dan longgokkn dpn Sami (as usual) haha. 

 sami suka men'terperanjat'kan kitorg walaupon kitorg tau trick dia hehe

 memegang coupon invitation dr MC, 30% off xsilap

The reason Papi chose MC at BSC sbb toys selection from ELC dia banyak. We went to BSC after lunch and reached there (lps jamm sume) around 3+pm and Sami dah xdpt nk tahan mata dia, tido la utk nap petang huk aloh..

Papi said 'kesian dia baru tido', so kitorg nak abiskan masa dgn lepak minum dulu (we didnt bring stroller jadik nk carry sami sungguh lah tidak menyenangkan), tapi before we went to MC we saw promo from Bag Spa, huh mmg dicari2 u, so pusing2 dulu then tnya harga if nk 'SPA' kan beg hehee, and RM190 after 10% discount?? huh tu hanya bersih fabric, if nk spray blk leather sling tuh dh jadik RM345 grrrrr... Aku nih mmg tokleh pakai beg cantek lah, kena pakai beg yg tahan lasak aje hehe. hold dulu part nk bersihkan bag, tak plan pon.. tapi Papi bleh bagi komen time kitorg turun bawah '300 lebeh? i belikan u beg baru aje la B, i tambah skit dpt sling Coach' hah? hahahhahaa sedap sungguh telinga mendengar. Tapi ntah, aku tak berminat. aku ade masa2 utk spend duit suka suki nih, tak penting. byk lagik hal lain yg memerlukan duit yg super penting dari beg tuh.

So kitorg turun bwh nk minum. Papi chose kopi bean, i opted for bottomless drink at Chilis (panas ma, aku haus) tapi Papi ckp 'takkan nk lepak kat bar?' and aku pon cam bongok mengikut but in second 'hello... having drinks xsemestinye kena duduk kat bar lah!' hahah bongok! and we duduk kt Chilis with in mind having a snacks and drinks but came out ordering burgers, fajitas & all. can u imagine that haha

Sami? huk aloh, once we seated terus abg cik tu bangun and happily slot his order, mac & cheese for him. And know what.. Sami keep asking for his besday cake! huk alohh mana dia dpt idea tu ntah 

 

yeah dgn akrobat scene dia (baju hadiah besday dari Nenek Sabah..la la la la)




We spend quite awhile gak kt situ and ready to head back to MC. once we got there Sami mmg xtentu arah haha, sume toys dia cuba and sedap aje Papi tnya dia 'Sami nak ape? Sami nak ape2 just choose ok?' huk alohh sungguh sedappp aje dia mengoffer, kat aku tak pernah plak dia ckp gitu (eh penah, kat 9west punye post season store time kt Melben dulu haha time tu aku taknak pon terus beli 3 pasang kasut haha)

Apa yg Sami pilih? 'Sami takdAPADAPA laaaa' 'Sami tgk aje' hahaha pelik sungguh okk!! Sami nih aku rasa dh bese sgt takat 'tengok aje' toys kat kedai and dia mmg byk toys kt umah pon. lega aku. Dah dia xnak cpt2 aku ajak balik haha..

Time kitorg kuar dari BSC hujan renyai2 gitu, time tu dah kul 6 lebeh. Sami sebok la nk tgk movie pulakk.. dia mmg tau la if besday dpt special treatment kot huh hahaha.. tp mmg kitorg lama xbwk dia kuar, tmpt pilihan TGV Wangsa Walk lah mana lagik, dekat dan selesa cuma aku xbape suka la tahap strict nye staff sana, Sami selalu xlepas nk tgk movie yg rated 18, if kat KLCC tu tgk la cite ape sume boleh ahaha.. 


Movie pilihan: I Am No Four
Time: 9.10pm

Time beli 6.45pm zzzz.. time paling cpt movie tuh pukul 7.10pm  xkan nk tgk time maghrib plak. Tak pe tgk lambat skit. Aku period, tapi kesian la Papi kalau tgh movie nk kena kuar g Surau, lelagik surau WW kat level bawah. So kitorg abiskan masa dgn playland.. hehe

 ok sumpah bongok game tuh! hahaha ekceli kena insert 2 coins, kitorg xdek intention nk main pon tp dh ade org insert 1 coin so papi suh tambah satu lagik, end up blur and main ketuk aje sbb mmg xdek direction, xpaham hahahhaa

lama gak spend time kt sini smpai la time maghrib, pas Papi maghrib kitorg pg ke area FOS plak tp Sami just berangan aje la kt moto ride cuma bile nk ajak g TGV balik Sami buat aksi manja..



Mcm bese beli popcorn and time nih aku rasa cam nyesal plak tgk movie lambat, sbbnye Sami dh penat so dia cranky skit.



half way movie Sami dh sleep and we reached home around 11pm
Sumpah penat haha!


note: nak buat gak party for Sami tp pospon lmbt sket, tunggu sume settle then buat kenduri kesyukuran terus. xoxo

9 hottie:

Liz Rohaizat said...

tu seat kat lobby atau korang ambil cinema lain? tp bkn gold class kan?

Ely Hasrul said...

kat lobi tgh tunggu, xsempat masuk dh nk amik dh popcorn haha.. bese kat WW kitorg amik seat couple, senang sami nk duduk and senang gak dia nk sound couple yg geli2 mesra hahaha

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

mak aii makanan tue sedap nyeeeeeeeeeee

Ely Hasrul said...

hahaha mama tu kitorg baru lps mkn, so konon order 'snacks' hahah bayanglah kalu belum mkn hahaha

Liz Rohaizat said...

dah agak dah sbb aku mcm kenal sofa tu. haha.. aku kalau tgk wayang pun tgk twin seat. selesa sikit kalau ada bwk anak. nak bf pun selesa kan?

Biqque said...

bila partey nyer?

Ely Hasrul said...

maybe hujung bulan, umah penuh dgn barang skang nih.. tunggu sume trf g kedai..

fiza said...

Bagusnya sami, dlm byk2 toys tu 'takdAPADAPA laaaa' yg berkenan...hehehehe...

Ely Hasrul said...

tu la bukan dia sebut 'takde ape' tapi sebut 'tak dapa dapa' hahahhaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.