Klik Klik

Sunday, March 6, 2011

Tetiba aje friday morning aku ajak papi blk kampung. being papi 'esok pagi lah'. aku xpaham napa la papi nk blk on weekend sbb kitorg bukannye keje pon haha. sukatilah, aku takde la iye2 sgt, tp aku serabut & dh lama pon xbalik. asik jumpa mak kt sini aje.

Tanpa update kt kakak and abang, saturday morning after long hour of sweet time, finally kul 11 lebeh kitorg balik. 'mak nk pegi kenduri tau, mak tak masak' pesan mak bila aku tepon 'ha ye lah kang adik masak' balas aku, geram gak. bila tak balik suh balik tp bila balik takde ape istimewa pon, bese lah setan hasut dlm hati, berdosa tau ckp mak mcm tu. sori mak i love u!

Sampai umah kul 1lebeh, aku masak nasik, goreng ikan and buat mix vege dan rasa menu tu paling sedap lah didunia sbbnye smbil masak tuh mak temankn (mak baru blk kenduri), goreng ikan dan sayur segar. hello ikan kat sekinchan kompom lah sedap haha. tgh mkn mak bersiap nk g kenduri lain plak dgn pesanan 'kalau mak balik nnti mak nk pg sg. besar lah' aku ok kan aje. ye lah, mak nk jln2 pon tunggu kitorg lah yg bwk.

Lepas mkn, papi sedap aje tido patu sami yg seronok tgk kartun pon tido, aku dok baring melangut tunggu mak. Elok sami tido 5mins mak pon smpai, lps asar terus pg sg. besar dgn mak. singgah sebentar kat pasar mlm pasir panjang, beli lauk gara2 malas nk msk dinner hehe.

Dari kata nk beli susu smpai lah tgk langsir mak ajak pusing. aku ikutkan aje. smpai maghrib la baru kitorg smpai umah. smpai2 aje sami kuar ke pagar patu buat2 nangis sedih sbb aku takde. berlakon aje. lepas aku tunjuk pistol mainan aku beli rm2.90 terus senyap haha



 set pistol rm2.90 tu siap dgn wisel and spek lagik hehe

tu yg sedih sgt? haha. 
Terus masuk dapur mkn pecal beli kat pasar. bapak kata nk ajak kuar mkn pulak padahal lauk sume dh beli, takpe2 bleh mkn byk kali hehe. So pas isya' terus terasa nk mkn sate (konon) and sume naik kete bapak pegi mkn kt tmpt cik usi,

 lama tau xlepak mkn kt luar mcm nih


 sami nk amik gambo

 mak and bapak buat muka kt sami haha

 testing2..


Tak perasan ropenye tak amik gambo satenye haha.. so amik gambo stall aje lah.. begitu lah hari pertama balik kampung..



to be continued..

5 hottie:

Natasha Farina Arifin said...

amboih bestnye org tuh blk kg..amboih bestnye kuar lepak2 mkn...amboi best nye jumpe mak abah kat kampong...btw funny ar ur dad n mom buat muka centu...sportting they all kan..cayalah

Ely Hasrul said...

haha mak & bapak mmg suka buat muka kt cucu2..

Natasha Farina Arifin said...

alololo tuh atok& nenek yg best lah tuh dok ngusik cucu nyer..hehehe!

fiza said...

Ekekekeke...comel lah mak ngan bapak ko muat muka mcm tu, sporting ^_^

Ely Hasrul said...

hehe mak pak aku tu kalu utk cucu sume ok haihh kalu dgn kite nih asik bebel aje haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.