Klik Klik

Sunday, March 13, 2011

Kitorg nak buat gak Besday Partey utk Sami boy. Bukan lah partey ape, nak selit Doa Kesyukuran memandangkan Papi sudah sihat. Alhamdulillah. Bulan 3 ini mmg agak busy (busy kepala otak). Tak kesah la tarikh lahir Sami bulan berapa tapi kalau aku nk buat Partey... Partey It Is!

Memandangkan coming suitable time is on April ie Anniversary kitorg 6th April masuk 4tahun (huyuh 5tahun bercinta, 4 tahun kawin ga ga ga) and Besday Jariash Farhan 10hb, Besday Abang 15th, Emak yg suka Majlis Makan keluarga sgt2 lah menyokong sekiranya kitorg buat Majlis serentak. Ehem. 


Mestilah ade dugaan kan..

Masalahnye aku dh start bukak kedai 17th nih, and masih xdpt staff utk April. Tentative date sudah dpt tapi kalau aku xdek staff bagaimana? Jadik.. aku nak pikir pasal menu dulu ahaks

Menu pon kena ade theme. Memandangkan aku nak buat diwaktu petang, menu kenalah sesuai utk Hi-Tea ewah. Tema nye masakan Jawa. Hamboiii jawa sgt lah ye..

Antara list masakan yg aku nak makan (haha ikut selera sendiri nampakk)
1. Nasi Punten
2. Pulut Kuning
3. Sambil Bilis Cili Api
4. Rendang Ayam (bukan masakan jawa pon tapi nk tambah sedap dgn pulut ewah)
5. Pecal
6. Tahu Sumbat (Meat The Tofu - version PML)
7. Bubur Sum Sum (utk tetamu bawa pulang)
8. Bubur Merah (tanda kesyukuran)

Tapi aku rasa ade tetamu yg xreti makan gak tuh nanti. Maybe aku akan tambah masakan berat yg lain .. seperti Mee Jawa ke.. uishh sedapnye...

Perkenalkan.. Meat The Tofu..



Suka tak???


p/s - Partey theme nye bukan Ultraman lagik, if combine dgn Besday Jarish theme nye kenalah Cartoon Character.. ermm

14 hottie:

kak ina kl (2) said...

salam ziarah..tak pernah lagi makan tofu jenis camtu. nanti bagilah resepi ek.

semalam pun baru tgk mm di e curve dengan bloggers.

Ely Hasrul said...

salam kak ina.. terbeliak2 saya bila kak ina suh letak resepi.. resepi nnti sy selit kat packmelove.blogspot.com ye

xoxo

kak ina buat la review MM hehe

Liz Rohaizat said...

lapar!

Papakeechee said...

i am not a fan of tofu but lepas tgk gambar tu ... hmmm i might consider ... kekeke ... nampak finger lickin gooooood ^_^

Biqque said...

aku tau tauhu sumbat ngan tauhu bakar jer...kena try nih!

Ely Hasrul said...

liz: nnti dtg tau tp tu la date nye xkompom.. yo yo oo aje aku hahaha

papakeechee.. if xsuka tahu, bleh korek sume isi dia hahha..

Liz Rohaizat said...

setakat utk bln april, aku tak free di minggu pertama dan kedua. ahaks, sila buat di minggu yg aku boleh pergi.. hehehe, mcm aku pulak organizer nak demand lebih2

Ely Hasrul said...

hasrul xbape suka tahu biqque, tapi dia mkn gak sbb intinye sedap katanye, aku leh suka cicah dgn thai sos tapi dh abis plak time tuh.. sami pon suka tp dia lagik haru, dia mkn inti nye aje.. cess

Ely Hasrul said...

ala liz pg mana tu?? (ok sebok aje hehe).. plannye mmg early april lah.. tp tunggu smpai dpt staff.. lmbt ke cpt partey mesti jadik haha

nnti ape2 aku bgtau ko

Drama Mama said...

babe...bila party nya? apa themenya??? syioknyaaaaa sammy nak berparti!!!!

http://twinkywinkystars.blogspot.com

Liz Rohaizat said...

1st week aku kena jaga MIL la. 2nd week,aku free tapi hubby pulak jd volunteer kat majlis Persatuan Orang Buta

Ely Hasrul said...

zura.. partey nye some times in april, msot probably early april tp xtau sempat tk nk buat haha..

liz: huyuh bz nye ko.. aku xdek confirm date lagik semata2 takut xsempat nk organize.. ewahh

fiza said...

Menarik ah tofu ko tu, mesti sedap. Dah lama aku tak mkn mee jawa.

Ely Hasrul said...

fiza no worries ko mesti aku jemput punye hehe dtg tau! tp mee jawa tu xkompom sbb cam leceh nk buat (ok malas ekceli) kalau ade makne nye aku order lah tu hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.