Klik Klik

Friday, March 4, 2011

Antara fav restaurant aku ialah Chilis. Banyak kenangan manis. Banyak juga menu yg aku suka!

Entah mcm mana, aku dgn Elly suka lepak Chilis, dulu la pas blk keje. Time bujang2. Lepak bukan sebarang lepak tau! almost everyday! xkira masa, lunch hour pon kitorg bleh lepak esp on friday memandangkan lunch hour pjg (ye ke? tak ekceli tapi aku jumpa client haha), minutes before movie and apetah lagik tolong tutup kedai. Serius. tahap maksima lepak tu dari kul 5pm smpai 11pm. Lama gak kitorg buat aktiviti tuh. months. mmg dh masuk perkara wajib to do. begitu la heavy duty nye habit melepak kitorg. Aku bukan TT (teh tarik) person. bila TT session selalunye melibatkan Debi sbb dia suka TT. Biqque takkan melepak xtentu arah kt any restaurant kecuali clubbing (haha sori biqque) tapi itu disebabkan biqque suka nonton liveband jugak tarian ya buk haha..

Time lepak tu mmg superb punye bitching session tapi bukan gossip aje tau.. kat situ juga lah kitorg diskusi psl keje, plan, projek, share pengalaman, skills, nangis, ngadu2, emo2, bercinta etc haha, memandangkan aku dgn Elly keje kat KL mmg Chilis KLCC tmpt persinggahan. Time tuh sume staff dari cooker smpai ke bartender kenal kitorg. Siap bleh kenal regular lain yg kat situ punye la hardcore. Bayanglah tgh lepak kitorg bleh kuar pg toilet la soping la or tinggal brg then patah balik duduk kt bar. hahaha kalu tak dtg balik mmg naya la bartender bayo bill kitorg.

Banyak cerita benar & gossip kitorg dapat kt situ. Ramai juga yg cuba nk berkenalan dan meninggalkan no. tepon tapi kitorg bolayan. sista time mmg hepi time aje haha. pernah juga tetiba bill sudah dibayar.. suka! dan byk juga perangai customer kitorg nampak. Antara cerita yg bangang kitorg tau ialah customer 'arab' dimusim ramainye middle east dtg ke sini utk bercuti, bersoping dan utk menunjukkan betapa kurang ajar nye dorg. ok pengakuan aku mmg xsuka dorg. rude. period.
Ada satu kejadian dimana dtg family arab, bising2 nih.. nk duduk kt close section, nak sgt2 smpai panggil manager patu komplen kuat2 tnya halal itu ini smpai 1/2 jam u nk confirmkan halal tuh.. haha bengang aje manager time tu.. lepas dh dpt yakinkan pelanggan yg over nih.. tau ape dia order? nih manager amik order nih.. 

'ok, gimme beer...'
bahbi kan? hahahaha.. jarang lah ade kejadian mabuk di situ sbb aku rasa yg dtg minum tu mmg pandai minum cuma kitorg selalu pelik, mcm mana org bleh minum beer bergelas2? kitorg 2 org yg minum coke secara bottomless nih kalu dh gelas ketiga, masuk toilet 10kali mcm mana org leh minum beer smpai 10gelas?? pegi mana beer tu? xpenah toilet ponnn huh pelik2..

disana juga kitorg sempat making frens esp dgn staffs samade local or foreigner. tapi paling tak tahan disuatu malam.. 


'kak, akaknye bill mamat kat hujung tu dh settle..' bgtau adik bartender tuh smbil tunjuk mamat kt hujung.. aku dan elly pandang, angkat tangan tanda terima kasih

mamat kat hujung bar tuh dtg, to be polite kitorg kena la greet dia sbb kitorg tau dia as a gentleman nk kenalkn diri dan patutnye kitorg kena ucap terima kasih

'hai.. thanks ya.. ' ucap kitorg
'it's ok, drinks and snacks je..' balas mamat tuh, mmg time tu kitorg minum and mkn snack yg takde dlm menu! iye mmg kitorg order bende yg dh lama xdek dlm menu, aku pon lupe ape ke bendenye tuh..

'im FC (bukan nama sebenar), i manager kat sini' terbeliak mata aku ahhaha
'what?? r u sure? never see u before' gila berbulan lepak baru kitorg tpikir kitorg xpenah tnya mana satu mgr and xpenah kenal hahahahha
'ye la thats the thing, when i asked them (smbil menunjukkn kt staff dia), they said u both regular, tapi i xkenal pon, then dorg dengki xmo pon kenalkan' hahaha we have special bond that time with the staffs, they will not kacau us
'yup, we lost count, we are regular' terang kitorg sbb kalu nk isi komen card, mmg xtau dh kali keberapa mkn kt chilis
'huishh serius (masih xpuas hati sbb dia rasa tertipu haha) and actually u order something not in the menu and my cook buat for u..tak aci' haha.. 
mmg lucu sungguh 
'i'm ely' aku kenalkn diri dan aku sungguh pasti dia berkenan kat elly
'and i'm elly' elly juga memperkenalkan diri
'oh come on...' hahhahahahhahahhahaha bukan kitorg aje gelakkn dia, time tuh dh almost 10pm sume staff gelakkan dia sbb dia xpercaya yg nama kitorg sama..

hepi memory lah. now sume staff dh org lain, few mths after that tuka manager lain which kitorg kenal gak, we lost contact already but if tjumpa sure kenal sbb ourr story didnt ends there.. our story panjang sgt smpai bleh buat buku.. haha

couldnt find decent pics...xoxo

5 hottie:

Biqque said...

hahahaha mmg betul! aku hanya akan lepak kalo clubbing or live band jer, siut kan?

gambar chilis aku ada :D tapi ada yg kecik gile la sbb guna phone kan...

Liz Rohaizat said...

aku jugak suka mkn sana tapi tak la selalu mcm ko. mau kopak. hahaha...

Ely Hasrul said...

biq: tu blum ko hilangkan duit rm100! ingat takkk hahhaha

liz: ala selalu lepak minum aje, bila mkn2 tu ade aje yg tlg bayarkn spt papi ke.. claim opis ke.. hahhaa

famil said...

Ha ah.. betull,.. pekerja semua dha muka lain. sebelum dia renovate semua staff kerja cam 2-3 tahun. sekarang every month muka baru.

Aku pun dah malas nak beramah mesra dgn diorg ni..

Ely Hasrul said...

dorg kan suka amik staff dr nepal la mana jadah ntah, so suka la kalau every mth trf staf2 tu.. sama lah! nnti beramas lebeh2 dtg blk org lain haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.