Klik Klik

Sunday, October 9, 2011

Ekceli aku tak cara nk sambung cite KK nih. Rasa cam nk cite mende lain, byk bende aku buat minggu nih. Packed sungguh. Lepas settled PML order terus sakit belakang tapi tak menghalang dari aku nk bergembira dihari minggu.


Sampai mana kite?


Ahh.. okek, ape reaksi aku bila BM start membebel berkomunikasi..

'tadi kan naik plaNNEE, sejuKKK' balas aku and terus cam nyumpah diri sendiri bukan sebab aku menjawab tapi sebab napa aku xsebut flight instead of plane? buruk sungguh ayat aku. gara2 ngikut sami dok chanting plane plane plane 2-3 ari nih..

Terus BM terdiam. Aku pon cpt2 bersiap & lepas semayang jamak bersedia nk kuar balik sbb aku dh lapar sungguh. Lapar + Marah bengkek hati dendam mmg tak sesuai. Aku tensi sbb BM masih berkaftan bertungkus lumus mngantung curtain dlm 'bilik kitorg'. Aku dh dpt agak dia mmg takkan join. Tak payah dibenak hati, expression muka aku pon dh bleh tunjuk aku suka aje (haha bongok)

Aku rasa jam dekat kul 9pm and aku yg xbape jelas dgn jalan kat situ mula question driver napa lalu tmpt gelap nih (jln sulaman) dgn kata lain napa menuju kedai mkn yg jauh? Tuaran ke bandar KK mengambil masa lebih kurang 1/2jam. Lapar okeh! napa tak mkn kt Tuaran aje!?? Dlm kete sami start makan mami monster paket by paket.


Akhirnye sampai ke tmpt yg dituju. Deretan kedai makan tepi laut TLC (Tender Loving Care Tanjung Lipat Corner) Parking rempit tepi main road, kete lalu laju2. Dari jauh aku dh nmpak kepulan asap mengesahkan kedai ini menjual ciken wings yg sedap kata abah la. Aku blum rasa xtau. Ditambah juga dgn gerai sate. Elok sgt lah tuh.


 90% baju sami aku bwk sume sleeveless ye... 
nk jek aku bukak beg tayang2 baju (hihi xabis2 aku)


sori la kamera tak cara. tu aje la yg nmpak


Memilih meja dekat2 dgn benteng yg memisahkan kitorg dgn pasir laut. Deruan laut yg kuat tuh nyaman sungguh bah (kali nih aku mmg menambah perkataan bah kt blkg bukan aku bercakap kt abah gitu, xkan nk ckp kt pak mentua gitu; nyaman sungguh bah eeeii idak la geli aku hahaha) Menu dtg aku tgk skalik lalu harga not bad, harga tepi laut la katakan. Kalah Thai Thai kt Sunway Piramid bisik hati aku. Papi dgn tamaknye mnguder 10ketul ciken wings, 15 cucuk sate (kot) dan aku menambah nasik, sayur, sup, sotong (kot), tomyam etc dgn air.

Impressive, sate datang dulu & yg lain menyusul. Perasaan lapar marah tadi slowly menurun sbb servis cekap dari TLC. Sami? sami dh xmau makan sbb seronok korek pasir kt situ.


 boleh la..

 silap, dtg akhir skalik. aku dh kenyang so mmg ok2 aje la rasenye..

sate dtg dulu. sedap bukan sebab lapo, mmg sedap

Yang tensinye sepanjang makan tu diselangi dengan..


'Haa... tak mau makan dia... haaa.. tak lapar??.. haaa.. dh seronok main pasir..' abah cuba mengajak sami makan. diulang2 ayat itu selang 2mins. aku tak tipu

dan mcm bese aku xbleh tahan selepas re-run yg ke 5. aku pon menjawab


'Dahh dia lapar sgt tadiiiii.. keluar lambattt... tmpt makan jauhh... dia mkn la mamee tadik... dh kenyang laaaaa' aku menjawab TIAP KALI abah mengulang ayat di atas. aku tak tipu.

papi? cam bese la telinga dia tahan cam dinding konkrit petronas twin tower

 see, tiada siapa dpt menghalang sami.. tanpa pedulik kat sapa2..

 penuh asap kan kedai tu ..hihihi


Bila abis mkn, aku pon sebok la nk pg toilet. Kebetulan sami pon nk pee. Mata pon dh mengantuk. Papi pi uder lagik sate utk dibungkus katanye. Jadik bila sume siap aku cpt2 suh dia pi bayar kat kaunter aje. Then aku bjalan dulu mencarik toilet

5mins....


10minss...

Mana neh? mata aku dh melilau. Bukan mana toilet. Mana papi dgn abah. Aku mmg xjumpak toilet lagik tp aku jln dulu & tunggu dorg ke tepi tp agak jauh la dorg xnmpak. aku dh ckp kt papi aku tunggu dia. Gerammnyeeee... dh la nk terkencing... hishhhh....


Aku rasa masuk minit yg ke-15 aku nmpak papi dgn muka kerutnye itu. aku suh dia ce sbb nk carik toilet lagik. Then bila dia smpai dgn muka xabis kerut tuh buat aku tertanya sbb aku xnmpak abah.

'u bawak duit tak? i xcukup duit lah. i ade 50 hengget aje' tanya papi

'ha? bape sume? i mana bwk duit. abah?' nih yg aku nk marah nih, aku sehelai sepinggang aje. apesal bwk duit rm50 nk uder byk2? ciken wings tu pon satu dh rm1.70 ha cuba la darab 10ketul. hishh!

'79ringgit. abah pn xbwk duit' hahh mahal nk mampos! aku mmg totally salahkn papi la yo yo oo nk bwk mkn itu ini buat2 geli xbwk duit. ko gak yg ckp mkn kt KK mahal. ha part nih aku nk protes, bahan mentah murah nk mampos apesal mkn kt kedai mahal??? aku xjumpak logiknye disitu. 

'ha kuar aje la duit. ckp kt org tuh, cpt lah i nk pee nih!' aku muka mmg dh masam sgt2 la kannn, buat la keputusan cpt. yg nk bengang2 tu napa. xkan nk marah aku xbwk duit plak?  yg abah pon xbwk duit ngapa? bukan dia drive ke? wallet xbwk? (which is mmg abah tertinggal wallet pon nk jadik cite la katakan..)

Dari jauh abah datang..

'nih abah ade pinjam duit org tu 20sen' wat???!! dh la xcukup duit siap pinjam duit nk masuk toilet plak tuuuuuu.. adoiiiii mmg la .. memangggggg... tapi satu la aku cam geram, sume public toilet kena bayo. kalu santek takpe, nih kebanyakan nye geli.

Lepas settle kt toilet aku terus ajak papi carik ATM. Malu okeh makan xbayar. Tokey kedai tu pon terpaksa rela aje kitorg blah cenggitu. Abah kata dia kenal tu psl la ok. Ye lah sume org abah kenal. Maklum la Mr. Congeniality

Seb beik ATM dekat aje (sbb xjauh tu ade petrol station). Lepas keadaan yg rimas tu kitorg terus menuju ke rumah, aku dh baring kt seat blkg. Ngantuk.. 


'ha...nnti sampai rumah sure tilam dh terbentang.. sume boleh rehat...' sore abah konfiden





Aku xpasan kul bape (rase dlm kul 11pm gitu) sbb aku dh ttido kt blkg. setgh jam perjalanan pon sempat lagik tido hehe. kalu dengkur tu nasib la yek. tapi yg pasti...


'HA DH SMPAI DAH... BANGUN2.!! .. ' sambil abah menepuk2 sami, spt bese dorg mempraktikkan no-common sense policy

'ABAH! JANGAN, JANGAN, BIAR, BIAR DIA TDO!' aku menghalang abah mengejutkan sami secara berbisik tapi keras gak arrr.. aku xpasti ape niat dia tapi berpada2 lah, cucu tu dh penat, kalu dia bangun & dia nangis ade korg tau cmne nk pujuk? lagik bertubi2 bebel ckp itu ini ade lah. sungguh tak perihatin & sungguh tiada common sense! (kejadian spt ini biasa berlaku dan tiap kali berlaku aku mmg tensen tahap derhaka, xpenah mak & bapak aku buat perangai cmnih)


Aku terus angkat sami yg ttido kt pangkuan papi papi & tuju ke bilik belakang. dari ruang tamu rumah ke bilik blkg mmg dekat aje sbb rumah tu kecik and pintu tu mmg menghadap ruang tamu pon. Bilik gelap, aku nmpak katil single dh ditolak ke tepi dinding yg bertingkap siap dgn curtain yg baru dipasang. Aku terus baringkan sami kt tilam. bwh tepi katil ade terbentang toto yg sungguh nipis size single gak. aku xpasti BM kat mana tapi aku nmpak la kelibat dia.

Memandangkan bilik tu xdek lampu tido aku bukak pintu bilik sikit aje bagi cahaya luar masuk. Pemberitahuan: lampu rumah BM nih sume kaler oren (lagiii la bertambah panas rasenye). Aku bukak suar, campak suar tepi meja study, pakai spender aje terus baring sblh sami. Katil kecik tu muat2 la kitorg berdua. aku baring tepi tingkap sbbnye pintu bilik tu kalu dibukak mmg betol2 katil single tuh, even pintu tu xbleh bukak sume pon gara2 sempit terlanggar katil. Papi pon dlm bilik tuka baju

'd, jgn bagi ABAH ATAU MAK MASUK BILIKNYE' aku berbisik se slownye. xtau ngapa aku ckp gitu. aku tau papi paham sbb nye aku kan pakai baju dgn spender aje. aku dh penat + ngantuk sgt. aku dh malas nk kuar bilik. nk smbung tido. papi kata nk carik lampu tido kt bilik sblh. Keadaan bilik sempit tu punye la panas walaupon kipas pusing selaju2nye. Sempit bilik tu kire toto single kt bwh tu mmg muat2 aje sbb dh letak luggage, ade penyidai baju sampai DUA, meja study yg beso & almari baju dan ntah ape2 lagik. Dah la panas tu jenis bilik yg berbahang ditambah dgn kipas yg berputar pon cam kasik udara panas lagik. ntah la xtau camne nk describe tp aku rasa korg paham lah ye hehe

Bumm baring. Papi dh tuka baju dia keluar bilik. Sambil baring aku letak satu lagik bantal menutup peha dan mengiring cam menyorok blkg sami. Aku dpt rasekan katil tu xsmpai ke tepi dinding sbb aku dpt rase tilam tu cam jatuh sikit so mmg elok la aku yg baring kt tepi dinding nih sbb kalu sami sure dia dh cam tenggelam nk jatuh ke bwh. mungkin tilam nih size super single kot. bisik aku dlm hati lah..


.
.
.
.
.
.
.
.
.

aku xtau pukul bape tapi aku agak pasti baru cam 10-15min aku baring nk terlelap dgn tiba2nye..



BM MASUK & MEMBUKA LAMPU DAN DUDUK BERSILA SMBIL CUBA MENGAMBIL BANTAL KT KEPALA SAMI UTK DIPASANGKAN SARUNG!!!



AKU TERUS TIONGGGG!!! TERDUDUK SAMBIL MEMEGANG BANTAL YG MENUTUP PEHA AKU YG TAKDE COVER.. TERPISAT2!!.. TERPERANJAT..

'HAIII!!! DAH TIDOR DIA.... HEYYY BANGUN2..!!..' sambil menguis2 sami & menepuk2 tilam


.
.
.
.
.
.
.
.
.


sumpah aku xpasti aku berisytifar atau menyumpah...

to be continued LAH!

6 hottie:

Biqque said...

OMIGOD! OMIGODDDDDDDD! KO TAU AKU DARI BARING TERUS MELOMPAT TERDUDUK BACA POST NI, NAK2 PART AKHIR!

OOOOOOOOOOO MYYYYYYYY GOOOOOOOOOOOOD! IS THIS FOR REAL???

I NEED TO KNOW MORE! MORE PLS! CONTINUEEEEEEEEEE!

Natasha Farina Arifin said...

siok arrr jln2 carik makan.......! yummy!

Ely Hasrul said...

biqque hahahhahahaha.. ko terduduk ko bayang lah aku tgh tido okeh.. kire mmg dh ala2 tertido.. bleh terduduk.. hahahahha mesti la cite benar kan aku cko uncut version



cha, jln2 carik makan patutnye waktu tgh xbape lapo hihihi

Janggel said...

Astaga! *sebut ala2 Sabahan ..hikhikhi


rasa cam nak menjegilkan bijik mata je aku baca citer ko ni! Penuh cabaran! Ibarat aku mendaki Gunung Stong la!

Teruskan! I want more DRAMA!!!!

BlueEwoke said...

weh cepat la sambung..aku baca yang part akhir terterus tercacak berdiri nih jugak hahahha

Ish geram nya..macam kurang asam je main kejut org cam tu!!!!!!!!

Cepat weh sambung!!!

Ely Hasrul said...

hamboi janggel.. hahhaa jgn bimbang cite nih adelah cite TLC.. akan bsambung.. sat aje lagik..


Na, xdek le drama mana cuma ape yg berlaku mmg agak pelik & xdek common sense disitu. menambah kepelikan BM tu ade master in early child education etc lah ape.. bapak mertua aku lagik la.. dia ade title DR tau (PhD) hehhee.. org yg pandai2 nih mmg gitu la agaknye yek.. maklum la mak pak aku org susah.. org kampung belajar xtinggi mana.. hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.