Klik Klik

Monday, October 24, 2011

Di suatu pagi yg indah, sami buat hal sendiri, papi masih sleep, mami duduk mengadap nasik goreng bekfas pagi itu. 

Duduk kt kusi kecik sami smbil tgk tv smbil mkn, sami sebok buat drawing..


'mami, dlm perut mami ade baby kan?' tetiba sami menegur, walaupon dh tau masih nk confirmation.. atau dia cuba mengatakan sesuatu? ie perut aku dh beso?

'iye, baby nk jumpa sami tau, baby nk play dgn sami' jawab aku smbil belek perut. buruknye

'tapi sami ade cat' balas sami tak pasti ape kaitannye

'ok nnti baby nk play dgn cat sami ok' walaupon aku xsuka kucing2 itu

'tapi polka cat papi, june cat sami' wonder sami pelik cemana nk share sbb cat nye dh bertuan

'sami nk baby boy ke baby girl?' aku tuka ayat perbualan xtahan nk menjawab

'sami nk baby boy' balas sami tegas

'papi nk baby girl' aku pula bagitau walhal xtau ape jantina

'tapi dlm perut mami baby boy!' sami sungguh yakin

'hah? hehe frust la papi..' jawab aku laju2 patu abiskan mkn patu pg buat bende lain. 

Agak2 kecik dulu aku cmtu la ckp xbenti soklan bertubi2 dan aku pasti mak dgn bapak sure layan. skang nih kalu mak bertanya itu ini aku nk menjawab pon pendek aje. huh derhaka sungguh begitu. diharap aku xbuat mcm tu lagik (ekceli aku dh xbuat dh skang, kire dulu mmg camtu la selalu pk leceh bila mak asik la dok tnya itu ini berulang2 kali tp bila dh ade anak mula la rasa cm nk ketuk kepala sendiri :P)


Minggu nih nk jumpa gynea lagik. sepatutnye dh nmpak le jantina nye. 
cer teka cer teka

13 hottie:

fatt said...

lama aku tak menjenguk ko kat sini...kabare? baby dlm perut pun kabare?

aku teka baby boy...entahla..mgkin sbb sami ada kebolahan meneka sstu yg tepat? kdg2 bdk2 ni ada instinct yg tajam? mgkin jgk...

bila due? aku doakan sumenya smooth utk ko & new baby...ameen~ :)

Ely Hasrul said...

tengkiu cik fatt! aminn

aku pon berdoa spy baby nih mbawa bahagia + rezeki lebeh spy dpt aku bertravel sama sini hahahah kesitu plakkk

BlueEwoke said...

Aku rase tekaan sami tu betui kot..kata org2 tu mulut budak ni kadang2 leh caya..walahualam..kite tungguuuuuuuuuuuuuuuu :p

Biqque said...

aku teka...aku teka...

*talian terputus*

Ely Hasrul said...

Na, tu la dia ckp dgn penuh yakin tau.. haha.. patu blk kampung dia ckp lagik kt bapak aku.. bapak aku siap frust ckp 'eh biar lah baby girl pulak, lain2..' si sami dgn muka selamba.. 'takk dlm perut mami baby boy..' haha konfiden


biqque, sila tambah kredit haha..

Lady Finger said...

oooo..sami dok teka baby boy ye..ntah2 betulkan..aku plak yg tak preggy ni kimi dok telek ada baby girl macam mane plak?..hahaha..seram kadang2 kalau dia dok kata gitu..bukan sekali..malah berkali2...

Ely Hasrul said...

haha ani, jap lagik la tuuu huhhuuhu

Lady Finger said...

and lagik seram....semalam masa Deepavali kitorang tgk tv sekali Raimi dok isap ibu jari kaki...ape ke jadah budak 4 tahun isap ibu jari..ape ke jadah???? toiinkkk

Ely Hasrul said...

eewww ape jadah raimi isap ibu jari kaki?? hahahhaa

kemang~ said...

baby boy :) kehkeh...

Ely Hasrul said...

baby boy kemang? haha nk berteka teki psl jantina nih mmg senang sbb option nye dua aje, tak boy terus girl.. kehkeh

fiza said...

Girl ☺☺☺

Ely Hasrul said...

fiza: hehe masih xnmpak. suka nyorok. dulu qaira gitu ke? ehem hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.