Klik Klik

Sunday, October 16, 2011

Having bekfas every morning in Tuaran pekan mmg menyeronokkan sbb pekannye sungguh old school. There's one old post office that got one station for post box where abah said 'posmen tak anta surat kt sini, sume kena ade pos box sdr' aku anggap itu benar sbb rumah BM perumahan pon kena pi check post box sdr kt post office. The KFC 24 hours okeh siap wifi free. Sekinchan ade? takde kann? haha and the tallest buiding in pekan Tuaran ialah.. tantada...

 this Tokong haha, 
amik gambo dari jauh aje tp ade patung sami buddha yg sungguh beso dlm tuh


Ha nama jalan nih la yg aku xbleh lah sgt hahaha.. 


Hari ahad pagi kitorg saja la nk jenjalan tgk pantai. Paling dekat Dalit Beach TAPI sume dh komersial & private, so sbb aku nk tgk sgt bentuk pantai lagenda yg papi ckp kuat mkn org itu gigih aku masuk gak dlm Shang 


papi ckp sini bahaya sbb org selalu mati lemas, bagi aku sume pantai/laut cenggitu tapi bila papi tunjuk pokok tu yg menyerupai badan manusia sedang baring (dorg kata mayat terbaring) okek aku seram haha.. kt situ ade batu beso2 so mmg besh la lepak + mandi mcm kat pulau2 yg lain tp arus situ suka tarik org. ntah aku xtau tahap kebenaran


 sami dh hepi dia ingat dia bleh swim


ropenye hanya dpt main pasir, ditiup angin & kepanasan. melepaskan kekeciwaan


Lepas berpeluh2 kat Dalit terus plak pg Sepangar. Ekceli bukan la nk pg sgt tp mmg dh laluan hari2 so singgah la kat port yg santek itu. Byk rumah atas air, papi ckp rumah2 pendatang. agaknye. Kat sana paling tak aci pendatang filipin ramai and bila dorg dpt anak bersalin kat sepital kt situ terus anak dorg dpt PR. Cis tak patut betol, kalu kt Semenanjung ko berani2 la pegi sepital xdek permit sure ko kuar sepital smbil di iringi polis/imigresen hehe



Yang menariknye tmpt papi & sami amik gambo nih ialah.. org dok belajar kete kt sini hahahah.. besh gile view belajar kete tp kalu ko terlajak xsmpat brek mmg kena tunda kete kuar la dr air haha

view sumpah santek cuma aku xpandai amik gambo. Kejap singgah pi pulak belah Karambunai. Alahai beshnye la sapa yg duk area sini. merdu sungguh angin bertiup. cam bese papi xtau tmpt mana yg open, so menyelit gak masuk Nexus. 


sami frust lagik xdpt mandi. kitorg dok pujuk tunggu esok aje nk pg Manukan. time nih Manukan still on.. kesian harapan pelesu. Beach Karambunai lagik besh dari Dalit, ekceli beach nye bersambung aje.. tp sbb ramai sgt mati kat Dalit tu yg spoil tu hhehe


Bosan lah, meh pg Pasar Filipin tapi continue la eh?..

3 hottie:

Biqque said...

hahahahaha aku nak gelak tapi tatau nak gelak part mana! yg mayat tu serius haah, betul bentuknyer kan???

ko tak gi pulau??? ini bleh mendatangkan marah ni!

Janggel said...

hahahaha aku dah gelak guling2 baca statemen ko yg kena tunda masuk ayor tu. terus aku bayangkan caner eh hahahahaaaa...

Gile ar ada post box sendiri sorang satu, wonder berapa banyak post box ada kat post opis tu? hehe

Ely Hasrul said...

memula aku tak nmpak biqque bentuk mayat tuh. aku gigih nk tgk cemana ombak pantai situ. skalik hsrl tunjuk terus aku seram.

aku mmg makan ati part Manukan tuh. hishhh!




janggel, time kitorg smpai situ tmpt tu cam abandon area tp ade kete parking so kitorg masuk ah, tgk2 ade org tgh belajar kete. kire tmpt haram arr hahhaha..

aku pon pelik part tu gak, xkan la nk buat 5000 ribu post box?? ke dorg sume xmain surat skang nih? main email sume? hebakk hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.