Klik Klik

Thursday, October 6, 2011

'sami nak naik carrr, nak naik trennn, nak naik busss, nak naik planeeee.. mami yg promise kannnn??' berulang okeh sami dok ingatkan kitorg.

thats the reason why i'm so hangin with the luggage thingy. naik kete parking kt opis papi, naik tren pg kl sentral and took a bus or klia tren mmg dh menjadik aktiviti kitorg bile pi holiday (yg kena terbang2 nih lah). Sumpah before sami turns one kitorg mmg direct aje pi naik cab to the airport tp sejak dia dh beso & suka sgt nk naik tren or even tuk tuk mmg sanggup la bertukar public transport nih. semata2 kerana sami. kalu la terus naik cab to airport aku xkesah nk hangkut bape beg ponn..

Itu la kesahnye

 we start our trip with taking a tren from KLCC to Sentral station and catch Skybus to LCCT. Lama sungguh tak naik flight so berdoa gak la supaya tidak tertinggal flight hehe

 hepi sgt neh dpt naik tren, hisshh kalu tak kerana sami boy malas sungguh tau!

 mbuat aksi2 yg patut spjg perjalanan

 acara balik kuang atas troli sudah pasti

 xtau ngapa dia nk bergambo cenggini dh la asik bising bila food nk serve sbb dia lapo.. hishh tak penyabo sungguh (mmg mcm aku haha)

Mebius, Seven & Cosmos pon nak ikut


our flight took off at around 12++noon and arrived smoothly at KK terminal 2 nearly 3pm. mcm airport Kuching before reno detik hati aku. menjejakkan kaki ke negeri dibawah bayu adalah sesuatu yg hampir pasti sblm ini memandangkan my beloved mother in law (BM) sabahan, even papi pon lahir kat sini. Cuma baru kali ini setelah beberapa tahun kitorg dpt menjejakkan kaki kat sini. Sami time nih dh tido (finally) tp terkial2 la dok carry dia & queue utk cop mcm aku nih bukan Msian.

While waiting for Papi kat toilet i called Mak (sbb ade missed kol) and Mak & Abang siap gelak2 asked me whether we already landed, dh jumpak ke? hows everything etc.. adoii sungguh al-kepoh hehe. Then finally we met Abah at the terminal and quickly off to Tuaran but Abah wanted to get us the sedap karipap ever. ok we just folo coz i was suddenly so excited coz KK view adelah sgt superb! suka suka suka! santek santek santek!

'welcome to Sabah, welcome to KK' berulang kali abah greet kitorg. hmmp.. 
'eh bukan welcome la kan sbb mmg kampung hasrul pon..' sambung abah lagik.. starting to annoy me. mmg la kampung hasrul tp tak kasik nk balikkk.. jgn nk gurau2 dgn aku.. kang aku ungkit kanggg
'hahaha sami welcome to KK this is KK.. haa tak penah tau kan KK mcm niii' tanpa henti
'or abah suppose say.. welcome home??' ok thats it!

'Abah. welcome to KK aje LAH. mmg kitorg xpenah jejak KK PON' aku baru nk excited sudah ade org nk matikan mood aku. 


aku mmg cpt marah.



to be continued LAH..

4 hottie:

Janggel said...

wow gigih kan naik beraneka jenis pengangkutan awam...Kalau dulu samy velly jadi menteri *sebb skg aku tatau sape hahaha* mesti dia dah lantik jadi duta pengangkutan awam dah!

Ely Hasrul said...

tuit janggel samyvellU lahh ko nih ponnn hahahhaa

ha la! letih tau dak tp sami punye pasal.. tgk dia excited tersengih2 pon dh priceless sgt2.. layankan aje lahhh

Janggel said...

Hahahaha sebenarnya aku terpikir nak tgok wayang kat mid velly tadi tu yg tertulis samivelly tu! Hahahah lawak lawak.

Bagusla kalo anak ko suka naik kemudahan awam...sok sok takyah sesusah beli kete kan heheheh.

Ely Hasrul said...

hahahah banyak lah kau..

yo lah sami tu nk naik public transport smpai beso.. aku dh bersedia dh dia mintak kete aje nnti..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.