Klik Klik

Thursday, October 20, 2011


Difendekkan cite; kitorg ke Pasar Filipin nk beli ape yg dipesan oleh orang semenanjung. Parking di Segama Waterfront sbb xdek parking cis. Sempatlah berposing utk kenangan. Maklum le xdpt pg pulau, nmpak dari jauh salah satunye pon dh cukup baik. 

Oh yea, walaupon kitorg dh check harga boat sorg return RM17 (murah kan?) atas nasihat Biqque suh amik boat beso if any, kitorg tnya bape beso boat tu, mamat yg yo yo oo suh beli tiket kt kaunter dia ckp boat beso muat 12org. Err bagi aku tak beso tu tp aku diam aje. aku ingat ade le feri ke ape.

Kendian bila melepak dgn cousing papi kt OneB, Nadia si kezen agak pelik sbb aku dok carik bathing suit dan terus sound papi 

'kao gila apa? bini kau baru 15weeks. Kao mau dia beranak dlm boat?' bertegas tak bagi kitorg pg sbb dikhuatiri akan memudaratkan aku kerna citenye boat laju itu akan menjadik super laju meredah ombak kuat dan pastinye passanger di dlm boat akan terhentak2 spjg perjalanan. 100% kena marah dgn gynea kalu terjadik ape2. 

Ape aku jawab kat Nadia 'psst.. napa ko tak cakap lepas aku beli bikini...dh la ade sale.. ciss' haha Nadia gelak sbb bila dh kansel xdpt la aku nk paw papi bikini baru kat Reef tuh cis cis cis. Perjumpaan dgn sepupu papi sgt lah menyenangkan kerana dorg cool mcm dh lama kenal. Ape taknye xpenah jumpa aku terus 'hey Ely, mcm mana mak mertua kao? ada dia ckp apa2?' hahahha kompom kepochi

eh berbalik cite fendek Pasar Filipin aku tadik:
.
 kt blkg tu papi ckp Pulau Gaya. hari kitorg smpai masuk berita sekolah kt situ terbakar. kesian dorg.

Aku pasti tmpt nih sume org tau. mmg glamer. asal pg KK aje kire jadik rutin utk singgah sini. Tak kesah la utk ape tujuan sekalikpon. Samada makan, bersiar2 atau bersoping mbeli cenderamata

kakak pesan black pearl. dari RM149 dpt RM30.
ala pearl bese aje pon bukan deep sea punye pearl.

 coin pouch katak

 mbeli kuih cincin + ikan masin etc pesanan dari org kat sini. bila aku kire2 balik mamat tu salah kire! mmg rezeki aku lah hehe

 byk gerai jual buah.. gatal aje aku nk beli tp aku tgk reganye mahal. 

dan market yg beso. market basah la kot tp aku xperasan plak ade ikan ke idak. yg pasti byk kedai runcit + sayur.


Untuk menghiburkan sami yg kechiwa xdpt pg Pulau. Kitorg pg Tg. Aru Beach aje yg terletak berdekatan dgn airport. Sume dh komersial kt situ. Tapi masih public beach. cousins papi claim xsantek pantai nih. Kitorg dh nk balik baru dorg suggest pg belah Sutera Harbour sbb airnye biru hijau. Aku tak caya tp stlh tgk gambo baru percaya. xpe kang kite pi tgk lein kali. cuma pantai kt situ xdek pasir lembut, byk batu kecik2 cam batu perhiasan org letak dlm aquarium. pon xramai org mandi, kaki pancing aje g situ sbb katanye mmg ade slop dalam. okek aku seram tp aku nk riki beach tu gak nnti.

Meh tgk aksi sami, dh main2 air smpai muntah.. smbung lagik.. smpai lapar..

 sila jgn buang plastik dlm laut ye, tgk anak aku dh main dgn plastik

tiap kali air masin masuk mulut dia pi lap kt baju aku

lama okeh kitorg kt sini smpai maghrib. bergilir2 jaga sami. sami hepi sungguh

aku suka gambo kt bwh nih dia jatuh patu dia bgn terus gelak kuat2. cam org beso2 plak bila jatuh malu gelak kuat utk cover hahahaa




seb beik gadis yg lalu kt blkg tk tgk sami kalu idak dia lagik malu kot hihi

 Penat lapar tunggu sami, papi beli jagung rebus. 4 = rm5. beso jagung tu sedap. dh sejuk sbb angin situ kuat mmg besh la kan mkn jagung rebus yg panas

gambo tak hebat mana sbb main snap aje. dh gelap baru kitorg balik. tu pon tk blk umah tp pg umah Babu (makcik papi) kat Putatan. Kezen2 dia yg kepoh tu suh singgah lepak + dinner. 

kat umah makcik papi

one of the kezen,

'hasrul, sini kao, duduk sini. cepat kira satu dua tiga aku mau dengar' hehe satu mlm papi kena usik dgn kezen2 sbb dia dh xdek slang sabah. hehe

Kalu rajin aku continue lagik..

6 hottie:

Janggel said...

Uihs gile ko nak naik bot time2 cenggitu? kang tak pasal2 jadi trajedi berdarah hehehe. Nauzubillah..Aku doakan kesejahteraan ko Ely *sambil mengangkat tangan dan berdoa* (Ni pengaruh biqque ngan Fatt ni)

Apa pun, aku suka gambo last tu! Moment siottttt~! Peeeweeet

Ely Hasrul said...

pengaruh dorg tu mmg kuat. konon gaya angel hahaha.. tengkiu Janggel atas doa ko itu..

mata kenyit menggigit lidah yg terkeluar senget kt tepi - gaya sume aksi dlm filem tamil

Biqque said...

*menghela napas*

Ely Hasrul said...

napa hela napas tuh? aksi ape pulak tu hahahha

kemang~ said...

rindu nye nak gi sini.....

ni sume pasal tutor gila tu +_+

Ely Hasrul said...

xpe.. ade rezeki nk dtg lagik lein kaki.. biar tutor gile tu kejam di dunia..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.