Klik Klik

Tuesday, October 11, 2011


Pesanan Bapak masa aku kecik2 dulu yg paling aku xbleh lupe smpai bebila:

1. Tak guna kalu belajar tinggi2 tapi tak hormat org tua

2. Jaga lah kebersihan diri sendiri, sentiasa kemas & menyenangkan (aku rasa smpai skang Bapak nk komplen aku yg xmekap tak melawa nih haha)


Memikirkan pesanan bapak dulu aku mmg speechless bila BM meluru masuk ke bilik mlm tuh. Apabila lampu terbuka barulah aku perasan yg bantal dlm bilik tu blum bersarung & BM duduk bersila kat toto bawah smbil memegang 2 set sarung bantal

'err napa mak? jgn kejutkan sami mak.. biar dia..' aku cuba menghalang BM dari mengejutkan sami.. tangan aku cpt2 cuba memprotect sami dari disentuh oleh BM. aku masih tak percaya yg aku akan dpt scoop cerita sensasi utk diceritakan disini

'nih ha, xtau hasrul mau sarung yg mana, dia tuh memilih..' errr penting sgt kah sarung bantal pada time2 begini?

'eh napa kamu tidur belah dalam situ? nnti sami jatuh ke bawah' mpertikaikan kedudukan tidur pula

'hasrul tido dimana nanti? dibawah?' aku cukup pasti dia tahu aku pregnant adekah perlu mberitahu aku yg kena tido kt bawah atas toto nipis itu? tanpa berbincang aku yakin 100% papi setuju aku tido kat tilam yg lebeh selesa tp kalu papi suh aku tido kt bawah kompom aku ckp dia xprihatin walaupon aku pasti pahala aku akan berganda kerana mengikut perintah suami

'eh ini apa?' demmit. ah sudah dia dh nmpak suar yg aku pakai yg aku campakkn atas lantai itu.. BM mengambil suar aku dan mula melipat & mnyidai kat penyidai dan aku pasti semasa dia meng'check' suar itu dia realise itu suar aku bukan suar papi

'err mak, biar suar tuh, biar.. tadik dia jatuh..' aku akhirnye bersuara kembali.. malu nye aku xbleh blah..aduishhh mana papi nehhhh

'oo jadi tak payah psg sarung?' BM mcm tersedar dari mimpi

'tak payah mak, esok sy sarung kan.. sori lah mak.. saya dh tertidur.. penat skit..' aku sedaya upaya memegang pesanan No. 1 bapak. masa tu pon sbnrnye aku lebih rasa sayu dari sakit hati.. aku sayu & kesian kat keadaan BM yg ntah ape2 tu, aku sayu mengenangkan mak sendiri. aku terus rindu kat mak aku. mak aku takkan buat mcm nih. rasa nyesal selama ke nih asik melawan ckp mak. mak ampunkan adik. tu la byk sgt dosa dgn mak sendiri tu psl la aku selalu melalui keadaan yg sukar mcm nih (agaknye la kan)

'haa biasalah tu.. kan penat tadik travel naik flight sume..' BM setuju dgn kata2 aku.. dan akhirnye papi masuk dan memujuk BM spy smbung esok pagi aje.

BM pon kuar bilik. finally

'napa u kasik mak masuk bilik yang..' aku berbisik smbil garu2 kepala xtau ape perasaan aku time nih. 

'tu la.. i dh ckp dh xpayah.. tp u tau lah..' papi pon berbisik buat muka cam kesian kt aku.. mana la aku tau.. mak aku xmcm nih dan aku agak pasti lah mak org lain pon xdek cam nih gak haha..


Setelah keadaan reda.. aku menyambung tido.. dan tiba2 nk terkencing pula.. hishhh pompan ngandung mmg suka toilet tau...

tengok jam kul 2pagi rupanye.. toilet sblh bilik kitorg aje pon.. aku cuba mengintai kuar.. 

oh shit!.. aku nmpak BM tgh kusyuk tgk tv (or dh tido 
smbil duduk dpn tv ke ape aku xtau).. melilau aku carik suar utk dipakai.. hehe.. kuat sungguh BM nih.. dh kul 2pagi pon xtido lagik. Tapi aku xbape heran sbb papi mmg penah ckp kt aku BM jenis tido lmbt.


Itu la malam pertama aku di KK. Menariks


Paginye kitorg bersiap2 utk keluar bersarapan. Kul 9pagi BM baru bangun. Ye lah dh tido lmbt pas subuh kompom la tido balik. Aku & sami duduk dpn tv tgk kartun, menunggu papi sbb hanya kitorg bertiga aje yg kuar pon. 

Tiba2..

'Ely, kamu tahu, hasrul nih masa kecik baju dia semua MOTHERCARE!, sleeveless. Sini kan panas then pakai yg comfort2 aje' sumpah aku xtau ape motif BM ckp mcm tu aku hanya mngangguk2 sahaja smbil memandang ke papi yg buat2 xtau kt meja mkn hehe

'Dia nih kan anak Dr. Kanna (aku assume family dokter lah), he said baju kena pilih yg comfort. dia nih anak private (swasta) bukan public (awam)' aku mengangguk2 lagik, kire xabis lagik la ye issue baju berlengan nih hehe.. 


Aku hanya memandang ke arah BM dgn muka amazed sambil ringan mulut nk ckp aku hanya budak kampung yg lahir kat rumah, org susah and nk jek tnya apesal kena pakai mothercare? brand Anakku xbuleh? kahkahkahkah.. and ape motif ckp dgn aku? aku xdek duit nk beli baju sami ke? bukan tu tanggungjawab papi ke?


'tapi bukanlah beli byk2.. beli satu2.. bulan depan beli satu lagik, bukannye gaji besar nk beli byk2.. kan mahal..' sambil berlalu BM merendah diri pula..


sambil mengangguk2 juga aku menjawab 'iye.. ermm baju sami pakai skang pon MOTHERCARE jugak..' iye Biqque, mestilah aku nk menjawab kan.. haha.. aku nk protes sbnrnye tapi kalu ikut logik papi di besarkan di US, dlm umur 3thn dia dh duduk kt Illinois, 10tahun plak kt situ. baju pon kena ikut musim la kan. aku nih hanyalah budak kampung, mak bapak org susah tapi aku nk ckp lah kan.. yg kitorg 3 beradik sume masuk U jugakkkkk!! xpayah pakai baju Mothercare pon!!! hishhhhh!



 Tuuu percayalah baju mothercare tuuuuhhhh.. anak aku sorang aje buat masa nih.. percayalah aku xbeli baju buruk2... hishhh (tapi dia xtau ade gak baju aku beli kt pasar mlm kahkahkahkah suka ati aku lah!)



Meh kite tgk ape kitorg having for breakfast pagi tuh



 Soto version Sabah

Rojak

banyak perkara gembira yg berlaku tp 

To be continued eh... :P

12 hottie:

Janggel said...

wow speechless!

psst: baju mothercare tu natang apa (saya budak kampung)...

Biqque said...

walaupun ko dah cite kat aku face to face, baca kat blog ni pun aku masih teruja!

ok! aku dah tgk gambar rumahnyer! BM nyer mana??? hahahaha!

AKO @ retna said...

BM= bapak mertua???

OMG hehehe tetiba buat ako terNGANGA :o ...

erkk segan nyaaa iskk. iskk..

Ely Hasrul said...

hahah Janggel. ko karang kalu kawin kena belajar dgn kitorg camne nk handle mak mertua hahaha.. mothercare tu satu brand baju kanak2. kat sini ade tp brand nih kategori mahal la dari rm39 ke atas. kire cam kalu beli satu baju sami + satu suar bleh jadik smpai rm150. tak ke mahal tu tp kalu sale mmg besh sgt2 lah. baj2 mothercare mmg selesa & santek tp tak bape sesuai utk sami sbb sami tu slim & slender, budak kan badan lein2. nk jek aku ckp.. aku nih vip member mothercare mak oiii hahaha





biqque, gambo lain2 next time la aku tunjuk hahahah kejam.. bukan le aku nk besar2kan ape yg dia ckp, masalahnye itu aje conversation nye ponnnnn.. xdek pon borak psl lain.. nk wat cmne hahaha



ako, BM = beloved mother in law hahaha.. ko gile pak mentua buat gitu hahahha

Lady Finger said...

aku pon tertanya2 gak BM tu ape masa konye post sebelum ni..tapi dr cara ko cerita tu aku dah bleh agak...eh ni 1st time la ye ko jumpa dia??

Ely Hasrul said...

ani. aah kire 1st time pas kawin. aku penah jumpak skalik time blum kawin dlm tahun 2003 xsilap.

fiza said...

Aku pon keliru gak ely siapa BM nih. Takkan Bapak Mertua kot ☺☺☺☺. Baru aku tau, mak mertua ko rupanya.

AKO @ retna said...

takde la, memula bc mmg dah suspek MIL tapi sebab ko ringkas jadi BM so tetiba hotak ako tukar kepada "BAPAK MERTUA"

hahahaha... aiyoo segan nya klu derang dok spotcek tetiba dalam bilik.. abes rehsia luar dalam leh terbongkar tu :p

Janggel said...

Whattt????? RM150????? My goodnesssss! Baju aku pon 3 helai baru tak sampai 70 hengget tau! * mesti kObleh agak aku beli baju kat mana hahahah.

Ala baju mahal2 pon nak buat apa untuk budak, diorg kan cepat mmbesar, rugi je, lain la kalo ada adik beradik yg boleh diturunkan. Ye dak?

Ely Hasrul said...

fiza, hahaha aku tulis BM tu awal2 entry aje hahahha



ako, tu ah malu sungguh aku. tapi aku lebih terpinga2 la cam xpaham napa dorg mcm tu hahaha..



janggel, tu cth aje la tp mmg agak mahal la mothercare infact sume baju budka mahal tau!!! kalu beli set anakku pon mahal sakit hati!! baju aku? lagik la free aku rembat kt kedai hahahhaa..

p/s- aku suka beli baju kt pasar pagi ahad shah alam (kat stadium) ade baju lelong jual rm5 aje baju laki, pompan + budak. sumpah kain santek! plus mmg up to date. pg la carik kt situ..

Janggel said...

Wow ye ke? Aku tak penah pg pasar pagi tu. Nanti aku nak try pg la.

babyarisha said...

banyak lagi ke cerita? *teruja*

seb baik le future BM aku cam mak aku jer.. leh borak leh cerita leh gossip2. hahaha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.