Klik Klik

Tuesday, October 18, 2011


 Tak abis2 lagik cite KK aku neh? duhh

Ok ok. Selain gunung kinabalu yg fames tuh aku dulu selalu gak dgr psl Jambatan Tamparuli. Papi ckp glamer sbb org buat lagu ye, yg iye nye mmg penduduk setempat terpaksa menggunakan jambatan gantung utk kemana2 ie pg pasar ke, sekolah ke etc lah

Aku pon dok la terbayang cemana rupe jembatan nih. Papi ckp jambatan gantung nih dolu2 mungkin tali + kayu tp mmg dh lama gak bertukar guna kabel yg heavy duty. Hari sbtu otw ke National Park kitorg dh lalu la kan Jambatan baru kata abah.

erkk.. ape nih? itu jembatan nye??? aku keciwa...
tapi abah ckp jambatan nih kt mainroad kt tamparuli so org sebuk gak la ini jambatan tamparuli.. huh tp kat perkampungan banyakkk .. ha?? byk? pelik.. 


hehe aku xtau la byk tu byk mana tp aku nmpak 2 jambatan la. salah satunye ini. aku rasa yg satu lagik tu tak dikomersialkan kot mmg aku tgk cam rumah belah sungai yg lain. tp tu lagik scary 




 okek mmg kitorg takut. haha.. bergoyang2 okeh. smpai takat tu aje aku pegi. terus turun blk. alih2 ade 2-3 budak sekolah lalu siap ade adik pg sekolah tadika la kot.. selamba aje hahahhaa

 see Mebius pon nk ikut tp pegang kuat2 takut jatuhh


Kesimpulannye merasa gak la aku jejak Jambatan Tamparuli ini. papi siap tunjuk gereja babtis si Marsha Londoh tu lagik.. alahai 
Ok berbalik kepada sehari sblm in laws aku g Haji. Kitorg bertiga kuar g riki boat nk ke Manukan, then singgah Pasar Filipin yg glamer tuh nk beli kuih cincin - request by Liz, ole2 utk budak opis papi & Ikan Talang (ikan masin) mak pesan. Ropenye ikan tu mak nk masak time aku pantang nnti.. huyuh.. xyah beli skang pon xpe.. 

Nanti la aku cite psl tu tp aku nk letak la gambo buah kelapak yg aku minum kt pasar tuh.

kali nih uder yg sejuk. sedap. tgh minum ade satu kapel korea nih dtg terus uder cam bese aje. nmpak sgt asik dtg minum kt situ. papi ckp kt sini ramai pendatang, nama pon pasar filipin. 


 aku order yg sejum RM3, mahal 50sen dari aritu



papi tak minum, sami sleep. bila nk bayar makcik tu charge rm2.50 aje hahah kire laku gak la loghat sabah papi tu ye. kezen2 papi ckp papi nye loghat mmg dh lari sgt2, mcm org nk try ckp sabah pn ye gak. aku ckp mmg aku xbagi papi ckp sbb aku geli hahhaha bukan geli ape jgn salah paham. sepanjang dating xpenah papi nk sabah slang sabah, alih2 dia penah usik aku mlm2 ckp sabah, rase cam nk kena rape okeh! cam kawin dgn org lain hahhaa.. aku banned.. aku banned!

5 hottie:

BlueEwoke said...

AKu pun pelik nama jambatan tamparuli ni femes sgt..hahahah..masa mula2 tgk..aku macam *ni je ke* hehehe..

Apa kejadah ko duk belakang tiang tu kah kah kah...nk cover muka ke??

Ely Hasrul said...

aku pon cam frust gile kalu itu aje jembatannye haha..

aah nk cover muka la konon hahahha

Janggel said...

Jap aku kompius...tangan ko ke yang pegang Mebius tu???? hahahahahaha berketak2 ko!

Biqque said...

lagu gempak, jembatannyer itu je??? bleh mendatangkan marah ni hahaha!

Ely Hasrul said...

janggel ko jgn xtau tgn tu tgh genggam Mebius sekuatnye takut jatuh hahahhaa..


biqque, aku nk tgk utube ah mana tau ade lagu tuh. jembatan nye aku xpuas ati la.. aku tbyg jambatan gantung yg olskool tp ye la takkan nk guna gitu zaman skang hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.