Klik Klik

Thursday, October 6, 2011

Menyambung sami's trip 


Ekceli aku takde le annoyed ke ape walaupon abah insisted nk bwk kitorg pi jenjalan dulu instead terus balik rumah. Tak tau ngapa gitu. And abah mmg jenis yg terlampau ramah. Kalau korg kenal aku personally & rasa aku nih byk cakap, abah lagik 10ganda byk ckp dari aku. kalah makcik hehe. masalahnye hanya aku sorg aje pulak tu yg nk kena layan dia ckp (cer teka sapa yg buat dunno kat abah? hehe) and aku xpenah pon tinggi sore dgn abah. dh org tua cam gitu lah.

Aku lupe kitorg masuk mall mana tapi abah bwk kt kedai Bits & Bites utk beli baked karipap. SEDAP. mungkin lebeh sedap dari karipap karipap cinta haha okeh aku tipu. tapi sedap lah! itu yg dpt aku komenkan. RM0.70/sebijik papi beli 10bijik. sami mkn tepi karipap tu aje dekat 5bijik. Tepi aje tau hehehe.


tak sempat nk snap properly sbb dok jaga sami yg sebok tgk movie kt kedai dvd sebelah

Then ingatkn terus blk umah tp abah nk singgap OneBornea plak. Beria2 nk tunjuk kt aku ape ade kt situ. 'sami bleh lari sana sini' katanye. napa nk sami lari sana sini? pikir aku dlm hati. adekah nk tolong kejar? haha tp aku rasa dia nk ckp la yg mall tu paling besa & the best kt situ. aku rasa Biqque duk kt sini dulu..


kt surau located kt parking floor. beso sungguh surau itu. tapi lantai nye dh merekah. aku rasa dorg psg tiles tu terlalu rapat. 

penah terjadik peristiwa di Keranji dulu, tgh tido lantai umah bleh merekah pecah. teka la sapa yg sungguh takut time tu. pi tanya Biqque kahkahkahkah.. tp sumpah horror okeh.. korg bygkan lah kalu tiles umah tetiba merekah huishh tinggal pikir bende ape aje yg muncul dari situ kahkahkahkah nostalgia sungguh!

lepas selesai sembahyang kitorg terus ke Giant kt tingkat bawah. abah nk beli barang katanye tp smpai ke sudah tak beli ape2. papi yg beli groceries sket spt mineral, susu pink, soya utk sami. then abah ckp mak pesan beli burger (burger yg dh siap kt dlm giant tuh)

'ade berapa? 6? ha amik sume' abah suh papi bungkus sume ciken burger tuh

'hah? nk buat ape byk2 nih bah? (abah ye bukan aku letak ujung bah cam org sabah ckp tuh hehe) sapa nk mkn nnti?' aku nk protes sbb aku xmo la kena mkn burger tuh. ntah sedap ntah idak

'mak mmg suka mkn nih, dia simpan kt fridge bebila bleh dia panaskan. kadang if ade 10 mmg abah beli sume. so dia mkn pagi tghari mlm....' okek aku dh xmo dgr dh explaination tuh terus aku suh papi bungkus sume. aku mula terpikir.. adekah mlm nih takde upacara mkn bersama2 dirumah atau diluar? patut lah abah keep asking us nk mkn kt mana which is nk mkn petang tu gak.. sumpah aku konpius..

lepas dh settle kt OneB terus balik & abah bwk lalu Jalan Sulaman which is new hi-way kt situ. xtau la new tu dh bape tahun tp papi xtau la hahaha. hi-way2 pon xdek la toll ke ape. xdek sapa sudi nk bayar toll kt situ. memula aku xtau jalan baru and pelik sbb papi ckp jalan ke Tuaran ok2 aje.. sekalik lalu aku dh start pujian2 sbb mmg elok sgt lah condition jln tuh cuma bila mlm sumpah seram sbb gelap xdek lampu, time nih aku xtau lagik tapi bila lalu mlmnye terus cam nk baca surah yassin.

'haaa byknye gerai jual air kelapa......' dh start dh perangai aku yg suka benti tepi jalan..


 abah berhentikan kete kt kedai paling hujung, kedai faveret dia katanye. tokey kedai tu pon kenal abah. spt bese aktiviti begini hanya abah & aku aje la yg layan. papi tak pandai. dia kan my american boifren berbangsa jawa. 

air kelapa muda (tak sejuk) rm2 aje. so sapa2 yg join aku lenkali kt sini aku banje korg sorg sebijik okeh!


ape nama neh? lokan? aiyak lupak sudah. dorg bakar & menikmati dgn sos la agaknye. ramai gak yg mkn tp aku xlapo time tuh so next time aje.

tgk jam dh dekat kul 6.. sat lagik nk maghrib, sori walaupon duk KK dekat seminggu aku masih xbleh nk adapt loghat sana. keras lidah sungguh aku nih. perut pon dh penuh moh kite terukan perjalanan. tak jauh pon, kejap jek dh masuk tk simpang tiga dimana aku nmpak signboard Maktab Perguruan Kent, oh shit kenangan kt boifren lama muncul. xjauh tu aku nmpak satu signboard jalan.. Jln Sekadar Batangan.. huyuh.. ade snap gambonye kang bebila aku tunjuk hehehehe


then masa yg ditunggu telah tiba.. kitorg berjaya jugak smpai ke rumah papi. eh silap rumah BM. setelah angkat2 brg aku pon masuk ke dlm rumah dimulakan dgn sami boy

'hah! kenapak pakaikan long sleeve?! tau kan sini panas!' ayat pertama dari BM yg aku dgr. ok bukan warm welcome but very hot greetings heheheh

aku try carik time utk bersalam but seems BM so busy with her things. and finally i managed to catch her kt dpn pintu bilik. rumah kao endak besar mana bah..

'ape kabar mak? sihat?' i kissed her hand and smile at her. tgk mata dia dalam2

'hah kamu tu macam mana? sihat?' aku cuma tersengih. okek tone sore ko mmg kuat, expression muka ntah aku bukan kenal ko. ini pon kali kedua kite berjumpa. sengih gaya kerang KL aje la yg mampu aku bagi

'hah pergilah bilik kamu hujung tuh! berhabuk! siapa suruh sudah lama tak balikk!' ok bergurau senda nmpaknye, smbil cakap terus berlalu dan tak pandang2 kat aku lagik. suh duduk minum pon idak. sungguh tak mcm mak aku.

and she continue her business, mopping, ironing the curtain etc sbb dok prepare bilik utk kitorg. wat the hell? perfect timing. kitorg baru bgtau dia kitorg nk balik 5min yg lepas tu psl lah dia tgh sebok kemas bilik tuh zzzz


'tak payah la susah2 mak... ' aku cuba halang sbb rumah BM agak sempit gara2 sume ruangan dipenuhi dgn barang. lagikpon aku hanya dpt duduk kt kusi dpn tv smbil tgk dia btungkus lumus & takde sapa berani tegur dia suh benti kecuali aku.. haha nmpak sgt sume takut dgn BM. aku sempat mandikan sami yg excited nk mandi dlm bese merah and suh papi bersiap dulu. sejam stgh aku duduk kt situ dekat kul 8mlm gitu. papi suh aku mandi tp aku xtau nk tuka baju kat mana & serba salah sbb abah suh guna bilik dorg.

at last stlh masuk isyak dgn tiada ape2 layanan,  aku surrender pi mandi & terus bersiap. tetiba aku dgr lagik..

'kenapa pakaikan sami baju tangan panjang2 begini?!! next time jgn buat mcm nih! panas tahu! dulu kamu pakai sleeveless only!!.. today very hot!!' wohooo kuat sungguh bebelan BM kat papi tp dpn muka aku pulak tu.. padahal sami dh siap mandi & tuka baju..

aku sudah tak tahan.. penat, panas, marah + syaitan dh start bisik2 kat telinga aku.. garis kesabaran yg nipis nih dh start putus2 cam kat jalanraya yg menandakan kite bleh memotong.. wup..wupp..wupp.. aku rasa kat kepala aku ade lampu cam kt kete polis tapi kaler merah

grrr...grrr...grr...


Korang rasa aku jawab ape? kite continued aje lah. esok aku nk pi book sale dgn Liz.
tenang kan hati mencuba perkara baru..


To be continued...

7 hottie:

Liz Rohaizat said...

jalan tuaran tu mmg scary la waktu malam. kitorang pernah lalu. kiri kanan gelap gelita. mmg semua dah takut kat dalam kereta. hahaha...

lokan bakar? gulp. aritu cari tapi tak jumpa. kempunan sampai skrg.

hot betul story ko. aku tak paham pangkal.

Ely Hasrul said...

ha la! patu mak mentua aku cite psl hantu kt situ.. hahah next entry aku cite hantu jln sulaman plak..


se ke rasa lokan tuh? kat sana aku skip mkn seafood.. xberapa ade mood tp insyaAllah bln 11 nih nk la cuba.. kalu aku bleh bungkus bwk blk aku bungkus utk ko hahaha


xdek pangkal pon cite hot aku cuma realiti kehidupan hehe

Biqque said...

perghhhhhhhhhhhhhh! ni la cite yg ditunggu2! aku tetiba rasa cam sumbat je mulut dia ngan kueh pau hahahaha! aku baca sambil gelak sambil berdebar sambil tatau dah nak rasa apa! omggggggggggg! adakah bermakna ko dpt green lite utk ber-sleeveless jugak??? kahkahkah!

minggu dpn weekend insyaAllah lepak-lepuk! cite lagiiiiiii!

Janggel said...

Wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

First skali aku suka ayat ko yang ni:-

"hah? nk buat ape byk2 nih bah? (abah ye bukan aku letak ujung bah cam org sabah ckp tuh hehe) sapa nk mkn nnti?' aku nk protes sbb aku xmo la kena mkn burger tuh. ntah sedap ntah idak".

lepastu kan, besides cerita Loving2 FATT kat Seam Reap tu, aku suka drama telenovela ko ni la..heheh aku terasa macam tengok filem ibu mertua ku ni!

teruskan!!!

Ely Hasrul said...

biqque: next week lepuk2? santekkk

hahaha aku dh agak ko sure cam nk sumbat dgn kueh pau hahahhaha.. ade gak la ayat2 lain yg dia ckp tp aku malas nk amik pusing..


janggel: ha ye la kang org ingat aku ckp cm org sabah pulak hahahha.. ko mmg pantang asal cite gossip panas aje ko suka ek.. cer ngucap hahha

Janggel said...

Hahahhaa ala gosip kan mewarnai kehidupan...hahaha tak gitew?


Cer citer cer citer.

Ely Hasrul said...

haha janggel.. cite nih hanya utk peringatan diri sendiri spy aku xjadik mcm tu kendian hari hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.