Klik Klik

Monday, October 17, 2011

Atas request seseorg yg suh sgt2 aku letak gambo kt sini, kite teruskan dgn keberangkatan Jemaah Haji dari KK ye. ade cite lepak2 sblmnye tp xdek le chakroi sgt..


Papi kejutkan aku dlm pukul 1.30am, terus bersiap etc dan menunggu yg lain kt ruang tamu rumah. BM terkejut tgk aku 'eh ely, xpayah ikut lah. Dah mlm sgt kesian nnti penat' smbil memandang sami yg tido dgn nyenyaknye. Aku dgn selamba nye menjawab 'xpe la mak, nnti hasrul nk balik sorg2 takut..' hahha jawapan ntah ape2. Takkan la aku xikut hantar ke airport, kalu gitu baik aku xyah dtg langsung. 


Time nih kitorg menunggu Uncle Zaini (family fren) dtg utk sama2 menghantar ke airport. Takde sapa lain yg ikut pon memandangkan in laws aku xbagitau kat sapa2 especially sedara. Sungguh pelik bagi aku. dah la hampir sume adik beradik saudara mara kat sini dan byk family feud juga, tidakkan ingin bermaafan sebelum pergi? hahh sungguh xpaham

Beberapa minit before pg abah menyuruh BM memakai tudung sbb dia masih dgn blouse & pants nye. Aku tingat dulu antara alasan tak suka aku sbb aku tak pakai tudung. senyum aku sensorang. kihkih.


Akhirnye Uncle Zaini dan isteri sampai, time nih hujan mula turun renyai2. perjalanan diteruskan melalui Jalan Tuaran. Jln sini pon ok cuma byk roundabout kecik + traffic lite tp ade lampu yg byk perumahan + kedai2. so xdek le seram mana. Lagikpon mmg straight aje smpai ke Airport. 2 kereta. abah naik dgn uncle zaini + auntie, mak naik dgn kitorg. Ini adelah kali prtama kitorg duduk bersama mak, bertiga dlm kete. sami sleep kt pangkuan. aku terpikir2 juga ape agaknye mak nk ckp ye.. kalau ade lah..
Tiba2 BM bercerita pasal datuk + nenek papi yg mana mereka adelah orginally orang IBAN SARAWAK. Huh aku dh agak dh, mostly Iban Sabah mmg bukan dari sana ke? papi aje yg xfasih asal usul tp mmg dh migrate ke Sabah in early 30's la. Bla2.. sebok bercerita tetiba BM cerita pasal Jalan Sulaman yg aku ckp jalan baru yg gelap itu

Ceritanye dulu ade seorg gadis yg dpt masuk UMS (situ ade kampus luar UMS). Gadis nih before masuk U telah putus tunang. Aku tak ingat dari mana asal gadis nih. Tapi sementara kemasukan kat kampur duduk kt umah abangnye. maybe di area berdekatan. Dijadikan cerita baru saja few weeks masuk U, gadis nih pg kuar la mbeli brg dan patutnye balik abang nye amik terserempak dgn bekas tunangnye. Bekas tunang mpelawa la si gadis tu utk dihantar blk ke kampus. 


Tak tahu la cemana hubungan dorg, gadis tu setuju tp dh bgtau abangnye. mestila hubungan dorg masih ok kan? tapi alih2 gadis tu xbalik and abangnye carik lps seminggu jumpak mayat nye kt tmpt pembuangan sampah kat Jalan Sulaman tu. BM ckp pembunuhan yg kejam la kire cam mayatnye dikerat2. Huyuh dekat kul 3pagi nk cite hantu? biar benar ko nih.. hehe


Pendek cite lepas tu ade la kuar cite psl hantu gadis nih suka kacau org yg lalu situ mlm2. Ekceli bukan aku nk pendekkan cite tp BM cite cmtu aje. Tak bape thrill la kan hehe. Ceritanye juga bekas tunang nye itu ditangkap and dihukum gantung kot, BM yg ckp kot.. aku xtau aku ceritakan balik aje... hehe

Tapi kalu korg dtg KK patu memlm lalu Jln Sulaman kalu betoi terjumpak sila update okeh. Akhirnye kitorg smpai ke airport
 Terminal 1 xsilap, aritu kitorg smpai turun kt Terminal 2. 
yg sini mmg santek cam mini KLIA. 

 tunggu kt sini aje. takde upacara ape pon. aku salam say babai sudah. 
ehhh pelik lah hahaha

Auntie Faridah (rasenye aku lupe nama), BM, Abah & Haji Spongebob

Continue lagik eh..


p/s - puas hati bukan nama sebenar dpt tgk BM? hehe

7 hottie:

Biqque said...

tut tut tut (no. yg anda dail, tida ada lagi dalam perkhidmatan suda...)

BlueEwoke said...

Wah memang pak mertua ko angkut spongebob tu ke? hahahah lawak sial...

Ely Hasrul said...

hahaha biqque budust



na, tak lah spongebob pon ikut anto aje hahaha.. papi la warned jgn smpai tbwk spongebob kang sami carik tp kalu dia terikut blk dpt title haji la hahahha

babyarisha said...

spongebob squarepants...
spongebob..... squarepants!!!

Ely Hasrul said...

lin, sami kalu nyanyi lagu nih mmg dia jerit kuat2 hahahhaa

Janggel said...

Spanbob tu dibawak sampai ke Mekah ker???? Kelassss!

Ely Hasrul said...

huishh tak lahhh spongebob tlg anto kt airport aje.. hahaha.. tak aci la aku xsmpai mekah dia dh smpai plak hahaha.. insyaallah pasih spongebob akan ikut kitorg kemana aje. bukan ape, sami takde bantal busuk, dia pon bukan jenis tido kepit bantal cuma senang utk sami bila penat & nk tido while travel. before nih kitorg bwk bantal tak berjiwa. skang nih baru bwk spongebob. cuma kenkadang takut sbb takut org sabotaj, kan ke bwk kes org bwk drug thru doll/kids toy.. huishh semangat..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.