Klik Klik

Thursday, November 10, 2011


Tantadaaaa!!! hahahhahaa

Okeh gara2 aku gatal sgt bagi suggestion itu ini myebok entry orang xpasal2 aku kena tag utk 26 soklan hilang akal nih. Seb beik Fatt sungguh baik hati dia sorok nama aku hehe (ke dia takut ibu mengandung nih mencarut bebukan? haha) bekground entry ini adalah hasil copy paste dari blog cik puan yg gatal2 nk buat soklan spy xdek org yg mengantuk

Tuit memula aku nk explain tajuk getik aku tuh, syarat utama kena ade no.26 tapi sbb aku nih undang2 jalanraya pon aku langgar, ckp mak pon aku bantah kenkadang, permintaan papi pon tgk mood aku nk tunaikan, suruhan Allah pon lambat aje nk buat, apetahlagik aku yg rela hati nk sponsor hadiah misteri jadik mmg sukati aku la nk letak no.2 dan no. 6 secara asing hahahaha.. Yeah Tahun 2006 Kerana Cinta akan dibuktikan pada penghujung entry 

Reminder: atas alasan ape pon, ayat carut, ayat getik, gambo lucah korg kena abaikan 
(if any)



Bismillahirrahmanirrahim

Part I

1. Perkenalkan diri anda secara ringkas meluas

Dulu aku selalu ckp : saya penggarang orangnye, cun, berpelajaran tinggi dan juga pandai memasak. haha cam haram. Rata2 kawan panggil aku ELY, ada yg panggil SKIN, ade yg panggil ALEL, family panggil aku ADIK, anak buah panggil BUSU, papi panggil aku mestilah BABY ... alaaa korg nehh buat2 xtau pulak hahahhahaa.. originally aku seorg yg ignorance, direct, open, byk mulut, baik hati, kawan sejati dan tiada kesabaran tinggi. Tapi sekarang nih boleh la dikategorikan sbg seorg isteri yg taat & ibu yg penyabar (lebeh haram nmpaknye hahahaha). Terus terang aku bukan org yg kuat soping (percayalah), suka menonton TV dan berusaha kuat untuk membuang tattoo MALAS kt dahi yg dh melekat sejak azali. Oh yea sudah berkahwin hampir 5thn mempunyai seorg anak lelaki berusia 3thn10bln dan sedang mengandung anak kedua 21minggu. setuju dak jawapan aku?



2. Sejak bila anda terjebak dalam dunia travel?

Sejak dua menjak nih lah. sejak memaksa Biqque mengupdate blog everytime dia blk berjalan. Paling marah bila dia hanimun kat Bali time aku bersalin. Seb beik pastu dia paksa Uncle C dtg Sekinchan tgk Sami. Naseb baekkkk (hahhahhaa) Ha sejak tu mula lah aku baca blog2 bebudak suka travel nih. Tapi blog yg entry aku berkenan di hati ajer lah. Bila bijak bercerita psl pengalaman, korg tanpa sedar mmbawa si pembaca/pendengar 'travel' dgn sendirinye. travel minda sama kuatnye dgn travel fizikal tau.. aku kan imaginasi tinggi. Tips: sekali sekala selitkan kisah Abg G mmg menariks

* satu nota untuk penulis psl travel nih ye. Aku nih jenis hati kering, dlm hati aku cuma ade papi. ok getik. Tiada unsur hasad dengki hanya keseronokan semata2. No offend tapi aku sungguh teruja membaca & melihat gambo tentang kisah travel tp kebykan nye aku tak teringin nak buat (ntah ape2 kan?). Pendek kata i'm hepi for u guys, go for it. panjang kata aku malas nk amik gambo byk2 pada suatu tempat walau secantik mana tmpt itu, jadik untuk menjejak satu tmpt yg dipenuhi pemandangan santek semata2 tidak menjanjikan keterujaan yg sama kat aku. Jadik tgk gambo kt blog penulis kisah travel sudah cukup memuaskan hati aku. Tapi kalu blk tak update blog tuh mmg saja la nk buat aku hangin!! Setuju jawapan aku? 



3. Yang mana satukah menggambarkan diri anda; traveller atau tourist?

Terus terang aku adelah tourist sbb niat aku bila kemana2 selalunye adelah untuk merehatkan badan dan minda, meluangkan masa dgn yg tersayang, melawat seseorg mahupon utk soping terapi semata2. Melawat tempat bersejarah, melihat kejadian aneh atau menariks adelah bonus dlm perjalanan. So aku tak penah ralat kalu termiss untuk pegi ke sesuatu tmpt. Bagi aku traveller ada langkah sendirik dan tak kesah bergelumang dgn persekitaran yg aneh. Walaupon aku melangkah dgn sendiriknye xdek sapa nk dukung, nk ngaku traveller tak buleh jugak sbb aku melangkah sendirik pon bukannye pg mana2, takat lepak hotel, jenjalan sukati tanpa ade niat nk mengetahui tmpt sejarah ke ape. ape jadahnye kannn haha. To be frank, salah satu faktor memilih tempat berjalan adelah HOTEL. Then baru nk explore ade ape kat situ. jadik terang2 lah aku bukan jenis main bo aje TAPI jgn xtau aku buleh menjadik traveller cuma penah sekalik buat cengitu, partner dlm hati ade Papi aku komplen, so kite ikut sapa yg kuar duit okehh. Setuju dgn jawapan aku? 



4. Konsep berjalan jenis apakah yang selalu diamalkan? ie. backpacking, memandai sendiri, tour agency

Hah jgn terpanjat, walaupon aku nih bukan traveller aku xpenah tau guna travel/tour agency. sebabnye aku nih jenis yakin sume aku buleh buat. kire kalu aku tak plan tak buat takde org bleh buat. Kecuali awal2 aku lepas tangan la makna nye aku berjalan mengikut itinery org. kalu dh ikut org korg jgn nk mngada2 buat perangai okeh. aku tak suka!. ewah tetiba haha. Kebiasaannye aku lah yg plan everything, jadik nk ckp memandai sendirik tu pon idak, cuma kena rajin en google mahupon en wikitravel. Backpacking? apetuh? hahaha cam haram nk kena lempang. seingat aku satu2nye backpacking aku penah buat time pg Kuching. mmg satu beg pack aje aku bwk. bukan bwk ape pon, bwk baju g clubbing pakai harian aje pon. Ah memori Kuching sungguh mencuit hati. 

'kak, kok kak'....


hahahahhahahha (okek sori hanya utk yg paham saja dgn ayat diatas)
Setuju dgn jawapan aku?



5. Siapakah travel partner anda?

Papi & Sami (kitorg xpenah tinggal anak kalu g berjalan) sila rujuk tips disini
Penah berjalan dgn Sista. Tapi skang hanya dgn family sendiri (kenkadang menyebok ngan family Pak Ein). Kena setuju dgn jawapan aku neh.


Alhamdulillah abis jawab Part I. bermakna aku dh lepas la tahap wajib masuk Tag haha. 



Part II 
(semua jawapan korg wajib setuju)

6. Bilakah kali pertama anda bercuti ke luar negara?

Seingat aku lepas grad tahun 2001- 2002 (tak pasti). Ikut family aku + family Kakak Ipar blk ke Bukit Tinggi, Indonesia. Naik feri dari Melaka ke Dumai. Then naik van lebih 7jam perjalanan ke Bukit Tinggi. tarik napas. Memang besh, kalu dh tulis blog time tuh nescaya ade yg tingin buat haha. Tapi satu aku xtahan, kat umah nenek Kakak Ipar aku ade kubur. betol2 dpn umah, tepi bilik. bagi yg xdek duit nk buat kubur cantek (takdele cantek mana tapi syarat wajib la kan), byk juga kubur2 di kebun2 dan juga di tmpt pembuangan sampah (aku rasa kubur tu dh wujud dulu then alih2 tak terjaga org buat buang sampah kt situ) lahabau tul. hasilnye mlm2 aku tdgr anjing melolong2, sungguh kesian sbb anjing2 kt situ sume cam kecut takut2 aje gara2 nmpak hantu la kot tiap mlm hahahhahaha

Tapi kali pertama aku bercuti SENSORANG time 2006 KERANA CINTA lah! ke Melbourne, Australia awww
(tersengih mengenang kisah itu)



7. Senaraikan nama tempat/bandar/negara yang telah dilawati setakat ini

Dalam Negara - Malaysia : Alhamdulillah aku dh ke semua negeri. Yang last sekalik Sabah hahaha complete. 
Luar Negara (yg aku ingat la ek, alah mcm byk sgt geli!) - Bukit Tinggi, Jakarta & Bandung, Indonesia. Bangkok, Krabi & Pattaya, Thailand. Singapore. Melbourne, Australia. 



8. Pernahkah anda melawat sesebuah tempat/negara yang sama lebih daripada sekali? Jika YA sila nyatakan nama tempat tersebut

IYE. Paling byk sekalik PD (lost count haha). Langkawi (all time feveret, mmg lost count, aku suka smpai pi hanimun kat sini), Kuantan (lebih dari 5kali kot), JB (jgn ckp la berapa kali tp byk kisah sedih sbb selalunye visit arwah Mak Enda sob sob), Cameron Highland (dua kali semata2 bwk sami berjalan), Genting Highland (kota keriangan), Jakarta (lost count semata2 visit family fren + soping + bisnes), Bandung (pong sama mmg visit + soping cam setan), Bangkok (family holiday sbb sami nk naik tuk tuk + bisnes trip), Singapore (soping kat maidin lah, wedding lah, tp besenye visit fren), Bukit Merah Lake Town Resort (hahahaha 2 kali tau pg), Penang (jgn ckp la kan, masakan utara memanggil2)

Jawapan lebihan: Tempat yg xpenah aku pegi or mmg nk pegi tapi ade aje halangannye ialah Pulau2 di Terengganu. sighh 



9. Letak gambar salah satu tempat yang ingin anda ulangi dan nyatakan kenapa


Langkawi. 
Terbaek! (ok tipu xdpt lawan gambo Janggel)
Titik!


10. Nyatakan 3 tempat/bandar/negara yang ingin anda kunjungi di masa hadapan

~ Old Trafford, Manchester (boxing day or any big match xpon match Manchester Derby wow. Iye aku peminat Soccer. sekian)
~ Stadium Ultraman, Japan (byk stadium xdecide lagik mana satu. semata2 utk Sami boy)
~ Kuar Masuk Italy (ala2 Borne Identity wow. tapi xtau bila atau sekadar angan semata2)



11. Ceritakan pengalaman kelakar/manis yang pernah dialami semasa bercuti

Pengalaman paling manis semanis kurma aku ialah masuk strip club time aku sampai kat Melbourne dulu, aku amik bus (sky bus) pg city then tunggu Papi kt situ. Papi tipu ckp tak sejuk tp suhu negatif 11, so aku menyangkung kt luar bus station sbb xtahan sejuk, pakai jaket jeans bese aje. i cant stand KL at 27 imagine la aku nk tahan suhu cengitu. it's Chill Spring. Gila kau angin kuat. alih2 tgh buat2 bongok kt org yg lalu lalang aku nmpak Papi dari jauh berlari2 (tau la kuar opis awal kan) smbil pegang bunga rose. Tolak tepi la bercinta bape tahun pon tp tu la first time and last jugak papi bg rose. cess hampehh 

Pengalaman kelakar ialah tiap kali ke mana2 Sami nak naik public transport!! adoii dari ujung station Chao Phraya smpai ke National Stadium Sami BERDIRI pegang tiang dlm train sbb dia ingat dia cam org lain balik keje berhimpit2 naik train kahkahkah


Pengalaman paling kelakar time kt Pangkor, naik van pusing pulau. kahkahkahkahkahkahkahkahkah!!! adoi xtahan.. van dh le lebih muatan, pusing naik bukit turun bukit, time masuk maghrib, sumpahhhh seram. Biqque dh ler bgayut tepi pintu van kahkahkkahkahkahkaha.. aku kt blkg sumpah sakit perut gelak siap mngucap byk kali takut van terhumban kt hutan kahkahkahkahkahkahkahkahkahkah



12. Ceritakan juga pengalaman memalukan/buruk yang pernah dialami semasa bercuti

Pengalaman buruk smpai terjejas keseronokan bercuti ialah satu2nye time kat Krabi. Horror. Kitorg mmg pg time raining season sbb nk menyantai kat Hotel aje, alih2 Sami demam panas smpai 40 okeh! dh la baby kecik kalu 36 aje dh demam. menambah horror ubat bontot Sami tertinggal and dokter Hotel tu bleh kasik ubat syrup (paracetemol) aje. xdek ubat yg lain. Sadis. Seb beik satu kapel Dutch baek hati sbb dia ade anak sebaya Sami (time tu Sami blum 1yr kot xingat) bagi ubat bontot simpanan dorg (ekceli ubat nih sama aje panadol cuma kena masuk thru bontot and mmg dos kuat, bleh turunkan suhu cpt) tp kejap aje suhu Sami turun patu naik balik huwaaaa. time tu mmg xsabar okeh nk blk KL. dh la duduk sana dekat 5hari adoiii. Bertahan punye bertahan time nk blk bleh plak AA (as usual) delay dekat 2hrs grrrr marahnyeeee!!!. Sampai LCCT, suh kakak dtg amik terus g ER kat Puchong, masuk ubat bontot lagik and nk transfer pi Ampang Puteri. OTW g spital singgah mkn kat Ampang terus Sami baik demam sebaek2 nye!! zzzzzz. terus xjadik masuk spital. Lepas tu mmg tobat xmo lupe2 lagik dh (dh siap pack ubat tp ttinggal gak xmasuk dlm beg eiii bangang.. syukur xjadik ape2 kat anak aku kalu idak... menangis smpai buta la kot)


Pengalaman memalukan? thilang kain pario kat laut time island hopping kt Langkawi. sudah nye terpaksa tebal muka berjalan kat Dayang Bunting pakai swimsuit. hahahhahahahhahahaa (ade pulak tu gambo sbg bukti haram tul!)



13. Adakah anda suka mencuba masakan tempatan bila berkunjung ke sesebuah negara?

Kalu pasal makan mmg xbleh tolak tepi! kompom la suka dgn doa makanan itu disediakan halal. Kalu idak telan air liur aje lah



14. Letak gambar makanan tersebut dan ceritakan tentang keistimewaanya

Ade tiga menu
1 ~ Nama pon aku xtau. Gambo lagik la jgn harap. Tapi sejenis pancake (lempeng) dgn telor (cam roti telor tuh) tapi rasenye manis mcm mkn lempeng pisang! hahahha.. tiap kali g Bangkok sure aku makan bende nih. InsyaAllah next time aku amik gambonye. 

2 ~ Bakmi GM!! especially kat Senayan City, Jakarta. Superbbbbb (ok have to admit black pepper + broccoli mmg faveret aku) 


rega xingat la. ala mcm mkn kt fudkot KLCC kat sini la.. lebih kurg gitu reganye..

3 ~ Risoles by Derisol, OMG xmo ckp lagik la.. sedappp


ini yg mentah, bese bila ade kenalan pg ke sana aku akan pesan tp besenye mmg Heru akan belikan and hantar kt hotel kenalan aku la suh pas hihih.. tahan 3 hari. aku suka tp nih kire version cam org kaya la. kalu version traditional aku rasa Kartika Sari punye sedap, kt sini aku jumpak gak kenkadang kat Al-Az blkg umah tp masih la xbleh lawan rase dr tmpt origin 




Allah Huakbar! berjaya siapkan Part II?? hebak. Sila berikan tepukan gemuruh. Makaseh



Part III
(sila teka ikhlas ke tak jawapan aku nih? haha)

15. Yang mana satu menggambarkan diri anda; backpack atau beg troli?

sling bag & diaper bag

memandangkan Fatt kata aku lari topik, ok la aku jawab BEG TROLI, sling bag & diaper bag hahah nk letak gak tuuuuu


16. Letak gambar bag(s) tersebut dan ceritakan sedikit sejarah dan berapa banyak tempat/negara yang ia telah ikut anda berjalan






Mengikut sejarahnye, Beg Samsonite nih Papi beli kat Houston time dia keje situ ntah bile 2004 kot. Dia beli rm300 xsilap, murahkan? Papi beli pon sbb brg dia soping byk sgt smpai kena beli beg baru (iye barang tu tmasuk la aku nye brg beli kt Victoria Secret, korg pecaya tak Papi leh masuk kedai tu patu suh salesgirl tu pilih siap kasik size aku sekian2 hahahah ntah ape2 ntah. aku xsuruh beli pon. naseb beik dia xmasuk 'kedai barangan nakal'.. ehem aku tau la sapa yg masuk ek.. hihi )


Sejak itu beg ini mengikut aje kemana kitorg pg tmasuk la kakak penah pinjam. dari US, smpai la ke Budapest dia pegi.. cisss aku pn xpenah pg sejauh itu. Yg sadisnye kaki dia selalu tcabut, so everytime dia tcabut papi tak betolkn tp tunggu next trip yg naik MAS, so bila dh blk sini mula la papi claim kt MAS suh betolkan. hahahahahha tp mmg la memula MAS yg buat roda dia tcabut.. fadan muka sapa suh charge teket mahal.. 


p/s- kitorg guna satu beg aje, kalu penuh berpeluh2 la papi tarik, kalu ringan kelentang kelentung la brg tbalik2 dlm tuh.. tp xtau la bila dh ade new baby beli beg ape plak. papi dh lama nk belikn aku beg baru tp aku request beg troli yg keras tuh siap nk logo ManU, papi ckp tak buleh nnti kang staff Liverpool pijak2 beg aku katanye.. mana dia tau staff yg angkat beg tuh peminat Liverpool? sungguh ntah ape2..




ini bukan diaper bag tapi school bag Sami - Aqilah BAGI!! haha tengkiuu

diaper bag bukan lah bermaksud wajib isi diaper, tapi lebeh kepada bag wajib yg ibu bapa kena ade utk letak susu/air, diaper/baju, towel kecik/wet tisu plus ape2 yg berkaitan dgn anak kecil yg dibawa. jadik boleh juga tumpang sumbat passport, wallet etc hehe. Lebih mudah sekiranya diaper bag ini berbentuk bag pack spy senang dibawa aka tak senget bahu gara2 berat sblh 


ha. Ini Sling Bang aku. tak bleh muat byk, duit, henpon, pengenalan diri aje buleh. mekap pon jgn nk harap. Sejarahnye ini beg kakak aku. beg kulit okeh. Nampak tak logo Guess yg olskool tuh. Hah cobak pikir betapa vintage nye beg nih. Glamer aku rasa bila aku pakai kahkahkahkah. Aku rasa bag nih Abg Ipar aku kasik kt Kakak aku time dorg baru bcinta dulu (kakak aku bercinta dgn abg ipar betol2 pas SPM ntah2 blum 18thn pon umur dorg. skang umur dia nk masuk 40, sila kire bape tahun umur bag nih). patu ntah bape thn yg lps aku tjumpak bag nih berhabuk kt blkg pintu. aku lap2 bersih mmg nmpak sungguuh vintage jadik aku pakai dgn selambanye. Patu kakak aku nmpak dia mintak blk sbb bag nih dh lawa tp aku xbagi. kahkahkahkah dh la org punye siap amik xckp patu xmo bagi balik kahkahkahkahkahkah (gelak dengki)



17. Senaraikan 3 barang yang wajib dibawa setiap kali bercuti

~ dokumen yg berkenaan (tmasuk itinery atau info tempat)
~ ubat (esp ubat Sami)
~ atm kad (byk kali gak kuar duit kt tmpt org hmpphhh)



18. Senaraikan 3 barang yang kalau tertinggal pun takpe

~ mekap (i guna muka i yg asli aje tauuu)
~ spender (aku beli yg disposable aje hahaha)
~ henpon! (haaa jgn tak caya, ala berapa ramai pon yg roaming kan? paling kuat pakai no beli baru)



19. Apakah perkara yang sering dilakukan setiap kali bercuti 
(contoh : update blog, tulis poskad, amik gambar)

SPA + Massage! asal ade kesempatan, asal murah mmg xpenah miss!



20. Mana satu yang tepat untuk menggambarkan diri anda, seorang yang suka bergambar atau malu-malu kucing?

aku seorg yg tak kesah nk bergambar. kalu ade tukang amik gambar, satu badan aku serahkan. tapi kalu tgh berenti kt satu tmpt nk mkn ke cthnye aku lebihkan makanan tu dulu baru tingat psl amik gambo haha. Tutup muka saya tak penah tutup dada selalu juga lah!  hahahahaha cer teka gambar yg cemana?? 



cam haramm hahahhahaha



21. Letak gambar anda Sami sedang bercuti dengan posing yang suke hati nak diva ke, bajet bagus ke, tak kisah

Betol ke nih nak tgk?

Haha

Sami @ Changi Airport

 Sami + Papi @ Avillion, PD

 ahhh aku saja jek nk tayang haha

 Sami @ perut mami Bandung, Indonesia

 Sami @ Bukit Merah Lake Town Resort
'mami duck tu pakai spek!' sambil tunjuk kat itik yg mata merah tu hahahhahaha


 Sami way too hepi @ Genting Highland, Pahang

 Sami @ Hardrock Cafe, Penang

Sami @ Sg. Congkak, Selangor

sami as train passenger @ Bangkok, Thailand hahahaha

NEW RULES - KENA ADE MUKA SENDIRIK SECARA SOLO 
(actually aku nk kasik hadiah kt participant so aku kire automatik la xdpt kan TAPI memandangkan aku nih mmg DIVA, aku letakkan gak la gambo2 time holiday walaupon takde le yg menariks)


aku kat Flinder St. Station + DFO, Melbourne 2006. sehjuk nk mampos, bulan pose, angin kuat tapi papi belikan brg byk yeay suka, jeans tu aku dh xmuat skang, tgk kalu bleh pakai lagik pas bsalin haha, jaket nipis tp dh hilang kakak tinggal kt hotel Bangkok huwaaa,  paling xtahan but kulit tu aku beli kt kedai bundle kt Kota Bharu RM20 aje (yeahhh) masa aku buat Equestrian Event. kalu nk cite Mengimbas: Kelantan Koboi aku kena amik treatment kejutan letrik kt otak supaya memori itu kembali tapi sumpah kalu korg dgr cite aku mmg tabik latex kat koboi2 kelantan. Cer cuba naik kuda tanpa pelana.. haaaa hebak tak hebakk.. eh melalut plak

Sebenarnye aku nk letak byk2 tp aku xreti la nk edit2 patu aku dapati sume gambo2 aku itu sungguh la tak sesuai ditayang. kire kalu korg tgk mau mngucap pada tiap gambo hahahhaha.. bukan diva lagik dah.. pose derhaka punye type dah hahahha


22. Anda seorang pengumpul souvenir? Jika YA, apakah jenis souvenir tersebut?

Ya. Fridge Magnet
(tu pasal la Papi kena beli fridge beso nnti haha)



23. Adakah anda menghadiahkan souvenir yang dibeli kepada ahli keluarga dan kawan-kawan?

Jarang. Hanya utk yg berjanji mati + anak buah kalu terjumpak
(sungguh tak ikut Sunnah Nabi zzzz)



24. Selain dari jawapan dalam soalan #22, apa lagi benda yang anda suka kumpul berkaitan dengan sesuatu tempat?

takde. sigh aku nih membosankan ropenye.. 
maybe tee Hadrok kalu pi tmpt yg ade Hadrok ler.. 
TAPI aku nk cite papi punye habit, dia suka kumpul key card bilik hotel. asal bilik yg guna kad aje kompom dia kibab haha.. (kecuali time duduk kat Maxims Genting, aku suh pulangkan takut kang tetiba dtg bill tolak duit kt kedit kad hahaha)


Syukurrr!!! dah nak abis ropenye!!! kalah kertas jawapan kimia SPM aku!


Part IV
(jgn caya sgt dgn jawapan aku)

25. Seorang traveller harus mempunyai pemerhatian/observation yang baik. Nyatakan hasil pemerhatian yang telah dibuat berdasarkan 3 buah tempat/negara/bandar yang yang pernah dikunjungi (pick random)

~ fehsyen berpakaian!!! okeh aku bukanlah jenis mengikut trend or selalu up to date. infact aku jenis pakai tee + jeans aje. tapi aku suka observe cara berpakaian di tmpt org. Buat masa nih paling aku rasa menariks time kt Bangkok. Takde le up to date mana tapi aku tgk dorg nih xkesah la bentuk badan ko cemana baju suar kasut ko sure cam fancy and chakroi gile! kire selamba nk pakai tanpa susah hati org nk kutuk ke ape. end up mmg menariks

~ sikap dijalanraya. Indonesia buat masa nih mmg tabik latex ar kan. pack + jam cemana jalan, xdek sikap nk tunjuk middle finger or cacian secara direct melalui tingkap. sebusy2 main road, sesesak2 & terdesak kadar kemalangan dijalanraya dorg sungguh rendah (mmber aku la ckp tp aku xcheck pon kat internet) tapi mmg aku amazed la hehe

~ harga makanan yg tak bape patut. Paling aku pelik kebiasaannye kalu kt satu tmpt tu harga bahan mentah nye murah xpasal2 bila mkn kat restoren (dh siap) terus mahal! and halal pon jgn ckp la kan mahalnye. paling aku xleh terima time kt KK aritu lah!. huishhh geram! tapi kat Bukit Tinggi, Indonesia pon sama, kalu pi pasar tuh rm10 bleh bagi mkn 3keluarga tp kalu g kedai mkn, sorg stgh aje bleh mkn. sunggguhhh tak paham!



26. Lengkapkan ayat ini. "Saya berangan......." dan ayat tersebut mestilah berkaitan dengan travel

Saya bukan saja berangan malahan berdoa supaya dpt menyelesaikan segala hutang, duduk rumah menjadik suri rumah sepenuh masa dan suka suki ikut Papi pegi holiday! sebabnye tiap kali pegi berjalan saya tak/jarang kuar duit sendirik yeay!!! aminnnn ya robbalalaminnn




Soalan Bonus :

Letak gambar stamp passport yang paling disukai dan ceritakan kenapa (maximum 3)

Berbalik kepada tajuk di atas




passport lama. ahhh getiknyee... 

30 hottie:

Janggel said...

Huaaaaa tepuk tepuk tepuk tepuk!!! aku dapat bayangkan ko mengah buat entry ni ELY...betul tak? masa aku baca pon dah termengah2 dah ...panjang giler dan penjelasannya memang banyak perkataan harem disituew...

First skali tajuk: hahaha mengimbau sangat tajuk ko tu... *sambil pegang dada dan mata jeling ke siling..

Kite sama la part last negri kat Malaysia tu, aku pon Sabah jugak, penutup kepada kesemua negeri heheheh..

Hahaha pasal gambo kat Mekah tu eh...insyaallah nanti ko pon dapat rejeki ke sana..memang terbaik! ghehhee

Termengucap jap aku tengok gambo ko yang berdada tu ahaks..gamba papi ngan sami tu best kiut , pastu gambo ko dalam air ngan sami tu pon cantik!

alasan untuk beli fridge besar tu cukup releven kan hahahhaha

apa2 pon tahniah sebab habes jugak buat entry ni *ni bukan ayat bodek untuk dapat hadiah tau..ni iklasssss dari hati ...sile bayangkan retis koria sedang menyanyikan lagu untuk ko.

bdk2 @ John said...

ely!!! terkezut aku tgk gmbr boobs tu. hahhah...lawakkkk giler babas! hahah. terkedu aku ko post gmbr tue!

jap nk sambung baca...

Ely Hasrul said...

uit Janggel, ko nih tak tido ke kul 1am bleh komen.

haaaa hahahha ko xtau rezeki korg la nk cgr celoteh aku sbb mlm tadik Sami dh flat giler sbb dok telan air kotor kt kids pool KLCC haha, jadik sbb dia tido awal dpt la aku buat karangan 2006 nih.

tajuk tu ko jgn xtau, time papi keje kt sana, kompeni dia bg satu tiket utk blk, instead gunakan utk blk raya jumpa parents, dia bleh blk utk celebrate besday aku.. awwww jadik sempena dia xblk raya aku pi la ke sana utk celebrate besday dia plak. besday dia 1oct so agak lama la aku kt sana, masuk bulan puasa pulak tuh! haiii seb beik mak bapak aku tau hahahhaha. tapi ko jgn xtau, sblm aku pi sana sepupu ko dh g sana dulu berjalan dgn papi cess

part sabah tu mmg aku tau satu hari aku akan pegi jua, tats why xrushing tp alhamdulillah complete la pusing negera sendirik. Mekah tu pula mmg top list la, diharap Allah cpt2 la jemput aku ke sana aminnn

hahahhahaha gambo dlm dada ade papi tuh kan, cubak ko bygkan betapa 'fun' nye aku dolu2 hahahhahahha.

ha ko jgn xtau psl fridge tu, tgh aku jawab soklan spm nih, papi dok tunjuk brochure samsung, dia kata tu la fridge paling beso dia jumpak hahahahha lawak

makaseh2.. ko mmg tak bodek aku dgn retis koia bernyanyi2.. (aku bygkan menari sekalik hahaha)

Ely Hasrul said...

uit John! ko lagik lmbt tdo dr si Janggel? hahahahhaha gambo tu diambil dgn Abg Bud, drummer kumpulan Headwind (HW3), liveband kat Melaka. mmg kitorg folo dorg nih dulu, ala2 groupies la. papi yg amik gambo tu tau!! hahahahhahaha

kemang~ said...

tgh mengucap ni...hahaha !!! lawak gila ok gambo pegang tet tu..

Ely Hasrul said...

kehkehkeh ngucap byk2..

ade ape dlm baju?
sekuntum bunga cina

ade ape dlm hati?
ade papi

Janggel said...

Cam haremmmmm hahhahahahaha!!!!!

AKO @ retna said...

hahahahha ok ako terdiam kejap.. berulang2 tengok gmbr tu.. atas bawah bawah atas..

haahahahah siottt beb!!!!
tapi giler sporting la ko!!
toing toing toing....

kelasssssss kau Ely!!! haha

Biqque said...

bodohhhhhhhhhhhhhhhhhhh! aku gelak tak benti tgk gambar boobies ngan abg bad tuuuuuuuuuuuu! bahbiiiiiiiiiiiiiii! kahkahkahkahkahkahkah! haram jadahhhhhhhhhhh! adehhhhh...

part van kat pangkor tu mmg celaka kelakar nak mampos! aku duk kat tangga pintu van ok!

babyarisha said...

panjang gilerrrrrrrr entry nih.. mengah & sakit pp aku dok gelak jer.. hahaha...

Ely Hasrul said...

Ret, ko xyah CSI gambo tuh. tu original tgn aku hahahahhahahhaha ekceli gambo tu cku crop sbb ade date. elok plak date tu la papi blk sini nk celebrate besday aku, tu yg jenjalan smpai melaka tu awwww getik

Ely Hasrul said...

Biqque, hahahhahaha cam bangang giler kan?!! aku terjumpak byk seh gambo lama.. mmg xtahan sungguhh... hahahahhaa


part van pangkor tuh sumpah mmg aku xtahan hahahah dh ler aku takut smpai ngucap sbb van dh senget patu bahbi kena gelak kuat2 sbb xtahan tgk ko kahkahkahkahkahkahkah gile sakit perut. aku rasa sakit perut aku tuh sama dgn time kite diserang anjing kt bwh opis. ingat takkkk???? kahkahkahakhakahkah


p/s- aku jumpak balik rencana AU-YONG!!

Ely Hasrul said...

so Lin, lengkali kite lepak mkn ko jgn nk ngada2 tanya 26 jenis soklan. xsempat nk abis smpai ptg aku nk cite hahahahaa

fatt said...

*pitam*

gile la ko daring siot gmbr yg pegang tooot tu...hehehe...tapi, halal...kalau gmbr kissu kissu aku pitam...

ok aku blum review lagi ni, just baca sepintas lalu..nanti aku akan dtg balik. apapun TQ ely sbb luangkan masa jwb soalan semput dari aku..kikiki...see ya! :D

Ely Hasrul said...

fatt, gambo kissu kissu nak gak ker? hahahhaa takde takde aku tipu

MasZuber said...

wei gambo kissu kissu ok gak, akkaakkakak lepas nie tambah ek.

fatt, ko jgn sambung pitam! ;p

Leez M. Saaid said...

aku pitam jap tgk gambar pegang boobs tu..hahahaha...selamberrr!!

fatt said...

kali ni aku nak bismillah dulu sbb jwpn ko gila berjela2! hahaha...takleh blah sume kena setuju...over tau!

1. aku setuju! *takut kena ketuk* HAHAHA

2. ada pulak ko sebut Abg G...tersedak aku..menaruh harapan lagi ghopanya..hehehe...

yela, aku setuju. sbb aku tak hapdet lagi cerita yg sepatutnya walhal nak masuk 2012...ahaks...lol!

3. setuju! kena patuh apa bos besau kata. tp klu dah berfamily ni mmg dia menjurus ke lain sikit. tp ko dgn biqque mmg totally different la. anyway, aku hrp dpt jumpa somi yg aku rasa nak fokus kat dia je. mksd aku dia lgi best dari jenjalan. klu betul la jadi camtu kan, aku rasa mesti org akan terjun lombong bila tetiba aku buat announcement nk jadi surirumah sepenuh masa...hahaha....tapi...aku hrp tak gitu la yek. klu bole biarlah minatnya sama :)

4. ape tu kak kok kan? cer habaq mai!

6. aku nak tergelak pun ada cerita ko pegi BT tu..gila gamble korang. aku pun takleh imagine cane naik feri sume tuh..kalau ko tulis cerita route jalan camne ke sana mesti ada org nak folo...dan org tu AKU le sape lagi! HAHAHA...

aisedh, masuk perenggan kedua ni aku lemah...KERANA CINTA. oke...yelah, aku redho...aku pun hrp merasa la cinta begitu..sob sob...

8. ui rugi tak merasa lagi pulau2 kat tganu...aku baru smpai perhentian je..itu pun dah best. aku teringin nak gi redang...tetiba rasa nak organize trip dgn korang gi redang...nti kita tgk thn depan guane..okeh! tuan rumahnya aku lantik Kemang..sbb dia org ganu. so dia kena jadi tour guide. sebarang komplin bleh diajukan pada dia. segala yg memuji aju pd aku..aci?? sila bersetuju. wajib! hahaha

9. merelit-relit kaler bikini ko...hihihi...

11. HAHAHA. part ayat papi kasik ko bunga ros 1st & the last tu aku rasa lawak...lelaki mmg gitew..time nak ngorat mmg usaha dia bleh nmpk, time dah dapat habis sume...aku masa kapel tak penah pakwe aku bagi bunga..mgkin sbb aku ni spesis yg tak berapa nak makwe

eh tapi kan, mmg kat melben aku rasa paling sejuk klu nak compare dgn states lain. no wonder sana time winter ada salji...coz dia segaris dgn chch..hampir gitew...

van ape ko naik ni? takde pintu ke? nasib baik tak jadi pape..adoyai..

12. HAHAHHA...pakai lagi swimsuit! nasib baik ko tak jadi dayang bunting kat ctu..hehehe..

cerita 1st tu aku rasa sami dia trick ko jek..mgkin dia rindu masakan mesia...tp krabi mmg better dr phuket kan? phuket tu mcm sesak napas aku rasa..patutla kena tsunami

14. jenuh aku imagine ok natang ape yg ko ckp ni. tp aku rasa aku tau yg #1 tu...mcm penah mkn. kdg2 dlm tu dia buh inti nutella, kacang le, coklat le..ikut selera kita

15. jwpn tak berkaitan. tet!!

16. double tettt!!! *tekan buzzer lebih*

18. jwpn pertama tu aku nak pitam..ko nak jadi cam kak nita kewww? rahsia ahkak ialah air sembahyang...ko mampooo?? nanges T__T

20. ngong!! nasib baik aku tak minum klu tak tersembur

21. gmbr #2,3,4 tu cantik..pro cameraman yg amik eh?

22. ko beli jek board besi kat ikea...tampal situ. org kata elok buh ctu dari tampal kat fridge sbb ada gelombang apetah..bkn gelombang cinta lagu salamiah hassan tu eh...gelombang yg tak elok senang citer. nti aku carik artikel tu & share

25. aku setuju yg pasal bangkok. kat indon tu pun aku setuju. yg ketiga tu aku tak pasti sbb blum terkena...kalau terkena aku cincang tokey kedai tu

26. amboi siap berdoa tu tak menahan...HAHAHA. aku tolong aminkan..

soalan bonus - wah...patutla riang ria menukar tajuk..okla aku terima.

thanks ely sbb melayankan soalan spm kertas kimia ni. aku mtk maap sbb lambat buat review...apapun nti kita summarize sume masa last...challo! :D

Ely Hasrul said...

hamboi Mas, kalu dh update gambo kissu kissu sila bgtau hahahhahaa

Ely Hasrul said...

leez, hahahha xtau ape miong nk amik gambo cengitu. bukan berpeluk2 pon. minum pon tak apetahlgaik mabuk kan. dan dan plak yg amik gambonye papi. nmpak sgt zaman jahiliyah hahahhaha

Ely Hasrul said...

Fatt,


hamboi aku pon ko jwb saty per satu ker? hahha gigih sungguh nmpaknye, tu la ko gatal buat tag xpasal2 tambah keje nk check org punye kertas jawapan hahahha


seb beik soklan 5 pertama tu ko setuju semua termasuk psl ABG G. kalu idakkk hahahhaa

nnti aku reply balik persoklan aka jawapan ko neh

Ely Hasrul said...

fatt berbalik pada komen ko:

~ insyaAllah aku doakan ko dpt jodoh yg terbaek. aku syukur sbb aku antara org yg bertuah juga tp cam bapak aku ckp la 'adik nih malas nk mandi sure hasrul pon malas' hahaha gara2 aku bgn lmbt time anak dara dulu

~ kak kok kak tu bila ade kesempatan kite berjumpa n teringat psl bende nih nnti aku cite hahhaha

~ sbnrnye BT tu tak gamble, aku pi skalik dgn parents kakak ipar aku. nnti insyaallah aku imbas kembali secara kasar, ko xpenah pg BT lalu situ ke? aku rasa ko akan suka kot

~ ekceli redang masuk dlm list hanimun (hanimun list : langkawi, redang, bandung, spore) mmg tahun tuh dpt buat 3 aje sbb cam skang aku xleh g manukan, aku dh terpegnen plak tokleh naik boat sbb aku xmo duk kt berjaya so keciwa smpai skang huwaaaa

~ko xtau bikini aku merah bighu (biru), cam superman hahhahahaha

~ ha berbunga lalang aku tgk papi lari2 bwk bunga rose tau.. jatuh cinta 800kali time tuh haha.. aku pon xpenah cite psl trip aku kt sana. nnti la kalu aku rajin aku imbas kembali sbb gambo byk

~ ha psl van pangkor tuh mmg xingt ad epintu ke tak tp mmg sumpah seram la cam ko bergayut2 kt situ sbb penuh van hahaha

~ ha psl dayang bunting tu naseb beik aku pakai swimsuit, kalu pakai bikini dgn bontot hitam?? pk sdr ah hahaha

~ aku xpenah pg phuket tp bg aku krabi mmg laidback la sume aku pg time ujan so mmg xpg la phi2 island ape sume

~ lempeng tu sedap la bg aku sbbnye kan susah nk carik halal hahahhaha

~ 15 dgn 16 tu mmg tak berkaitan sbb kalu ade dedua pon bukan aku yg bawak, papi yg bwk so xkena mngena hahahahha aku g travel pakai diaper bag or sling bag je tau.. aku tak tipuuuu

~ ko tau aku smpai tnya kawan aku betolke air semayang aje? tolak aku la kan tp napa muka papi masih ade jerawat? hahahahhahahhaha

~ tu la fatt aku ckp nk buat identity kt blog nih selain tutup muka bleh tutup dada juga hahahahhaha ko bayang la kalu si janggel mengambo pakai kain pelikat patu hitamkan kat dada muka retis korea hahhahahahhaha xtahannnn hahahhaha

~ ha ekceli magnet aku bbyk tanggal gara2 sami suka main, so umah baru nnti mmg ade board lain utk magnet aje. xkosa i nk letak kt fridge i yg besar tu tauu.. nnti calar hahah cam haramm

~ ha part makanan tu aku selalu gak terkena, mcm time kitorg otw blk dari pattaya singgah mkn kt mana sumpah lupe tp berejam la nk sampai then mkn seafood, murah mmg murah tp kawan aku ckp mahal sikit kalu ikutkn dr tmpt yg tak halal.. aisehh seafood bukan kena sembelih.. lebeh2 lagik belah sana belah kelaut.. sabo aje la.. tp soping perabut kt area thonburi (yg skang kena sipi banjir) tu mmg murah tau hahah perabot pon aku tau cilakak sungguh

~ time g melben tu aku gamble ekceli, pg sorg blk nangis sbb sorg2 gak haha.. siap kt airport ade mamat nk tackle sbb cam apehal aku sensorg nk pi travel. patu siap beli rokok kt KLIA then jual kt melben kayas aku hahahahhahaha

sekian

Anash said...

ely
wow...nengok gambar yang pegang 'itu'...terbaek selamber punya...hahaha...
pegi melben dapat cinta?
anash pegi melben dapat suka...hehe..
thanks jengok blog n komen aritu

masMZ said...

terkezuttttt sporting daring berabis ambil gambo heheheh :D

Ely Hasrul said...

anash.. hahaha pi melben tu sbb papi keje kt sana kejap.. time dia keje situ dpt la visit.. time kt US xdpt sbb maklumle baru keje sengkek2 gitu nk amik visa pon sure xlps haha..


mas, jgn tkejut lelama.. tu tgn sendirik tuu hahahhaa

langkah kaki.. said...

hye sis ely. =) salam kenalan n salam kaki jalan. ops. =)

tepok dahi! hehe. eh eh. suke tgk orang pakai pario. nampak nice tp x reti pakai. kui kui. silap2 kalo jie pakai bru jalan selangkah due dh terbarai..T_T

makanan tu nampak sgt enak. bakmi gm. apekah rasenye??? keliur seketika.

Ely Hasrul said...

Jie, nak pakai pario mmg kadar konfiden tu kena tinggi.. muka pon kalu buleh kena pandai buat muka tebal mana tau tgh jalan tertanggal hahahahha .. alahh time tu aje pon pakai skang nih xpenah ponn hahahaha

Bakmi GM tu mmg gulp sedap. kat Indon byk mee disebut bakmi tp mmg ade satu kompeni nih namanye Bakmi GM. menu byk ade nasik and mee tp kire sedap lah mee ade brokoli and daging black pepper.. alamakk sedapnyeeee

NITA said...

hahaaa ely punya gambar mmg terkujat tgk ;P

hmm risoles tu nampak menarik -- bole la cuba bebila nanti

eh i notice u're a breasfeeding mama!!! Nanti yg second pun teruskan tau. I am all for breasfeeding..

tho sadly only my last child dapat full breastfeed for more than 2 yrs.. yg lelain after 6 months terpaksa campur due to ignorant huhuu.

Ely Hasrul said...

Nita,

kihkihkih ala zaman tua yg mengaku muda dulu mmg gitu la perangai tak betolnye.. kalu buleh sume gambo melanggar adat nk buat hahahhaa

aah i mmg hardcore BF cuma utk diri sendirik la.. kalu org mintak advice xreti sgt hihihii

langkah kaki.. said...

tu la pasal..kadar konfident rendah..keh keh. kalau tebukak terbang kat mamat ensem x pe gak. skali tebukak terbang melekat kat muke makcikmakcik. fre2 kene maki..kekek.

ades..kelihtn sedap dgn penjelasan tu. nak2 plak org uke mee2 ..adoi. aoi.keliur.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.