Klik Klik

Wednesday, November 30, 2011

Tepat pukul 6am aku bangun and tunggu turn utk mandi. Setelah bersiap2 and bising2 kt Sami suh cpt sbb Rumah Hijau dgn Rumah Hitam dah siap, akhirnye kitorg kuar umah lepas Abah tiba and menunggu sekalik lagik kt Toll Taiping (U), tunggu sapa? Kawan Ida, si Erna. Sempatlah aku baca itinery sambil bergambo. Uncle C juga tak ketinggalan nk amik gambo sume kete. Motif? Tak tau. Mungkin nk buktikan kehebatan skill mengambik gambo kt Biqque 


Next stop (eh belum gerak dh ade next stop?) haha kena benti kt Hentian G. Semanggol kat Bukit Merah tu utk bekfas. Penting tuh utk sume esp. aku yg kuat makan. 15mins after gerak dari toll Taiping dh sampai. Dekat aje. Time bekfas K Ngah beri short briefing aka berbincang sapa nk lead and all


‘kite lari 120km/jam laa’ suggest Kak Ngah
‘kete Hang buleh laaa.. kete aku kang terbang la bumbung..’ aku protes haha.. ye la dari segi kapasiti juga kuasa kuda kete aku la paling terbawah sekalik. Jangan nk cuba2 buat F1 disini. Ceh bukan nk pikir kena saman ke idak


Kitorg gerak dulu mengisi minyak kat Esso situ, sambil Papi pump minyak aku beli la kudap2an kt situ dan aku realize aku hanya ade rm20 sahaja!! Aisehh cemana nk soping kt Padang Besar neh?? Terbayang cash dlm envelope rm800 yg aku tinggal kt meja kt umah.. adushh melepas.. ermm  xpe Biqque ade.. bisik aku dlm hati hahahha bukan nk mintak duit kt Papi..


Selesai mengisi minyak dan baru kuar nak beratur blkg kete Kak Ngah tetiba deretan kete itu sume bergerak mcm tak baca Bismillah. Huh aku dah terpinga2 sbb aku xnmpak Biqque. Aku dah start nk mnyumpah sbb selama ke nih berkonvoi dari zaman Adam-Fucker xpenah Biqque nk blah cmgitu saja. Ape kes nih?!


Jadik dgn selaju2nye kitorg memotong Kak Ngah dan cuba mengikut rentak Abang dgn Erna. ‘Bahbi, laju sungguh, main potong mana sempat sungguh’ sumpah aku kt org depan. seb beik Sami dh nk start tido time tu gara2 mengantuk bangun pagi. Alih2 aku toleh blkg dh xnmpak Kak Ngah. Huh! Apesah Abg Ngah makin slow? Aku mmg dh bersiap sedia nk maki si Erna bila benti nanti. Pedulik hapa aku haha


Alih2 sblm smpai Toll Juru aku nmpak Kak Ngah DAN BIQQUE kat belakangggg skalikkk!!. Ya Allah dorg kt blkg ker?? Apesal main tinggal??!! Ini konvoi ke main kejar2?? Dan naseb baik Kak Ngah sms suh benti kt Hentian Gurun sbb lepas aje Toll Juru, Abang sungguhh laju main cilok2 dan sekelip mata kitorg dh xnmpak dia dah..  aku tau la kite sume behind schedule tp sumpah aku dh nk suh Papi drive terus smpai Padang Besar tunggu kt sana aje. Cis! Seb beik persoklan aku terjawab time kt Hentian Gurun. Sedap gak arr gossip melepaskan perasaan hehe. Mmg agak susah nk serasi bila berkonvoi kete nih, maklum le kena decide cpt nk slow ke nk laju ke nk potong ke yg penting jgn lambat sgt jgn laju sgt. Tapi bagi aku Abang cekap la, singgah Sg. Petani alih2 smpai same time kt Gurun. haha hebakk





Akhirnye setelah berhempas pulas kami smpai jua ke Padang Besar melalui Chuping. Sms diterima betol2 time smpai dgn konvoi moto besar (aku rasa moto2 beso nih nk masuk Thailand) 

‘kak ely jadik g perlis ka? Abah ckp jembatan gua kelam hanyut kena banjir,
 xtau dh betolkan ke dak’
‘kat padang besaq kak ely cuba lah Pulut Ayam kt kedai Mak Teh Pulut Ayam’

Haaa sms spt ini mmg aku suka! Thanks Nad!


Sampai di Padang Besar, keluarga besar Pak Ein pon memulakan operasi mencarik Jersi Malaysia. Motif? aku kurang pasti haha. samada nk pakai time mandi pool atau sebaliknye aku xtanya tp xdpt sbb 'baju yg akak nak tu mmg mahai' ala sukati aje adik tu nk menipu, cemana ko duk sblh Siam tp nk juai baju mahai? aku lempang karang. 


Padang Besar yg aku rasa xbape besar tp byk kedai dan byk barang. Ala tu pon xabis pusing. byk ckp plak aku hehe. Tapi aku lebeh bminat kepada makanan nye lah, byk betol jajan blh dibawak balik, cuma aku malas nk suh Papi beli sbb nmpaknye aku sorg aje yg berminat kt jajan2 tuh.. cit


Cam bese kalu g tmpt gini mula la nk terpinga2 sbb Papi tak nk beli ape2, FM? jgn harap la nk jumpak. Last2 aku cubak mengalih perhatian dgn memilih periuk belanga (erkk ape kes) tp stlh koling2 dgn Kakak aku xjadik beli sbbnye aku xtau ok ke tak hahaha senang cite periuk belanga aku kt umah tu Mak yg belikan or aku cilok kt umah Kakak kahkahakhkah


Banyak kedai jual baju tinggal pilih mana suka aje. aku ade nmpak satu kedai jual baju budak santekkk malangnye baju budak pompan aje. lupakan.


 xtau ape yg Abang tgh pikirkan. yang pasti bini dia ntah kemana ntah hahahaha


 sebahagian dari Rumah Hijau


Sami pon baru bangun terus nak mcuba naseb meminta itu ini. Terima kasih kt stroller anak buah aku nih yg dh masuk 10tahun umurnye. Bagus! xyah buang duit beli stroller rega 4ribu (sapa lah tuu)


 Gapura Square ropenye..nama gah sungguh

Kitorg smpai kt sini mmg sungguhh la larik dr time yg ditentukan. Oleh kerana aku tau usaha mencarik Jersi akan mengambil masa yg lama, aku pong mengajak Papi utk lepak minum2 dulu. Minum kat mana? Jom kite melawat Mak Teh Pulut Ayam..

13 hottie:

Janggel said...

Hehehe aku dapat rasakan emosi ko ketika menulis entry ni Ely! Hehehee pat bawak kete laju, aku terasa macamdalam kete F1, time soping, aku terasa seperti tengah beli sua pendek depan abg tu....

Ely Hasrul said...

aku pong mmg tgk kt suar pendek tuh. cute haha

hoi ko kutuk aku yeeee... nnti la ko ade bini bila pegnen ko kena tahan aje nk puji bini ko kurus santek tiap ari tauuuu!!!

marah makcik nih!!! hinnhhssss

Biqque said...

hahahaha post ko lagi kelakar! aku nak buat link kat post aku ok?

BlueEwoke said...

deretan kete itu sume bergerak mcm tak baca Bismillah!!

Ayat cam haram!!! Hahahah aku tergelak2 dengan Aqilah baca entry ko nih!!!

Ely Hasrul said...

ha Biqque aku dh back link kt post ko. nk tgk gambo santek mmg kt ko aje laaa hahahhaha


Na, Qilah paham ker? hahahah ye la aku spjg jln tpinga2 dok carik solusi kt mana Biqque, kalu dia jln dulu mmg nk kena soal siasat and kalu dia kt blkg apesal sume org tinggal dia? hahahahhahah

AKO @ retna said...

hehehhe sian kat ko ely..

psstt ko men kejar2, seb baek tak terbang bumbung kete ko.. klku 'terbang' alamat si biqque arr kena tolong kutip sebab dia tercicir kat belakang ek :p

Ely Hasrul said...

Ako, kalu biqque nk kutip. kalu dia xmo kutip mmg ala2 kete sport la akuu hahahhaha

Biqque said...

convertible, kira ok ar tu hahaha!

Ely Hasrul said...

Ha biqque, kejong2 la rambut patu basah aje muka kena ujan hahaha.. patu buat2 muka malaysia bile smpai checkpoint UPP tuh hahahah

Janggel said...

AHAKSSS...

jangan riso...org kata pompuan2 pegnen ni manis dipandang! tak gitew?

Ayat ko yang gerak macam tak baca bismillah tu memamng EPIK la Ely! hahahhaa

Ely Hasrul said...

Janggel, ko jgn org pegnen selalu btambah seksi jadik tarik blk statement ko tuh sbb aku dh tbayang ko pervert dah ahhahahahhahaha


err part tak baca bismillah tu aku sedapkan cite aje.. hahahha ko jgn aku kalu bckp cam biqque ckp la.. penglipur lara sungguh hahahhaha

fatt said...

nti klu kita p redang sape konvoi laju2 tinggal keta belakang aku libas dgn rotan. aku pun hangin klu konvoi tp bajet nak racing....dpt suram ok lagi (ok ke?) tp klu eksiden sape nak jawab? btoi kan?

Ely Hasrul said...

laju ikut kelajuan betol xpe, aku hangin bila main potong kete tinggal kite yg xsempat nk potong sama.. huishhhh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.