Klik Klik

Wednesday, November 30, 2011

Versi update laju2 before aku lupe

Kembali ke KK pada 2 minggu yg lepas. Hari sabtu stlh keluarga mertua aku pulang dari mekah tp xdek le bwk balik kete merah ye. Satu umah bangun lambat sbb blk dari airport aje dh dekat kul 4pagi. Jadik pas aku bangun tetiba aje aku sebagai menantu mutlak kt umah tu dgn suka citenye nk mengorek brg2 keluarga mertua aku, bukan brg dari mekah tapi dari zaman 80an haha..

Memula aku selongkar barang nih:


Patu aku pening sbb byk sgt smpai seratus lebeh! sume dlm kotak siap ade harga, tag beli kt mana patu ade yg siap resit haha..  yg amazed nye ade yg masih berkilat ekceli byk yg berkilat kire quality nye bagus sungguh.. kbykan sudu2 nih dtg dr tmpt2 kt State time Papi duk sana dulu, paling nyiampah dia bleh ingat plak tuu ciss.. byk yg unik & santek, yg dtg dr London siap pemegangnye bentuk Buckingham Palace lagik. Tapi aku suka yg ini..

Dari Texas, haha seram pon iye gak. mostly rega nye antara $2-$4 aje. Abah ckp kadang kt certain tmpt xdek sudu tp ade nail clipper or can opener pon dia amik gak. 

Patu cam bese pak mentua aku tu sudah excited, dia mula la nk bukak stamp collection lah, topi lah, pen lah.. erk? pen? haaaa cer tgk..

pen beso tu ade lagik tau!

 ape motif simpan pencil byk2 tuh? from various places, hotels & universiti..
jawapannye : untuk cucu dia melukis2 hahahhahaha


ha ko larat nk beli satu pek patu simpan buat kenangan? aku tnya tahun bila beli nih? yg pasti tahun 2000 abah dh beli bende lain spt pinggan kecik, short glass etc.. haihhh 

Sumpah bila aku duk kt ruang tamu yg sempit tu pikiran aku melayang dgn plan2 yg bernas antaranye:

1. donate sume buku kt library
2. simpan sume gambo kt album, framenye aku amik 
3. giveaway brg letrik yg olskool itu
4. yard sale termasuk perabot
5. souvenir? aku jual dgn keuntungan berganda hahahhahahahha

tak caya? cer pikir mana nk letak?


 tu blum yg dlm lemari & belah dining lagik huishh ape kes aku nk buang brg org? hahahhahaha

Sami juga mendapat keuntungan, tu pon Papi xabis selongkar

 20tahun yg lepas punye GI Joe & Transformers (yg dino tuh patu Papi lupe cmne nk transform) the Joe's tu mmg byk.. yg dibawak blk ade le 20pcs termasuk jet pejuangnye. Cer cite sapa ade lagik toys yg simpan 20thn punye haha.. ade gak yg dh longgar and patah tp xmo bwk blk skang, bila dh tau nk betolkn kt mana baru bwk balik.. yg ade ekor ular tu Mak aku terkejut tgk hahaha


Ukulele nih siap dlm kotak okeh!!! gigih sungguh menyimpan hahahha.. 

err xtau motif Sami nk pektis dgn begitu seksi.. haha

15 hottie:

BlueEwoke said...

heheheh memang pening pikir mana nak taruk kalau benda2 macam nih... ni pak mertua ko leh kawan ngn cawan ni, share2 hobi kumpui barang hahaha

bdk2 @ John said...

wow! koleksi sudu tu mmg awesome weh! tak penah lg org kumpul sudu...hihih

Ely Hasrul said...

Na, seb beik xdek koleksi kete.. kalu idak makan ati Cawan hahahahha.. aku sumpah rasa sesak napas kt umah tu, byk sungguh brgnye.. seb beik sume disimpan dlm keadaan elok & tak berabuk sgt.. BM aku rajin ngemas




John, ye ke? rasa cm bese aje org kumpul sudu nih tp xtau la sbb aku dh terbese dgn Papi, dia selalu gak belikan Abah dia sudu bila dia kemana2..

Biqque said...

ko tanya sapa ada toys lebih 20 tahun?

LAKI AKU :D

biasa la, umah arwah mak tok dia tu, dia sorang je cucu kesayangan kan...

p/s: gile banyak siut barang2 kat ruang tamu dia! tak sangka sungguh! tapi aku suka gambar lama2 tu :D

kemang~ said...

gila byk nye weiiiii...bak sikit ! :)

Janggel said...

Oh maiiii banyaknye barang antik!!!
Pak mentua ko ni sama peel macam arwah atuk aku. suka simpan barang. Belambak2.

Motip ada gambo sami vogeh?????hahahahahaah

Lily Riani said...

despite that aku respect giler, aku tetap rasa semak. cam umah my aunt lak. but cara dia simpan mmg brutal. librarian ke dulu?

Ely Hasrul said...

Biqque, aku xkesah simpan brg lama tp ko bayang la yg dorg nih berpindah satu State ke sini sanggup bwk brg2 cmne. tu blum blanket Hsrl kecik2, buku2 report sekolah rendah dan tak lupe gak thesis serta buku dr buat master + PhD! buku okeh lagik tapiii pak mentua aku ade gold plate collection yg aku xpenah nmpak sebembam berat hahahhahahha.. aku pasti files Hsrl time kt Kuantan dulu sure ade lagik hahahhaha




Kemang, ha kang aku buat jualan murah aku jemput ko hahahahhah



Janggel, pak mentua aku suka beli/amik/kumpul barang. mak mentua aku tolong simpan. mmg simpan cantek punye xdek habuk2 nih. TAPI aku tgk kadang bende yg xpatut simpan pn ade! hoarders sungguh! tu nk buat umah baru sbb kononnye xmuat sbb brg byk.. meh sini aku tolong kemasss hahahhaa



Lily, mmg semak okeh.. walaupon tersusun tp mmg sempit la jadik umah tuu... dorg bukan librarian cuma segala kertas buku nak simpan. byk buku yg bg aku xpatut disimpan and bagus diderma utk kegunaan org lain.. nnti la.. hahahhahahha (gelak dengki)

Cawan said...

waghhh, mmng menarik kalo ade hobi kumpul2 ni.. kalo ade geng lg best bukak2 story..

menan pass 20 thn punye? sori kurang brkemampuan mase dulu2.. ni pun hobi duit poket sendiri, so pas keja je laa pun.. klo nk buat sales, kompem aku mau beli semua Transformer yg hasrul tu ade.. meh bukak hage, mari mari..

Ely Hasrul said...

Cawan, mmg dulu time aku kecik2 mampos takde toys lgsg! hahahha hsrl kata dia takkan jual sbb tu utk sami main. jap, sume collection ko tuh ko main ke ko display aje? cam abang aku sume set transformers aje beratus2 tapi display only hahahhaha.. makan hati tul aku tgk.. nak jek aku libas2 transformers dia hahahha

fatt said...

rajin kumpul dan pandai simpan takpe, aku tak kisah. klu rajin kumpul tapi sumbat merata mcm garaj brg2 terpakai mmg aku hangin.

eh dorg takde simpan mcm pemain piring hitam yg ada cerobong tu ke? antik kot brg2 tu. pastu vinyl2 lagu lelama...weh, klasik gile...

aku rasa toys aku zmn dulu2 tah mana pegi sbb tak penah simpan...rugi plak bila pikir nape tak simpan...klu tak mesti laku klu aku jual kat ebay...investment tu wei

Anash said...

Ely,
nengok gambar tuh, well organised..but nengok nak maintain...err...if me, dgn ciri2 sifat malas yang ada....sure sawang punya....

Ely Hasrul said...

fatt, part simpan letak merata sepah letak lemari berabuk tu laki aku la.. tu yg aku senyap2 buang tuu hahahah ye la smpai botol kosong pon nk simpan.. konon unik cehh

piring itam xdek le kot fatt, dorg xdgr plak musik2 nih..tp xtau la sbb aku nmpak yg diluar aje, mata kasar. yg disimpan tiada siapa yg tahu

aku kecik2 xdek toys pon, aku dh berangan nk check ebay toys papi tu tp dia nk kasik sami la plakk hahahahha

Cawan said...

Biqque, Shahrul collect toys jugak yg 20 thn lepas? wahhhh geng ni.. aku nk tgk koleksi nye, ko blik kmpung nanti ko amik gambar puas2 ye..

ely, sami dh kurng sesuai dgn usia toys ni, ko ptt jual kt aku je, nanti aku appreciate.. transformation dia pun dh di mamah usia, ha haaa..

koleksi yg cawan ade separuh main, separuh simpan, mcm emas. he he

Ely Hasrul said...

separuh main separuh simpan? hahaha xdpt bygkan cemana main tuh.. cam hasrul la kot.. dok main thomas sami hahahha.. sami xminat sgt pn mmg dia xmain sgt dgn Joe's & Transformers tuh.. siap dh sompek la jet pejuang tu hahahah tension aje hasrul..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.